Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#151 Re: ljetne gume
Inace, Bridgestone gume su prve do Michellina!
-
rusmir.ba
#152 Re: ljetne gume
I ja tako gledam na svaki problem, nema jurcanja, nema riziko kocenja i testiranja stabilnosti u krivini no nedaj Boze ako se dodje u situaciju da jednom "fali" nekih pola metra da se stane da ne krivim gume poslije...krkkrkkrk wrote:
Sretno tebi jarane kad bi vozio i na najgorim i na najskupljim - nista ti ne garantuje opstanak i prezivljavanje do hladna glava.
Nema gume koja ce sprijeciti idiota da napravi glupost. Takvu jos nisu izmislili.
ako sutra gdje bude ovih Mischelin idu odmah...
-
Lesli Eldridž
#153 Re: ljetne gume
Jesi li šta pazario?rusmir.ba wrote:I ja tako gledam na svaki problem, nema jurcanja, nema riziko kocenja i testiranja stabilnosti u krivini no nedaj Boze ako se dodje u situaciju da jednom "fali" nekih pola metra da se stane da ne krivim gume poslije...krkkrkkrk wrote:
Sretno tebi jarane kad bi vozio i na najgorim i na najskupljim - nista ti ne garantuje opstanak i prezivljavanje do hladna glava.
Nema gume koja ce sprijeciti idiota da napravi glupost. Takvu jos nisu izmislili.
ako sutra gdje bude ovih Mischelin idu odmah...
-
rusmir.ba
#154 Re: ljetne gume
U Savi imaju mischelin, nazalost do narednog PON nemam vremena da odem,zvao sam i pitao, kazu ne treba rezervacija.... valjda nece nestati 
Inace gdje je ta Sava na Stupu, da ne lutam, mozda odem u Subotu ako budu radili...
to je inace jedina firma koja zastupa Guma-M iz Mostara a koji imaju na stanju gume sa akcije...a ponuda Mischelina je stvarno odlicna...
Inace gdje je ta Sava na Stupu, da ne lutam, mozda odem u Subotu ako budu radili...
to je inace jedina firma koja zastupa Guma-M iz Mostara a koji imaju na stanju gume sa akcije...a ponuda Mischelina je stvarno odlicna...
-
Lesli Eldridž
#155 Re: ljetne gume
Ja kad sam jednom uzimao gume nije bilo moje dimenzije, pa je prodavač nazvao neko skladište u meni se čini Širokom Brijegu ili negdje drugo u zapadnoj Hercegovini. Mora i tamo biti, daleko je Sarajevo... A kako ćeš do Save? Kad budeš na Stupu i i staneš ispod mosta na semaforu (ideš ti iz pravca Stoca odnosno Mostararusmir.ba wrote:U Savi imaju mischelin, nazalost do narednog PON nemam vremena da odem,zvao sam i pitao, kazu ne treba rezervacija.... valjda nece nestati
Ma nećeš skontati-najbolje pitaj kad dođeš na Stup.
-
rusmir.ba
#156 Re: ljetne gume
hvala ti, inace idem sa Otoke a ne iz Stoca 
Uglavnom negdje oko Wise, jel tako? ili idem prema Doglodima pored one bus stanice?a...hvala ti svakako pa imas volje to pisati...
Uglavnom negdje oko Wise, jel tako? ili idem prema Doglodima pored one bus stanice?a...hvala ti svakako pa imas volje to pisati...
-
Lesli Eldridž
#157 Re: ljetne gume
Može prema Doglodima, ali onda moraš skrenuti desno na paralelnu ulicu. Najbolje ti je skrenuti prije Wise lijevo kod one ružne nove zgrade i tom ulicom nabasaš pravo na Savu, sa lijeve strane...
- Skyfox
#158 Re: ljetne gume
ja ih jedva nadjoh neki dan
... pukla guma na autoputu 
-
krkkrkkrk
#159 Re: ljetne gume
Na kojem autoputuSkyfox wrote:ja ih jedva nadjoh neki dan... pukla guma na autoputu
- Skyfox
#160 Re: ljetne gume
na onom saki jada od Mostarskog do Stupa
-
rusmir.ba
#161 Re: ljetne gume
Evo sredjeno!
Michelin energy E3, 2kom - 190KM total. 175/65/14
Pa vidjet cemo kakve ce biti, na ovih 10tak km malo se osjeti da je prednji trap meksi, prebacio sam prednje nazad i tamo vise lupa kad idem preko neravnina..mada mi je sigurnost a ne udobnost br.1
hvala za preporuke
Michelin energy E3, 2kom - 190KM total. 175/65/14
Pa vidjet cemo kakve ce biti, na ovih 10tak km malo se osjeti da je prednji trap meksi, prebacio sam prednje nazad i tamo vise lupa kad idem preko neravnina..mada mi je sigurnost a ne udobnost br.1
hvala za preporuke
-
Lesli Eldridž
#162 Re: ljetne gume
Nema na čemu.- Znam da je kriza sa parama, ali ako možeš stavi i nazad iste i bićeš miran nekoliko godina. Siguran si onda na kiši 100%. Sretno. 
