Pa dobro pretpostavljam da i firma neku proviziju "bere".udrch wrote:360 marki za ovo i nisam baš siguran..
Sta bi bila realna cijena?
Moderator: Benq
Pa dobro pretpostavljam da i firma neku proviziju "bere".udrch wrote:360 marki za ovo i nisam baš siguran..
ma i da ima povrat poreza ne isplati se tamo kupiti i onda živjeti u strahu šta ako se pokvariudrch wrote:Slažem se za ovaj pavilion..nije on polovan samo onako, vjerovatno je imao neki problem, pa servisiran..jako loša serija..
Ako traži jeftino onda neka uzme prvi..ako na ovih 299,00 nema povrata PDV-a, ja bih ga radije uzeo kod nas, dodao još 100 KM i bio rahat..jeftin model, puno veća vjerovatnoća nekog kvara, tako da ne bih rizikovao..
Ja sam ovaj kupio, ekstra jeweltschmertz wrote:Treba mi laptop do 800,00 KM.. Znači, samo za surfanja, muzika, ništa posebno..
HP Pavilion G6A4C74EA 2.0G; 15.6"; 4GB/500GB
Dell Inspirion N5040 2,13GHz; 15.6"; 3GB/500GB
Koji bi bio bolji..? Ili ako ima još neko neke prijedloge..
Hvala..
Teško da ćeš uspjeti, jesi li razmišljala o kupovini uređaja all-in-one? Po meni bolja investicija, za kućnu upotrebu.bez_ideje wrote:Vozdra![]()
Hocu da uzmem laptop koji bi zamijenio PC,prostorno-mobilni problemi jbg..
budzet je do 1600 KM...veci bi ekran i ono u sustini sto je vazno i za racunar --memorija i sl.
Nisam neki frik za igricama,ali gledam dosta multimedijalnog sadrzaja ...
sta predlazu upuceniji od mene ?
Tako nekako, dobiješ ti tastaturu i miš uz njih, veći i bolji ekran, mnogo bolje od laptopa, po meni, neke komponente se mogu mijenjati. Ugodnije raditi nego s laptopom, problem je u cijeni, kod nas su izuzetno skupi, a o laptopima većih dimenzija da ne pričamo.bez_ideje wrote:Nisam ti ja jos toliko napredna![]()
bez zezancije,ako sam dobro vidjela oni su osjetljivi na dodir ,nema kutije al se ne mogu mijenjati komponente?
poslao sam ti na PP all-in-one kompjutere, šta je sada aktualno na primjer. Po meni je tu HP veoma jak (ali je i malo skuplji), dok je cjenovno prihvatljiviji Lenovo.bez_ideje wrote:Nisam ti ja jos toliko napredna![]()
bez zezancije,ako sam dobro vidjela oni su osjetljivi na dodir ,nema kutije al se ne mogu mijenjati komponente?
Hvala na prijedlozima ljudieques wrote:poslao sam ti na PP all-in-one kompjutere, šta je sada aktualno na primjer. Po meni je tu HP veoma jak (ali je i malo skuplji), dok je cjenovno prihvatljiviji Lenovo.bez_ideje wrote:Nisam ti ja jos toliko napredna![]()
Ne znam za ostale brandove
Kad je jedan prije tebe tražio za svoj 500, ti za ovaj komotno možeš 900, ako se ne varam.Illmatic wrote:postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje![]()
posto od posla stvarno nemam vremena da to pratim, jedno pitanje za sve vas koji ste bolje upuceni kako se krecu cijene konfiguracija po pik .ba itd, koliko bi para mogao dobit za ovu konfuguraciju???? pa da odlucim da li bi uopste postavljao oglas
recimo za gamere koga interesuje, Battlefield 3 na HIGH details i Full HD rezoluciji 1920x1080 ide odlicno!
