LIBIJA

Post Reply
radostan dan

#151 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by radostan dan »

Da mi je neko pričao da ću početi navijati za Ahmedinedžada... :roll:
jah_

#152 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by jah_ »

zonbirile wrote:
jah_ wrote:a sto neJMa Intervencije u Israelu, i oni unistavaju "svoje" civile Palestince, ili tamo mozda nisu civili :-)
------------------------------
pričamo o ubistvima ne samoubistvima
objasni mi molim te glup sam :?: :!: Ja govorim o pojmu civila i masovne ugrozenosti kad su isti u pitanju, i mogucnosti intervencije NATO-a, u ovom slucaju italije i francuske
johntra

#153 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by johntra »

Gdje god Francuzi započnu rat, tu hajra nema.... :D
Murat Sabanovic

#154 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Murat Sabanovic »

evo Mićini mediji tvrde da su srusili jedan francuski avion ...
hajducka travica

#155 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hajducka travica »

zonbirile wrote:
arte.fakt wrote:
dedede wrote:Mnogi ovdje gledaju situaciju samo kao crno - bijelo. Ili si za Gadafija ili navijamo da ga pogodi koji tomahavk što leti sa američkih krstarica... A istina je uvijek između, siva.

Nije sada poenta u Gadafiju (samo da odmah naglasim da nisam ni za jedan diktatorski režim), već u licemjerstvu zapada... nije im smetao prije par godina kada je sa svojim šatorima boravio po Parizu, Rimu... Dok god nafta i plin teku, boli nas dupe šta je sa narodom Libije... I tako već 30-40 godina... Ne sjećam se protesta u Italiji kad je kupovao dionice Juventusa, ulagao u Unicredit Banku, finansirao kampanju Sarkozija i ko zna šta još.

Danas se ispostavilo da je oboreni avion u stvari pobunjenički!!!??? Otkud pobunjenicima borbeni avion? Dobro reče neko od forumaša, poslije rata će snimiti partizansku eskadrilu :-) Što ga ne oboriše francuzi kad je uspostavljena zona zabrane letenja?

Na kraju samo se možemo upitati ko je sljedeći? Sjeverna Koreja? A ne, oni imaju nuklearnu... Etiopija? Gdje ćeš na sirotinju, tamo nemamo ništa za uzet...

Iran? Bingo...
Poslije ovoga ostaje Venecuela i Iran sa naftom i kao potencijalne mete ...
Volio bih da mi neko odgovori na pitanje .
Ako je u libiji tako teska socijalna situacija i ako narod nije imao posao i novac zasto je u libiji radio 2 miliona stranih radnika ?
---------------------------------------
pa sam si dao odgovor sa onih 2 miliona stranih radnika-nije znači samo pukovnik iščašen.
nije znači samo pukovnik iščašen.

sve je to arapski mentalni sklop.
Last edited by hajducka travica on 19/03/2011 22:00, edited 1 time in total.
zonbirile

#156 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

jah_ wrote:
zonbirile wrote:
jah_ wrote:a sto neJMa Intervencije u Israelu, i oni unistavaju "svoje" civile Palestince, ili tamo mozda nisu civili :-)
pričamo o ubistvima ne samoubistvima
objasni mi molim te glup sam :?: :!: Ja govorim o pojmu civila i masovne ugrozenosti kad su isti u pitanju, i mogucnosti intervencije NATO-a, u ovom slucaju italije i francuske
------------------------------------------
duga priča,elem poenta je u priči o Izraelu i USA,jer tu se ne zna ko je kokoš,a ko jaje.Ustvari zna se,ali mnogi ovde ne shvataju.Shvatio sam tvoj sarkazam,ti nisi moj.
michio

#157 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by michio »

johntra wrote:Gdje god Francuzi započnu rat, tu hajra nema.... :D
Zasto Francuzi sade drvorede kraj puteva? -Da Nijemci marsiraju u hladovini.

