Sa_u_srcu wrote:joj mojne ba ovu ljepoticu sa slikom na celu postavljati....fakat mi se povraca kad je ugledam....

ma vala bas... sto je previse, previse je...
Nego, sratko je u Hagu, mijenja pelene i tako to, a mi se ovde prepucavamo, jeli moguc suzivot sa njima ili ne.
Da budem iskren... prije ovog hapsenja sam pricao sa prijateljima uz kaficu kako nebi zelio da zivim u Bosni bez srba i hrvata. I slozili su se sa mnom. Nije to to, jbga. Bosna nije Bosna ako su samo bosnjaci u njoj. Nekako svi skupa se dopunjujemo tim nasim sitnim nedostacima.
Ali nakon ovog hapsenja sratka... i koje-kakvih protesta na srpskoj i srbijanskoj strani, dodje covjeku da se jos jednom preispita.
Neki tvrde da je borba protiv takvih najbolja cinjenicama. Ovaj nacin sa moralne i eticke strane jeste dobar. Jer, ovim nacinom ce se i svijetu pokazati ko je ovde zlocinac, a ko zrtva.
Drugi pak bi se naoruzali do zuba, i na neciju "tekbir", opleli do Tokia. Sto opet i nas svrstava u isti kos. Jer tada ni mi nismo nista bolji od njih.
Treci nacin, a mozda i najtezi, jeste razgovorom, dijalogom. Tezak i naporan posao, moram priznat. Posebno kad su isprane glave do posljednje mozdane celije. Daj Boze da ih ima bar 10% koji su spremni otvoreno razgovarat o nesreci koja nas je zadesila. Ali i tih 10% je nesto. Bolje i to pokusat, nego jos jedan rat dozivit. Jel se slazete?!
Vrhunac ovog posta jeste mala primjedba nama, sto i tih 10% lagano otjeramo sa foruma. Jeste da trolaju na prvu, ali treba nekad i progutat sitne nebuloze (naravno do neke granice), i kroz cinjenice, dokaze i argumente razgovarati sa njima. Mislim da bi se onih 10% lagano moglo popeti. Tek tada mi se mozemo nadati nekom suzivotu, a ovako tesko.
Sledece...
Nasa podsvijesna zelja je da ce se nakon presude mladicu i karadzicu genocidna tvorevina ukinuti. Naravno, to bi bilo odlicno, jer bi tim cinom oni dozivili jos jedan u nizu ponizenja i poraza.
Ali, sta nama, normalnim ljudima to donosi? Satisfakciju svakako, ali ne i sigurnost nas i nasih najblizih. Da ne spominjem sportska desavanja, i isticanje koje-kakvih uvredljivih transparenata i nakon ukidanja rs-a. Znaci, nece biti postignut normalan suzivot ni tada.
znaci, pat pozicija, do sledeceg okrsaja... bojim se...