BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
Palestinac1

#151 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

Pa šta vas briga toliko za tu instituciju?

Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
gomilego

#152 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

koja kopija velikosrpskog fasizma sa kraja osamdesetih...
i koji ce racku hodza u politici :-) ...jel to opale dnevnice za dzenaze pa valja obezbijedit drugi biznis?

pored cetnika i ustasa valja BIH cuvat i od ovih vampira
andromeda101

#153 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

gomilego wrote:koja kopija velikosrpskog fasizma sa kraja osamdesetih...
i koji ce racku hodza u politici :-) ...jel to opale dnevnice za dzenaze pa valja obezbijedit drugi biznis?

:thumbup:
Palestinac1

#154 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

Penicilin wrote:
simpozijum delirijum wrote:geostrateski i politicki ? ovaj potez je po meni kec u desetku i prst u oko Dodiku i RS
ja sam itekako protv klerikalaca i vjerskih vodja koji se petljaju u politiku
ali ? politika je prljava igra , ne bi se ovo desilo bez dozvole zapadnjaka prvenstveno USA i EU budite sigurni ;-)

Evropski muslimani i akademija nauka ( mada naravno je to izgleda samo po nazivu ) usred pravoslavne Srbije koja zeli u EU i napokon izaci iz izolcije ( Rusija majcica ih analno zadovoljila i opljackala pa se razocarali )
i sta ce sada !!? :D , Bosnjaci nisu "teroristi",voli ih USA a i love garant imaju , obrazovna institucija koja nije medresa kao Pakistan i taliban , vec Evropska institucija
a Srbija ako zeli u EU moraju postovati manjine i ostale religije , poslije hapsenja Mladica jos jedan test za Srbiju
Sandzak republika ? odgovor na Herceg-Bosnu i RS
zasto ne !
iza ovoga stoji i Ankara i Vasington i Berlin
Ovo je potez koji savršeno odgovara Dodiku i RS-u i politici Srbije prema BiH. Što se Bošnjaci budu više šatro širili prema Sandžaku to će manje imati osnove argument protiv specijalnih odnosa Srbije i BiH a samim tim će oslabiti i pritisak na Dodika. Njemu odgovara etnička podjela. Bošnjaci neka se pozabave sa svojom braćom u Sandžaku i neka ostave RS na miru. To je jebena suština.

A o čemu mi ovdje govorimo? Tri opštine u Srbiji imaju Bošjačku večinu: Pazar, Tutin i Sjenica. Sto hiljada Bošnjaka na području malo večem od Podrinjskog kantona duboko u unutrašnjosti Srbije na granici sa Kosovom. Daleko od toga da ovim ljudima treba okrenuti leđa ali ideja da Bošnjaci ovim nešto škode srpskoj politici je krajnje naivna.
Ja sam prvi da bošnjaci obustave svaku inicijativu ako će to značiti smirivanje dodika, srpske politike i ostalih njihovih stvari. Ali to nije tako, ti njih gazio, milkio, pljuvo ili češko ... oni će gurat svoje. Jer oni ne zasnivaju ideje na osnovu onog šta si ti i šta ti hoćeš. Oni zasnivaju ideje na osnovu onog šta oni hoće. To što nešto mogu koristiti kao argument je nesposobnost nas u taktičarenju.
zonbirile

#155 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

Palestinac1 wrote:Pa šta vas briga toliko za tu instituciju?

Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. ]b]Nije vama ni osnovana, pa]samo [/b]produžite dalje ...
--------------------------------------------------
to brate neka si nam rekao.Bio jednom davno jedan politički skup,pa glavni upta ,"jesmo li mi vjerska stranka"-svi u glas,"jesmo" ,e "nismo" reće glavni.Poslije je svega bilo,te jesmo,te nismo,ujutro,popodne,ali sada jarane se bar zna i zato mjesto BANU,trebala bi biti MANU.
Last edited by zonbirile on 10/06/2011 09:11, edited 3 times in total.
Palestinac1

#156 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

zonbirile wrote:

Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
to brate neka si nam rekao.Bio jednom davno jedan politički skup,pa glavni upta ,"jesmo li mi vjerska stranka"-svi u glas,"jesmo" ,e nismo reće glavni.Poslije je svega bilo,te jesmo,te nismo,ujutro,popodne,ali sada jarane se bar zna i zato mjesto BANU,trebala bi biti MANU.
Jesil ti Bošnjak?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#157 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by prljavi Hare »

Zaboli me i za BANU "bošnjačke zaštitnike",sjećam se ja dobro kako nas je slična klika ljudi već jednom
"zaštitila"!!!! :x :evil: Tako su nas dobro "zaštitili" da će nam trebati još 200 godina da pronađemo kosti
naših najmilijih stradalih u četničkim genocidima i da ih pokopamo! :x :evil:
Mene što se tiče,oni predstavljaju jednu interesnu skupinu za čije će funkcionisanje,ma šta to značilo,
trebati novac!
Sjetimo se da nedostaje oko 7 milijardi KM (7 OOO OOO OOO KM) poslatih našem narodu u prošlom ratu,a
zna se da je dosta toga prešlo preko onoga istog Latića koji je tada bio glavni urednik novine "Ljiljan",i da
se nikada nije ušlo u trag tom novcu,a svakom iole inteligentnom čovjeku je jasno gdje je bar dio tih
ogromnih finansijskih sredstava završio.
I sada se taj Latić mrtav-hladan pojavljuje na tom BANU osnivanju.To je onaj isti čovjek koji se na zadnjim
izborima kandidovao za bošnjačkog člana predsjedništva tako što je stavio ruku na KUR'AN ČASNI i zakleo se
da će raditi u interesu svih Bošnjaka,tvrdeči da će i Srbi čak glasati za njega kada vide kako se on,eto,
zakleo! :shock: :? :x :evil:

Meni je draže kupiti sebi još 1000 metaka,još 30 tromblona i kojekakvog MTS-A,nego tim "zaštitnicima" dati
i feninga!!!!NE DAM!!!!

Jedini garant odbrane Bošnjaka i BiH je.........
Image

I sam sam u stanju da razmišljam,ne treba oni da misle za mene,kada su zadnji puta to činili,znamo
kako se završilo!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
gomilego

#158 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

zato sto je kontra drzave BIH
Palestinac1 wrote:Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
a definicija "dobroga" zavisi od toga dali ide u dzamiju ili ne ...
:-D :-D

... dobro dosli u 18ti vijek :mrgreen:
zonbirile

#159 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

Palestinac1 wrote:
zonbirile wrote:

to brate neka si nam rekao.Bio jednom davno jedan politički skup,pa glavni upta ,"jesmo li mi vjerska stranka"-svi u glas,"jesmo" ,e nismo reće glavni.Poslije je svega bilo,te jesmo,te nismo,ujutro,popodne,ali sada jarane se bar zna i zato mjesto BANU,trebala bi biti MANU.
Jesil ti Bošnjak?
------------------------------
ljudsko biće i pametan.Pitah već da li imate CC i SCI,SSCI,A&HCI,ili će Iznogud selekciju vršiti prema uplati?
seln

#160 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by seln »

Necu da produzim, imas neki problem?
Tu neko zloupotrebljava ime moje nacije i stvara se privid da svi Bosnjaci stoje iza ovog saveza napaljenih amatera.
Neka je zove SANDZU, kako je neko predlozio i neka prvi predsjednik bude Fahro Radoncic, za to me lagano zaboli.
I nema mi nista jadnije od kojekakvih muslimana po automatizmu "volim muslimana budalu vise nego pametnom kaurina".
andromeda101

#161 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Jesi li ti vidio da Albanci koriste hodze? A odradili su majstorski posao. Jeli Albanci imaju i pusu se sa ekvivalntnom SANU?

