Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
black

#151 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by black »

Pera Trta wrote: Evo ja ću formulisati drukčije...bratstva i jedinstva nema, nikada ga nije bilo, niti će ga biti. Života PORED njih ima i mora biti da bi se normalno živjelo....ali, na stalnom oprezu.
:thumbup:
mora ga biti jer drugacije ne moze, samo me cude oni koji i pored svega jos uvijek vjeruju u iluziju nekog bratstva i jedinstva
argyle

#152 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

Druga izmijenjena i dopunjena optužnica

http://www.icty.org/x/cases/mladic/ind/en/110601.pdf
Altsa

#154 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Altsa »

Sensei wrote:Image

Srpska „junačka“ pesma uz gusle o „junačini“ Sratku:
Uđe Sratko u Ašku ćeliju, niz nogavice sve mu govna cure, pritrča mu tad upomoć Rašo, đenerale,što te proljev snašo? Tura Rašo Sratku pampersicu, smrde govna žalosna ti majka, Šešelj prvi prozore otvara, smrdi braćo,dajte malo zraka! Pita Sratko, a đe nam je Slobo, otišao Bogu na istinu, istinu kletu, otkri njemu Momo, kliznu novo tad u Sratka govno. Ne seri više dragi đenerale, sva ćelija njega sada moli, sramota je za takva junaka, sav usran, žalosna mu majka. Odj*bite bagro izdajnička veli njima tada đenerale, takav š*pak, ej šta se sada može, republiku spasavaj nam bože! J*bala te Sratko republika, Šešelj njemu čep u š*pak meće, stisni gu*u, junak đenerale, ne daj više da izađe smeće! Izbi Sratko čep ko iz haubice, razli proljev na sve četri strane, smrdljivom se on ovjenča slavom, da je Mile sad preCjednik s nama...... on bi ovo žačepio glavom!!!!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#155 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

prolup wrote: Jedan od divljaka ovde :-D Iz BL sam i nisam bio na protestu zato što mislim da Mladić treba da odgovara za zločine i 8 000 grobova se sigurno nije samo iskopalo.Oni snimci kad dijeli čokoladu su isto jezivi za svakog normalnog čovjeka.Onu tetu što kaže za sina nek je poginuo pod Mladićevom komandom ne treba uzimati za ozbiljno,vidi se da se žena rastala sa glavom.
Problem,bar po mom mišljenju je,što nikakvog reciprotiteta nema,što poslije onakvih snimaka Dudakovića gdje naređuje da se sve pali on šetka slobodan,što Orić isto ladi jaja negdje.
Niko ne spori da će Mladić dobro odrapiti i da treba tako,ali isto tako frustira da se takvi zločinci kao što su ova dvojica slobodno šetaju poslije svega što su uradili.

P.S. poradite na humoru malo,vi Sarajlije bi kao trebali biti vic i show živi,ovo sa Sratkom i nekim nebuloznim pjesmicama vrijeđa inteligenciju svih preko 6 godina.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» prolup

nema reciprociteta ni u banovima :) :sax:
Callahan44

#156 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Callahan44 »

problem i jest sto se insistira na reciprocitetu, kao ko nas zavadi, svi pucaju sem armije i slicno
osuditi generala Dudakovica, koji je branio Krajinu kojoj se spremalo isto sto i Srebrenici, bilo bi kao da je generalu MacArthuru nakon rata sudjeno u Nuermbergu skupa s nacistima

prolup wrote:
Problem,bar po mom mišljenju je,što nikakvog reciprotiteta nema,što poslije onakvih snimaka Dudakovića gdje naređuje da se sve pali on šetka slobodan,što Orić isto ladi jaja negdje.
Niko ne spori da će Mladić dobro odrapiti i da treba tako,ali isto tako frustira da se takvi zločinci kao što su ova dvojica slobodno šetaju poslije svega što su uradili.
Last edited by Callahan44 on 01/06/2011 15:14, edited 1 time in total.
Skijash

#157 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijash »

prolup wrote:Jedan od divljaka ovde :-D Iz BL sam i nisam bio na protestu zato što mislim da Mladić treba da odgovara za zločine i 8 000 grobova se sigurno nije samo iskopalo.Oni snimci kad dijeli čokoladu su isto jezivi za svakog normalnog čovjeka.Onu tetu što kaže za sina nek je poginuo pod Mladićevom komandom ne treba uzimati za ozbiljno,vidi se da se žena rastala sa glavom.
A ja mislim da bi ti i ja trebali pružiti svu potrebnu podršku relevantnim tužilaštvima i ne miješati se u njihovo djelovanje. Što se tiče Orića, sud u Hagu ga je oslobodio, ne možemo ga mi sada vješati zato što se tebi ne sviđa presuda. Bilo je dosta i sramotno blagih presuda realizatorima četničkog projekta, pa šutim. Orića ne branim i mislim da mu je mjesto u zatvoru, ali zbog njegove uloge bicepsa i tricepsa za krimosa Keljmendija. Što se tiče ratnog zločina, to je obrađeno.