CPU: Core2 Quad Q8300 2.5 GHz
MB: Asus P5Q PRO Turbo
GPU: Sapphire HD 5770 1GB DDR5 DirectX 11
RAM: 4GB DDR2 1066 MHz Kingston Hyper-X
HDD: WD 500 GB
Napojna: Fortron 550 W
hvala unaprijed
oldschool wrote:Ako hoćeš da prodaš traži 500, a ao hoćeš da prodajeeeeeš traži 900Illmatic wrote:postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje![]()
posto od posla stvarno nemam vremena da to pratim, jedno pitanje za sve vas koji ste bolje upuceni kako se krecu cijene konfiguracija po pik .ba itd, koliko bi para mogao dobit za ovu konfuguraciju???? pa da odlucim da li bi uopste postavljao oglas
recimo za gamere koga interesuje, Battlefield 3 na HIGH details i Full HD rezoluciji 1920x1080 ide odlicno!
hvala unaprijed![]()
Kad je jedan prije tebe tražio za svoj 500, ti za ovaj komotno možeš 900, ako se ne varam.
To je realno, ali je onaj prodavao duplo lošiji za te pare-http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=95408, predloženo mu bilo, pa sam zato rekao. Sve i dalje na tom računaru može šljakati bez problema.udrch wrote:oldschool wrote:Ako hoćeš da prodaš traži 500, a ao hoćeš da prodajeeeeeš traži 900Illmatic wrote:postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje![]()
hvala unaprijed![]()
Kad je jedan prije tebe tražio za svoj 500, ti za ovaj komotno možeš 900, ako se ne varam.
iako nisam stvarno neki najbolji strucnjak mislim da za 300 KM neces naci dobar laptop, prvo zato sto ih kod vecine bude baterija unistena i rade samo ako su non stop ustekani na struju, drugo da bi ti neko mogao odgovoriti na to pitanje jos bolje nego ja mogao bih navesti neke karakteristike tih laptopa sto si nasao. Mozda bi ti bilo bolje rjesenje da kupis klasican polovni racunar jer za 300 KM naci ces sigurno bolji klasicni racunar nego laptopranger wrote:Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.
Budzet mi je 300KM ni marke vise... po piku ih ima svakakvih a ja ko tele slabo se razumim u te stvari...
Naime, ono sto mi treba je brzina pri surfanju - kad sam na netu da mogu istovremeno citat sa-x, slusat muziku sa yt i imat ukljucen fb. Igrice odavno ne igram pa mi one nisu prioritet. Znaci prvenstveno mi je bitno da mogu normalno surfat njime. Marka mi nije bitna.
Dal je moguce tamo naci ista ovakvo?
Ma baterija mi nije bitna, ionako ce 90% vremena bit ustekan u uticnicu, jer mi treba kuci da sluzi ko sekundarni racunar, a u sobi nemam prostora za klasicni comp.male_okice wrote:iako nisam stvarno neki najbolji strucnjak mislim da za 300 KM neces naci dobar laptop, prvo zato sto ih kod vecine bude baterija unistena i rade samo ako su non stop ustekani na struju, drugo da bi ti neko mogao odgovoriti na to pitanje jos bolje nego ja mogao bih navesti neke karakteristike tih laptopa sto si nasao. Mozda bi ti bilo bolje rjesenje da kupis klasican polovni racunar jer za 300 KM naci ces sigurno bolji klasicni racunar nego laptopranger wrote:Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.
Budzet mi je 300KM ni marke vise... po piku ih ima svakakvih a ja ko tele slabo se razumim u te stvari...
Naime, ono sto mi treba je brzina pri surfanju - kad sam na netu da mogu istovremeno citat sa-x, slusat muziku sa yt i imat ukljucen fb. Igrice odavno ne igram pa mi one nisu prioritet. Znaci prvenstveno mi je bitno da mogu normalno surfat njime. Marka mi nije bitna.
ako naručuješ izvan BiH, sigurno će ti biti zaračunata i carina i PDVcasanova123 wrote:pozz raja.. sa koje stranice mogu da narucim laptop da mi dodje ovdje kuci?
mislim na neke online shopove, radnje i tako dalje..
oni iz dell.com ne salju u BiH..
i mozete li mi preporuciti neki laptop koji bi isao do 1500Km max..
i mozete li mi reci da ako narucim laptop online, hoce li mi biti naplacena carina ovdje?
Pa za ove pare mozes solidan laptop kupiti i koji ce zadovoljiti tvoje potrebe..ranger wrote:Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.