Jadan pukovnik. Propasce u zemlju od srama kad ga poraze Francuzi.
sumirprimus

#158 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

oj hajducka travice,
110 komada u sat vremena,ovo nisu ni slobi isporucivali :-)
hellou,nije bitno SBB KBB,bitno je da gad-avavfi vise nece biti vjecni preCjednik libije,a ni njegovi mrski sinćići :evil:
Lu Salome

#159 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Lu Salome »

Murat Sabanovic wrote:evo Mićini mediji tvrde da su srusili jedan francuski avion ...
#
2055: Back to Libyan state TV, which reports that a French warplane has been shot down in the Njela district of Tripoli. It also says a hospital has been hit in the suburbs of Tripoli.
Alfons Kauders

#160 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

Lu Salome wrote:
* Chris McGreal in Benghazi and Matt Wells
* guardian.co.uk, Saturday 19 March 2011 13.08 GMT
* Article history

Forces loyal to the Libyan leader Muammar Gaddafi have penetrated the rebel stronghold of Benghazi, apparently shooting down the revolutionaries' only jet fighter and capturing parts of the city.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/ma ... r-benghazi

Obrati pažnju na vrijeme.

Napadi su počeli u 16:00 GMT
majko moja... :-)

pa samo dokazujes da si bezveze lagao... pa to je javljeno jos prije podne na cnn-u...

a napadi su poceli u 1745 po nasem vremenu... dakle nekih sest-sedam sati kasnije... :-) :-) :-)
jah_

#161 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by jah_ »

Zato da preduhitre OBamu, u gradjenu svojih BAracka na Bengaziji
Ripicipi

#162 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Ripicipi »

Ne mogu da vjerujem da su ljudi protiv intervencije, a kada je nama trebala svi su molili za nju.
Ne cudi me kada "komsije" podrzavaju bombardovanje civila od strane armije, ali da to mi radimo, ljudi koje je isto tako "narodna" armija bombardovala.
Fakat vas ne kontam, "jadan" Gadafi :roll:
Last edited by Ripicipi on 19/03/2011 22:04, edited 1 time in total.
zonbirile

#163 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by zonbirile »

@hajdučka travica

Kenet Galbrajt,otac Pitera ambasadora,vodio američku privredu u WW II,poznati ekonomista,piše epizodu sa zemljama Magreba.Razvili im program poljoprivrede i rekli,uz isti trud imati čete duplo,duple prinose.Oni im uzvratili,odlično,duplo manje ćemo raditi i imati isto.
nosara

#164 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by nosara »

sumirprimus wrote:oj hajducka travice,
hellou,nije bitno SBB KBB,bitno je da gad-avavfi vise nece biti vjecni preCjednik libije,a ni njegovi mrski sinćići :evil:
:-)
sumirprimus

#165 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

Lu Salome wrote:
Murat Sabanovic wrote:evo Mićini mediji tvrde da su srusili jedan francuski avion ...
#
2055: Back to Libyan state TV, which reports that a French warplane has been shot down in the Njela district of Tripoli. It also says a hospital has been hit in the suburbs of Tripoli.
to su oni isti mediji sto jednom dnevno osvoje misuratu i adjabiju :roll:
nevermind,ne pise se pukovniku dobro,a ravnica pukla niđe ni brežuljka da malo hlada napravi :D
elem,duga noc,steta sto vugdalic ne prenosi rat umjesto fudbala :evil:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#166 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by pici »

a dje su moJi TaliJani....ni jednog zrakoplova i zrakomlata nisu do sad poslali :x :evil: .....a brodoplovi leže u sicilijanskim lukama a mornari po kuplerajima....cccccc soldateslke i gofana.....ako frenČi poraze VožĐŽa gadaFija ja prelazim na budizam namaH :x :evil:
jah_

