Metal u BiH

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Sharan

#151 Re: Metal u BiH

Post by Sharan »

Za one koji ne znaju, pjesmu "Inertia" je Bruce Dickinson napisao nakon posjete Sarajevu, a inspirisana je tadašnjim logom Radija ZID.

Image

So What!

#152 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Evo jedna mala molba. Imam jednu dobru vijest, uspio sam pronaći snimak kompletnog koncerta Kreatora iz Sarajeva 2002 i mogu reći da je jako dobar. E sad ja sam odradio DVDRIP i pokušao ga izrezati, ali kako god da to uradim uvijek mi nekako loše ispadne.

Evo kao što ćete vidjeti gore kvalitet zvuka islike ne izostaje smao je video uvijek skupljen, a original je normalan. Ako je neko zaintersovan ja ću mu poslat link, a nek on odradi dvdrip i izreže i baci na youtube jer ja evo sam to uradio 50 preko xilisoftovog rippera i ništa uvijek isti rezultat. Evo bacio sam i ovaj samo i on mi je opet previše sužen i treba ga fino razvući da to liči na nešto. Eto što brže da mi se neko javi.

duspi

#153 Re: Metal u BiH

Post by duspi »

de pošalji link u svkaom slučaju :D

tek ću ga večeras moći skinuti, a obraditi ko zna kad, tako da ako ima još ko da to odradi prvi još bolje, al daj link da skinem svakako :)
So What!

#154 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

...
Last edited by So What! on 02/03/2013 14:47, edited 1 time in total.
So What!

#155 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

A evo bacio sam ga na YouTube kompletnog, pa eto pogledajte.

MyCore

#156 Re: Metal u BiH

Post by MyCore »

Hvala druze, jako lijepo od tebe :) :thumbup:
So What!

#157 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

A je li ko planira ići na DemoFest, taj festival ima sve preispozicije da postane novi EXIT. Tako je i EXIT počinjao, prvo dolazili lokalci i neki malo više poznati stranic, a svake godine sve jači i jači headlineri, pa tako da je postao jedan od najjačih u Europi. I DemFest ima velike šanse za to, ja msilim da je i Aerosmith trebao dolazit pa je nešto otkazao ta Banja Luka će za 10 godina šišnuti Sarajevo za 1 svjetlosnu godinu.
Sharan

#158 Re: Metal u BiH

Post by Sharan »

Podcast rock'n'roll emisije (koja zna uključivati metal, zato postavljam ovdje) je dostupan na:

http://www.mixcrate.com/mix/63893/Izvan ... st-2172011

Više o ISK na

http://www.isk.int.ba
http://www.facebook.com/izvansvakekontrole
So What!

#159 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Bosanski HardCore :bih: :

So What!

#160 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

KLUB CINEMAS (SLOGA): Poljski death metal bend Decapitated 13. septembra u Sarajevu

Nakon ljetne pauze, SMF Promotions i BHXHC Booking u Sarajevo nam 13. septembra dovode Decapitated, poznati metal bend iz Poljske koji je postao sinonim za tehnički death metal

Image

Decapitated su po mnogima najznačajniji death metal bend s početka 21. vijeka, a osnovani su u poljskom gradu Krosno 1996. godine. Bend su osnovali braća Wacław "Vogg" Kiełtyka i mlađi brat Witold "Vitek" Kiełtyka, koji je tada imao samo 12 godina. Zahvaljujući demo snimkama potpisali su za izdavačku kuću Earache Records.

Prvi album Winds of Creation objavljen 2000. godine dobio je mnoge pozitivne kritike i do tada je svima jasno da se ne radi o 'još jednom death metal bendu', a idući, Nihility iz 2002. omogućio im je nastup na poljskom Ozzfestu te turneje po Europi i Sjevernoj Americi. Nakon trećeg albuma The Negation pjevač Sauron napušta bend zbog zdravstvenih razloga, a na njegovo mjesto dolazi veliki Adrian "Covan" Kowanek s kojim bend snima album Organic Hallucinosis 2006. godine.

Bend počinje intenzivno da odlazi na turneje, a dijeljenje bine sa imenima kao što su Slayer, Fear Factory, Hypocrisy, Enslaved, Tool, Suffocation, Nile, kao i headline pozicija na americkom Summer Slaughter Tour-u dovoljno govori o tome koliko se Decapitated etablirao na metal planeti.

