Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
nosara

#151 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

arte.fakt wrote:
Adriatic wrote:
arte.fakt wrote: Naravno sta je u tome lose , ako drzava bude po mjeri ljudi koji u njoj zive ako se cijene sve vrijednost i postuju sve vrijednosti sto se cijene i postuju svuda u moralnom svijetu ...
Znači islamska država. Pa nije da vas nema, to pokazuju i ovi postovi.
Ali šta je bilo sa građanskom, multi kulti, sekularnom ...kako nam je Aljo govorio?
Ili je to bilo samo za vanjsku upotrebu?
to je taj problem sto haman nema sredine ili je jedno ili drugo . ko ba govori o islamskog drzavi ? Ljudi su zivjeli u vecoj slozi i postovanju prije 45.te
Narocito od 41-45...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#152 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

seln wrote: Pitaj ju sta jedna kaurka radi na temi rezervisanoj za Bosnjake? :D
za Bosnjake koji placaju clanarinu IZ :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#153 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

arte.fakt wrote: Sta ti radis kad te neko napadne ili konstano napada !?
sorry, al ide ti voda u pogrešnom pravcu...ko je koga napao i kada? Zar je ministar uzeo Cerića usta ili spomenuo IZ na bilo koji način? Znam da bi ti meni rekao da Allah sve vidi, sve čuje i sve zna tako da nema potrebe da lažemo...pogotovo ne sami sebe.
Altsa

#154 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Altsa »

MyCore wrote:KLinci imaju pravo da budu ateisti, ja ne znam kako to sad ide ali kad sam ja imao vjeronauku morao sam uciti sure! U Skoli ! :twisted:
sto ih vise to bolje...jedino ateisti mogu spasiti ovu zemlju...ovi drugi sa sve tri strane su pokazali sta (ne)mogu
Last edited by Altsa on 17/05/2011 12:44, edited 1 time in total.
nosara

#155 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

Tema je ko flak...! :lol: Strmoglavljuje se ka svom nestanku... :D
Last edited by nosara on 17/05/2011 12:44, edited 1 time in total.
arte.fakt

#156 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

plain vanilla wrote:
arte.fakt wrote:
Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse ...
To nije nikakav izgovor za ovaj poziv na linc. Ako je nacin ocjenjivanja promijenjen, vjeronauk nije ukinut. Ko zeli na vjeronauk i dalje moze ici i nauciti tamo sve sto treba.

A sto se tice IZ, IZ se treba mijesati u sve, i u politiku i obrazovanje i sve ono sto utjece na zivot muslimana, ali je problematican nacin na koji to radi.
Nisu sebi trebali dozvoliti poistovjecivanje sa odredjenim strankama, nego bi trebali pohvaliti, kritizirati, osuditi svaki potez koji se tice muslimana, bez obzira od koga dolazi.
Tako i ovo s vjeronaukom, ako se ne slazu nisu trebali ostati nijemi, ali jednostavno nacin nije dobar.
To je tvoja percepcija svega , ali ako pogledas nase vrle novinare i nacin na koji oni izvjestavaju vidjeces da smo svakodnevno izlozeni pozivima na linc , non sto se neko lincuje ...
seln

#157 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

arte.fakt wrote:
Ma kakav prvi saf... Samo loza... :D
Znaci kodno ime drug Gavran :D :lol:[/quote]
Kako ono bijase kodno ime saradnika UDBE Cerica M.?
zonbirile

#158 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

[
@nosara

jebi ga ti sada ono hočeš reći-jednom.. uvijek ....
arte.fakt

#159 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

nosara wrote:
arte.fakt wrote:
Adriatic wrote: Znači islamska država. Pa nije da vas nema, to pokazuju i ovi postovi.
Ali šta je bilo sa građanskom, multi kulti, sekularnom ...kako nam je Aljo govorio?
Ili je to bilo samo za vanjsku upotrebu?
to je taj problem sto haman nema sredine ili je jedno ili drugo . ko ba govori o islamskog drzavi ? Ljudi su zivjeli u vecoj slozi i postovanju prije 45.te
Narocito od 41-45...
jasta sve razlicitosti sarajeva nastadose u tom periodu ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#160 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

seln wrote:
arte.fakt wrote:
Ma kakav prvi saf... Samo loza... :D
Znaci kodno ime drug Gavran :D :lol:
Kako ono bijase kodno ime saradnika UDBE Cerica M.?[/quote]
Car :D profesionalno ljudi radili profiliranje :D
bailaor

#161 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by bailaor »

Altsa wrote:
MyCore wrote:KLinci imaju pravo da budu ateisti, ja ne znam kako to sad ide ali kad sam ja imao vjeronauku morao sam uciti sure! U Skoli ! :twisted:
sto ih vise to bolje...jedino ateisti mogu spasiti ovu zemlju...ovi drugi sa sve tri strane su pokazali sta (ne)mogu
Jel to ta tolerancija?? :D :-) :D
nosara

