Kupovina laptopa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
threshold

#151 Re: Kupovina laptopa

Post by threshold »

udrch wrote:360 marki za ovo i nisam baš siguran..
Pa dobro pretpostavljam da i firma neku proviziju "bere".

Sta bi bila realna cijena?
luxferre

#152 Re: Kupovina laptopa

Post by luxferre »

Potreban mi je savjet.
Buraz mi je otisao malo u Dojcland pa oce da kupi laptop, do nekih 300 kera.Laptop bi koristio najvjerovatnije otac kome nista sem surfanja i filmova,pokera(ja) ne treba.

Opcije je da kupi ovaj NOV koji kosta 299,00 EUR, samo se bojim da ce posla 2 mjeseca pocet stekat zbog manjka snage ili grijesi a radi se o ovom laptopu
http://www.notebooksbilliger.de/hp+635+ ... +radeon+50

Ovaj koji je polovan 250 al et ko malo je jaci mada ima nesto manji disk, ne znam kakva je ova serija HP/a ali ove sto imam na poslu djeluju stabilni
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... s/u3628659

Meni se iskren ovaj svidza samo ne znam dali je vredan te cijene>
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... s/u5856964

ili Dell http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... s/u2321016

Ulavnom budzet mu je do 330 Eur, ali nisam siguran da se slicne masine mogu kupiti i ovdje pa bi molio za malo uputa.

Hvala lijepa :)
threshold

#153 Re: Kupovina laptopa

Post by threshold »

Ako je laptop za internet i office, nema onda sta stekat. NIsu tom prvom ni performanse lose, a plus mozes povratit porez(s tim da ga moras platit pri ulazu u BiH, al o tom po tom :) pa te jeftinije izadje, ako ti je to bitno)
udrch

#154 Re: Kupovina laptopa

Post by udrch »

Slažem se za ovaj pavilion..nije on polovan samo onako, vjerovatno je imao neki problem, pa servisiran..jako loša serija..
Ako traži jeftino onda neka uzme prvi..ako na ovih 299,00 nema povrata PDV-a, ja bih ga radije uzeo kod nas, dodao još 100 KM i bio rahat..jeftin model, puno veća vjerovatnoća nekog kvara, tako da ne bih rizikovao..
eques

#155 Re: Kupovina laptopa

Post by eques »

udrch wrote:Slažem se za ovaj pavilion..nije on polovan samo onako, vjerovatno je imao neki problem, pa servisiran..jako loša serija..
Ako traži jeftino onda neka uzme prvi..ako na ovih 299,00 nema povrata PDV-a, ja bih ga radije uzeo kod nas, dodao još 100 KM i bio rahat..jeftin model, puno veća vjerovatnoća nekog kvara, tako da ne bih rizikovao..
ma i da ima povrat poreza ne isplati se tamo kupiti i onda živjeti u strahu šta ako se pokvari

garancija vrijedi više od tih 100-150 KM razlike
bez_ideje

#156 Re: Kupovina laptopa

Post by bez_ideje »

Vozdra :mrgreen:
Hocu da uzmem laptop koji bi zamijenio PC,prostorno-mobilni problemi jbg..
budzet je do 1600 KM...veci bi ekran i ono u sustini sto je vazno i za racunar --memorija i sl.
Nisam neki frik za igricama,ali gledam dosta multimedijalnog sadrzaja ...
sta predlazu upuceniji od mene ? :mrgreen:
weltschmertz

#157 Re: Kupovina laptopa

Post by weltschmertz »

Treba mi laptop do 800,00 KM.. Znači, samo za surfanja, muzika, ništa posebno..

HP Pavilion G6A4C74EA 2.0G; 15.6"; 4GB/500GB

Dell Inspirion N5040 2,13GHz; 15.6"; 3GB/500GB

Koji bi bio bolji..? Ili ako ima još neko neke prijedloge..

Hvala..
filippe

#158 Re: Kupovina laptopa

Post by filippe »

weltschmertz wrote:Treba mi laptop do 800,00 KM.. Znači, samo za surfanja, muzika, ništa posebno..

HP Pavilion G6A4C74EA 2.0G; 15.6"; 4GB/500GB

Dell Inspirion N5040 2,13GHz; 15.6"; 3GB/500GB

Koji bi bio bolji..? Ili ako ima još neko neke prijedloge..