Po pitanju Dudakovića, on je tu, na raspolaganju državnom a i haškom pravosuđu, ne krije se niti bi ga mi krili. Hag ga ne traži a Sud BiH ne stiže jer nema dovoljno kadrova da procesuira veći broj slučajeva istovremeno. Evo ja sam za to da se sve to ubrza zapošljavanjem dodatnog kadra u državno pravosuđe i odvajanjem dodatnih sredstava kako bi tužilaštvo bilo u stanju brže obrađivati predmete. Ali Dodik blokira tu inicijativu. I šta sad očekuješ od mene ? Kako da ljudi rade svoj posao ako su preopterećeni a ti ne pokazuješ interes da im pomogneš ? To je isto kao da nekom kažeš da kopa kanal kašikom. Dajmo ljudima lopate, dajmo im rovokopače, pa nek se ovo sve riješi u sljedećih 5 do deset godina, a ne da se stvar oteže i na sljedeće tri, četiri decenije.
Skijash

#158 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijash »

Pera Trta wrote:Ti prestani sa ličnim uvredama, ja tebe nisam prozivao na tom planu.
Pa kada mene vrijeđaš, to Bosni i Hercegovini niti šteti niti koristi i zato bih takve uvrede samo ignorisao. Ali kada širiš međuetničku netrpeljivost, to itekako šteti ovoj zemlji i zato reagujem.
muha_sa

#159 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

popajic wrote:
muha_sa wrote:
nema dalje.
ps.
uopste nisam iznenadjen znajuci ko nam sve radi u drzavnim tijelima--pocev od nekog ambasadorskog mjesta ratnom huskacu Bozanicu pa nadalje.
Jao bijede od drzave i ambasadora govana :x
Ma, fuj .... :run:
to je nasa realnost :-) jebe mi se sto ce kukavica odrapit ostatak zivota iza resetaka al me handri sto njegovi sljedbenic rade u drzavnim strukturama i za velike(nase) pare koce napredak BiH.
Haettenschweiler

#160 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Haettenschweiler »

Skijash wrote:
Pera Trta wrote:Ti prestani sa ličnim uvredama, ja tebe nisam prozivao na tom planu.
Pa kada mene vrijeđaš, to Bosni i Hercegovini niti šteti niti koristi i zato bih takve uvrede samo ignorisao. Ali kada širiš međuetničku netrpeljivost, to itekako šteti ovoj zemlji i zato reagujem.
Izvinjavam se na OT

Jesi li ti onaj isti Skijash koji je savjetovao iznajmljivanje kuća u Srebrenici i Bratuncu...
Misliš li stvarno da će Perine izjave više naškoditi suživotu od tvojih?
shibonja

#161 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by shibonja »

FB status „Ratko Mladić is now friend with Vojislav Šešelj and Radovan Karadžić,.. Ante Gotovina and 6 others like this."
moro sam prepisat :)
Skijash

#162 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Skijash »

Haettenschweiler wrote:
Skijash wrote:
Izvinjavam se na OT

Jesi li ti onaj isti Skijash koji je savjetovao iznajmljivanje kuća u Srebrenici i Bratuncu...
Misliš li stvarno da će Perine izjave više naškoditi suživotu od tvojih?
:) porediš češalj sa šleperom Scaniom. Prava paralela leži u mojoj spremnosti da branim multietničko društvo u svim situacijama. I u slučaju četničke pobune, koja je srećom sve manje izgledna, a i u slučaju foruma gdje se vrijeđa čitav jedan narod. Kada @Pera pljuje po Srbima, svrstava se na stranu Mladića i drugih neprijatelja suživota. Možda on to tako ne shvata, ali ako saveznički sabotiraju jačanje međuetničkog povjerenja, onda su na istoj strani.
Bosnolog

#163 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Ljekari haškog Tribunala utvrdili da Mladić ne pati od bolesti opasnih po život
Zločinac Ratko Mladić, osim više hroničnih bolesti koje se pominju u nalazu ljekarske komisije, ima i jednu vrstu tumora limfnog tkiva, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na dokumentaciju koju posjeduju.

