SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
-
mishic
#151 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Gospodo koliko god se vi sprdali sa ovim ja vam tvrdim da to nije nimalo bezazleno i naivno. Za sve i jednog Srbina utvrdit će se gdje je poginuo i ko ga je ubio. Sve i jedno mjesto na kome je boravio i jedan Srbin a bilo je pod kontrolom ARBiH bit će proglašeno logorom za Srbe.
Komandant Armije RBiH hapšen je i suđen, 6 (šest) komandanata Korpusa, desetine i desetine komandanata brigada i stotine boraca.
Hapse se kao najveći kriminalci, dolazi po desetine policajaca zorom, provaljuju u kuće, odvode ljude u pidžami...
Generalu Drekoviću kažu naredio je granatiranje jednog srpskog sela a stotine i hiljade bošnjačkih sela i gradova na koje je palo milione projektila granatirali su - po svoj prilici - Marsovci.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH svaki dan krši i prekrši po nekoliko zakona države koju on predstavlja.
Pa zato koliko god vam ovi spiskovi izgledali smiješnim ne sumnjajte da vam već sutra policija može osvanuti pred kućom sa nalogom za hapšenje. Čak i poziv za svjedočenje donosi SIPA i ako vas ne nađe kući gdje izludi ukućane dođe na radno mjesto makar radili i u školi da se učenici pitaju zašto profesora traži SIPA?!!
Komandant Armije RBiH hapšen je i suđen, 6 (šest) komandanata Korpusa, desetine i desetine komandanata brigada i stotine boraca.
Hapse se kao najveći kriminalci, dolazi po desetine policajaca zorom, provaljuju u kuće, odvode ljude u pidžami...
Generalu Drekoviću kažu naredio je granatiranje jednog srpskog sela a stotine i hiljade bošnjačkih sela i gradova na koje je palo milione projektila granatirali su - po svoj prilici - Marsovci.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH svaki dan krši i prekrši po nekoliko zakona države koju on predstavlja.
Pa zato koliko god vam ovi spiskovi izgledali smiješnim ne sumnjajte da vam već sutra policija može osvanuti pred kućom sa nalogom za hapšenje. Čak i poziv za svjedočenje donosi SIPA i ako vas ne nađe kući gdje izludi ukućane dođe na radno mjesto makar radili i u školi da se učenici pitaju zašto profesora traži SIPA?!!
- SmokingMan
-
nemoj to
#153 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Eto ispade na kraju onaj što je pobjegao i ostavio narod na milost i nemilost on je oslobođen dok ce ovaj biti žrtveno jagnje.
- mO k3
#154 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Sta je sa Stevandicem , koji je po Kotor Varosu (ima i video snimak) ceslja Bosnjacke kuce??
-
julisiz es grant
#155 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
To što su suđeni, ne znači da će biti i osuđeni.mishic wrote:Gospodo koliko god se vi sprdali sa ovim ja vam tvrdim da to nije nimalo bezazleno i naivno. Za sve i jednog Srbina utvrdit će se gdje je poginuo i ko ga je ubio. Sve i jedno mjesto na kome je boravio i jedan Srbin a bilo je pod kontrolom ARBiH bit će proglašeno logorom za Srbe.
Četiri njihova komandanta korpusa su svoju karijeru okončali u Hagu, pa i nema se tu puno još generala za optužiti.
Ali recimo za mnogo gore granatiranje Kozarca i Hambarina, kao i drugih sela po Krajini nije optužen ni jedan srpski oficir.
Za četvorogodišnju opsadu i granatiranje Sarajeva nije optužen nijedan oficir SRK, kao ni jedini od komandanata korpusa koga Hag nije "obuhvatio".(general Šipčić, pod čijom se komandom desio masakr u Ulici Vase Miskina npr.)
Za granatiranje i snajperisanje Goražda, koje je isto trajalo konstantno tri i po godine takođe niko nije optužen...itd.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#156 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Ovi spiskovi koliko god izgledali smijesni nisu bezazleni. Srpski izvori ce i dalje sve ovo da pisu, prepisuju, dopisuju...i poslije xy godina za obicni narod ce to postati istina. Ko ce da ih razuvjeri?
Ovako nekako su pravljeni i spiskovi Srba nastradalih u Jasenovcu. Na tom spisku sam pronasao tri imena iz mjesta gdje mi je otac rodjen, zivio i umro, i bio je svedok dogadja iz tog vremena. Nijedan od te trojice nisu bili Srbi (osim oka se nisu morali tako izjasnjavati u bivsoj kraljevini Jugoslaviji).Dvojicu je moj otac poznavao i oba su prezivjeli 2. svjetski rat. Jednog od te dvojice sam i ja poznavao, a rodjen sam 50-ih. Treci sa tog spiska je imao prezime nepozato u tom mjestu. Oni su i dalje na tom spisku od 700K Srba za koje srpski izvori tvrde da su nastradali u Jasenovcu.