Dana 28. oktobra 2007. godine na granici Rusije i Bjelorusije članovi benda doživjeli su tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo bubnjar Vitek koji je tada imao samo 23 godine, a pjevač Covan ostao je u komi. Ta je vijest odjeknula u metal krugovima i mnogi su pomislili da je to bio kraj za Decapitated.

Image

Ali nakon dvogodišnje pauze, bola i borbe sa unutrašnjim demonima, Vitekov brat Vogg odlučio je ponovo oformiti bend te nastaviti naslijeđe benda u čast svog mlađeg brata. Najteži zadatak da zamijeni Viteka na bubnjevima dobio je Kerim "Krimh" Lechner, dok je umjesto Covana novi vokal postao Rafał Piotrowski. Fanovi su bili skeptični, jer sigurno da Covana i Viteka niko ne može zamijeniti, ali trenutna postava uputila se 2010. na evropske turneje sa Behemothom i Exodusom, odsvirala preko stotinu koncerata širom svijeta i još jednom oduševila ljubitelje tehničkog death metala.

Bend je trenutno izbacio album simboličnog naziva Carnival Is Forever, a kritike su ga već ocijenile kao jedan od albuma koji se najviše čekao u 2011.

Koncert će biti održan u klubu Cinemas (Sloga), a karte po cijeni od 20 KM biće dostupne samo na dan koncerta i moći će se kupiti na ulazu u klub.

(** No links ** PORTAL/ E Murić)
So What!

#161 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Decapitated u Beogradu i Sarajevu

Jedan od najznačajnijih death metal bendova današnjice, poljski Decapitated, stiže u BiH i Srbiju.

Image

Osijek je u okviru UFO festivala imao prilike da nedavno na delu vidi metalce iz Poljske, dok će Beograd i Sarajevo to moći 12. i 13. septembra.

Bend će u okviru evropske turneje povodom izlaska albuma “Carnival is Forever” za Nuclear Blast Records prvo nastupiti u Beogradu 12. septembra. Koncert u organizaciji Zlabog promotions održaće se u klubu “Ciklon“ uz podršku domaćih sastava Bane i Kolac. Cena ulaznica iznosi 850 dinara.

Sarajevska publika 13. septembra moći će da prisustvuje death metal spektaklu u klubu “Cinemas” (ex-”Sloga”). Ulaznice po ceni od 20 km mogu se nabaviti samo na dan koncerta na vratima kluba. Ime support benda još uvek nije saopšteno.

Time Machine Music - TMM (http://www.timemachinemusic.org/2011/08 ... -sarajevu/)
So What!

#162 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Image
Image

SARAJEVO METAL FEST PROMOTIONS i BHHC PONOSNO PREDSTAVLJAJU:

DECAPITATED U SARAJEVU !!!

Nakon kraće ljetne pauze, vraćamo se nazad sa koncertnim aktivnostima. Kako bolje nastaviti 'najbolju metal godinu u Sarajevu' nego sa bendom koji je postao sinonim za tehnički death metal.

Decapitated su po mnogima najznačajniji death metal bend s početka 21. vijeka, a osnovani su u poljskom gradu Krosno 1996. godine. Bend su osnovali braća Wacław "Vogg" Kiełtyka i mlađi brat Witold "Vitek" Kiełtyka, koji je tada imao samo 12 godina. Zahvaljujući demo snimkama potpisali su za izdavačku kuću Earache Records.

Prvi album Winds of Creation objavljen 2000. godine dobio je mnoge pozitivne kritike i do tada je svima jasno da se ne radi o 'još jednom death metal bendu', a idući, Nihility iz 2002. omogućio im je nastup na poljskom Ozzfestu te turneje po Europi i Sjevernoj Americi. Nakon trećeg albuma The Negation pjevač Sauron napušta bend zbog zdravstvenih razloga, a na njegovo mjesto dolazi veliki Adrian "Covan" Kowanek s kojim bend snima album Organic Hallucinosis 2006. godine. Bend pocinje itenzivno da odlazi na turneje, a dijeljenje bine sa imenima kao što su Slayer, Fear Factory, Hypocrisy, Enslaved, Tool, Suffocation, Nile, kao i headline pozicija na americkom Summer Slaughter Tour-u dovoljno govori o tome koliko se Decapitated etablirao na metal planeti.