-
rusmir.ba
#163 Re: ljetne gume
Ma da ti kazem pozadi sam prebacio prednje, neke kineske iz Robota koje ipak nisu prekucale ni 5.000km, kako god mislim da su bolje nego Continental koje sam imao i kojima je plitka sara i presle su bar 40-50.000 sad bas djeluje ozbiljan auto...
Nego ne znam dal sam paranoik ali par puta kada sam u servisima skidao i mjenjao gume majstori su uvijek imali primjedbe, prvi put na ove gume,(a nisu na felge) te kakve, su ovo, nista ne valjaju, danas me u Savi peglaju kako su jaaaako lose felge (ALU su inace, skodine serijske); te kako bi trebalo zamjeniti, peglati, i da mi auto sigurno trese, vuce i sl i da ni ove gume ne valjaju!
Zahvalio sam im i objasnio da je moj godisnji limit 7.000km od cega jedno 5.000 po gradu i okolo, max brzina 120km/h, dnevno preko 60km/h po gradu nema sanse... i da nisam primjetio da trese, vuce, lupa...
jel ovo svima pricaju???
Nego ne znam dal sam paranoik ali par puta kada sam u servisima skidao i mjenjao gume majstori su uvijek imali primjedbe, prvi put na ove gume,(a nisu na felge) te kakve, su ovo, nista ne valjaju, danas me u Savi peglaju kako su jaaaako lose felge (ALU su inace, skodine serijske); te kako bi trebalo zamjeniti, peglati, i da mi auto sigurno trese, vuce i sl i da ni ove gume ne valjaju!
Zahvalio sam im i objasnio da je moj godisnji limit 7.000km od cega jedno 5.000 po gradu i okolo, max brzina 120km/h, dnevno preko 60km/h po gradu nema sanse... i da nisam primjetio da trese, vuce, lupa...
jel ovo svima pricaju???
-
Lesli Eldridž
#164 Re: ljetne gume
Ako je sve originalno i auto i felge nisu udarani i ne osjetiš vibracije, šta te briga šta neškolovani i priučeni majstori i monteri pričaju. Ima ih koji znaju svoj posao, a većinom pojma nemaju. Vrhunski domet im je puko skidanje i montiranje felgi, guma i točkova. To rade onako mehanički bez mozga jer im za takve prljave i jednostavne poslove mozak i ne treba. Kod tebe je sve ispravno (barem tako pišeš) i jebat ih šta pričaju. Većina takvih nisu ni svjesni koje gluposti izvaljuju. A zašto to rade? Pa da ti ga "šuknu" iz zlobe. To rade svakome kad imaju za tako nešto priliku. Nego, baci ti te kineske gume, ne valja ti to ništa... 
-
rusmir.ba
#165 Re: ljetne gume
Koliko ja znam nije udarano, par puta nakon problema sa balansom i spurom (naravno rjeseno oboje) sam vozao po auto putu 150km/h, ne bjezi ni milimetra lijevo ili desno, na 110 ne treska...sta ja znam, mozda ljudi pametno govore ali meni to sad ne predstavlja neki problem da bih jos i felge kupovao, ipak je autu 6god i nek mene posluzi ako Bog da jos 20-25k km bit cu prezadovoljan...onda opet fabia karavan samo novije izdanje 
A za kineze, do sada nisu pravile probleme naprijed, pa nece valja ni pozadi, a alternativa je da pozadi stavim zimske, sto je opet gore rjesenje, ne kesira mi se jos 200KM jer ne znam gdje ce mi biti toliko poboljsanje....ja sam ih vozio nesto iznad 3.000km i nisam primjetio probleme...
PS ne znam bas da su kineske, nasao sam uglavnom po Evropi slicne:
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... s741p49808
A i kod Slovenaca??? TR 928, strana br 6
http://www.izterjave.com/datoteke/profi ... 2009-1.pdf
A za kineze, do sada nisu pravile probleme naprijed, pa nece valja ni pozadi, a alternativa je da pozadi stavim zimske, sto je opet gore rjesenje, ne kesira mi se jos 200KM jer ne znam gdje ce mi biti toliko poboljsanje....ja sam ih vozio nesto iznad 3.000km i nisam primjetio probleme...
