Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#151 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

JohnnyS. wrote:"
Meni je Lendo dolazio na vrata kada je bilo neko ispitivanje stanovništva, pa je trebalo popuniti neki anketni listić.
Ja mu nisam popunio listić, nego sam ga otjerao rekavši da ću zvati policiju jer u medijima nije bila najavljena nikakvo anketiranje. Bio sam fin, pa NISAM zvao policiju.

Ovaj susret mi govori da je Lendo još neiskusan"

e sve mogu da vjerujem al ovo je previse. kao on prijetio da ce zvati policiju anketaru i to znaci da je opasan tip, a anketar koji je mirno otisao kad je vidio sa kim ima posla, nije dorastao svom zadatku. OMG ovo je za grupu na FB koja se zove "samo kod nas" :)
Gdje si Lendo, kco stara. Sve te cure gotive!

:mrgreen: :D
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/04/2011 18:20, edited 1 time in total.
nellington

#152 Re: Ilidža

Post by nellington »

Bilo bi fenomenalno da Lendo bude načelnik, bio bi treća osoba sa tim prezimenom koja trenutno obnaša dužnost načelnika neke općine u FBiH (Tahir Lendo je načelnik Travnika, Refik Lendo načelnik Novog Travnika).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#153 Re: Ilidža

rashtiman wrote:Proljece, Ilidza sad najljepsa dajte slika svojih ulica, parkova...
Image
nellington wrote:Bilo bi fenomenalno da Lendo bude načelnik, bio bi treća osoba sa tim prezimenom koja trenutno obnaša dužnost načelnika neke općine u FBiH (Tahir Lendo je načelnik Travnika, Refik Lendo načelnik Novog Travnika).
Nema to veze, ima neko selo kod Nevesinja, pa je to selo sa najviše doktorskih titula u BiH, a bogami i šire. Svi se prezivaju Tanović.
nellington

#154 Re: Ilidža

Post by nellington »

Podsjeti me na priču koju je rahmetli Benja Filipović pričao jednom - kako je porodica odlučivala da li će Benju pustiti na ASU: sjela dva akademika, 5 doktora nauka i ne znam koliko magistara da odluče :D
PipiDugaDevetka

#155 Re: Ilidža

nellington wrote:Podsjeti me na priču koju je rahmetli Benja Filipović pričao jednom - kako je porodica odlučivala da li će Benju pustiti na ASU: sjela dva akademika, 5 doktora nauka i ne znam koliko magistara da odluče :D
R.I.P. za Benjamina.
Nasmija me ovo iz njegovog života.
:lol:
JohnnyS.

#156 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

nellington wrote:Podsjeti me na priču koju je rahmetli Benja Filipović pričao jednom - kako je porodica odlučivala da li će Benju pustiti na ASU: sjela dva akademika, 5 doktora nauka i ne znam koliko magistara da odluče :D
hehe odlicno :)

a ja se sjecam muhamedove price kako je bosna prije rata imala vise pjesnika nego amerika. a kaze kako i ne bi imala kad svi sto sidju sa brda vec govore u stihovima pa jos samo zapisu. :)
fma

#157 Re: Ilidža

Post by fma »

"Meni je Lendo dolazio na vrata kada je bilo neko ispitivanje stanovništva, pa je trebalo popuniti neki anketni listić.
Ja mu nisam popunio listić, nego sam ga otjerao rekavši da ću zvati policiju jer u medijima nije bila najavljena nikakvo anketiranje. Bio sam fin, pa NISAM zvao policiju"
Forumaši kada pišete, napišite bar nešto smisleno i logično a ne neistine i gluposti koje nemaju veze.
Predpostavimo da je ovo istina što je čovjek napisao, čovjek (Lendo) došao na vrata da uradi anketu, dakle anketar i vjerovatno se ljubazno predstavio i zamolio domačina, kod kojeg je došao na vrata da ga anketira, čovjek kod kojeg došao je odbio anketiranje, anketar se zahvalio i otišao.
Kako se i na osnovu čega može zaključiti da je anketar (Lendo) nedorastao ili nesposoban za mjesto načelnika??? Po tome što si ti odbio ispuniti anketu Leni i tako ispao "laf"si zaključio da je čovjek nesposoban i nedorastao za načelnika.
Postoji knjiga zove se Logika, pa pročitajte koji red prije nego pocnete pisati ovakve gluposti. Prema statističkim podatcima oko 30% potencijalnih ispitanika u anketi odbije ispitivanje i niko ne kaže da su anketari nesposobni za anketu a ne kamo li nešto drugo.
JohnnyS.