Dana 28. oktobra 2007. godine na granici Rusije i Bjelorusije članovi benda doživjeli su tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo bubnjar Vitek koji je tada imao samo 23 godine, a pjevač Covan ostao je u komi. Ta je vijest odjeknula u metal krugovima i mnogi su pomislili da je to bio kraj za Decapitated.

Ali nakon dvogodišnje pauze, bola i borbe sa unutrašnjim demonima, Vitekov brat Vogg odlučio je ponovo oformiti bend te nastaviti naslijeđe benda u čast svog mlađeg brata. Najteži zadatak da zamijeni Viteka na bubnjevima dobio je Kerim "Krimh" Lechner, dok je umjesto Covana novi vokal postao Rafał Piotrowski. Fanovi su bili skeptični, jer sigurno da Covana i Viteka niko ne može zamijeniti, ali trenutna postava uputila se 2010. na evropske turneje sa Behemothom i Exodusom, odsvirala preko stotinu koncerata širom svijeta i još jednom oduševila ljubitelje tehničkog death metala.

Bend je trenutno izbacio album simboličnog naziva 'Carnival Is Foreve'r, a kritike su ga već ocijenile kao jedan od albuma koji se najviše čekao u 2011.

DECAPITATED
http://www.myspace.com/decapitated

+ support:

TOXICDEATH
http://www.myspace.com/toxicdeath

Tuzlanska death metal mašina oformljena je 2000. godine. Nakon par demo izdanja, u periodu 2004./'05. bend izbacuje 'Contamination', album prvijenac. Nakon debi albuma, idućih par godina Toxicdeath provodi promovišući ga i fokusira se na live nastupe, pa se pored par festivala, bend našao i na bini sa velikanima kao što su: Vader, Vital Remains, Behemoth i Sinister.

UTORAK 13. SEPTEMBAR
SLOGA (CINEMAS)
MEHMEDA SPAHE 20
SARAJEVO

ULAZNICE PO CIJENI OD 20 KM JEDINO MOŽETE NABAVITI NA DAN KONCERTA NA VRATIMA KLUBA.

PRESS AREA

OBAVJEŠTENJE O AKREDITACIJAMA:

Zahtjev za akreditovanje novinara medijske kuće i/ili novinari moraju dostaviti do 10.09.2011. godine.

Zahtjev za akreditaciju treba se sastojati od:

- imena i prezimena novinara (jedan novinar/akreditacija po mediju)
- naziva medija
- broja mobitela i e- mail adrese novinara
- media plana koncerta

MEDIA PLAN:

Media plan može biti sastavljen od planiranih ili vec objavljenih najava. Ukoliko se radi o planiranim najavama, potrebno je javiti unaprijed termine objava kako bismo mogli pratiti najave, a ukoliko se radi o objavljenim najavama potrebno je te najave poslati e-mailom (ukoliko je nemoguće poslati najave e-mailom (audio/video fileovi) možete ih uploadovati na neki od besplatnih hosting servera kao što su Mediafire i Rapidshare). Media plan je iznimno bitan za dobivanje akreditacije i zahtjev bez media plana nećemo uzimati u razmatranje. U media plan nije potrebno stavljati recenzije koncerta, već planirane ili objavljene najave PRIJE koncerta.

PRIMJERI MEDIA PLANA

Radio – isječci iz etera vezani za koncert ili unaprijed javljeno vrijeme emitiranja priloga
Printani mediji – PDF dokumenti skeniranih stranica poslani na e-mail ili dostavljeno štampano izdanje
Web – linkovi na članke vezane za koncert
TV – snimke priloga o koncertu ili unaprijed javljeno vrijeme emitiranja priloga

ZAHTJEVI ZA INTERVJUE / SNIMANJA

Zbog protokola vezanog za snimanje festivala audio ili video uređajima, kao i intervjue sa članovima bendova, molimo Vas da nam do 10.09.2011. godine dostavite na [email protected] da li planirate snimati dešavanje ili raditi intervjue sa članovima bendova. SMF Promotions zadržava pravo odobrenja snimanja i intervjua.

