Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

quasar

#151 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Prosle kvalifikacije smo otisliu baraz jer smo pobjedili sve ekipe iz slabijih šešira, a sa jačim smo se nekako natezali oko boda. Znači odradili smo što nam je "pripadalo". Belgijanci i Turci kisaše tu i tamo i ostadosmo mi ničim izazvani na 2. mjestu.
U ovom ciklusu se tako moze reci da su dva boda u Tirani izgubljena, a da ti je neko ponudio 3 od 6 protiv Rumuna, bez razmisljanja bi uzeo svako. Sad nama treba da odradimo "svoje", tj. da pobjedimo ekipu iz lošijeg šešira, oba puta i to je to, jer su Rumuni kiksali više bodova. Prije 9 mjeseci i očekivali smo ovakav rasplet, da se kvalifikacije odlucuju o ove dvije utakmice, tako da smo ipak od svih ekipa u najboljoj poziciji. Bjelorusi su stekli respekt svih i to je dobro jer će s igrati ozbiljno, a realno, mi imamo kvalitetniju ekipu, koja će u te dvije utakmice to morati i da dokaže. Lopta je okrugla, svašta može biti. Možemo ih razvaliti pa ipak izgubiti...ili obratno.
BHF_Manijak

#152 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Ne bojim se Bjelorusa, nista to spektakularno nije, ali se bojim nas i naseg mentaliteta! Igracki gledano samo, uz sve hajmo reci realne kondicije(povrede, forma itd), mi bi pojeli ove Bjeloruse! :wink:
cyprus

#153 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Ne bojim se Bjelorusa, nista to spektakularno nije, ali se bojim nas i naseg mentaliteta! Igracki gledano samo, uz sve hajmo reci realne kondicije(povrede, forma itd), mi bi pojeli ove Bjeloruse! :wink:
Ne pobjeđuju uvijek bolji i jači...
MrBega

#154 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MrBega »

Autoritet, moral, profesionalizam i ko ne pretrči 5km u I poluvremenu nek ostane na klupi.
BHF_Manijak

#155 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:
BHF_Manijak wrote:Ne bojim se Bjelorusa, nista to spektakularno nije, ali se bojim nas i naseg mentaliteta! Igracki gledano samo, uz sve hajmo reci realne kondicije(povrede, forma itd), mi bi pojeli ove Bjeloruse! :wink:
Ne pobjeđuju uvijek bolji i jači...
Pa da, naravno, drugim ekipama se desi los dan, povreda, najbolji im igrac nije sa zenom spavo, kisa itd, a nas uvijek jedno zakci - mentalitet! :)
ljubav_aha

#156 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ljubav_aha »

lord blackadder wrote:Bjelorusija, iliti Bjelosrbija (by J. Deretic)
zar su sve civilzacije bijelog covjeka srpske :D
smoki_choko

#157 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by smoki_choko »

ima do septembra da udjemo u formu i da otresemo ove blijede ruse. i uzmemo 6 bodova :bih:
Dead Man Walking

#158 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dead Man Walking »

Za baraz nam treba minimum 9 boba, a i to bi cak moglo biti nedovoljno (ne daj Boze). Kako i gdje nakupiti tih 9 ne znam, al po ovoj matematici da su nam 4 od Bjelorusije dovoljna smo donji, osim da nam se bas poklopi i Rumuni uzmu manje od 9, a ubjedjen sam da ce poderati Albance, a i s Francuzima nisu bez sansi za bod(ove). Doveli smo se u yebenu poziciju iz koje nas samo pobjede vade, a da li je lakse uzeti tricka u Minsku il u Parizu nek odluce nadlezni.
siki_sa

#159 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by siki_sa »

Dead Man Walking wrote:Za baraz nam treba minimum 9 boba, a i to bi cak moglo biti nedovoljno (ne daj Boze). Kako i gdje nakupiti tih 9 ne znam, al po ovoj matematici da su nam 4 od Bjelorusije dovoljna smo donji, osim da nam se bas poklopi i Rumuni uzmu manje od 9, a ubjedjen sam da ce poderati Albance, a i s Francuzima nisu bez sansi za bod(ove). Doveli smo se u yebenu poziciju iz koje nas samo pobjede vade, a da li je lakse uzeti tricka u Minsku il u Parizu nek odluce nadlezni.
Rumuni ce odigrati sa albancima X, a francuzi ce ih poderati u rumuniji, zivi bili pa vidjeli, ono je bio sam bljesak, bokje reci mi smo se nafurali i ljudima krenulo, ova rumunija je truba, ne bi oni nas pobjedili da smo mi igrali kako treba
Dead Man Walking