#162 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

zonbirile wrote:[
@nosara

jebi ga ti sada ono hočeš reći-jednom.. uvijek ....
Ma sve znas... :D
zonbirile

#163 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

najugroženiji su muslimani na dijelu federacije pod kontrolom SDA :lol:
Chisum

#164 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chisum »

ultima_palabra wrote:
metronom wrote:Kao Bosnjak i kao musliman, podrzavam ef. Cerica u borbi za prava muslimana. Kad vidim koliko ima ovih kojima smeta ne samo to sto se muslimani bore za pravo na vjersko obrazovanje, nego i to sto uopste jesu muslimani, sto idu u dzamije, sto se deklarisu kao pripadnici Bosnjackog naroda, onda u meni proradi onaj nas poznati inat pa cu biti jso duplo veci Bosnjak i musliman nego sto jesam. Jedan mali broj ljudi si je ocigledno za vrhunski zivotni cilj postavio razbijanje jedinstva muslimana i Bosnjaka. Takvi namjerno pokusavaju da unesu sjeme razdora, da zbune obicnog covjeka u pogledu njegovog vjerskog i etnickog i nacionalnog identiteta. Srbima i Hrvatima se uopste ne spocitava to sto imaju vjeronauku, ne osporava im se nacionalni identitet, ne smeta sto im vjerski poglavari vode haman glavnu rijec o skoro svim bitnim politickim pitanjima. Ne, oni su se izborili za svoje, ali hajmo sad razbiti Bosnjake, ne dozvoliti im da se etabliraju kao bitan politicki faktor, kao najbrojniji narod u BiH. Jer znamo svi mi da bez snaznog Bosnjackog naroda, Bosne i Hercegovine nema. Jedino jos Bosnjaci odrzavaju ovu drzavu u zivotu. Kad nas slome i razjedine, onda znamo sta nas ceka...
Da, postoje takvi ljudi... a najpoznatiji među njima je Mustafa Cerić. Upravo on je najveći generator podjela kod Bošnjaka... prvo ih dijeli na muslimane i nevjernike, pa onda na jednake i jednakije muslimane... podsjetimo se ušutkivanja efendija Hafizovića, Spahića, Karića itd. Ljude koji su mnogo veći islamski autoriteti i naučnici od Udbinog čikaškog doušnika nemilosrdno je čerečio lešinar i Cerićev guzni haver Fahro Radončić preko Avaza i oficijelno glasilo IZ Preporod.

A da ne govorimo kako je Dezerter efendija Ceric - bivsi udbas, svojevremeno, u trenicuma kada se ovaj pogubljeni narod trazi i pokusava oblikovati svoju proslost, sadasnjost i buducnost, proglasavao Tursku majkom, stavljajuci slag na tortu onih smetljara iz RS-a.... ali, znajuci o kakvom se odpadu radi, taj bi se spustio na koljena ko mu god ponudi petaka.... Dezerter, sta ces :-D

Ali hajde, sve ja shvatam... covjeka su godinama tapsali po ramenu, zvali ga vodjom, obecavali mu dvorece, otvarali mu sehare sa parama pokradenim u radu, zasipali ga istim, bez da se neko pita kakve su te pare i od koga, a danas se odjednom nadje neko da ga spusti na zemlju i stavi gdje mu je i mjesto, pa se decko malo naljutio :-D ... Sve ja to razumijem...
Ali ono sto mi ne ide u glavu je - kako neko moze smatrati ovog PILJARA, a govor i nastupi su mu upravo takvi, za duhovnog vodju i poglavara BILO CEGA?? :lol:
Ne cudi... koride, Seke i Shabani, Torabi i kasike... nije ni cudo...
Last edited by Chisum on 17/05/2011 12:48, edited 1 time in total.
MyCore

#165 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by MyCore »

bailaor wrote:
Isao si na tu vjeronauku po izboru...tj. niko te nije tjerao.
OO naravno da sam isao slobodno i po izboru ! Imao sam 12 godina, isao sam gdje mi se kaze. U Islamu nema prisile, ko zeli da uci ima mekteb ili dzamiju, zna se za sto skola sluzi. Fazon je da se čitaVA islamska zajednica u potpunosti okrenula novcu da jednostavno ne mogu vidjeti efendiju koji mi moze biti duhovni vodja, cak sta vise ! Postaju simboli svega onog sto mrzim
MrBega

#166 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by MrBega »

bailaor wrote:
Gdje si tu si: PO IZBORU!!!!Ali ovdje nema izbora, i u odnosu na CK sad je IZ, i ako ne ides u dzamiju i nisi musliman ne mozes biti predsjednik, isto kao sto prije nisi mogao u vlast i u dzamiju, sad ne mozes u vlast ako neces u dzamiju.
Ponavljam, Religija se u skoli moze proucavati samo s naucne strane, opcenito, da o svemu znamo ponesto, a roditelji imaju obavezu da te upute "na pravi put"
nosara