Da smo mi slozni, organizovani i mudri kao Albanci.... :!:
Last edited by andromeda101 on 10/06/2011 09:16, edited 1 time in total.
gomilego

#162 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

prljavi Hare wrote: Mene što se tiče,oni predstavljaju jednu interesnu skupinu za čije će funkcionisanje,ma šta to značilo,
trebati novac!
...
I sam sam u stanju da razmišljam,ne treba oni da misle za mene,kada su zadnji puta to činili,znamo
kako se završilo!!!!!!
kratko i jasno...
:thumbup:
Palestinac1

#163 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

gomilego wrote:
zato sto je kontra drzave BIH
Palestinac1 wrote:Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
a definicija "dobroga" zavisi od toga dali ide u dzamiju ili ne ...
:-D :-D

... dobro dosli u 18ti vijek :mrgreen:
Objasni kako je kontra drzave BiH. A ovo drugo ne kontam, vjerovatno jer sam zatupljeni vjernik ...
Penicilin

#164 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Penicilin »

Što nas ne bi bilo briga kad vidimo kako ubačeni elementi kojekakve budale nastoje da oslabe ovaj narod i ovu državu. Dragi moji vjernici i džamijaši ovo nije samo vaša država niste vi jedini koji se pitate o budučnosti naše djece. Narod koji se okrene da putem religije i vjerskih vođa rješava svoje probleme nikada u istoriji nije dobro završio. Prema tome vjera u džamije a politika političarima. Cerić i Zukorlić ako hoće da se bave politikom neka se ostave boga. Ako te interesuje jesam ja sam musliman.
Mutazilah

#165 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Mutazilah »

Skupili se srpski poltroni i prikriveni srbi, hrvati i ostali balkanski sljam, protiv BANUa, a bice da su u mnogo cemu svjesniji od pojedinih Bosnjaka kakav znacaj ona nosi. Radujem se iskreno ovim potezom. Osnivacka skupstina BANUa u Novom Pazaru je samo pocetak, i kao sto prisutni tamo kazu "ovo je samo prvi saff".

Duboko ubijedjeni da jedino Srbi i Hrvati smiju imati nacionalne organizacije, te da Bosnjaci ne smiju imati ni ime a kamoli nesto vise od toga, sada zbunjeni tumaraju po forumima, i kopaju kojekakve Filandre, srpske sekretarice i ko sve nece odigrati trenutnu ulogu srpskog poltrona.

Onaj ko se bavi naukom i ko nije prvi put cuo za ova imena, ko je procitao barem prvo poglavlje Mila i Mostra od Dr. Pasica, barem jedno djelo Dr. Jahica ili Dr. Filipovica, znat ce cijeniti sastav BANUa. A svi ostali, kompleksima napaceni pojedinci, sami nesposobni da konstruktivno prinesu drustvu, su zaista oni koji ostaju na margini drustva. Istinska podrska BANUu ce pokazati da je ova institucija nadreligijska, nadstranacak i posve Bosnjacka.

Pozivam sve da se prijave na novoosnovanu Grupu na Facebook-u "Bosnjacka akademija nauka (BANU)".
andromeda101

#166 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Bolje vam je, ako ce te ikog "imitirati" imitiraj te Albance, a ne SANU i Srbe.
Palestinac1

#167 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

andromeda101 wrote:

Jesi li ti vidio da Albanci koriste hodze? A odradili su majstorski posao.

Da smo mi slozni, organizovani i mudri kao Albanci.... :!:
Ti mislis da bi najvisi vjerski autoriteti letjeli u politiku da postoji neko ko njihove interese štiti na političkom planu, kvalitetno i sa stavom. Ja sam siguran da ne bi. Ti si vjerovatno siguran da bi opet. Tu se razlikujemo.
andromeda101

#168 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Mutazilah wrote:Skupili se srpski poltroni i prikriveni srbi, hrvati i ostali balkanski sljam, protiv BANUa, a bice da su u mnogo cemu svjesniji od pojedinih Bosnjaka kakav znacaj ona nosi. Radujem se iskreno ovim potezom. Osnivacka skupstina BANUa u Novom Pazaru je samo pocetak, i kao sto prisutni tamo kazu "ovo je samo prvi saff".