#167 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by jah_ »

pričamo o ubistvima ne samoubistvima[/quote]

objasni mi molim te glup sam :?: :!: Ja govorim o pojmu civila i masovne ugrozenosti kad su isti u pitanju, i mogucnosti intervencije NATO-a, u ovom slucaju italije i francuske[/quote]
------------------------------------------
duga priča,elem poenta je u priči o Izraelu i USA,jer tu se ne zna ko je kokoš,a ko jaje.Ustvari zna se,ali mnogi ovde ne shvataju.Shvatio sam tvoj sarkazam,ti nisi moj.[/quote]

eto sad... :oops: reci samo ko je u ulozi samoUBOJICA :-)
Lu Salome

#168 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Lu Salome »

Alfons Kauders wrote:
Lu Salome wrote:
* Chris McGreal in Benghazi and Matt Wells
* guardian.co.uk, Saturday 19 March 2011 13.08 GMT
* Article history

Forces loyal to the Libyan leader Muammar Gaddafi have penetrated the rebel stronghold of Benghazi, apparently shooting down the revolutionaries' only jet fighter and capturing parts of the city.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/ma ... r-benghazi

Obrati pažnju na vrijeme.

Napadi su počeli u 16:00 GMT
majko moja... :-)

pa samo dokazujes da si bezveze lagao... pa to je javljeno jos prije podne na cnn-u...

a napadi su poceli u 1745 po nasem vremenu... dakle nekih sest-sedam sati kasnije... :-) :-) :-)
Pobogu!
Ti si rekao da se CIJELI dan govori da je avion pobunjenički, a Guardian u 14 sati izvještava suprotno.
Fino ti napisah da su napadi počeli u 17 sati.

Bilo bi lijepo kada bi pokušao normalno razgovarati, ne vidim potrebu za vrijeđanjem
sumirprimus

#169 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
sumirprimus wrote:oj hajducka travice,
:-)
molim? :) reci slobodno,znam da sam na hejt listi jer sam reko da zlaja prava raja lagumdzija nije vise omiljen medju hardcore clanovima,al štaš,nemojte me slusat ko ni ovi na libiji, i bice bice za dvije godine :evil:
daun daun gadafi daun daun gadafi :D
erni3

#170 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by erni3 »

Eto im (vam) svima demokratija, jebala ih ona.
Alfons Kauders

#171 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

arte.fakt wrote:
Alfons Kauders wrote:
arte.fakt wrote: konkretno je to da se robovlasnistvo sada sprovodi kroz banke i kamatu . imas primjer u BiH . Imas primjer svuda u svijetu bez rizicnog poslovanja koje cini bogate jos bogatijim a siromasne jos siromasnjima .. To nije afrikanac sam sebi nametnuo ... Zna se veoma dobro odakle to doslo ...
momcino, zeitgeist mudrost prosipaj nekom drugom... :lol:

"imas i primjer u bih"... jao majko moja mila... :D robovlasnistvo... :D hajde da si barem rekao duznicko ropstvo, mada je i to daaaaleko od onog sto rade banke... :-)
trebas bas biti veliki ignorant da ne vidis sta se desava oko tebe ...
pa ja te svo vrijeme molim da me prosvijetlis a ti nista... :lol:

hajmo, podastri argumente, istoriju, ljude, datume, dogadjaje, imena... imena, nemoj da ti wagnera pustim na gramofonu ko prof dr cimic...

bujrum, objasni mi u kratkim crtama paralele izmedju banaka i robovlasnickog sistema... kroz konkretne primjere, analizu zakonodavnog okvira, statistiku itd... pa da se malo smijemo...

to sto mozda s rajom poslije pola paketa pricas o glupostima iz zeitgeista, nwo teorijama zavjere, bilderbergu i slicnim glupostima mene nimalo ne zanima...

fakat ste i bogu i narodu dosadili s tim teorijama zavjere, ovo je ozbiljna tema, ljudi ginu, a vi se razbacujete djetinjastim glupostima koje ne piju vode u bilo kakvoj ozbiljnoj raspravi... idi fino na drugu temu i pisi o kamati i zlim bankarima dok ti prsti ne otpadnu, ovo je tema o napadu na libiju i tacka...
Last edited by Alfons Kauders on 19/03/2011 22:11, edited 1 time in total.
sumirprimus