Hvala..
Ja sam ovaj kupio, ekstra je :D :D :D :D :

Fujitsu LifeBook AH530 4GB

798,00 KM - www.plus.ba

PROCESOR: Core i3-380M (2.53 GHz) 3MB cache
DISPLAY: 15.6 HD LED backlight
MEMORIJA:4 GB DDR3
GRAFIKA: IntelHD Graphics up to 1695 MB
HARD DISK: 320GB
OPTICKI UREDJAJ: DVD+/-RW
KOMUNIKACIJA: 802.11b/g/n, Bluetooth, HDMI,
OSTALO :4u1 CardReader, Headset in,
USB x 3, HD zvuk, 6 cell Li-Ion bat,Cam 1.3Mpx
OPERATIVNI SISTEM: NO
TEŽINA: 2.5 kg
DIMENZIJE: 37.8 x 25.2 x 3.57 cm
GARANCIJA: 12 mjeseci
oldschool

#159 Re: Kupovina laptopa

Post by oldschool »

bez_ideje wrote:Vozdra :mrgreen:
Hocu da uzmem laptop koji bi zamijenio PC,prostorno-mobilni problemi jbg..
budzet je do 1600 KM...veci bi ekran i ono u sustini sto je vazno i za racunar --memorija i sl.
Nisam neki frik za igricama,ali gledam dosta multimedijalnog sadrzaja ...
sta predlazu upuceniji od mene ? :mrgreen:
Teško da ćeš uspjeti, jesi li razmišljala o kupovini uređaja all-in-one? Po meni bolja investicija, za kućnu upotrebu.
bez_ideje

#160 Re: Kupovina laptopa

Post by bez_ideje »

Nisam ti ja jos toliko napredna :lol:
bez zezancije,ako sam dobro vidjela oni su osjetljivi na dodir ,nema kutije al se ne mogu mijenjati komponente? :?:
oldschool

#161 Re: Kupovina laptopa

Post by oldschool »

bez_ideje wrote:Nisam ti ja jos toliko napredna :lol:
bez zezancije,ako sam dobro vidjela oni su osjetljivi na dodir ,nema kutije al se ne mogu mijenjati komponente? :?:
Tako nekako, dobiješ ti tastaturu i miš uz njih, veći i bolji ekran, mnogo bolje od laptopa, po meni, neke komponente se mogu mijenjati. Ugodnije raditi nego s laptopom, problem je u cijeni, kod nas su izuzetno skupi, a o laptopima većih dimenzija da ne pričamo.
Last edited by oldschool on 26/01/2012 21:25, edited 1 time in total.
eques

#162 Re: Kupovina laptopa

Post by eques »

poslao sam ti na PP all-in-one kompjutere, šta je sada aktualno na primjer. Po meni je tu HP veoma jak (ali je i malo skuplji), dok je cjenovno prihvatljiviji Lenovo.

Ne znam za ostale brandove
Illmatic

#163 Re: Kupovina laptopa

Post by Illmatic »

postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje :)

posto od posla stvarno nemam vremena da to pratim, jedno pitanje za sve vas koji ste bolje upuceni kako se krecu cijene konfiguracija po pik .ba itd, koliko bi para mogao dobit za ovu konfuguraciju???? pa da odlucim da li bi uopste postavljao oglas
recimo za gamere koga interesuje, Battlefield 3 na HIGH details i Full HD rezoluciji 1920x1080 ide odlicno!

CPU: Core2 Quad Q8300 2.5 GHz
MB: Asus P5Q PRO Turbo
GPU: Sapphire HD 5770 1GB DDR5 DirectX 11
RAM: 4GB DDR2 1066 MHz Kingston Hyper-X
HDD: WD 500 GB
Napojna: Fortron 550 W

hvala unaprijed
bez_ideje

#164 Re: Kupovina laptopa

Post by bez_ideje »

eques wrote:
poslao sam ti na PP all-in-one kompjutere, šta je sada aktualno na primjer. Po meni je tu HP veoma jak (ali je i malo skuplji), dok je cjenovno prihvatljiviji Lenovo.