#160 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dead Man Walking »

Rumuni su odigrali dosta dobro i protiv Brazila, izgubili su 1-0, ali je onaj celavi sto mu je ponisten gol protiv nas pogodio precku, nisu bili bezopasni. Stoji da nisu neka velesila, ali ipak mislim da su i ovakvi klasu iznad Albanije i da ce dobiti bez problema. Ipak se nadam da grijesim, da si ti u pravu, mada bih ipak vise volio da selektor razmislja kao ja pa da u Minsku ide na 3 boda.
Corola

#161 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Corola »

Šibicar wrote:
siki_sa wrote:
Frankyee wrote:Susic mora ici na 6 bodova protiv Bjelih Rusa. Ako bude isao na 4 boda od toga nema nista.

Doduse , vjerovatno i Bjelorusi razmisljaju da uzmu 4 ili 6 bodova nama, kontaju kad su mogli uzeti 4 boda Francuskoj sto ne mose da se uzme 6 BiH :lol: :lol: :lol: :lol:
naravno da ce bjelorusija ici na 4 odnosno 6 bodova, ali oni ce nas podcjeniti i tu je nasa sansa :bih: pape mora ici na 6 bodova :bih:
Čisto sumnjam jarane,mi smo prvaci svijeta u podcjenjivanju,i to višestruki.
Kako ces podcijeniti ekipu koju u guz gledas :-)
dr_rock

#162 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by dr_rock »

----------- HASAGIC -----------
MUJDZA (u izmjeni MALETIC)-NADAREVIC-SPAHIC-PAPAC
---RAHIMIC------MEDUNJANIN------
PJANIC---MISIMOVIC (al ako bude u istoj formi onda STILIC)---SALIHOVIC (u izmjeni LULIC)
-----------DZEKO (al ako bude u istoj formi onda MUSLIMOVIC)-----------

Nasa taktika mora biti "dacemo vise nego sto cemo primiti", mi sam ovakvim igracima se trebamo samo na napad koncentrirati
ramiral

#163 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ramiral »

Do septembra ima vremena napretek da se analiziraju vrline i mane Bjelorusa, kao i naše mogućnosti, potrebe i nedostaci.
Nadamo se da će stručni štab uvidjeti koje su naše prednosti, gdje su nam falinke i kako eventualno popraviti uočljive nedostatke.
Prvo i osnovno su igrači koji će proći pripreme sa svojim matičnim ekipama. Jako nam je bitno da oni igraju jer smo bili svjedoci kako to izgleda kad je 70% reprezentativaca na klupi. Dosta smo kritikovali Džeku, koj ije evidentno u lošijoj formi, odmah se na to nadoveže problem u glavi, problem sa samopouzdanjem i agresivnošću i dobijemo Džeksona kakvog smo gledali protiv Rumunije i dobrim dijelom Albanije. On će ipak proći pripreme sa Cityjem, da :dance: rak raka mora biti u formi do septembra. Mi trenutno, možda, nemamo boljeg na toj poziciji, ma koliko se Muslim trudio, borio, trčao i šta sve ne - on jednostavno NE ZNA k'o Džeko.
Vidjećemo kakva će biti sudbina Ibiševića i Salihovića u Hoffu, idu li, ostaju li, gdje će, u koju ligu eventualno ako odu itd.. itd.. Salihović će biti ogromna prevaga na sredini terena za nas, radilica i trkač, Vedo je igrač momenta, trudi se, bori se, otkriva se (može me popljuvati ko god hoće), ali on se dobrano istrošio protiv Albanaca, trčao borio se, par puta se opasno izvukao i poljuljao samopouzdanje albanske odbrane.
Lulić bi trebao i mogao igrati tamo na lijevoj strani sa Sejom jer mogu izuzetno dobro sarađivati i biti jaka karika u našem timu, hem bi bili brži po toj strani, helem bi se manje trošili i umarali.
Najveća boljka naše repke je sredina, tamo gdje smo najtanji je trkački red. Misimović je van forme ima već godina i pol, njegove lopte imaju oči, sjajno razigravanje saigrača, otrovni centaršutevi, ali on nije u formi.
Pjanić je isti skoro tip igrača, sjajan centaršut, slobodnjak da ne govorimo, ali ni on nije trkač. Još kad dodamo tome njegovu konstituciju i slab duel dobijemo dvojicu dizelaša u ekipi za koje Rahimić mora odraditi SVE kada izgube loptu. Vidjeli smo protiv Rumuna kako to izgleda kad se povrijedi Medunjanin, koji je i do tada bio indisponiran, pa nema ko pomoći Rahimagi.
Na Ibričića neću trošiti riječi puno osim toga da je isti kao i Misimović i Mire.
Mali Bešić mi se sviđa (kao i većini ovdje mislim), mali je radilica, bori se, nema neki preveliki respect prema protivniku, pun pogodak, igra na mladost.
Odbrana je bez Spahe šuplja, kad hoće on razgrće, moje subjektivno mišljenje je da kad je raspoložen ima materijala i za vrhunskog stopera italijanske lige, a kada je u qrzu sa raspoloženjem nije ni za bugojanskih Zelenih zmajeva.
Pandža je onu tekmu odradio dobro, istina da nije imao žestokih suparnika tipa Benzeme, Mutua, Podolskog, Gomeza i inih ali pokazao je smirenost i borbu. Mujdža je borac i trkač, on svakako prolazi.