Da me niko ne proziva, reci cu da mi nije namjera nepostivati ili umanjivati broj srpskih zrtava u Jasenovcu. Zlocin je velik i monstrouzan taman da ih je bilo 700, ali je i besramno dopisivati imena koja tu ne pripadaju.
Svjedoci smo da to isto rade i sa nastradalima u Dobrovoljackoj.
PS Znam jos neke ljude koji imaju ista zapazanja.
Ovako nekako su pravljeni i spiskovi Srba nastradalih u Jasenovcu. Na tom spisku sam pronasao tri imena iz mjesta gdje mi je otac rodjen, zivio i umro, i bio je svedok dogadja iz tog vremena. Nijedan od te trojice nisu bili Srbi (osim oka se nisu morali tako izjasnjavati u bivsoj kraljevini Jugoslaviji).Dvojicu je moj otac poznavao i oba su prezivjeli 2. svjetski rat. Jednog od te dvojice sam i ja poznavao, a rodjen sam 50-ih. Treci sa tog spiska je imao prezime nepozato u tom mjestu. Oni su i dalje na tom spisku od 700K Srba za koje srpski izvori tvrde da su nastradali u Jasenovcu.
Da me niko ne proziva, reci cu da mi nije namjera nepostivati ili umanjivati broj srpskih zrtava u Jasenovcu. Zlocin je velik i monstrouzan taman da ih je bilo 700, ali je i besramno dopisivati imena koja tu ne pripadaju.
Svjedoci smo da to isto rade i sa nastradalima u Dobrovoljackoj.
PS Znam jos neke ljude koji imaju ista zapazanja.
- SmokingMan
#157 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Ma ja sam vidio ime jednog majora na ovome spisku,kojeg sam vidio par puta u životu.Bilo kakav zločin bi bio suviše za jednog porodičnog čovjeka.Ne znam...
- hamza_sa
#158 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
I za mene je ovo jedno od pitanja na koje do sada niko nije dao odgovor.mO k3 wrote:Sta je sa Stevandicem , koji je po Kotor Varosu (ima i video snimak) ceslja Bosnjacke kuce??
Imam osjecaj da iza ovog cetnickog pedercine "stoji" neko veoma mocan.
I jos da dodam, da imaju snimci i iz Banja Luke.
- mO k3
#159 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
YouTube ?hamza_sa wrote:I za mene je ovo jedno od pitanja na koje do sada niko nije dao odgovor.mO k3 wrote:Sta je sa Stevandicem , koji je po Kotor Varosu (ima i video snimak) ceslja Bosnjacke kuce??
Imam osjecaj da iza ovog cetnickog pedercine "stoji" neko veoma mocan.
I jos da dodam, da imaju snimci i iz Banja Luke.
- BHCluster
#160 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Za ratne zlocine pocinjene u Banjaluci do sada kako je meni poznato osudjeni samo:
Trivić, Miladin na 15 godina
Bajić, Slobodan na 8 godina
Boroja, Tihomir na 3 godine
Tanasić, Nenad na 3 godine.
Toliko ubijeni, prognani...
-
nemoj to
#161 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Oni koji su pravi krivci koji su imali prst na okidaču njih 90 posto i dalje hoda po ulicama BH gradova.BHCluster wrote:Za ratne zlocine pocinjene u Banjaluci do sada kako je meni poznato osudjeni samo:
- apsidejzi
#162 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Naravno da nije. Postavlja se pitanjr odakle uopste nekome ove lokacije? Kako neko precizno zna gdje su smjestane izbjeglice, gdje je koji zarobljeni vojnin zanocio dok je prebacen u logor.mishic wrote:Gospodo koliko god se vi sprdali sa ovim ja vam tvrdim da to nije nimalo bezazleno i naivno. Za sve i jednog Srbina utvrdit će se gdje je poginuo i ko ga je ubio. Sve i jedno mjesto na kome je boravio i jedan Srbin a bilo je pod kontrolom ARBiH bit će proglašeno logorom za Srbe.
Ocito je neko organizovano isao kroz dokumentaciju ARBiH i kupio nazive sta god se pojavilo. Otkud smrdima pristup tome uopste?
-
hAZNADAR
#163 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Naravno da je bilo zlocina u Banjaluci, svega,...BHCluster wrote:Za ratne zlocine pocinjene u Banjaluci do sada kako je meni poznato osudjeni samo:
Ali realno gledano - jedno prijedorsko, visegradsko, zvornicko,.. predgradje ima vise zlocinaca i pamti vise zlocina nego cijela banjalucka regija. U BL je mozda par posto Srba atakovalo na svoje sugradjane na ovaj ili onaj nacin, najvise sikaniranjem, pljackom, vandalizmom,.... a u Prijedoru nema srpske familije da nema direktnih ucesnika u ubijanju, silovanju,... Iako sam i sam Banjalucanin i vokri mi koga sve vidim kako se slobodno seta ulicom - ipak postoje mnogi drugi gradovi gdje je bilo vise i zlocina i zlocinaca. Pravda po redu.