#167 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

arte.fakt wrote:
nosara wrote:
arte.fakt wrote:
Narocito od 41-45...
jasta sve razlicitosti sarajeva nastadose u tom periodu ...
Trud je ulozen, ali se migracijama stvar vratila u normalu... :wink:
popajic

#168 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by popajic »

metronom wrote:
popajic wrote:A kakvi su i ko su pravi, certificirani Bosnjaci ?
Oni sto ovu zadnju Cerinu besjedu smatraju valjanom , intelektualnom , umjerenom , nimalo huskackom i izgovorenom nimalo jalijaskim rijecnikom :?
Pozdrav od samo i iskljucivo Bosanca 8)
Jah, eto ti si Bosanac, nisi Bosnjak. Jesam li sta pogrijesio? Sam si sebi udario certifikat.
Stooo, ti si valjda Kinez, sta li :D
Cera politicar bi ko i HDZ-ovci prisivao trakice na rukave da se tacno zna ko je pravi , a ko kvazi pripadnik odredjenog etnosa. Nece moci....
seln

#169 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

arte.fakt wrote: Ljudi su zivjeli u vecoj slozi i postovanju prije 45.te

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da nisam upamtio sta mi je rahmetli nena pricala, jos bih i povjerovao.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#170 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

arte.fakt wrote:
plain vanilla wrote:
arte.fakt wrote:
Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse ...
To nije nikakav izgovor za ovaj poziv na linc. Ako je nacin ocjenjivanja promijenjen, vjeronauk nije ukinut. Ko zeli na vjeronauk i dalje moze ici i nauciti tamo sve sto treba.

A sto se tice IZ, IZ se treba mijesati u sve, i u politiku i obrazovanje i sve ono sto utjece na zivot muslimana, ali je problematican nacin na koji to radi.
Nisu sebi trebali dozvoliti poistovjecivanje sa odredjenim strankama, nego bi trebali pohvaliti, kritizirati, osuditi svaki potez koji se tice muslimana, bez obzira od koga dolazi.
Tako i ovo s vjeronaukom, ako se ne slazu nisu trebali ostati nijemi, ali jednostavno nacin nije dobar.
To je tvoja percepcija svega , ali ako pogledas nase vrle novinare i nacin na koji oni izvjestavaju vidjeces da smo svakodnevno izlozeni pozivima na linc , non sto se neko lincuje ...
Pa jedna vjerska zajednica bi morala biti iznad toga, a ne Ceric i Puljic kao glavni huskaci. Jednostavno, nacin na koji rade nije dobar i nema opravdanja za to.
MrBega

#171 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by MrBega »

MyCore wrote:
bailaor wrote:
OO naravno da sam isao slobodno i po izboru ! Imao sam 12 godina, isao sam gdje mi se kaze. U Islamu nema prisile, ko zeli da uci ima mekteb ili dzamiju, zna se za sto skola sluzi. Fazon je da se čitaVA islamska zajednica u potpunosti okrenula novcu da jednostavno ne mogu vidjeti efendiju koji mi moze biti duhovni vodja, cak sta vise ! Postaju simboli svega onog sto mrzim
d.o.o. IZ BiH Ltd.
arte.fakt

#172 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

seln wrote:
arte.fakt wrote: Ljudi su zivjeli u vecoj slozi i postovanju prije 45.te

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da nisam upamtio sta mi je rahmetli nena pricala, jos bih i povjerovao.
Procitaj sta ziv bio ...
seln

#173 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

bailaor wrote: Bojim se da IZ ne razvali njih...a to ce se i najvjerovatnije i desiti na slijedecim izborima...zivi bili pa vidjeli.
Bujrum...time ce naskoditi samo svojim dzematlijama.
_Sarajka

#174 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by _Sarajka »

Posto ocjena iz vjeronauke ne ulazi u prosjek ocjena odlukom ministra obrazovanja KS predlazem Rijasetu da uvedu opisne ocjene u predmet vjeronauka npr:
1- Estakfirula ili subhanalah
2- Aman-zaman ili vela-havle vela-kuvete
3- Mjera Allaha mi!!
4- Elhamdulilah
5- Afferim
I obavezno na iducoj hutbi da se predlozi dzematima.
seln

#175 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

plain vanilla wrote:
seln wrote: Pitaj ju sta jedna kaurka radi na temi rezervisanoj za Bosnjake? :D
za Bosnjake koji placaju clanarinu IZ :wink:
Placam i ja...ali me nekako ne broje u njihove. :roll:
Sta cu kad mi Mukijevo govno ne mirise....
Locked