VAŽNO!!!

SVI AKREDITOVANI NOVINARI ĆE NA ULAZU MORATI IMATI PRIPREMLJENU NOVINARSKU AKREDITACIJU SA IMENOM I PREZIMENOM IZDANU OD STRANE NJIHOVE MEDIJSKE KUĆE.

BEZ AKREDITACIJE NEĆEMO BITI U MOGUĆNOSTI ODOBRITI AKREDITOVANI ULAZ.

PR KONTAKT
Arnel Šarić
[email protected]

Sarajevo Metal Fest Promotions
http://www.sarajevometalfest.com
metal - hardcore - punk

BHxHC Booking
http://www.bhhc.info/

ISK Webzine and Radio Show
http://isk.int.ba/

No Fun
http://www.nofun.ba/
So What!

#163 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Image

Još malo!!!
So What!

#164 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

..........
Last edited by So What! on 15/02/2014 18:09, edited 1 time in total.
So What!

#165 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Gig Report: Decapitated, ToxicDeath, Festival of Mutilation @ Sloga

KO: Decapitated, ToxicDeath, Festival of Mutilation
KAD: 13.9.2011.
GDJE: Cinemas (ex-Sloga)

Reći da je 2011. godina najbolja godina za rock’n'roll u Sarajevu i Bosni i Hercegovini je više nego istina. Broj koncerata, veličina imena koja dolaze u BiH, kao i kvaliteta posla koji obavljaju lokalni promotori svake godine raste, a naše gore listovi se u svjetskom metal menadžmentu već ustoličuju kao imena kojima se može vjerovati kad je u pitanju organizacija dešavanja. Ne vjerujete meni? Pitajte Madball, Pro-Pain, Misery Index, Ritam Nereda… i brojne domaće bendove!

Ako bi rock’n'roll koncertnu sezonu posmatrali kao školsku ili akademsku godinu, onda bi mogli reći da je trinaestog septembra, tj. jučer u klubu “Cinemas” (popularna “Sloga) otvorena koncertna sezona 2011/2012 sa nastupima poljskog death metal benda Decapitated i uz lokalnu podršku u vidu bendova Festival of Mutilation i ToxicDeath. Koncert u organizaciji SMF Promotionsa i BHxHC Bookinga još je jedna karika u lancu uspješno organizovanih dešavanja rock’n'roll prirode.

Iako najavljen za dvadeset sati i trideset minuta, koncert je kasnio dobrih četrdeset i pet minuta, koliko sam ja uspio primjetiti i to zbog kašnjenja benda Decapitated i to dobrih šest sati. Problemi na granici, koje prirode, nikad nećemo saznati, ono što sam ja uspio saznati je da je u pitanju bila rutinska kontrola i da je bend zadržan sat i pol na graničnom prijelazu.

Brzo pripremanje bine, brzo postavljanje opreme i brzo se Festival of Mutilation penje na binu da otvori svirku. I kakav je to bend, kuku lele! Od benda koji sam mogao poslušati na koncertu, ali veoma teško kod kuće, samim aranžmanima, svirkom, pjesmama, svim, svim, svim, ovaj bend se pretvara u vodeću death metal silu Bosne i Hercegovine, silu veoma dragu srcu mome. Ubjedljivo najbolja stvar koja se desila bendu i metal sceni u Bosni i Hercegovini u dugo vremena je vokal i gitarista Goran Džidić, emulator Chucka Schuldinera i koliko se dalo primjetiti, dežurni zajebant na bini koji razbija pomalo ukočen nastup Festivala (‘ajde pokušaj divljat dok ono sviraš, da te vidim!) svojim hodanjem, Kissovskim mahanjem gitarom i zezanjem prilikom najave pjesama.

Image
Festival of Mutilation - sve (naj)bolji i (naj)bolji!

Nove pjesme koje su predstavili naći će se na njihovom EP-ju čija će se promocija desiti 7.10.2011. godine u klubu “AG” u Sarajevu, zato ni slučajno nemojte propustiti Festival of Mutilation!