"To je nalaz sa pregleda devet godina posle operacije `nonhočkins limfoma` u početnom stadijumu i primljene hemoterapije", objasnili su za ovaj list priznati beogradski onkolozi.

Niko od njih nije mogao da iznosi prognoze bolesti u konkretnom slučaju, jer se iz ljekarskog nalaza ne vidi na kojem mjestu je bio tumor i koje je veličine. Stručnjaci kažu da sa najboljom terapijom oboljeli u prvom stadijumu imaju 80 odsto šansi da više od pet godina ne pokazuju znakove bolesti, ali ako ovaj limfom u četvrtom stadijumu zahvati koštanu srž, prognoze su veoma loše.
Cetnicke lazi o belesnom i retardiranom starcu su bila kako sam i procjenjivao prodaja magle javnosti da Pampers heroj izbjegne suocavanje sa zlodjelima,dobro poznatom metodom Cosicevog spinovanja istine,......

Laz je patritski cin

Dobrica Cosic,.......
Komrad

#164 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Komrad »

Ako medjunarodna zajednica zaista zeli kazniti Milosevica, Karadzica, Mladica onda neka ukine RS
Nema gore kazne za njih trojicu i za stotine hiljada njihoih obozavatelja
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#165 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Skijash , Pera Trta

7 dana - kao ban upozorenja.

ubuduće svoje nesuglasice rješavajte putem PP-a, a vaskoliko forumsko pučanstvo poštedite prepucavanja. uopšte nemam namjeru ulaziti u to šta je ko kome rekao, i ko je kome spustio.

lav ju ol
:) :sax:
Bosnolog

#166 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Hag

Bošnjaci i Srbi se okupili ispred Haškog suda

01.06.2011. u 08:00
Hag

Haškom optuženiku Ratku Mladiću uručena je u utorak navečer u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu optužnica, izjavila je glasnogovornica Haškog suda (ICTY) Nerma Jelačić, prenio je Associated Press.

Ostali detalji bit će saopćeni u srijedu na pres-konferenciji u 12 sati u ICTY-u.

Dolazak Mladića u Haag niko među brojnim novinarima nije vidio. Čak se na snimcima agencija AP-a, Reutersa i AFP-a, kao i u izravnom prijenosu nizozemske televizije vidi kako helikopter slijeće u dvorište pritvora, ali niko iz njega nije izašao, tako da nije jasno kojim putem je Mladić uveden u pritvorsku jedinicu.

Drugi helikopter je sve vrijeme nadlijetao pritvorsku jedinicu u Scheveningenu. Dva helikoptera stigla su sa roterdamskog aerodroma, na koji je Mladić prebačen zrakoplovom Vlade Srbije iz Beograda.

Helikopteri su se iznad Scheveningena pojavila u 21.25, a stotine novinara TV-ekipa i fotoreportera su nakon njihova uzlijetanja i odlaska zajedno pregledali snimke spuštanja i - pitali se šta se dogodilo.

Tanjugov izvjestitelj je nakon desetak minuta telefonom dobio glasnogovornika Tužiteljstva koji mu je potvrdio da je Mladić u pritvorskoj jedinici.

Frederick Swinnen u izjavi Tanjugu nije precizirao kako je Mladić do tamo došao, već je najavio saopćenje Tužiteljstva i konferenciju za novinare u srijedu u podne kojima će objasniti sve detalje.

Među novinarima mnogobrojnih svjetskih medija ispred pritvora u Scheveningenu pojavile su se dvije skupine izbjeglica iz Bosne i Hercegovine.

Prvo su Bošnjaci raširili zastavu BiH, a pored nje bh. ratnu zastavu s ljiljanima. Bošnjaci kažu da su došli da izraze zadovoljstvo što je Mladić u Haagu.

Dvadesetak metara dalje okupila se grupa Srba iz BiH s trobojkama koji su rekli da su došli da se usprotive Mladićevom izručenju.

Komentar jednog od izvjestitelja, sudeći po jeziku s prostora bivše Jugoslavije, glasio je: "Ako se ovi ne pobiju, znači da je rat konačno završen."

