BiH-Albanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#151 Re: BiH-Albanija
josip kuže izjavio da je bitno da njegov tim izdrži prvih 20 minuta utakmice u zenici.
vjerovatno počinje utakmicu sa jednim napadačem, dakle dolaze da igraju bunker.
imat će i podršku navijača, organizovanim prevozom dolaze u zenicu.
-
LSD
#152 Re: BiH-Albanija
Volio bih i nadam se da si u pravu....ima tu logike što kažeš....primili smo dobru šamarcinu od rumuna koji su nas prizemljili, ali hoce li nas to otrijezniti ostaje da vidimo u utorak.Tomahawk11 wrote:Nije sad neka velika pamet biti strucnjak ili general poslije bitke. Ako budemo igrali kao protiv Rumunije, nema teorije da pobijedimo. Kako vidim, Susic je najavio promjene u ekipi. Mozda je bolje sto smo izgubili ovu u Rumuniji (zasluzeno), pa da se otrijeznimo za nastavak kvalikfikacija, nego da smo otkinuli bod na srecu, pa napravili kiks sa Albancima.
- cyprus
#153 Re: BiH-Albanija
Bosnia and Herzegovina - Albania 1:0
45' Misimović
Eto, biće vako
45' Misimović
Eto, biće vako
- cyprus
#154 Re: BiH-Albanija
Ja sam sad siguran da smo izvukli pozitivan rezultat protiv Rumuna, niko nas više ne bi mogo spustit, i glavom bi pravo otresli nekad poslje u kvalifikacijama kad bi nam bilo najbitnije. Zato kontam da je ovo bilo najbolje vrijeme da nam se desi neki debakl...Tomahawk11 wrote:Nije sad neka velika pamet biti strucnjak ili general poslije bitke. Ako budemo igrali kao protiv Rumunije, nema teorije da pobijedimo. Kako vidim, Susic je najavio promjene u ekipi. Mozda je bolje sto smo izgubili ovu u Rumuniji (zasluzeno), pa da se otrijeznimo za nastavak kvalikfikacija, nego da smo otkinuli bod na srecu, pa napravili kiks sa Albancima.![]()
- Šibicar
#155 Re: BiH-Albanija
Ma ako se naši budu vukli k'o sline po terenu k'o u Rumuniji,Albanci će to sigurno znati iskoristiti,jer vidjeli smo da oni ginu za svaku loptu.Ništa još nije izgubljeno ako se ozbiljno pristupi svakom narednom meču,jer ova grupa je takva da svak svakoga može klepiti,a u to smo se i uvjerili.Što se mene tiče,trebaće naši manekeni i partijaneri još puno puno truda,zalaganja i znoja da ostave na terenu da bi opet zadobili moje povjerenje.
- denimb
#156 Re: BiH-Albanija
Ako izdrze tih 20 min. tek onda pocinju zahebancije, ovoj utakmici treba prici maksimalno ozbiljno, jer oni ako vide svoju sansu sigurno ce je iskoristiti...jos ako se odbije jedna u nas gol na samom pocetku (kao sto pocesto zna) bit ce teze probiti njihovu odbranu od rumunjske.Baltazar_khan wrote:josip kuže izjavio da je bitno da njegov tim izdrži prvih 20 minuta utakmice u zenici.
-
LSD
#157 Re: BiH-Albanija
Gledam sinoc Slovacka (koja je bila na prošlom SP) - Andora (mikro-državica između Francuske i Španije)...slovacka mnogo mnogo jaca i skuplja ekipa, ali andorini igraci ginu za svaku loptu, nema bježanje od duela, klizeci se ulijecu non stop - ukratko, nema labavo...ne znam kako su do kraja završili možda su ih razvalili u drugom, ali na poluvrijeme se otišlo sa 0-0.Šibicar wrote:Ma ako se naši budu vukli k'o sline po terenu k'o u Rumuniji,Albanci će to sigurno znati iskoristiti,jer vidjeli smo da oni ginu za svaku loptu.Ništa još nije izgubljeno ako se ozbiljno pristupi svakom narednom meču,jer ova grupa je takva da svak svakoga može klepiti,a u to smo se i uvjerili.Što se mene tiče,trebaće naši manekeni i partijaneri još puno puno truda,zalaganja i znoja da ostave na terenu da bi opet zadobili moje povjerenje.