Na binu poslije Festival of Mutilationa, izlazi standardno dobra tuzlanska death metal mašina ToxicDeath. Nema se tu šta previše pričati, ko ih je jednom gledao, zna šta se može očekivati – beskompromisni death metal najbolje škole uz slatko vrhnje od thrasha. Ono što je mene u cijelom njihovom nastupu oduševilo ponajviše je pjesma kojom su otvorili nastup – ”Death Metal Infection”, spora, tegobna death metal himna u maniru najboljih midtempo bendova ovog žanra. Što se mene tiče, da su samo nju odsvirali, meni bi bilo zaista dovoljno. Čista petica. Usput, ne znam da li ste vi primjetili, ali evidentno je da ToxicDeath privlači i podstiče mlade muškarce da se na njihovom koncertu skinu goli do pasa i bengaju do besvijesti – svaki put sve više polugolih frajera u prvom redu na Toxicu. Moguće da je ona kožna kapa koju Suhi nosa kad svira u Bogamberu (hvala Belmi i Bekimu na oštrom oku – ne Bombarder, BOGAMBER!) učinila svoje…

Image
Death Metal Infection!

Volim šalu nastranu, idemo dalje. Nakon dva domaća benda, bina se čisti od nepotrebnih instrumenata i počinje zaista duga tonska proba kojom Decapitated najavljuje svoj nastup i… izlijeću na binu, a možda prvotni nalet adrenalina koji me vukao da vidim ovaj bend po prvi put je splasnuo nakon prve pjesme. Evo i zašto.

Kao prvo, evidentno je da je Decapitated očekivao padanje na koljena i oralni seks jer su vidno indisponirani počeli, nastavili i završili koncert. Ne znam šta se krije u glavama tih ljudi, istina je da su zaista veliki bend evropskog death metala, ali isto tako je istina da su bend koji svira u sred podneva na nekom od evropskih festivala i to u šatoru. Momci, prvi put ste u novoj zemlji, predstavljate se koncertno, skulirajte se. Tako da ne znam čemu zauzimanje statusa Boga koje ne samo da se prostrlo na bini, već je dio bezobrazluka prenesen i u backstage, prema organizatorima koncerta. O tome ne želim ovdje, ali reći ću samo – upoznao sam mnogo veće i mnogo skuliranije ljude od članova Decapitateda.

Kao drugo, ako se iko još požali na zvuk naših bendova, definitivno nije bio na nastupima Festival of Mutilationa i ToxicDeatha. Za razliku od njih koji su gromoglasno ubijali debelim riffčinama, Decapitated je sa svojim mutnim, istanjenim gitarama, trigerisanim bubnjevima i prepojačanim vokalom zvučao kao savršeno uštiman cybergore bend vrijedan nastupa na warm-up partyiju za naša dva benda… dan prije. Ali najbolja stvar od svega je ova činjenica – naše bendove je radio lokalni ton-majstor, Decapitated je doveo svoga! Goran Salković ispred SMF Promotionsa, rekao mi je da je najveći problem bio što je bend bio previše stišan, bili su tihi, a Goran ih je gledao nekoliko puta i govori da je ovo bilo veoma tiho. Ne znam, poštujem mišljenje, meni je bio prvi put, ali zvuk Voggove gitare je meni žabokrečina bez muda…

Image
Vogg, osnivač Decapitateda

Kao treće, danak neiskustvu i egoizmu je Decapitated platio i u domenu atmosfere na koncertu stavljajući u setlistu sarajevskog koncerta samo pjesme sa njihovih novijih izdanja, sa možda jednom do dvije pjesme sa starih izdanja. Kad sam Vogga pitao čemu toliko pjesama sa novog albuma, odbrusio je da mu je dosta sviranja istih pjesama petnaest godina. Svaka čast kreativnosti u bendu i želje za sviranjem, ali ljudi koji dođu i plate kartu, a novac ode u džep bendu, ti isti ljudi su došli da čuju klasike, ne da čuju album iz 2011. godine. Mislim da je setlista u Sarajevu, iako nisam neki ljubitelj Decapitateda, uveliko bila loše i besmisleno sastavljena. Neka ljubitelji sami odluče.

Ljudi su bili vidno smoreni za vrijeme koncerta Decapitateda, šutke su nastajale tu i tamo, ali odakle sam ja gledao i slušao koncert (sa galerije “Sloge”), sve mi je to izgledalo nasilu i isprazno, u stilu daj da se išutamo da nam brže prođe vrijeme.