- insomnia78
#164 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Ispricali im ti vojnici?apsidejzi wrote:Naravno da nije. Postavlja se pitanjr odakle uopste nekome ove lokacije? Kako neko precizno zna gdje su smjestane izbjeglice, gdje je koji zarobljeni vojnin zanocio dok je prebacen u logor.mishic wrote:Gospodo koliko god se vi sprdali sa ovim ja vam tvrdim da to nije nimalo bezazleno i naivno. Za sve i jednog Srbina utvrdit će se gdje je poginuo i ko ga je ubio. Sve i jedno mjesto na kome je boravio i jedan Srbin a bilo je pod kontrolom ARBiH bit će proglašeno logorom za Srbe.
Ocito je neko organizovano isao kroz dokumentaciju ARBiH i kupio nazive sta god se pojavilo. Otkud smrdima pristup tome uopste?
Onda oni koji su “presli” 92, 93, 94-e
- apsidejzi
#165 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Jesu klinac. Pogledaj liste kolika je. Ovo je iz neke arhive iscupano i obradjeno. Sko nista, cestitke za entuzijazam. Mada je veoma veoma podlo.
- insomnia78
#166 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Pa ni to nije nemoguce
- BHCluster
#167 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Zar nemaju pristup vojnoj arhivi Armije Republike BiH kroz OS BiH?
-
nemoj to
#168 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Ja mislim da je to isto kao da pitaš da li imaju pristup vojnoj opremi ArmijeBHCluster wrote:Zar nemaju pristup vojnoj arhivi Armije Republike BiH kroz OS BiH?
- Dozer
#169 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Mah...svi ovi spiskovi jesu budalastina, ali budalastina radi koje mnogi mogu izgubiti par godina zivota, pa i normalan zivot, lezeci po kojekakvim zatvorima i povlaceci se po sudovima samo radi nebulozne optuznice koja se nikako ne moze dokazati. Ali, istrazni postupak, gluposti oko mogucnosti bjezanja i uticaja na svjedoke, itd., i eto te iza resetaka bar na mjesec, pa onda produzenje, pa onda naganjanje oko dokaza, advokati, pizde materine...
Pogledajte Vikica...Sad ga se optuzuje i da je iz svoje kancelarije gledao kako ubijaju ove dole u parku. A najgluplji moguci vjestak treba samo da ode na lice mjesta i za 8 sec. utvrdi da se to nikako nije moglo vidjeti iz te sobe, jer sve stoji identicno onome onda, i prozor, i ograda, i park, i podzidi.
Pogledajte Vikica...Sad ga se optuzuje i da je iz svoje kancelarije gledao kako ubijaju ove dole u parku. A najgluplji moguci vjestak treba samo da ode na lice mjesta i za 8 sec. utvrdi da se to nikako nije moglo vidjeti iz te sobe, jer sve stoji identicno onome onda, i prozor, i ograda, i park, i podzidi.
- ovo_malo_duse
#170 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Nije uopste bitno hoce li dobiti slucaj ili nece, cilj je relativizacija i izjednacavanje.Dozer wrote:Mah...svi ovi spiskovi jesu budalastina, ali budalastina radi koje mnogi mogu izgubiti par godina zivota, pa i normalan zivot, lezeci po kojekakvim zatvorima i povlaceci se po sudovima samo radi nebulozne optuznice koja se nikako ne moze dokazati. Ali, istrazni postupak, gluposti oko mogucnosti bjezanja i uticaja na svjedoke, itd., i eto te iza resetaka bar na mjesec, pa onda produzenje, pa onda naganjanje oko dokaza, advokati, pizde materine...
Bitno je da se optuzi i po mogucnosti uhapsi. To je za njih gotovo pa osudjen zlocinac. To sto je sve to nigdje veze to ne pomaze oni i onako kazu da sud nije srbski i da sudi samo srbe.
Sve u funkciji SANU ciljeva.
-
mishic
#171 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Svi ovi spiskovi ljudi i mjesta ("zločinaca" i "logora") već sada su srpska historija koja se uči, zapisuje, dopisuje, sveti i posvečuje...