#158 Re: Ilidža

Post by JohnnyS. »

FMA moze li samo jedno pitanje. odakle tebi ove info da ce sdp uopste imati ikavog kandidata na izborima? jer svi moji izvori govore da najvjerovatnije sdp nece ici sa kandidatom na ovim izborima. jesu li to onako tvoje zelje ili je neko ozbiljan potvrdio ?
fma

#159 Re: Ilidža

Post by fma »

SDP će imati kandidata za načelnika
Chemist

#160 Re: Ilidža

Post by Chemist »

fma wrote:"
Postoji knjiga zove se Logika, pa pročitajte koji red prije nego pocnete pisati ovakve gluposti.
Postoji i gramatika i pravopis pa se ni sa njom ne druzis, a nama preporucujes logiku. Redom kreni druze, redom, prvo osnovna skola, pravopis, pa onda gimnazija sa filozofijom i logikom ;)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#161 Re: Ilidža

Post by JoseMujica »

fma wrote:SDP će imati kandidata za načelnika
i da skromno zaključim da ćeš to biti ti :D
fma

#162 Re: Ilidža

Post by fma »

JoseMujica; Ja sigurno neću biti kandidat za načelnika, sada ti je malo lakše.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#163 Re: Ilidža

Post by bordo gandalf »

PipiDugaDevetka wrote:
rashtiman wrote:Proljece, Ilidza sad najljepsa dajte slika svojih ulica, parkova...
Image
Ovo kod Rimija :D
PipiDugaDevetka

#164 Re: Ilidža

fma wrote:"Meni je Lendo dolazio na vrata kada je bilo neko ispitivanje stanovništva, pa je trebalo popuniti neki anketni listić.
Ja mu nisam popunio listić, nego sam ga otjerao rekavši da ću zvati policiju jer u medijima nije bila najavljena nikakvo anketiranje. Bio sam fin, pa NISAM zvao policiju"
Forumaši kada pišete, napišite bar nešto smisleno i logično a ne neistine i gluposti koje nemaju veze.
Predpostavimo da je ovo istina što je čovjek napisao, čovjek (Lendo) došao na vrata da uradi anketu, dakle anketar i vjerovatno se ljubazno predstavio i zamolio domačina, kod kojeg je došao na vrata da ga anketira, čovjek kod kojeg došao je odbio anketiranje, anketar se zahvalio i otišao.
Kako se i na osnovu čega može zaključiti da je anketar (Lendo) nedorastao ili nesposoban za mjesto načelnika??? Po tome što si ti odbio ispuniti anketu Leni i tako ispao "laf"si zaključio da je čovjek nesposoban i nedorastao za načelnika.
Postoji knjiga zove se Logika, pa pročitajte koji red prije nego pocnete pisati ovakve gluposti. Prema statističkim podatcima oko 30% potencijalnih ispitanika u anketi odbije ispitivanje i niko ne kaže da su anketari nesposobni za anketu a ne kamo li nešto drugo.
Zašto nije odbio da vrši anketu u ime SDP bez dozvole policije, mjesne zajednice,...bez medijske pripreme provodjenja ankete...mogao je isto tako da bude tipper-dojavljivač lopovima gdje ima prazan stan od ljudi.
Eto, zbog toga sam zaključio da je još rano za njega da bude načelnik Opštine. Nema životnog iskustva.
PipiDugaDevetka

#165 Re: Ilidža

rashtiman wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Image
Ovo kod Rimija :D
Nije, nego kod ''Drvoprometa'' u Pejtonu.
:mrgreen: :skoljka: :mrgreen:
-danTe-

#166 Re: Ilidža

Post by -danTe- »

ma rimi,kafic prek puta valjda :)
PipiDugaDevetka

#167 Re: Ilidža

-danTe- wrote:ma rimi,kafic prek puta valjda :)
Bježi.ba, ne reklamiraj mi ovdje turbofolkerske kafane!
:x
fma

#168 Re: Ilidža

Post by fma »