Na kraju jučerašnje noći zaključio sam nekoliko stvari:

a) imamo sjajne bendove, imamo bendove kojima se možemo, ništa manje, nego hvaliti i ponositi gdje god da dođemo;
b) dobar studijski album ne znači i dobar živi nastup, što je Decapitated jučer dokazao;
c) sva snaga, iskustvo i dobra volja koju su članovi i prijatelji organizacije jučerašnjeg koncerta uložili da sve zvuči i bude dobro i OK, neki ljudi jednostavno ne mogu ispoštovati – to je dokaz da su neki bezobrazni u samoj srži;
d) koliko god bio velik bend, shvati da kad prvi put dolaziš u neki grad, vrijedi ona dobra Alicea Coopera – it’s your world, but it’s my street. Zato pokaži poštovanje i ne klati se sa evidentnom željom da što brže pobjegneš sa bine.

Decapitated totalno razočaranje, domaće snage totalna pobjeda!

(ISK Webzine/Sharan)
So What!

#166 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Amethyst

#167 Re: Metal u BiH

Post by Amethyst »

Kolega, svaka ti cast! :D
So What!

#168 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Novo na bosanskoj metal sceni:

Duat - Cranial Insertion

So What!

#169 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

SARAJEVO METAL FEST PROMOTIONS i BHHC PONOSNO PREDSTAVLJAJU:

PRO-PAIN U SARAJEVU !!!

Image

SMF Promotions u saradnji sa BHxHC Bookingom Vas poziva da zajedno dočekamo hardcore veterane, povratnike u Bosnu i Hercegovinu – devetnaestog oktobra u sklopu turneje „20 Years of Hardcore“ u Sarajevo direktno iz New York Citya stiže PRO-PAIN !

Biti dvadeset godina na muzičkoj sceni nije malo ostvarenje ni za jedan bend ili izvođača. No, biti dvadeset godina na samom vrhu hardcore scene u gradu u kojem biti hardcore ne znači samo svirati, već i živjeti na taj način – e to nije nimalo zanemarivo. I Pro-Pain je zaista već dvadeset godina creme de la creme newyorškog hardcorea, a autori su bezvremenskih albuma kao što su „Foul Taste of Freedom“, „Truth Hurts“ i „Act of God“. Njihov novi album nazvan „Absolute Power“ izdan je 2010. godine.

Težina, strast i posvećenost su karakteristike muzike Pro-Paina, muzike koja istom snagom privlači slušatelje koji su posvećeni i hardcoreu i metalu. Kada su u septembru 2009. godine pred brojnom publikom koja se skupila u Kinu Bosna rekli da će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, mi smo znali da su bili mrtvi ozbiljni, a sada to znate i Vi – Pro-Pain se vraća u Sarajevo, devetnaestog oktobra 2011. godine!

Pro-Painu će u Sarajevu podršku pružiti još dva benda – Undivided i Morrigu!

UNDIVIDED je petnaest godina star hommage newyorškom metal i hardcore zvuku. Bend nam stiže iz Rockland Countyija, iza sebe imaju jedan album iz 2009. godine koji se zove ''Until Death'', a u fazi su miksanja novog albuma. Ako volite muziku bendova kao što su Madball i Biohazard, vjerujemo da će Vam se svidjeti i Undivided!

MORRIGU je švicarski kvartet koji kaže da svira dark emotional metal. Njihove pjesme inspirisane su njihovom vlastitom maštom. Za sebe govore da su sanjari budućih vremena i emocija ljudskog roda. Ipak, naglašavaju da se u njihovim pjesmama, kao i u stavovima članova benda osjeti čvrsta crta socio-političke kritike. Njihov drugi album „Niobium Sky“ iz 2009. godine dobio je sve redom odlične ocjene od medija koji su recenzirali izdanje. Muzički, bend je zanimljiva moderna mješavina death metal i hardcore žanra sa naglašenim progresivnim dionicama. Kako to sve funkcioniše uživo, vidjet ćemo devetnaestog oktobra u Sarajevu!