Last edited by LSD on 05/06/2011 15:21, edited 1 time in total.
- denimb
#158 Re: BiH-Albanija
Jao grupe, ovo je zona sumraka, necemo ovakvu imati opet ni za 10 godina...steta sto nam ozbiljnosti i profesionalnosti fali, jer se ovo moralo iskoristititrcicu trceci wrote:e ovako bjelorusiji sam racunao pobjedu protiv nas,protiv luxa, i bod da izvuku u rumuniji...i poraz naravno protiv nas kucidenimb wrote:trcicu trceci wrote:ne moramo mi bjeloruse pobijediti, mozemo cak i izgubiti kod njih tamo, a ovamo pobijediti...bitno je da ove 3 kuci sto imamo pobijedimo, i to je to
Jesi racunao koliko ce Rumunija imati bodova ako dobiju sve do kraja, i recimo Izvuku bod protiv Francuske?
rumuniji sam racunao pobjedu protiv luxa,bod sa francuzima, bod sa bjelorusima,i pobjedu protiv albanije
albaniji sam racunao pobjedu protiv luxa, i ostala 3 poraza ptoriv nas,francuza i rumuna
francuzima sam racunao pobjedu protiv albanije, bod u rumuniji, pobjedu protiv albanije i pobjedu protiv nas
nama sam racunao pobjedu protiv albanije kuci, pobjedu protiv luxa luxa kuci i pobjedu protiv bjelorusa kuci...poraz u gostima od francuza i bjelorusa
..........................
i tabela bi konacna izgledala ovako:
1 -FRANCUSKA 23 boda
2- BiH 16 bodova
3- Bjelorusija 16 bodova
4-Rumunija 16 bodova
5- Albanija 11 bodova
6.- luxemburg 1 bod
ovako bi tabela izgledala, onda bi nama trebao bod ili u francuskoj ili u bjelorusiji...
Kako stvari stoje, do kraja je svaka historijska kao i uvijek...
-
Frankyee
#159 Re: BiH-Albanija
Mene najvise brine kontra, u sredini uzmu loptu , prebace preko Spahe / Mravca i eto belaja.denimb wrote:Ako izdrze tih 20 min. tek onda pocinju zahebancije, ovoj utakmici treba prici maksimalno ozbiljno, jer oni ako vide svoju sansu sigurno ce je iskoristiti...jos ako se odbije jedna u nas gol na samom pocetku (kao sto pocesto zna) bit ce teze probiti njihovu odbranu od rumunjske.Baltazar_khan wrote:josip kuže izjavio da je bitno da njegov tim izdrži prvih 20 minuta utakmice u zenici.
Jedina nepoznanica i novost je to sto je Susic po prvi put rekao da se "mora" pobijediti. U sve ostale utakmice je ulazio nekako neodlucan da li se mora pobijediti ili da li se moze uzeti bod. Mislim i da je u Zenici protiv Rumuna u sebi se zadovoljio sa jednim bodom.
-
laura b.
#160 Re: BiH-Albanija
zar za biti medju jedanaest onih koji predstavljaju drzavu treba ikakva motivacija osim ponosa !? sta bi onada i kako bi se trabali ponasati mesi, ronaldo, ibrahimovic, balak i sl.!!??trcicu trceci wrote:treba se samo zapitati sta treba motivisati dzeka, kada zaradi za mjesec ko prosjecni gradjanin BiH za 10 godina....sta je to sto ga moze motivisati, jako tesko da nesto moze...pozzz
- cyprus
#161 Re: BiH-Albanija
Pa logično. Ovo i jeste prva utakmica nakon Luksemburga koja se mora pobjedit...Frankyee wrote:Jedina nepoznanica i novost je to sto je Susic po prvi put rekao da se "mora" pobijediti. U sve ostale utakmice je ulazio nekako neodlucan da li se mora pobijediti ili da li se moze uzeti bod. Mislim i da je u Zenici protiv Rumuna u sebi se zadovoljio sa jednim bodom.
- zeleni xy
#162 Re: BiH-Albanija
U utorak ćemo vidjeti koliko vrijedimo, ako se opet izblamiraju i kiksaju treba sve to rastjerati.