Sutra će to biti sveto ko kosovski boj. E sad kad se kaže za logor u Travniku "kraj džamije" ili na drugom spisku "u blizini džamije" onda to doslovno može biti svaka kuća u Travniku. A narod koji je skapavao u stotinama i stotinama logora mora biti baš milionski i "nebeski" jer kada sutra neko pomene recimo "Luku u Brčkom" i iznese podatke o broju zatvorenih, premlaćivanih i ubijenih, srpska logika će mu sugerirati da je svaki od ovih "logora" namijenjenih Srbima bio toliki ili još i veći i da je u njemu premlaćeno ili stradalo toliko pa i više Srba. I kada to pomnožite sa stotinama i stotinama "logora" sa ovih spiskova vidjet će se da je pobijeno nekoliko miliona Srba. Tako će i Travnik moći imati i 100 i 200 i 300 logora ovisno o tome kad i koliko kome zatreba, te će tako Srbi kao i uvijek postati najveće žrtve i stradalnici.
Otud će generacije koje se odgajaju na takvoj priči ponovo biti spremne da se svete, "oslobađaju" i Srbima vračaju "njihove" gradove.
Tako je došlo i do Srebrenice a ovo su pripreme terena i za nove Srebrenice.
Sutra će to biti sveto ko kosovski boj. E sad kad se kaže za logor u Travniku "kraj džamije" ili na drugom spisku "u blizini džamije" onda to doslovno može biti svaka kuća u Travniku. A narod koji je skapavao u stotinama i stotinama logora mora biti baš milionski i "nebeski" jer kada sutra neko pomene recimo "Luku u Brčkom" i iznese podatke o broju zatvorenih, premlaćivanih i ubijenih, srpska logika će mu sugerirati da je svaki od ovih "logora" namijenjenih Srbima bio toliki ili još i veći i da je u njemu premlaćeno ili stradalo toliko pa i više Srba. I kada to pomnožite sa stotinama i stotinama "logora" sa ovih spiskova vidjet će se da je pobijeno nekoliko miliona Srba. Tako će i Travnik moći imati i 100 i 200 i 300 logora ovisno o tome kad i koliko kome zatreba, te će tako Srbi kao i uvijek postati najveće žrtve i stradalnici.
Otud će generacije koje se odgajaju na takvoj priči ponovo biti spremne da se svete, "oslobađaju" i Srbima vračaju "njihove" gradove.
Tako je došlo i do Srebrenice a ovo su pripreme terena i za nove Srebrenice.
- Maraschino
#172 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Njoj društvo pravi Višnja Aćimović (47), poznatija po nadimku Beba, koja navodno živi u Srbiji. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine. Aćimovićeva je saslušana u Beogradu. Tada je izjavila da nema povjerenja u tužilaštvo BiH i da se neće odazvati pozivu na suđenje. Zločin koji joj je stavlja na teret dogodio se 1992. blizu logora Sušica u koji su dovođeni Bošnjaci
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/134 ... stava.html
- Svjesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično je učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici - naveo je tada potparol Tužilaštva BiH. Pucanjem iz vatrenog oružja, kako navodi optužnica, streljala je žrtve, a njihova tela su pronađena i ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljani.
Strah i trepet, bila surova
Višnju Aćimović Vlaseničani koji su preživeli stravične torture znaju po nadimku "Beba" koji je, kako tvrde, značio strah i trepet. Imala je svega 20 godina, ali je "bila surova". Njene su žrtve, uglavnom, bili muškarci starosti od 15 do 20 godina, piše Slobodna Evropa.
-
Haman2
#173 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Dzaba spiskovi kada pravosudje u drzavana nastalim raspadom YU slabo ili gotovo nikako ne radi. BiH je pravi primjer nedovolje efikasnosti pravosudja, samo ne znam dokle ce se njihov slab rad toleristai.
-
Haman2
#174 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
hAZNADAR wrote: ↑09/12/2018 13:17Naravno da je bilo zlocina u Banjaluci, svega,...BHCluster wrote:Za ratne zlocine pocinjene u Banjaluci do sada kako je meni poznato osudjeni samo:
Ali realno gledano - jedno prijedorsko, visegradsko, zvornicko,.. predgradje ima vise zlocinaca i pamti vise zlocina nego cijela banjalucka regija. U BL je mozda par posto Srba atakovalo na svoje sugradjane na ovaj ili onaj nacin, najvise sikaniranjem, pljackom, vandalizmom,.... a u Prijedoru nema srpske familije da nema direktnih ucesnika u ubijanju, silovanju,... Iako sam i sam Banjalucanin i vokri mi koga sve vidim kako se slobodno seta ulicom - ipak postoje mnogi drugi gradovi gdje je bilo vise i zlocina i zlocinaca. Pravda po redu.
-
Haman2
#175 Re: SPISAK TZV. RATNIH ZLOCINACA
Na nasu zalost spisak je veoma, veoma dug. Kad bi ih sve sudili trebalo bi nam jos 30-40 godina. Gdje bi bili neki od osumnjicenih ratnih zlocinaca. Neki su vec umrli. Dakle, nema sanase da sve sudimo. Cekajmo da umru.