PRO-PAIN
http://www.myspace.com/propainspace
“20 Years Of Hardcore” Special Show

+ support

UNDIVIDED (USA)
http://www.myspace.com/undivided1997
MORRIGU (CH)
http://www.myspace.com/morriguofficialenglish

SRIJEDA 19. OKTOBAR
SLOGA (CINEMAS)
MEHMEDA SPAHE 20
SARAJEVO

ULAZNICE PO CIJENI OD 20 KM JEDINO MOZETE NABAVITI NA DAN KONCERTA NA VRATIMA KLUBA.

PRESS AREA

OBAVJEŠTENJE O AKREDITACIJAMA:

Zahtjev za akreditovanje novinara medijske kuće i/ili novinari moraju dostaviti do 15.10.2011. godine.

Zahtjev za akreditaciju treba se sastojati od:

- imena i prezimena novinara (jedan novinar/akreditacija po mediju)
- naziva medija
- broja mobitela i e- mail adrese novinara
- media plana koncerta

MEDIA PLAN:

Media plan može biti sastavljen od planiranih ili vec objavljenih najava. Ukoliko se radi o planiranim najavama, potrebno je javiti unaprijed termine objava kako bismo mogli pratiti najave, a ukoliko se radi o objavljenim najavama potrebno je te najave poslati e-mailom (ukoliko je nemoguće poslati najave e-mailom (audio/video fileovi) možete ih uploadovati na neki od besplatnih hosting servera kao što su Mediafire i Rapidshare). Media plan je iznimno bitan za dobivanje akreditacije i zahtjev bez media plana nećemo uzimati u razmatranje. U media plan nije potrebno stavljati recenzije koncerta, već planirane ili objavljene najave PRIJE koncerta.

PRIMJERI MEDIA PLANA

Radio – isječci iz etera vezani za koncert ili unaprijed javljeno vrijeme emitiranja priloga
Printani mediji – PDF dokumenti skeniranih stranica poslani na e-mail ili dostavljeno štampano izdanje
Web – linkovi na članke vezane za koncert
TV – snimke priloga o koncertu ili unaprijed javljeno vrijeme emitiranja priloga

ZAHTJEVI ZA INTERVJUE / SNIMANJA

Zbog protokola vezanog za snimanje festivala audio ili video uređajima, kao i intervjue sa članovima bendova, molimo Vas da nam do 15.10.2011. godine dostavite na [email protected] da li planirate snimati dešavanje ili raditi intervjue sa članovima bendova. SMF Promotions zadržava pravo odobrenja snimanja i intervjua.

VAŽNO!!!

SVI AKREDITOVANI NOVINARI ĆE NA ULAZU MORATI IMATI PRIPREMLJENU NOVINARSKU AKREDITACIJU SA IMENOM I PREZIMENOM IZDANU OD STRANE NJIHOVE MEDIJSKE KUĆE.

BEZ AKREDITACIJE NEĆEMO BITI U MOGUĆNOSTI ODOBRITI AKREDITOVANI ULAZ.

PR KONTAKT
Arnel Šarić
[email protected]

http://www.sarajevometalfest.com
metal - hardcore - punk

BHxHC Booking

No Fun
So What!

#170 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

ART KINO KRITERION: 15. oktobra nastupaju Uncle Sam Decided i Corbansick

U subotu, 15.oktobra u Art kinu Kriterion nasatupiće dva sarajevska benda, Uncle Sam Decided i Corbansick

Image

Uncle Sam Decided je formiran u januaru 2007. godine u Sarajevu. Postavu benda čine članovi hardcore/punk i metal bendova. Nakon raspada benda “Access Denied”, gitarista Kenan Ljuca i bubnjar Vanja Gutić odlučuju nastaviti rad i oformiti novi bend koji će svirati muziku bez striktno određenog žanra. Bend je imao već nekoliko gotovih pjesama kada im se pridružuje basista Vedad Strujić iz hardcore/punk benda “Stroj” (ex “Kazna”).

Corbansick je formiran u julu 2003. godine. Bend su formirali dva prijatelja Feđa Šehić (gitara) i Goran Valka (keybords). Dolaskom tri nova člana koji popunjavaju prostale tri pozicije (vokal, bas, bubanj) bend dobiva kompletnu postavu. Ime Corbansick je izabrano jer je najbolje oslikavalo ono što bend u suštini jeste: SICK CORe BANd. Kao što i samo ime kaže prvobitni pravac benda je bio hardcore a...li vremenom to prelazi u mješavinu različitih miuzičkih pravaca kao što su rap, funk, metal, jazz ili jednom riječju crossover.