Eh sada novi i novi-stari :
Begovića zvati svakako, Premier liga nije za baciti i svjedoci smo njegovih vrhunskih odbrana u Stokeu. Ako opet neće vozdra, autoritet trenera ne mora da poznaje ''ja moram igrati'' i ''ja moram imati zagarantovano mjesto'' !!
Papac i Nadarević su nam potrebni - iskustvo, znanje, borbenost. Papac nije džaba standardan u Škotskom Rangersu, a Nadar je uvijek ginuo za repku.
Ljevaković i Mahmutović zaslužuju provjeru. Izvještaji koji dolaze sa njihovih utakmica kažu da su uvijek među bolje ocijenjenima.
Zec i Alispahić - moje zeme - nadam se da će ih povrede zaobići i da će bar jedan ravnopravno konkurisati za dres.
Bičakčić, Krstanović, Avdić, Subašić, Čustović takođe trebaju biti pod lupom, zašto ih ne probati.
Mravac se pogubio protiv Rumuna, neznači da mali neće napredovati, iako smo ga svi razapeli zaslužuje još koju šansu. Mi nismo Francuska niti Engleska da se odričemo tako lako igrača.
Ne znam šta je sa A2 repkom, valjada će Komitet za normalizaciju se malo pozabaviti i sa tom dimenzijom našeg nogometa, trebali bi igrati pa bilo protiv koje repke, da se probaju neki od navedenih ''anonimusa'' ili silnih igrača po dijaspori koji igraju za neke manje klubove - sigurno se među njima krije novi Džeko, Ibrahimović, Salihamidžić, Glavaš, Barbarez, Baljić, Hibić, Misimović......
:bih: :bih: :bih:
damirdamic

#164 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by damirdamic »

Baudelaire wrote:Upravo o tom govorim. Mi nemamo nekakve sredine, ili pričamo da ćemo rasturiti Francusku, il nam se muda tresu od Luksemburga. Ljudi moji, kvalifikacije se ne dobijaju na Francuzima nego na šabanima iz Bijele Rusije, ako nismo sposobni da tamo dobijemo, jebeš onda ovu našu reprezentaciju. Realno onako.
e svaka ti cast...u pravu si ili ocemo da ubijemo brazil ili se bojimo Papua nove gvineje nemamo sredine
Baudelaire

#165 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Mravac sa 29 godina nema šta više napredovati. Što se tiče ekipe, mislim da bi najbolje rješenje bilo da umjesto Misimovića ili Pjanića u prvu postavu uleti Salihović. Ako bismo uz to uspjeli da privolimo i Papca da se vrati, njega staviti na lijevog beka, a Lulića gurnuti na lijevo krilo.
ramiral

#166 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ramiral »