Ne znam za ostale brandove
Hvala na prijedlozima ljudi
Jos,da priupitam za ovaj ekran,ukoliko je touch.....jel to ono touch ko kod Horejsija u "mjestu zlocina" ili onaj touch ko na malo slabijim mobitelima..upiri dok ne popusti :mrgreen:

Dvadesetoumim se trenutno :lol: :lol: :lol: :lol: ,kad svedem to na par razumnih opcija,doci cu vam opet :mrgreen: ,a morat cu ubrzo...racunar mi je na vjestackom disanju gg
oldschool

#165 Re: Kupovina laptopa

Post by oldschool »

Illmatic wrote:postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje :)

posto od posla stvarno nemam vremena da to pratim, jedno pitanje za sve vas koji ste bolje upuceni kako se krecu cijene konfiguracija po pik .ba itd, koliko bi para mogao dobit za ovu konfuguraciju???? pa da odlucim da li bi uopste postavljao oglas
recimo za gamere koga interesuje, Battlefield 3 na HIGH details i Full HD rezoluciji 1920x1080 ide odlicno!

hvala unaprijed
Kad je jedan prije tebe tražio za svoj 500, ti za ovaj komotno možeš 900, ako se ne varam.
udrch

#166 Re: Kupovina laptopa

Post by udrch »

oldschool wrote:
Illmatic wrote:postavio sam ovo pitanje i na drugoj temi, al vidim da je ovdje aktivnije, iako je tema o Laptop-u, al mozda ima neko ko zna i ovdje :)

hvala unaprijed
Ako hoćeš da prodaš traži 500, a ao hoćeš da prodajeeeeeš traži 900 :D

Kad je jedan prije tebe tražio za svoj 500, ti za ovaj komotno možeš 900, ako se ne varam.
oldschool

#167 Re: Kupovina laptopa

Post by oldschool »

udrch wrote:
oldschool wrote:

hvala unaprijed
Ako hoćeš da prodaš traži 500, a ao hoćeš da prodajeeeeeš traži 900 :D

To je realno, ali je onaj prodavao duplo lošiji za te pare-http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=95408, predloženo mu bilo, pa sam zato rekao. Sve i dalje na tom računaru može šljakati bez problema.
ranger

#168 Re: Kupovina laptopa

Post by ranger »

Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.
Budzet mi je 300KM ni marke vise... po piku ih ima svakakvih a ja ko tele slabo se razumim u te stvari...
Naime, ono sto mi treba je brzina pri surfanju - kad sam na netu da mogu istovremeno citat sa-x, slusat muziku sa yt i imat ukljucen fb. Igrice odavno ne igram pa mi one nisu prioritet. Znaci prvenstveno mi je bitno da mogu normalno surfat njime. Marka mi nije bitna.
Dal je moguce tamo naci ista ovakvo?
male_okice

#169 Re: Kupovina laptopa

Post by male_okice »

ranger wrote:Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.
Budzet mi je 300KM ni marke vise... po piku ih ima svakakvih a ja ko tele slabo se razumim u te stvari...
Naime, ono sto mi treba je brzina pri surfanju - kad sam na netu da mogu istovremeno citat sa-x, slusat muziku sa yt i imat ukljucen fb. Igrice odavno ne igram pa mi one nisu prioritet. Znaci prvenstveno mi je bitno da mogu normalno surfat njime. Marka mi nije bitna.
iako nisam stvarno neki najbolji strucnjak mislim da za 300 KM neces naci dobar laptop, prvo zato sto ih kod vecine bude baterija unistena i rade samo ako su non stop ustekani na struju, drugo da bi ti neko mogao odgovoriti na to pitanje jos bolje nego ja mogao bih navesti neke karakteristike tih laptopa sto si nasao. Mozda bi ti bilo bolje rjesenje da kupis klasican polovni racunar jer za 300 KM naci ces sigurno bolji klasicni racunar nego laptop
ranger

