Preporučite album

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
LSD

#151 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Veoma je teško i nezahvalno izdvojiti neki album za preporuke od velikana kakvi jesu Killing Joke jer oni su jedna konstanta kroz sve te godine njihovog muziciranja... ali neka to bude Night Time.

Image
MyCore

#152 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

Image
Image
Ovdje se otprilike zavrsava moja ljubav prema punku
Ali i pocinje :)
So What!

#153 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Red Hot Chilli Peppers - Stadium Arcadium

Po meni jedan od najboljih izdanja Peppersa je definitvno ovaj album. Podijeljen je na dva dijela tj. dva CD-a pod nazivom Jupiter i Mars. Meni je Jupiter bolji, ali govorim da je album u cjelini odličan. Dokaz da neki bendovi što su stariji to su kvalitetnij, zaista. Obično većina današnjih velikih bendova se vadi na stara velika izdanja, a nova izdanja su im veoma loša. Album je veoma dug treba dosta vremena da se presluša ja sam ot vrijeme izdvojio i album mi se jako dopao. Pjesma Snow ((Hey Oh)) je moj lični favorit.
madFlava

#154 Re: Preporučite album

Post by madFlava »

sto se mene tice Stadium Arcadium = srednja zalost, znaju to Peppersi mnogo bolje :)

preporuka :)

Brendan Perry (iz grupe Dead Can Dance) -- Eye of the hunter

Image
dezurni_ucenik

#155 Re: Preporučite album

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 19:35, edited 1 time in total.
Mr. Brightside

#156 Re: Preporučite album

Post by Mr. Brightside »

Image
Rammstein-Mutter :thumbup:
LSD

#157 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Image
MantaRay (2007) u pitanju je još jedan povratnicki album - ovaj put od Siouxsie Sioux, ali bez Bansheesa nažalost :sad:
Glas joj je još uvijek jak i kvalitetan, a i izgled usput receno :-) ... ta žena kao da je bila zamrznuta 20-tak godina :mrgreen: ..dobar album.
So What!

#158 Re: Preporučite album

Post by So What! »

armin.i.am wrote:Image
Rammstein-Mutter :thumbup:
Cover izgleda fenomenalno.
madFlava

#159 Re: Preporučite album

Post by madFlava »

LSD wrote:Image
MantaRay (2007) u pitanju je još jedan povratnicki album - ovaj put od Siouxsie Sioux, ali bez Bansheesa nažalost :sad:
Glas joj je još uvijek jak i kvalitetan, a i izgled usput receno :-) ... ta žena kao da je bila zamrznuta 20-tak godina :mrgreen: ..dobar album.

Preslusacu,nisam znao da su izdali siouxsie i ovaj album :) :thumbup:
shin

#160 Re: Preporučite album

Post by shin »

So What! wrote:http://theepicreview1.files.wordpress.c ... cadium.jpg

Po meni jedan od najboljih izdanja Peppersa je definitvno ovaj album. Podijeljen je na dva dijela tj. dva CD-a pod nazivom Jupiter i Mars. Meni je Jupiter bolji, ali govorim da je album u cjelini odličan. Dokaz da neki bendovi što su stariji to su kvalitetnij, zaista. Obično većina današnjih velikih bendova se vadi na stara velika izdanja, a nova izdanja su im veoma loša. Album je veoma dug treba dosta vremena da se presluša ja sam ot vrijeme izdvojio i album mi se jako dopao. Pjesma Snow ((Hey Oh)) je moj lični favorit.
Stadium Arcadium je uzas, da li si ikada slusao Mother's Milk ili Mlood sugar sex magik?

RHCP je funk, a ne melodicni HE-YO refreni sa zadnjih par albuma.

So What!

#161 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Znam da je funk čovječe, a pjesma Snow nije, ali svako ko imalo voli rock će reći da je pjesma odlična.
madFlava

#162 Re: Preporučite album

Post by madFlava »

So What! wrote:Znam da je funk čovječe, a pjesma Snow nije, ali svako ko imalo voli rock će reći da je pjesma odlična.

ja volim rock i kazem da nije odlicna!
LSD

#163 Re: Preporučite album

Post by LSD »

shin wrote:
So What! wrote:http://theepicreview1.files.wordpress.c ... cadium.jpg

Stadium Arcadium je uzas, da li si ikada slusao Mother's Milk ili Mlood sugar sex magik?

RHCP je funk, a ne melodicni HE-YO refreni sa zadnjih par albuma.

Ovo su bili Peppersi :thumbup: bili su bezobrazno i provokativno originalni u svojim furkama :mrgreen: donijeli su nešto novo i svoje... volio sam ovu grupu, i to što kažeš Mothers milk i Blood sugar sex magik su posebna prica :thumbup: dobar je bio i One hot minute sa Navarrom koji je donio neki svoj zvuk.
Kasnije sa Californication i albumima iza njega sam izgubio svaki interes za tu grupu, mada su komercijalno procvjetali sa tim albumima.
So What!