Baudelaire wrote:Mravac sa 29 godina nema šta više napredovati. Što se tiče ekipe, mislim da bi najbolje rješenje bilo da umjesto Misimovića ili Pjanića u prvu postavu uleti Salihović. Ako bismo uz to uspjeli da privolimo i Papca da se vrati, njega staviti na lijevog beka, a Lulića gurnuti na lijevo krilo.
Ovako ? :
Hasagić

Mujdža Nadarević Spahić Papac

Pjanić Medunjanin Salihović Lulić

Džeko Ibišević

S tim da bi se Pjanić izvlačio u sredinu a to korigovali Mujdža i Medunjanin
buzzer

#167 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by buzzer »

uhhhh! sto bih volio vidjeti repezentaciju u ovoj postavi....

------------------------begovic-----------------------

mujdza-------spahic---------pandza--------papac

------------rahimic/besic----salihovic--------------

--maletic---------------------------------------lulic--

-------------------misimovic/pjanic-----------------

-------------------------dzeko-------------------------

rahimica i misimovica bih u svakom slucaju mjenjao u drugom poluvremenu. rahimic definitivno ne moze oba igrati na istom nivou, a ujedno je i dobra prilika da se besic lagano uklopi u tim i preuzme njegovo mjesto nakon ovoga ciklusa. misimovic i ovakav kakav je sad je neophodan ekipi, a za ocekivati je da se vrati u formu nakon perioda turbulencija. ja bih mu i kapitensku traku dao, hem je pametniji i stalozeniji od spahica, hem ima vise staza i doprinosa reprezentaciji. ali bih ga mjenjao pjanicem u drugom poluvremenu. nek pjanic ulazi svjez u drugom i zrije za buduceg leadera ekipe, a misketu bi bio red i odati priznanje za minuli rad.
vazda smo kukali kako nam je desna strana neucinkovita, ne probija. evo sad je maletic demonstrirao u ono malo koliko je igrao da je u formi, brz i jeste...s druge strane lulic je nauporedivo korisniji kao krilo, nego bek. a dzeko bi imao dovoljno lopti sa svih strana, samo nek se otkriva i bice to. treca zamjena je za intervencije, ako se ko povrijedi, ili treba pojacati napad, ili cuvati rezultat.

... ali to su moji pusti snovi... realnost je da nema tog doktora da hasagica posalje na lijecenje, niti ima volje da se vrati begovic. spahic ce i dalje samarati kako koga stigne, lulic ce igrati na beku, jer papac zamotan u bh zastavu nece za istu da igra, nego mu hladno. nacija ce gristi nokte od nervoze u nadi da mravac vise nece imati prednost ispred 5-6 boljih raspolozivih stopera, a veliki orator pape se nece udostojiti da nam prekrati muke, makar koji sahat prije utakmice. i onda nastaje shock!!!!!!!!!!!!! na tribinama muk, muzevi u dnevnim sobama pssssssstttttttttt!!!-kaju zene i djecu... sta je, kad ono ibricic na desnom krilu. e jebi ga! :bih:

salu na stranu, ono sto smatram kljucnim je prosirenje klupe. ko i svi drugi na okupljane zvati 22-23 igraca i tokom priprema ustanoviti pocetnih 11. ne znam stvarno kome pape stedi lovu.
Baudelaire

#168 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Eventualno Rahimić umjesto jednog od dvojice napadača, i to je to. Salihović dosta trči, zato nam je potreban. Jebem ti, zadnjih veznih ni na mapi, a kad se sjetim prije par godina, bilo ih kamaru. Sad bi nam onaj Grujić došao ko kec na desetku, da ne pričamo o Grliću i Bajramoviću.
palermo

#169 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by palermo »

buzzer wrote:uhhhh! sto bih volio vidjeti repezentaciju u ovoj postavi....