- Šibicar
#163 Re: BiH-Albanija
Ma drug moj vjerujem ti,i ja samo tu borbenost i agresivnost i tražim od ovih naših manekena.Logika mi ne dozvoljava da se okomim SAMO na selektora i da samo njega optužim,ako naši igrači ne pokažu ni mrvicu želje i htjenja na terenu,ne može tako jebiga.Engleska je najbolji primjer toga kad igrači uzmu fursata,mjenjali selektore,brukali se na svim tekmičenjima na kojima su bili,i šta su dobili sa tim?!Jedno veliko NIŠTA,došao Kapelo(koji,htio neko priznati ili ne, je veliki trener),a oni i dalje po svom kilavo,bezvoljno i jadno.Mišljenja sam,da ako se igrači ne uozbilje i ne počnu davati svoj maksimum na svakoj utakmici,nama ni Guardiola ni Murinjo ni Hidink...niti bilo koji drugi trener ne može pomoći.LSD wrote:Gledam sinoc Slovacka (koja je bila na prošlom SP) - Andora (mikro-državica između Francuske i Španije)...slovacka mnogo mnogo jaca i skuplja ekipa, ali andorini igraci ginu za svaku loptu, nema bježanje od duela, klizeci se ulijecu non stop - ukratko, nema labavo...ne znam kako su do kraja završili možda su ih razvalili u drugom, ali na poluvrijeme se otišlo sa 0-0.Šibicar wrote:Ma ako se naši budu vukli k'o sline po terenu k'o u Rumuniji,Albanci će to sigurno znati iskoristiti,jer vidjeli smo da oni ginu za svaku loptu.Ništa još nije izgubljeno ako se ozbiljno pristupi svakom narednom meču,jer ova grupa je takva da svak svakoga može klepiti,a u to smo se i uvjerili.Što se mene tiče,trebaće naši manekeni i partijaneri još puno puno truda,zalaganja i znoja da ostave na terenu da bi opet zadobili moje povjerenje.
- denimb
#164 Re: BiH-Albanija
Nadam se da Mravac nece ni vidjeti terena u utorak.Frankyee wrote:Mene najvise brine kontra, u sredini uzmu loptu , prebace preko Spahe / Mravca i eto belaja.denimb wrote:Ako izdrze tih 20 min. tek onda pocinju zahebancije, ovoj utakmici treba prici maksimalno ozbiljno, jer oni ako vide svoju sansu sigurno ce je iskoristiti...jos ako se odbije jedna u nas gol na samom pocetku (kao sto pocesto zna) bit ce teze probiti njihovu odbranu od rumunjske.Baltazar_khan wrote:josip kuže izjavio da je bitno da njegov tim izdrži prvih 20 minuta utakmice u zenici.
Jedina nepoznanica i novost je to sto je Susic po prvi put rekao da se "mora" pobijediti. U sve ostale utakmice je ulazio nekako neodlucan da li se mora pobijediti ili da li se moze uzeti bod. Mislim i da je u Zenici protiv Rumuna u sebi se zadovoljio sa jednim bodom.
Isto tako Pape je najavio neke izmjene u ekipi, a ako ubaci Besica, Stilica, Pandzu to samo moze biti pozitivan sok za nas...mislim da su ti igraci trenutno monogo spremniji za utakmicu sa Albanijom nego ova ista postava koja je zijanila 3:0.
- ramiral
#165 Re: BiH-Albanija
2:0 ako Bog da... Ibišević i Muslimović... 42' min i 65' min
- shalla
#166 Re: BiH-Albanija
Mali Besic ovu utakmicu MORA poceti, nebitno da li na stoperu ili defanzivnom veznom...
- zecko_kupuz
#167 Re: BiH-Albanija
Neće početi, jer to nije korektno prema malcu, i to Pape zna. Sada kada je zagustilo, odgovornost gurati u ruke tinejdžeru - ludost!shalla wrote:Mali Besic ovu utakmicu MORA poceti, nebitno da li na stoperu ili defanzivnom veznom...
- denimb
#168 Re: BiH-Albanija
Zasto ne bi bilo korekto, mali je pozvan da igra kada se ubaci u igru...a to kada ce igrati, odlucuje selektor, na starnu odgovornosti i rezultati ipak bi trebali svi do posljednjeg da budu profesionalci.zecko_kupuz wrote:Neće početi, jer to nije korektno prema malcu, i to Pape zna. Sada kada je zagustilo, odgovornost gurati u ruke tinejdžeru - ludost!shalla wrote:Mali Besic ovu utakmicu MORA poceti, nebitno da li na stoperu ili defanzivnom veznom...