#170 Re: Kupovina laptopa

Post by ranger »

male_okice wrote:
ranger wrote:Ljudi, trebao bih uzimat laptop, al posto nisam pri parama konto sam kakav polovan.
iako nisam stvarno neki najbolji strucnjak mislim da za 300 KM neces naci dobar laptop, prvo zato sto ih kod vecine bude baterija unistena i rade samo ako su non stop ustekani na struju, drugo da bi ti neko mogao odgovoriti na to pitanje jos bolje nego ja mogao bih navesti neke karakteristike tih laptopa sto si nasao. Mozda bi ti bilo bolje rjesenje da kupis klasican polovni racunar jer za 300 KM naci ces sigurno bolji klasicni racunar nego laptop
Ma baterija mi nije bitna, ionako ce 90% vremena bit ustekan u uticnicu, jer mi treba kuci da sluzi ko sekundarni racunar, a u sobi nemam prostora za klasicni comp.
casanova123

#171 Re: Kupovina laptopa

Post by casanova123 »

pozz raja.. sa koje stranice mogu da narucim laptop da mi dodje ovdje kuci?
mislim na neke online shopove, radnje i tako dalje..
oni iz dell.com ne salju u BiH..

i mozete li mi preporuciti neki laptop koji bi isao do 1500Km max..
i mozete li mi reci da ako narucim laptop online, hoce li mi biti naplacena carina ovdje?
eques

#172 Re: Kupovina laptopa

Post by eques »

casanova123 wrote:pozz raja.. sa koje stranice mogu da narucim laptop da mi dodje ovdje kuci?
mislim na neke online shopove, radnje i tako dalje..
oni iz dell.com ne salju u BiH..

i mozete li mi preporuciti neki laptop koji bi isao do 1500Km max..
i mozete li mi reci da ako narucim laptop online, hoce li mi biti naplacena carina ovdje?
ako naručuješ izvan BiH, sigurno će ti biti zaračunata i carina i PDV
ako naručuješ iz BiH, već ti je to zaračunato

za naručivanje izvan BiH, možda je najbolji ebay, a ako te zanima iz BiH, to su već dobro poznate stranice
4m3l

#173 Re: Kupovina laptopa

Post by 4m3l »

Pa za ove pare mozes solidan laptop kupiti i koji ce zadovoljiti tvoje potrebe..

http://www.pik.ba/artikal/2547096/ibm-t-60/
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#174 Re: Kupovina laptopa

Post by bordo gandalf »

Da ne otvaram novu temu da pitam ovdje, gdje se ima uzeti samoljepljiva carbon folija za laptop i koliko kosta???
LadyMistery

#175 Re: Kupovina laptopa

Post by LadyMistery »

Pozz ...hoću da kupim laptop da konačno zamjenim staru krntiju od desktopa ;)

Nakon više istraživanja po sajtovima odabir je pao na ova 3. Treba mi pomoć vas iskusnijih da mi kažete koji je od ponuđenih najbolji???

1. Asus Notebook X54L-SX050
15.6" LED-backlit TFT LCD zaslon rezolucija: HD / 16:9, Intel Core i3-2310M, 2,10 GHz, predmemorija treće razine 3 MB, 4 GB DDR3 - 1333 MHz, Intel HD Graphics 3000, HDD 500 GB - 5400 okr./min., 1x USB 2.0 1x USB 3.0 / USB 2.0 1x mikrofon 1x slušalice 1x RJ45 1x VGA, WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1, Litij-ionska baterija sa 4 čelije - 2600 mAh

2. Asus Notebook X54C-SX016
Intel Core i3 2330M 2.2GHz, 4GB DDR3 RAM, 320GB HDD, DVD+/-RW DL, Intel HD Graphics, WLAN b/g/n, GLAN, Bluetooth, 1x USB 3.0, Webcam, CardReader, 15.6" LED display, Free DOS

3. Toshiba Satellite L750-20C White
Intel Core i3 2350M 2.3GHz, 4GB DDR3 RAM, 640GB HDD, Intel HD Graphics, DVD+/-RW DL, WLAN b/g/n, LAN, Bluetooth, Webcam, 15.6" display, No OS

Namjena će mu biti većinom surfanje i korištenje office programa, ponekad za pogledati koji skinuti film ili seriju, ništa više. Pa me interesuje mišljenje vas iskusnijh sa ovim konfiguracijama, da li je ova OK :)
Last edited by LadyMistery on 01/04/2012 15:07, edited 1 time in total.
Post Reply