------------------------begovic-----------------------

mujdza-------spahic---------pandza--------papac

------------rahimic/besic----salihovic--------------

--maletic---------------------------------------lulic--

-------------------misimovic/pjanic-----------------

-------------------------dzeko-------------------------

rahimica i misimovica bih u svakom slucaju mjenjao u drugom poluvremenu. rahimic definitivno ne moze oba igrati na istom nivou, a ujedno je i dobra prilika da se besic lagano uklopi u tim i preuzme njegovo mjesto nakon ovoga ciklusa. misimovic i ovakav kakav je sad je neophodan ekipi, a za ocekivati je da se vrati u formu nakon perioda turbulencija. ja bih mu i kapitensku traku dao, hem je pametniji i stalozeniji od spahica, hem ima vise staza i doprinosa reprezentaciji. ali bih ga mjenjao pjanicem u drugom poluvremenu. nek pjanic ulazi svjez u drugom i zrije za buduceg leadera ekipe, a misketu bi bio red i odati priznanje za minuli rad.
vazda smo kukali kako nam je desna strana neucinkovita, ne probija. evo sad je maletic demonstrirao u ono malo koliko je igrao da je u formi, brz i jeste...s druge strane lulic je nauporedivo korisniji kao krilo, nego bek. a dzeko bi imao dovoljno lopti sa svih strana, samo nek se otkriva i bice to. treca zamjena je za intervencije, ako se ko povrijedi, ili treba pojacati napad, ili cuvati rezultat.

... ali to su moji pusti snovi... realnost je da nema tog doktora da hasagica posalje na lijecenje, niti ima volje da se vrati begovic. spahic ce i dalje samarati kako koga stigne, lulic ce igrati na beku, jer papac zamotan u bh zastavu nece za istu da igra, nego mu hladno. nacija ce gristi nokte od nervoze u nadi da mravac vise nece imati prednost ispred 5-6 boljih raspolozivih stopera, a veliki orator pape se nece udostojiti da nam prekrati muke, makar koji sahat prije utakmice. i onda nastaje shock!!!!!!!!!!!!! na tribinama muk, muzevi u dnevnim sobama pssssssstttttttttt!!!-kaju zene i djecu... sta je, kad ono ibricic na desnom krilu. e jebi ga! :bih:

salu na stranu, ono sto smatram kljucnim je prosirenje klupe. ko i svi drugi na okupljane zvati 22-23 igraca i tokom priprema ustanoviti pocetnih 11. ne znam stvarno kome pape stedi lovu.
Fino vi svi pišete,i ti i Ramiro, i Šarl Bodler i sve je to tačno,ali ja ipak mislim da sudbina ove reprezentacije ipak zavisi od stanja forme naših glavnih igrača. Dakle, Džeko, Spahić, Misimović, Pjanić, Salihović, Ibišević....ako od njih šest barem, četvorica budu u vrhunskoj formi mi imamo pravo na realnu i vrlo opipljivu nadu. Ok je to i sa Malet
ićem, i sa Lulićem, i probati Cocalića, i svašta nešto, ali nisu to igrači koji nas vode na evropsko prvenstvo. Ovih gore šest nas vodi ili ne vodi (mor biti da sam nekog ispustio, al suština je tu)
Baudelaire

#170 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Sto posto tačno Palermo. Zato bi valjalo nafatati još jednog ključnog :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#171 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JoseMujica »

Baudelaire wrote:Mravac sa 29 godina nema šta više napredovati. Što se tiče ekipe, mislim da bi najbolje rješenje bilo da umjesto Misimovića ili Pjanića u prvu postavu uleti Salihović. Ako bismo uz to uspjeli da privolimo i Papca da se vrati, njega staviti na lijevog beka, a Lulića gurnuti na lijevo krilo.
:thumbup: jes vala dobar je memo pa mu Mravac mali, a ono stara drtina

Nama se više isplati gurati mlađe igrače ovog Bešića i Vranješa u odbrani, pa nek se kale....ne treba očekivati puno od njih, niti vršiti pritisak na djecu, al računam da je bolje stavit mladog levata nego starog. Ovaj mladi barem možda šta nauči pa za par godina dobijemo solidnog igrača (ne treba nama vrhunski već solidan i pouzdan), a star konj se ne uči orat.
Baudelaire

#172 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

JoseMujica wrote:
:thumbup: jes vala dobar je memo pa mu Mravac mali, a ono stara drtina

Nama se više isplati gurati mlađe igrače ovog Bešića i Vranješa u odbrani, pa nek se kale....ne treba očekivati puno od njih, niti vršiti pritisak na djecu, al računam da je bolje stavit mladog levata nego starog. Ovaj mladi barem možda šta nauči pa za par godina dobijemo solidnog igrača (ne treba nama vrhunski već solidan i pouzdan), a star konj se ne uči orat.