Ako Leno sada nema životnog iskustva sa 30 godina života, stažom od dvije godine u OV Ilidža i fakultetskom diplomom, onda ga nikada neće ni imati. U BiH ima 10 načelnika općina koji su mlađi od Lende.
Po kom zakonu se anketiranje građana mora prijaviti policiji ili mjesnoj zajednici?
PipiDugaDevetka

#169 Re: Ilidža

fma wrote:Ako Leno sada nema životnog iskustva sa 30 godina života, stažom od dvije godine u OV Ilidža i fakultetskom diplomom, onda ga nikada neće ni imati. U BiH ima 10 načelnika općina koji su mlađi od Lende.
Po kom zakonu se anketiranje građana mora prijaviti policiji ili mjesnoj zajednici?
Lako je biti načelnik u nekoj manjoj opštini, Ilidža je opština koja treba da ''povuče'' cijelu BiH u razvoju.
Šta mu fali da malo sačeka, pa na regularne lokalne izbore,...

Ne poznajem zakone, ali onako zdravorazumski kontajući, po meni, to bi moralo biti u nekom zakonu,...da kada neko vrši bilo kakvo anketiranje, mora biti prijavljeno makar policiji. Već sam objasnio razloge, eventualno tipperisanje.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#170 Re: Ilidža

Post by bordo gandalf »

PipiDugaDevetka wrote:
-danTe- wrote:ma rimi,kafic prek puta valjda :)
Bježi.ba, ne reklamiraj mi ovdje turbofolkerske kafane!
:x
to mi jaran drzi :D sad reci nisi nikad popijo Aidinu kafu :lol:
fma

#171 Re: Ilidža

Post by fma »

Naravno sasvim mi je jasno što jednog ozbiljnog momka (Lendu) komentarišete kao anketara, da bih ga obezvrijedili kao kandidata za načelnika. Ja mislim, da to što je vršio anketiranje (ako je) pokazuje da je normalan momak.
Načelnik Općine Bihać je mlađi od Lende, a Bihać nije neka seoska općina. Kada neko vrši anketiranje to ne mora prijaviti policiji ili mjesnoj zajednici, niti oglašavati u medijima.
fma

#172 Re: Ilidža

Post by fma »

Istina je da bi se vršilo anketiranje, anketari trebaju imati određeni dokument a taj dokument je Lendo sigurno imao kada je vršio anketiranje (ako je).Ovaj dokument ne izdaje ni policija, ni mjesna zajednica, za vašu informaciju.
PipiDugaDevetka

#173 Re: Ilidža

fma wrote:Istina je da bi se vršilo anketiranje, anketari trebaju imati određeni dokument a taj dokument je Lendo sigurno imao kada je vršio anketiranje (ako je).Ovaj dokument ne izdaje ni policija, ni mjesna zajednica, za vašu informaciju.
Nema potrebe za persiranjem na Forumu.
Samo da se izjasnim da i ja ''navijam'' za SDP, ali bolje je za njega da bude kandidat za načelnika 2012.g.
sistematski pregled

#174 Re: Ilidža

Post by sistematski pregled »

fma wrote:Ako Leno sada nema životnog iskustva sa 30 godina života, stažom od dvije godine u OV Ilidža i fakultetskom diplomom, onda ga nikada neće ni imati. U BiH ima 10 načelnika općina koji su mlađi od Lende.
Potrošiće momka bezveze. Politički je apsolutno nezreo. Većinu radio prijenosa vijeća preslušam, doduše ne pažljivo ali eto koliko mi se da. Ništa nikada nije rekao što bi se trebalo zapamtiti (kao uostalom i 99% ostalih vijećnika). Čak i ono što mu trpate da je rekao za fontanu u parku nije istina. Ako već SDP nešto planira za njega onda to trebaju pripremiti za izbore 2012. I do tada ga malo školovati za političara.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#175 Re: Ilidža

Post by Admir_1984 »

sistematski pregled wrote:
Potrošiće momka bezveze. Politički je apsolutno nezreo. Većinu radio prijenosa vijeća preslušam, doduše ne pažljivo ali eto koliko mi se da. Ništa nikada nije rekao što bi se trebalo zapamtiti (kao uostalom i 99% ostalih vijećnika). Čak i ono što mu trpate da je rekao za fontanu u parku nije istina. Ako već SDP nešto planira za njega onda to trebaju pripremiti za izbore 2012. I do tada ga malo školovati za političara.
Mozel informacija kako, kada i gdje ovo slusas :?
Locked