#164 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Slažem se da su Peppersi izgubili na originalnosti, ali svagdje gdje se novac imalo umiješa tu nastaje promjena. Svi znamo da i kod najvećih je takav slučaj, a svi dobro znamo šta je bilo sa Metallicom u periodu od 2000-2005 i šta je uradio novac. Ipak ja moram biti iskren i eći da sa RHCP upoznao preko novijih albuma koji mi se sviđaju, ali nsiam neki ljubitelj funka pa da mogu reći da volim stare stvari.
MyCore

#165 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

So What! wrote:Slažem se da su Peppersi izgubili na originalnosti, ali svagdje gdje se novac imalo umiješa tu nastaje promjena. Svi znamo da i kod najvećih je takav slučaj, a svi dobro znamo šta je bilo sa Metallicom u periodu od 2000-2005 i šta je uradio novac. Ipak ja moram biti iskren i eći da sa RHCP upoznao preko novijih albuma koji mi se sviđaju, ali nsiam neki ljubitelj funka pa da mogu reći da volim stare stvari.
Recimo da su ti novi albumi, kao i kvazi punk-wanna - be -metal -mtv bendovi ustvari dobri i korisni jer klinci imaju priliku preko jnih da dodju do neceg istinski vrijednog :) Ja sam nekako uvjeren da ces ti na LSD -ove preporuke jako pazljivo preslusati prva tri RHCP
Jedan pravo drag i simpatican album iz tog vrmenea
Image
So What!

#166 Re: Preporučite album

Post by So What! »

MyCore wrote:
So What! wrote:Slažem se da su Peppersi izgubili na originalnosti, ali svagdje gdje se novac imalo umiješa tu nastaje promjena. Svi znamo da i kod najvećih je takav slučaj, a svi dobro znamo šta je bilo sa Metallicom u periodu od 2000-2005 i šta je uradio novac. Ipak ja moram biti iskren i eći da sa RHCP upoznao preko novijih albuma koji mi se sviđaju, ali nsiam neki ljubitelj funka pa da mogu reći da volim stare stvari.
Recimo da su ti novi albumi, kao i kvazi punk-wanna - be -metal -mtv bendovi ustvari dobri i korisni jer klinci imaju priliku preko jnih da dodju do neceg istinski vrijednog :) Ja sam nekako uvjeren da ces ti na LSD -ove preporuke jako pazljivo preslusati prva tri RHCP
Jedan pravo drag i simpatican album iz tog vrmenea
Image

Tu se slažem s tobom. Iako se većina metalac/rockera/punkera kune da su od rođenja takvi kakvi jesu, morate priznati da se počinje ne mogu reći od loših bendova nego neke soft varijante. Evo naprimjer, ja sam odgajan tako što su mi moji roditelj govorili da je rock loša stvar i to niej muzika nego dernjava alkosa i narkosa. A zapravo svoju muziku sam pronađeš, jer vremenom upoznaš ono što tebi odgovara i pronađeš se u tome. Ne volim ljude koji druge nazivaju pozerima i msile da je samo određeni pravac, istinski pravac.
madFlava

#167 Re: Preporučite album

Post by madFlava »

block out-godina sirotinjske zabave

Image
LSD

#168 Re: Preporučite album

Post by LSD »

Evo malo veselice od prljavih trulih imbecila :mrgreen: :dance:

MyCore

#169 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

LSD wrote:Evo malo veselice od prljavih trulih imbecila :mrgreen: :dance:

Ehhh 1.maj 2004 u cda :)
Mr. Brightside

#170 Re: Preporučite album

Post by Mr. Brightside »

Image
Slipknot-Iowa (2001) da se najezis :D
LSD

#171 Re: Preporučite album

Post by LSD »

MyCore wrote:

Dobro si , raja podivljala na Five year plan :D :mrgreen:... uskoro ce dolaziti i Madball u naš šeher, ako sam dobro cuo :roll:
So What!

#172 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Ej momci ovo sam uploadovao samo da bi vidio kakve su rekacije na prilog. Ne morate gledati cijelu emisiju, pogledajte smao priloge o rock muzici koju su ovi debili napravili. Kao što sam rekao za ovaj prilog sam čuo kroz grubi komentar i osrvrt na njega, Adnana Šarića Sharana. Ja mislim da je Sharan pretjerao, ali da su ovi sa BHT-a ustrali motku. A samo poslušajte ovu Rebeku Dremelj i njeno mišljenje o rocku.
MyCore

#173 Re: Preporučite album

Post by MyCore »

LSD wrote:
MyCore wrote:

Dobro si , raja podivljala na Five year plan :D :mrgreen:... uskoro ce dolaziti i Madball u naš šeher, ako sam dobro cuo :roll:
6.7. Amfiteatar doma mladih. ;-)
So What!

#174 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Drago mi je da nam Madball dolazi, velikani NHYC u našoj zemlji zaista. Iako ne gotivim hardcore nešto pretjerano, to je odlično jer možda i drugi bendovi vide od njih pa dođu.
So What!

#175 Re: Preporučite album

Post by So What! »

Image

Drowning Pool - Sinner

Prvi i po većini najbolji album amerčki nu metal grupe Drowning Pool, koji je svjetu poznat preko pjesme Bodies. Inače ta je pjemsa proslavila ovaj bend u americi i Europi, a dokaz da ona i danas živi je 33 milion pregleda n YouTubeu. Ipak, album je fenomenalan i bez ove pjesme. Pjesme Tear Away i Sinner su odlične zaista. Da ga poslušate treba vam nekih 40 minuta što znači manje od školskog časa, a naišao je na odlične kritike u SAD-u. Ipak ovaj album zaslušiuje kultni status među nu metalcima pored albuma Follow the Leader (Korn), Toxicitiy (System of a Down), The Sickness (Disturbed), Hybrid Theory (Linkin Park), Slipknot (Slipknot), Infest (Papa Roach) i Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water (Limp Bizkit). Prvi pjevač grupe, legendarni Dave Williams je umro od srčanog udara godinu dana od objave ovog albuma, na Sinner turneji. Kasnije je Drowning Pool promjenio još jendog pjevač tako da je ovo treći pjevač otkako grupa postoji.
Post Reply