Ma ja. Zato bih ja i Pjanića i Misimovića razdvojio, jedan na klupu, jedan u prvi tim, ali bih gledao da Pjanić polako preuzima ulogu vođe ekipe u fudbalskom smislu, jer ovako samo jedan drugom smetaju.
Obuca9

#173 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Osim: Bjelorusi nisu repa bez korijena, dobili su Francuze
Možda su nam Rumuni i pomogli. Ako ništa, igrači su makar vidjeli da trebaju početi trčati, što su učinili u susretu s Albanijom, kazao je Osim

Umor zbog odlaska u Zenicu gdje je na Bilinom polju gledao utakmicu BIH – Albanija (2:0) prikovao je Ivicu Osima za krevet pa je jučerašnji dan dobrim dijelom proveo spavajući. Kada smo ga konačno uhvatili budnog i upitali za raspoloženje, predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH i, praktično, prvi čovjek našeg fudbala Ivica Osim odgovorio je:

„Raspoloženje? Uvijek sam isti“, rekao je Osim za Avaz.

Debakl od Rumunije i pobjeda nad Albanijom. Švabin komentar je tipičan.

„Neriješeno. Poraz i pobjeda“, nasmijao se Osim.

A da li je očekivao više?

„Nisam. Šta ću očekivati? Normalno je da se uvijek nešto očekuje, ali treba biti realan. Često puta ignorišemo i potcjenjujemo druge. Zaboravljamo da oni imaju iste brige i iste želje kao i mi. I oni hoće na Evropsko prvenstvo. U tom zaboravu imamo malo nerealna očekivanja, a to je vrlo opasno i često nam se obije o glavu. Takva razmišljanja obično oslabe nas, a ojačaju protivnika. Mislili smo da je dovoljno istrčati na teren i da će se završiti dobro“, govori Osim.

Osim je utakmicu u Bukureštu vjerovatno gledao drugačijim očima nego mi, ali se u jednom slažemo - Rumuni su bili potcijenjeni.

„Mi njih u Zenici uopće nismo toliko nadigrali da bismo u Bukurešt otišli kao favoriti. Očekivali smo previše, a pošlo je naopako. Ipak, s druge strane, možda je to i dobro, da ovi naši konačno shvate neke stvari i trgnu se malo. Možda su nam Rumuni i pomogli. Ako ništa, igrači su makar vidjeli da trebaju početi trčati, što su učinili u susretu s Albanijom. To je dobar znak, jer se rezultat, ipak, ne može ostvariti bez njih“, govori Osim.

Do kraja kvalifikacija imamo još četiri susreta. Imamo li šanse dohvatiti drugo mjesto?

„Šanse će nam biti realne onoliko koliko mi budemo realni. Bjeloruse već sada treba početi analizirati. Treba znati da to nije ekipa kojoj treba ići sa mišlju da ćemo sigurno pobijediti. Nije to repa bez korijena, dobili su Francuze u Parizu. I u bivšem SSSR-u uvijek su imali četiri, pet reprezentativaca. Bjelorusi pripadaju evropskoj kulturi i imaju evropski način razmišljanja. Imat ćemo posla sa školovanim timom, koji vodi istočni Nijemac. Discipline i kvaliteta, dakle, ima. Ako ne budemo spremni suprotstaviti im se... e, onda će biti teško“, naglasio je Osim.

Sušić je u Bukureštu izrekao dosta teških riječi, sigurno je mnoge i uvrijedio, ali Osim tvrdi da to može biti i dobro.

„Koje teške riječi? Rekao je i neke stvari koje stoje, koje su mu bile na duši. I možda je na vrijeme to rekao, jer je dobrodošlo da se i igrači i navijači malo probude i da razmisle. Igrači misle da je dovoljno da ljudi u novinama vide kakve automobile voze i kakve su cure oko njih da njihov posao bude obavljen“, kaže Osim.

Mada su mnogi Sušiću okrenuli leđa nakon Rumunije, Osim u njega nije izgubio povjerenje. Na pitanje podržava li ga, on je odgovorio:

„Zašto da ne? Vi ste ti koji mu okreću leđa“.