Duboko ubijedjeni da jedino Srbi i Hrvati smiju imati nacionalne organizacije, te da Bosnjaci ne smiju imati ni ime a kamoli nesto vise od toga, sada zbunjeni tumaraju po forumima, i kopaju kojekakve Filandre, srpske sekretarice i ko sve nece odigrati trenutnu ulogu srpskog poltrona.

Onaj ko se bavi naukom i ko nije prvi put cuo za ova imena, ko je procitao barem prvo poglavlje Mila i Mostra od Dr. Pasica, barem jedno djelo Dr. Jahica ili Dr. Filipovica, znat ce cijeniti sastav BANUa. A svi ostali, kompleksima napaceni pojedinci, sami nesposobni da konstruktivno prinesu drustvu, su zaista oni koji ostaju na margini drustva. Istinska podrska BANUu ce pokazati da je ova institucija nadreligijska, nadstranacak i posve Bosnjacka.

Pozivam sve da se prijave na novoosnovanu Grupu na Facebook-u "Bosnjacka akademija nauka (BANU)".
SANU je unistio i Srbiju i srpski narod. Ne bi stvarno volio da i mi ispastamo zbog BANU.
zonbirile

#169 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

Mutazilah wrote:Skupili se srpski poltroni i prikriveni srbi, hrvati i ostali balkanski sljam, protiv BANUa, a bice da su u mnogo cemu svjesniji od pojedinih Bosnjaka kakav znacaj ona nosi. Radujem se iskreno ovim potezom. Osnivacka skupstina BANUa u Novom Pazaru je samo pocetak, i kao sto prisutni tamo kazu "ovo je samo prvi saff".

---------------------------------------------
vrednovanje naučnog rada se ne čita po odlomci qurčevih pismuljaka,no može u SANDŽU.
neki

#170 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by neki »

Zasto sve ove bosnjacke jednonacionalne vjerske ublehe moraju imati ljiljan u svom amblemu :x :x
Palestinac1

#171 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

andromeda101 wrote:

SANU je unistio i Srbiju i srpski narod. Ne bi stvarno volio da i mi ispastamo zbog BANU.
Nije sanu unistio srbiju, srbiju je unistio onaj ko sjedi u sanu. To je isto ko kad bi reko, bolnica je korumpirana a na neki doktor ili doktori pa je treba srušit. Jel pratiš ...
strong69

#172 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by strong69 »

prljavi Hare wrote:
Jedini garant odbrane Bošnjaka i BiH je.........
Image
Da dodam samo, jedini garant odbrane BOSANACA I HERCEGOVACA a ne samo Bosnjaka.

Sto se BANU tice, to bi trebalo BANovati.
samo pitam

#173 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

gomilego wrote:koja kopija velikosrpskog fasizma sa kraja osamdesetih...

samo nam navedi, ne bilo ti zahmeta, kada su ti hodžinski vampiri bili protiv Bosne pa da te shvatimo da si trijezan a ne pijan dok to govoriš ...
Palestinac1

#174 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

zonbirile wrote: ljudsko biće i pametan.Pitah već da li imate CC i SCI,SSCI,A&HCI,ili će Iznogud selekciju vršiti prema uplati?
Očekivao sam ovakav odgovor. Ono kao, ti si samo čovjek jel ... Hajd udure je. Idi svojim putem.
andromeda101

#175 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Ta organizacija je infiltrirana i vodjena od mozda samog Cosica. Tako da, neka hvala lijepo.

Nema vece gluposti nego da me neka nepismena budala voda koja je daleko gluplja od mene.
Last edited by andromeda101 on 10/06/2011 09:27, edited 1 time in total.
Locked