Nisu se pobili.
zavrzlama

#167 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by zavrzlama »

seronja uhapsen....sve ove godine je seronja bio u beogradu i ispijao kafe sa tadicem i SANU-ovim pulenima...pitanje je zasto je bas sada uhvacen(prebacen luksuznim autom iz beograda u okolicu Zrenjanina dan prije hapsenja)..pa velikosrbi su ostvarili svoj cilj,a cilj je bio da se zavrsi dosatanizacija srpskog drustva rezultat dosatanizacije je 12 000 mladih srba u banja luci u podrsci generalu seronji i tako sirom BIH i srbije....stab je uspio umjesto kartrze da plasira relativizaciju zlocina i karaktera ratova iz 90-tih srpskom narodu....zakljucak: posijano je sjeme, koje polako klija za nove 90-te i nove Srebrenice....
argyle

#168 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

Bosnolog wrote:
Ljekari haškog Tribunala utvrdili da Mladić ne pati od bolesti opasnih po život
Zločinac Ratko Mladić, osim više hroničnih bolesti koje se pominju u nalazu ljekarske komisije, ima i jednu vrstu tumora limfnog tkiva, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na dokumentaciju koju posjeduju.

"To je nalaz sa pregleda devet godina posle operacije `nonhočkins limfoma` u početnom stadijumu i primljene hemoterapije", objasnili su za ovaj list priznati beogradski onkolozi.

Niko od njih nije mogao da iznosi prognoze bolesti u konkretnom slučaju, jer se iz ljekarskog nalaza ne vidi na kojem mjestu je bio tumor i koje je veličine. Stručnjaci kažu da sa najboljom terapijom oboljeli u prvom stadijumu imaju 80 odsto šansi da više od pet godina ne pokazuju znakove bolesti, ali ako ovaj limfom u četvrtom stadijumu zahvati koštanu srž, prognoze su veoma loše.
Cetnicke lazi o belesnom i retardiranom starcu su bila kako sam i procjenjivao prodaja magle javnosti da Pampers heroj izbjegne suocavanje sa zlodjelima,dobro poznatom metodom Cosicevog spinovanja istine,......

Laz je patritski cin

Dobrica Cosic,.......
sinoc na Hayatu je bio dobar prilog o tome
Sa_u_srcu

#169 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Sa_u_srcu »

joj mojne ba ovu ljepoticu sa slikom na celu postavljati....fakat mi se povraca kad je ugledam.... :-)
argyle

#170 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

:D

kako fino posla Ratkovog sina u p.m.
bogoljub

#171 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bogoljub »

PC će osigurati sredstva za odbranu Ratka i ostalih!
Pa ja! Ima se, može se! :lol:
argyle

#172 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

bogoljub wrote:PC će osigurati sredstva za odbranu Ratka i ostalih!
Pa ja! Ima se, može se! :lol:
cim kinezi odobre kredit, nakon mreze autoputeva, samo kinez spasava ratka
AlienBiH

#173 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AlienBiH »

Sa_u_srcu wrote:joj mojne ba ovu ljepoticu sa slikom na celu postavljati....fakat mi se povraca kad je ugledam.... :-)
ma vala bas... sto je previse, previse je...

Nego, sratko je u Hagu, mijenja pelene i tako to, a mi se ovde prepucavamo, jeli moguc suzivot sa njima ili ne.

Da budem iskren... prije ovog hapsenja sam pricao sa prijateljima uz kaficu kako nebi zelio da zivim u Bosni bez srba i hrvata. I slozili su se sa mnom. Nije to to, jbga. Bosna nije Bosna ako su samo bosnjaci u njoj. Nekako svi skupa se dopunjujemo tim nasim sitnim nedostacima.

Ali nakon ovog hapsenja sratka... i koje-kakvih protesta na srpskoj i srbijanskoj strani, dodje covjeku da se jos jednom preispita.
Neki tvrde da je borba protiv takvih najbolja cinjenicama. Ovaj nacin sa moralne i eticke strane jeste dobar. Jer, ovim nacinom ce se i svijetu pokazati ko je ovde zlocinac, a ko zrtva.
Drugi pak bi se naoruzali do zuba, i na neciju "tekbir", opleli do Tokia. Sto opet i nas svrstava u isti kos. Jer tada ni mi nismo nista bolji od njih.
Treci nacin, a mozda i najtezi, jeste razgovorom, dijalogom. Tezak i naporan posao, moram priznat. Posebno kad su isprane glave do posljednje mozdane celije. Daj Boze da ih ima bar 10% koji su spremni otvoreno razgovarat o nesreci koja nas je zadesila. Ali i tih 10% je nesto. Bolje i to pokusat, nego jos jedan rat dozivit. Jel se slazete?!