Švabo majstorski, kao i obično :thumbup:
shalla

#174 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

hz__semir wrote:Osim: Bjelorusi nisu repa bez korijena, dobili su Francuze
Možda su nam Rumuni i pomogli. Ako ništa, igrači su makar vidjeli da trebaju početi trčati, što su učinili u susretu s Albanijom, kazao je Osim

Umor zbog odlaska u Zenicu gdje je na Bilinom polju gledao utakmicu BIH – Albanija (2:0) prikovao je Ivicu Osima za krevet pa je jučerašnji dan dobrim dijelom proveo spavajući. Kada smo ga konačno uhvatili budnog i upitali za raspoloženje, predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH i, praktično, prvi čovjek našeg fudbala Ivica Osim odgovorio je:

„Raspoloženje? Uvijek sam isti“, rekao je Osim za Avaz.

Debakl od Rumunije i pobjeda nad Albanijom. Švabin komentar je tipičan.

„Neriješeno. Poraz i pobjeda“, nasmijao se Osim.

A da li je očekivao više?

„Nisam. Šta ću očekivati? Normalno je da se uvijek nešto očekuje, ali treba biti realan. Često puta ignorišemo i potcjenjujemo druge. Zaboravljamo da oni imaju iste brige i iste želje kao i mi. I oni hoće na Evropsko prvenstvo. U tom zaboravu imamo malo nerealna očekivanja, a to je vrlo opasno i često nam se obije o glavu. Takva razmišljanja obično oslabe nas, a ojačaju protivnika. Mislili smo da je dovoljno istrčati na teren i da će se završiti dobro“, govori Osim.

Osim je utakmicu u Bukureštu vjerovatno gledao drugačijim očima nego mi, ali se u jednom slažemo - Rumuni su bili potcijenjeni.

Mi njih u Zenici uopće nismo toliko nadigrali da bismo u Bukurešt otišli kao favoriti. Očekivali smo previše, a pošlo je naopako. Ipak, s druge strane, možda je to i dobro, da ovi naši konačno shvate neke stvari i trgnu se malo. Možda su nam Rumuni i pomogli. Ako ništa, igrači su makar vidjeli da trebaju početi trčati, što su učinili u susretu s Albanijom. To je dobar znak, jer se rezultat, ipak, ne može ostvariti bez njih“, govori Osim.

Do kraja kvalifikacija imamo još četiri susreta. Imamo li šanse dohvatiti drugo mjesto?

„Šanse će nam biti realne onoliko koliko mi budemo realni. Bjeloruse već sada treba početi analizirati. Treba znati da to nije ekipa kojoj treba ići sa mišlju da ćemo sigurno pobijediti. Nije to repa bez korijena, dobili su Francuze u Parizu. I u bivšem SSSR-u uvijek su imali četiri, pet reprezentativaca. Bjelorusi pripadaju evropskoj kulturi i imaju evropski način razmišljanja. Imat ćemo posla sa školovanim timom, koji vodi istočni Nijemac. Discipline i kvaliteta, dakle, ima. Ako ne budemo spremni suprotstaviti im se... e, onda će biti teško“, naglasio je Osim.

Sušić je u Bukureštu izrekao dosta teških riječi, sigurno je mnoge i uvrijedio, ali Osim tvrdi da to može biti i dobro.

„Koje teške riječi? Rekao je i neke stvari koje stoje, koje su mu bile na duši. I možda je na vrijeme to rekao, jer je dobrodošlo da se i igrači i navijači malo probude i da razmisle. Igrači misle da je dovoljno da ljudi u novinama vide kakve automobile voze i kakve su cure oko njih da njihov posao bude obavljen“, kaže Osim.

Mada su mnogi Sušiću okrenuli leđa nakon Rumunije, Osim u njega nije izgubio povjerenje. Na pitanje podržava li ga, on je odgovorio:

„Zašto da ne? Vi ste ti koji mu okreću leđa“.

Švabo majstorski, kao i obično :thumbup:
Ja bih vas sad sviju banovao na 7 dana zbog ove rečenice :mrgreen: , ili bih vas bar natjerao da mi se svi kolektivno izvinite jer sam ja isto rekao poslije tekme u Zenici a vi svi na mene k'o da sam najveći neprijatelj BH fudbala
JThomas

#175 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JThomas »

mi njih jesmo nadigrali, definitivno nismo slučajno pobijedili, ali oni su nas razvalili, i to sa bitno oslabljenim timom.
Locked