Hahaha jest ti pomogaohurmasica wrote:ma od svega su najgora ta pametovanja![]()
Nedavno mi se desilo da je neki covjek rekao mom tati da ce mi kao naci posao i da ga kontaktiram. I hajd ja sva sretna nazovem covjeka, a on meni odrzao predavanje kako da napisem CV, pismo motivacije, da odem na internet i nadjem adrese banaka, osiguravajucih drustava, notara, advokata i da im svima redom posaljem e mail. Rekao mi jos da obavezno upisem kurseve i da se potrudim nauciti engleski da pricam tecno i sve tako nekakvi savjeti a nista konkretno.
A najgore od svega sto mi je to pricao takvim tonom kao da sam ja do sada negdje ovce u sumi cuvala, a ja sve to obavila odmah posto sam dobila uvjerenje o diplomiranju i ni jednog odgovora nisam dobila nikada. I kao sad on meni ucinio velikuuuu uslugu.
Mene najviše nerviraju razne ublehe tipa seminara o tome kako napisati biografiju, prijaviti se, ponašati na intervjuu i sl. Nisu ljudi nezaposleni zato što ne znaju napisati biografiju za Boga miloga. Ali eto neko naplaćuje te ublehe