I inace mi puno politike petljamo sa igracima, a oni su tu samo da igraju, za sve ostale stvari imaju zaduzeni ljudi da se o tome brinu.
-
BASS
#169 Re: BiH-Albanija
Volio bih da bude nerješeno,pa da manekeni čupaju bodove od Bjelorusa
... iprate ostale rezultate
... negdje u birtiji
... iprate ostale rezultate
... negdje u birtiji
- zecko_kupuz
#170 Re: BiH-Albanija
Sad relativiziraš postojeću situaciju i ulogu igrača. Bešić je najneiskusniji u kadru i još ne igra redovno na najvišem nivou (eto tako ću se izraziti za stanje u HSV-udenimb wrote: Zasto ne bi bilo korekto, mali je pozvan da igra kada se ubaci u igru...a to kada ce igrati, odlucuje selektor, na starnu odgovornosti i rezultati ipak bi trebali svi do posljednjeg da budu profesionalci.
I inace mi puno politike petljamo sa igracima, a oni su tu samo da igraju, za sve ostale stvari imaju zaduzeni ljudi da se o tome brinu.
Momak grize, to je sigurno, talentovan je i zbog toga bismo ga željeli vidjeti, ali ovaj meč stiže u delikatnom trenutku, a to je ipak malo veći zalogaj za novopečenog seniora.
-
LSD
#171 Re: BiH-Albanija
Slažem se...umjesto Mravca ga staviti.shalla wrote:Mali Besic ovu utakmicu MORA poceti, nebitno da li na stoperu ili defanzivnom veznom...
-
Tarik19
#172 Re: BiH-Albanija
U slucaju da rezultat tokom utakmice bude povoljan, ja bih volio vidjeti Besica na terenu makar za dvadesetak minuta ali nikako u prvih 11 od samog pocetka.
- House
#173 Re: BiH-Albanija
2-0 sigurica
Samo mi nije jasno zasto niko ne dovodi Halihodzica yebo im ja mater retardiranu
- denimb
#174 Re: BiH-Albanija
Pa to ok, ali gledao sam momka protiv Meksika i odigrao je vrlo dobro, svidja mi se sto je jedan od rijetkih igraca koje smo imali na defanzivnim pozicijama, a da uz talenat i mozgom igra...vrlo dobro iznosi lopte s nase polovice i ne srlja u predaji iste...zecko_kupuz wrote:Sad relativiziraš postojeću situaciju i ulogu igrača. Bešić je najneiskusniji u kadru i još ne igra redovno na najvišem nivou (eto tako ću se izraziti za stanje u HSV-udenimb wrote: Zasto ne bi bilo korekto, mali je pozvan da igra kada se ubaci u igru...a to kada ce igrati, odlucuje selektor, na starnu odgovornosti i rezultati ipak bi trebali svi do posljednjeg da budu profesionalci.
I inace mi puno politike petljamo sa igracima, a oni su tu samo da igraju, za sve ostale stvari imaju zaduzeni ljudi da se o tome brinu.). Svakako, i ostali nam igrači uglavnom griju klupu, ali otprije imaju značajnije iskustvo.
Momak grize, to je sigurno, talentovan je i zbog toga bismo ga željeli vidjeti, ali ovaj meč stiže u delikatnom trenutku, a to je ipak malo veći zalogaj za novopečenog seniora.
Znam da je neiskusan, ali ciljam na to da bi morali pokusati da izmjenom igraca napravimo pozitivan sok u ekipi, jer mislim da bi bilo samoubistvo izvesti sada istu postavu na teren, a posto nemamo nekog izbora onda ne bi bilo lose dati i njemu sansu da se pokaze...gori od pojedinaca iz Bukuresta sigurno ne moze biti.
- cyprus
#175 Re: BiH-Albanija
A ne možete donosit ocjene o igraču na osnovu jedne utakmice. Recimo Lulić je razvalio u Zenici, dok je u Bukureštu bio dobro solidna čuna... Što se tiče Bešića još je dosta mlad i neiskusan da bi počinjo ovako bitne utakmice...