Vrhunac ovog posta jeste mala primjedba nama, sto i tih 10% lagano otjeramo sa foruma. Jeste da trolaju na prvu, ali treba nekad i progutat sitne nebuloze (naravno do neke granice), i kroz cinjenice, dokaze i argumente razgovarati sa njima. Mislim da bi se onih 10% lagano moglo popeti. Tek tada mi se mozemo nadati nekom suzivotu, a ovako tesko.

Sledece...
Nasa podsvijesna zelja je da ce se nakon presude mladicu i karadzicu genocidna tvorevina ukinuti. Naravno, to bi bilo odlicno, jer bi tim cinom oni dozivili jos jedan u nizu ponizenja i poraza.
Ali, sta nama, normalnim ljudima to donosi? Satisfakciju svakako, ali ne i sigurnost nas i nasih najblizih. Da ne spominjem sportska desavanja, i isticanje koje-kakvih uvredljivih transparenata i nakon ukidanja rs-a. Znaci, nece biti postignut normalan suzivot ni tada.

znaci, pat pozicija, do sledeceg okrsaja... bojim se...
irvinx1

#174 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by irvinx1 »

AlienBiH wrote:
Sa_u_srcu wrote:joj mojne ba ovu ljepoticu sa slikom na celu postavljati....fakat mi se povraca kad je ugledam.... :-)
ma vala bas... sto je previse, previse je...

Nego, sratko je u Hagu, mijenja pelene i tako to, a mi se ovde prepucavamo, jeli moguc suzivot sa njima ili ne.

Da budem iskren... prije ovog hapsenja sam pricao sa prijateljima uz kaficu kako nebi zelio da zivim u Bosni bez srba i hrvata. I slozili su se sa mnom. Nije to to, jbga. Bosna nije Bosna ako su samo bosnjaci u njoj. Nekako svi skupa se dopunjujemo tim nasim sitnim nedostacima.

Ali nakon ovog hapsenja sratka... i koje-kakvih protesta na srpskoj i srbijanskoj strani, dodje covjeku da se jos jednom preispita.
Neki tvrde da je borba protiv takvih najbolja cinjenicama. Ovaj nacin sa moralne i eticke strane jeste dobar. Jer, ovim nacinom ce se i svijetu pokazati ko je ovde zlocinac, a ko zrtva.
Drugi pak bi se naoruzali do zuba, i na neciju "tekbir", opleli do Tokia. Sto opet i nas svrstava u isti kos. Jer tada ni mi nismo nista bolji od njih.
Treci nacin, a mozda i najtezi, jeste razgovorom, dijalogom. Tezak i naporan posao, moram priznat. Posebno kad su isprane glave do posljednje mozdane celije. Daj Boze da ih ima bar 10% koji su spremni otvoreno razgovarat o nesreci koja nas je zadesila. Ali i tih 10% je nesto. Bolje i to pokusat, nego jos jedan rat dozivit. Jel se slazete?!

Vrhunac ovog posta jeste mala primjedba nama, sto i tih 10% lagano otjeramo sa foruma. Jeste da trolaju na prvu, ali treba nekad i progutat sitne nebuloze (naravno do neke granice), i kroz cinjenice, dokaze i argumente razgovarati sa njima. Mislim da bi se onih 10% lagano moglo popeti. Tek tada mi se mozemo nadati nekom suzivotu, a ovako tesko.

Sledece...
Nasa podsvijesna zelja je da ce se nakon presude mladicu i karadzicu genocidna tvorevina ukinuti. Naravno, to bi bilo odlicno, jer bi tim cinom oni dozivili jos jedan u nizu ponizenja i poraza.
Ali, sta nama, normalnim ljudima to donosi? Satisfakciju svakako, ali ne i sigurnost nas i nasih najblizih. Da ne spominjem sportska desavanja, i isticanje koje-kakvih uvredljivih transparenata i nakon ukidanja rs-a. Znaci, nece biti postignut normalan suzivot ni tada.

znaci, pat pozicija, do sledeceg okrsaja... bojim se...
Mnogo toga lijepog si napisao, ali sam umoran da ti dajem neki siri komentar... Ima ovdje vec dezurnih za to :D Ovako ti samo dajem podrsku za napisano, naravno multikulti Bosna i antifasizam, tako to... :thumbup:
vinnie_jones

#175 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by vinnie_jones »

sta je ovo ybm mu ljeljak :lol: :lol: :lol:

Post Reply