Poslje Gorana mjesto vokala preuzima Ensar Bistrivoda (poznat pod rep pseudonimom sterMa/Master), za bubnjeve sjeda Dino Osmić, i kao zadnji novi član dolazi Muhamed Mulaosmanović za bass. S dolaskom novih ljudi muzički pravac benda se u mnogo čemu mjenja tako da se i tada postojeće pjesme odbacuju i radi se na potpuno novom materijalu. Corbansick je sada četveročlana ekipa koja radi na novom materijalu i sprema se za sve nove izazove koji su pred njima

Koncert počinje u 23 sata, a cijena ulaznice iznosi pet KM.

(** No links ** PORTAL/ E Murić)
So What!

#171 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Isječci sa Kreatorovog DVD-a "Live Kreation" sa koncerta u Sarajevu i o vatrenim fanovima Kreatora u Sarajevu. Momci sa sredine klipa su članovi benda Toxicdeath.

Frooteky

#172 Re: Metal u BiH

Post by Frooteky »

So What! wrote:Isječci sa Kreatorovog DVD-a "Live Kreation" sa koncerta u Sarajevu i o vatrenim fanovima Kreatora u Sarajevu. Momci sa sredine klipa su članovi benda Toxicdeath.

Sarajevo-Serbia :mrgreen:

PA mensečini da su skoro svi sa ovog klipa iz TZ :mrgreen:
So What!

#173 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Frooteky wrote:
So What! wrote:Isječci sa Kreatorovog DVD-a "Live Kreation" sa koncerta u Sarajevu i o vatrenim fanovima Kreatora u Sarajevu. Momci sa sredine klipa su članovi benda Toxicdeath.

Sarajevo-Serbia :mrgreen:

PA mensečini da su skoro svi sa ovog klipa iz TZ :mrgreen:
Ja sam prepoznao momke iz Toxicdeatha koji su iz Tuzle, a ovu ostalu trojicu ne znam, greška na DVD-u je fatalna, ali na deluxe ediciji je ispravljena i naša zemlja je uredno potpisana.
So What!

#174 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Image

Morior, death metal bend formiran 2004. godine u Tešnju. Grupu su osnovali Vahid Mujić i Sead Berberović, a kao gitarista kasnijeim se pridružio Mersad Berberović. Ispočetka su imali problema sa pronalaskom bubnjara, ali su ga brzo riješili dovodeći bubnjara Toxicdeatha Seada Hadžića. Uz pomoć momaka iz Toxicdeatha, a pogotovo Nedžada Bibića Neleta kao producenta, grupa u martu 2004. godine snima demo snimak u Tuzli pod nazivom "Disgusted Dreams". Nakon toga su napravili nekoliko svirki u Doboju, Zavidovićima, SODA Open Airu 2005 kao i svirka pije koncerta grupe Imposer u klubu Sloga u Sarajevu. Tokom 2007. godine počeli su sa pripremama za drugi demo, ali on nikad nije završen zbog obaveza članova benda. Kasnije im se pridružio i basista Dino Sprečo.

order

#175 Re: Metal u BiH

Post by order »

BHHC & SMF PREDSTAVLJA
TALBOT (Estonija) u Sarajevu, AG CLUB 26.10.2011.
Image

http://www.talbot-music.com/

support:
support:
Harzakc (Sarajevo)
Harzakc je A/V duo koji je sam Dio poslao natrag iz pakla da za vas ovu noć selektiraju najmasnije riffove ikad objavljene čovjeku! Dođite prije braće Talbot da općimo sa vašim bubnjićima i vizualnim receptorima, dođite na vibriranje kostiju uz moćni Sabbathovski RIFF!!!
"U početku bijaše Riff i Riff bijaše u Boga i Riff bijaše Bog. On bijaše u početku u Iommija. Sve postade po njemu."

BHxHC Booking

http://www.sarajevometalfest.com/
metal - hardcore - punk

CRASH Online Shop
http://www.crash.ba/

No Fun
Post Reply