#172 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote:
Lu Salome wrote:
#
to su oni isti mediji sto jednom dnevno osvoje misuratu i adjabiju :roll:
nevermind,ne pise se pukovniku dobro,a ravnica pukla niđe ni brežuljka da malo hlada napravi :D
elem,duga noc,steta sto vugdalic ne prenosi rat umjesto fudbala :evil:
French headquarters say now that all french plane came back. it was a tripoli hoax.
samo da ne bude nejasnoca :D
pa vi opet vjerujte :D
ljudi dragi,gori covjek od slobe,laze i samog sebe.patoloski sociopata lazovcina.ne mogu da vjerujem da postoji i jedna razumna osoba da ga podrzava.
a gdje ameri nabavljaju naftu raspitajte se... :)
ikre,ćitaj ući,ja ne mogu popijo sam :lol: :mrgreen:
Alfons Kauders

#173 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Alfons Kauders »

Lu Salome wrote: Pobogu!
Ti si rekao da se CIJELI dan govori da je avion pobunjenički, a Guardian u 14 sati izvještava suprotno.
Fino ti napisah da su napadi počeli u 17 sati.

Bilo bi lijepo kada bi pokušao normalno razgovarati, ne vidim potrebu za vrijeđanjem
pa sto bolan opet lazes? :lol:

evo sta sam rekao:

"jutros je javljeno da je oboren avion, svi su pretpostavljali da je bio gadafijev... onda su pobunjenici jos prije podne objavili da je njihov..."

mene zaboli sta je kad napisao guardian, ja sam jutros poslije dorucka, uz kafu, slusao kako javljaju da je oboren jedini mig 23 koji su koristili pobunjenici... sjecam se upravo zato jer sam tek poslije sjeo za racunar, pogledao sa-x i vidio pogresan naslov da su pobunjenici oborili gadafijev avion...

fakat si smijesan, :D dzabe se vadis, a tako si ofirno lagao... :D

usput, bbc je javio da je prvi napad izvrsen u 1745 po nasem vremenu... to je dobrih 6-7 sati razlike... a skontaj koliko treba borbenom avionu da doleti do libije iz jugoistocne francuske...

i necu fino razgovarati s nekim ko laze i pokusava ljude napraviti budalama... jos onda izvali drugu laz da opravda prvu...
hajducka travica

#174 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by hajducka travica »

eh,sad je ovo preteska tema,jedni ovako drugi onako o ovom francuskom napadu.Ali izgleda ni Polkovnik Gadafi nije dobro poznavao Kur'an.ima tamo jedan ajet koji govori o neredu na ovom svijetu,sad je pitanje,ko je u Libiji izazvao nerede,Moamer Gadafi ili pobunjenici.I,onda dalje pise:Bog na ovom svijetu uspostavlja red s pomocu drugih naroda-citaj NATO pakta.
Prpa.ba

#175 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.

Post by Prpa.ba »

potres_mozga wrote:Ne mogu da vjerujem da su ljudi protiv intervencije, a kada je nama trebala svi su molili za nju.
Mi smo suverena republika koja se borila protiv visestruko nadmocnih srpskohrvatskih agresora i terorista, i trazila pravo na samoodbranu (sjeca li se ko embarga ciji su najveci zagovornici bili francuzi i englezi? Danas nam ta ista gamad iz tzv. EU govori sta cemo i kako raditi ).

S druge strane, ekivalent danasnjem odnosu MZ prema Libiji bio bi da su francuzi i ostala europska bagra priznali tzv. RS/HB, i bombardovali polozaje Armije Republike BiH.
Last edited by Prpa.ba on 19/03/2011 22:28, edited 1 time in total.
Post Reply