PS ne znam bas da su kineske, nasao sam uglavnom po Evropi slicne:
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... s741p49808
A i kod Slovenaca??? TR 928, strana br 6
http://www.izterjave.com/datoteke/profi ... 2009-1.pdf
-
gumam
#166 Re: ljetne gume
Akcija ljetnih guma Michelin
http://gumam.com/images/stories/pdf/letak_guma_m.pdf
http://gumam.com/images/stories/pdf/letak_guma_m.pdf
-
rusmir.ba
#167 Re: ljetne gume
zar se smije reklamirati ovdje
evo ja sam vam stavio reklamu, jest da vam ovi monteri dodaju jos koju KM na ovo-ono ali sam u sustini ovim mishelinkama prezadovoljan!
evo ja sam vam stavio reklamu, jest da vam ovi monteri dodaju jos koju KM na ovo-ono ali sam u sustini ovim mishelinkama prezadovoljan!
-
kone
#168 Re: ljetne gume
Ja bih samo da prijavim da su michelin energy saver jako dobre gume(195/65/15).Sa njima sam presao oko 2000 km.Ovaj post je samo zbog onih koji su govorili da sam pogrijesio u kupovini i da gume nevaljaju.....Ko god da ih kupi,nece se zahebati 
-
Lesli Eldridž
#169 Re: ljetne gume
Normalno da neće, to su možda i najbolje gume...kone wrote:Ja bih samo da prijavim da su michelin energy saver jako dobre gume(195/65/15).Sa njima sam presao oko 2000 km.Ovaj post je samo zbog onih koji su govorili da sam pogrijesio u kupovini i da gume nevaljaju.....Ko god da ih kupi,nece se zahebati
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#170 Re: ljetne gume
Rus;rusmir.ba wrote:zar se smije reklamirati ovdje![]()
tako ti je svugdje, saberes cetiri gume koje hoces da stavis, plus racunaj jos 20%-30% vise na to sve, dok ti oni urade spuru, odpad starih, ako hoces neku dodatnu zastitu od servisa za, montaza, itd, itd. Nabirika se tu zaprave!
-
rusmir.ba
#171 Re: ljetne gume
ma sve je to sitno Neda legendo, kad se uradi da valja 
a ovo je bas uradjeno, i gume su extra nema price....
nego gumam-hoce li biti i za zimske kakve akcije, ako Bog da i bude prilika trebat ce krajem sezone 4kom da se zamjene....i evo ako neko cita-trebat ce mi i 4 celicne felge za fabiju,da napravim 2 seta i ne montiram-demontiram svake god 2x!
a ovo je bas uradjeno, i gume su extra nema price....
nego gumam-hoce li biti i za zimske kakve akcije, ako Bog da i bude prilika trebat ce krajem sezone 4kom da se zamjene....i evo ako neko cita-trebat ce mi i 4 celicne felge za fabiju,da napravim 2 seta i ne montiram-demontiram svake god 2x!
-
walkabout
#172 Re: ljetne gume
100 000 km bi trebalo, sa kvalitetnim gumama, propisnim odrzhavanjem istih (ovdje podrazumijevam da su tockovi podesheni - govorim o wheel alignment) i normalnom/pazhljivom voznjomtatoo wrote:Mene zanima koliko kilometara forumasi misle preci kad kupe nove gume do zamjene?
- Qler
#173 Re: ljetne gume
koliko sam ja upoznat 50k km je vijek gume a ne 100k km...
-
walkabout
#174 Re: ljetne gume
to jeste vjerovatno prosjek gume standardne kvalitete...Qler wrote:koliko sam ja upoznat 50k km je vijek gume a ne 100k km...
gore su navedeni uslovi kada se mozhe (i treba) ostvariti duga kilometrazha na gumama...
moj licni rekord je 120K...
-
ado-šampion
#175 Re: ljetne gume
Ma jaro ja nisam pricao da si ti pogriješio, nisu me shvatio. Vidi, kad sam ja kupovao gume, u dim. 175/65 R 14 ta guma je bila 150 KM komad, a ove svoje Pirelli sam platio 118. Sad kad su 90 i nešto, to je super cijena.kone wrote:Ja bih samo da prijavim da su michelin energy saver jako dobre gume(195/65/15).Sa njima sam presao oko 2000 km.Ovaj post je samo zbog onih koji su govorili da sam pogrijesio u kupovini i da gume nevaljaju.....Ko god da ih kupi,nece se zahebati
A inače, (gotovo) svaka guma je dobra pri normalnoj vožnji po suhom. Ja sam prije ovih imao Savu S2 i ljeti i zimi i vjeruj mi da pri normalnoj vožnji na suhom nema razlike. Osim što ove Pirelli sa stoje staju cirka 10 metara ranije
Da zaključim, Michelin Energy definitivno nisu gume s kojim ti je glava u torbi, kao ni bilo koje normalne gume renomiranog proizvođača. Ali da su najbolje, daleko od toga. Jesu za Leslija koji Bridgestone trpa u isti koš s Uniroyalom i Kumhom (iako ni ta dva nisu ni blizu isti koš).