Najveca brzina kojom ste vozili

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
chuchumbamayumbe

#151 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by chuchumbamayumbe »

Jah, vozio sam i Forda Ka, 1.3, sa 5000 pređenih, fabrički max 155, ja ga nagur'o na 160. Tamo negdje između Francuske i Njemačke, zovu taj autoput "autoput smrti".
Zamalo nisam zagin'o zbog kontra nagiba.
8-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#152 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by corolla02 »

moja brojka je 120mph ili 200kmh :D
Bakir1

#153 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Bakir1 »

90 km/h danas u fiat-u 126 iz 79 :lol:
bh.tornjak

#154 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by bh.tornjak »

Mjesanac wrote:
because_of_you wrote:

Neka kvaka ima, čim je bilo po zakonu. Ili ima veze sa Brankovićem :lol: :lol:

Svako poredjenje mene sa Brankovicem je uvreda :D Nisam ja od tog primitivnog posla :D

A u Njemackoj imaju dijelovi autoputa na kojima nema ogranicenja, pa ja malo isprobavo auto :D
razvuko ja dvije stoje i gulim ....kad frajer pored mene protutnja...nisam vidio ni sta vozi..... :lol: :lol: :lol:

u Svabiji imaju NO LIMIT dionice......przi koliko mozes i koliko imas ...ono... :mrgreen:
AmADin_gospo

#155 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by AmADin_gospo »

ma pičim ja na skijama spust niz jahorinu, pogledam iza sebe, medvjed trči zamnom, pogledam ispod sebe, snjeg se topi, zadignem rukav, pogledam na sat, kad ono 220 na sat....

:D
bandini

#156 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by bandini »

210 sam u autu
sa dragom sam pokusao preko 150 al njena reakcija je bila kao da zelim da probijem zvucni zid
zenny

#157 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by zenny »

procit'o na netu da mi vectra ide max 192km/h i htio da se uvjerim u to.. dos'o do 197 i otpala mi karambolka kod Visokog. Haj sto sam se prep'o k'o nikad jer je zvucalo ko eksplozija pri toj brzini, nego lose mi zbog ljudi iza koji su mogli lose proc, srecom podaleko je bilo drugo auto.... uglavnom, nacekat cu se dok ne pokusam ponovo :-)
vaučer

#158 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by vaučer »

185km/h, Golf Mk3, 1.8 benzin.
Spajz

#159 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Spajz »

zenny wrote:procit'o na netu da mi vectra ide max 192km/h i htio da se uvjerim u to.. dos'o do 197 i otpala mi karambolka kod Visokog. Haj sto sam se prep'o k'o nikad jer je zvucalo ko eksplozija pri toj brzini, nego lose mi zbog ljudi iza koji su mogli lose proc, srecom podaleko je bilo drugo auto.... uglavnom, nacekat cu se dok ne pokusam ponovo :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
POdsjeti me na slicnu scenu,takodjer na autoputu,prije skretanja za Visoko isprobavali smo stila 1.9jtd.I Vozili se mi jedno 190-200 i picimo mi kad autu ispred nas spade ratkapaaa :) .I lagano ta ratkapa predje iz nase trake u traku iz suprotnog pravca pa malo picila pa se opet vratila na nas pravac,pa ode u traku do nas i taman da je prestignemo kad se ona vrati u nasu traku :lol: :lol: :lol:
Naravno od ratkape nije nista ostalo ali zvuk koji se stvorio kad smo je pregazili bio je ravan bombardovanju :D
Vlasnik je bio prestravljen jer je tog dana kupio stila.
I uglavnom ubjedjeni da nema nista naprijed zaustavili se i vidjeli par ogrebotina,nista vise...
Naravno,nastavili smo picit do Kaknja koliko god smo mogli a mislim da je bilo 204.
A najveca brzina mi je bila sa Audi A 6 u Hrvatskoj na autoputu 22o kmh.
(ne)forumas

#160 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by (ne)forumas »

AmADin_gospo wrote:ma pičim ja na skijama spust niz jahorinu, pogledam iza sebe, medvjed trči zamnom, pogledam ispod sebe, snjeg se topi, zadignem rukav, pogledam na sat, kad ono 220 na sat....

isto to je pricao prije 25 godina profesor fizickog iz etsc-a ;)
AmADin_gospo

#161 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by AmADin_gospo »

(ne)forumas wrote:
AmADin_gospo wrote:ma pičim ja na skijama spust niz jahorinu, pogledam iza sebe, medvjed trči zamnom, pogledam ispod sebe, snjeg se topi, zadignem rukav, pogledam na sat, kad ono 220 na sat....

Rale legenda ;) još uvijek to priča, doduše, sad je u penziji več 5ta godina
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#162 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Priorat »

290 na makini ko suvozac... ostala mi glava bez sekunde tekucine, umalo mi kaciga spala...
(ne)forumas

#163 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by (ne)forumas »

naravno da je legenda, vise se ne sjecam u kojem ali u nekom razredu mi je bio razrednik :)
AmADin_gospo wrote:
(ne)forumas wrote:

Qler

#164 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Qler »

AmADin_gospo wrote:
(ne)forumas wrote:

Ja sam bio 3 razred kada je otisao u penziju, a predavao mi je prva dva razreda :D Gigant :D

Prica nam jednom,

skijam ja niz Bjelasnicu, kad ispred mene medjved, ja lijevo, on lijevo, ja desno, ono desno, ja lijevo-desno, on slomi kicmu :D I to je pricao tamo nekad 2000-te :D A Po prici starije raje i puno prije toga je prica bila aktuelna :D
black point

#165 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by black point »

100 ne može jugo 45 više :sax:
helpdesk

#166 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by helpdesk »

Nek vam drugi put padne na pamet da vec na 90 km/h uz malo krilo sa strane mozete poletiti. Dakle sve preko 90 je skoro pa letenje :-)
Drule_sa

#167 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Drule_sa »

Spajz wrote:
zenny wrote:procit'o na netu da mi vectra ide max 192km/h i htio da se uvjerim u to.. dos'o do 197 i otpala mi karambolka kod Visokog. Haj sto sam se prep'o k'o nikad jer je zvucalo ko eksplozija pri toj brzini, nego lose mi zbog ljudi iza koji su mogli lose proc, srecom podaleko je bilo drugo auto.... uglavnom, nacekat cu se dok ne pokusam ponovo :-)
POdsjeti me na slicnu scenu,takodjer na autoputu,prije skretanja za Visoko isprobavali smo stila 1.9jtd.I Vozili se mi jedno 190-200 i picimo mi kad autu ispred nas spade ratkapaaa :) .I lagano ta ratkapa predje iz nase trake u traku iz suprotnog pravca pa malo picila pa se opet vratila na nas pravac,pa ode u traku do nas i taman da je prestignemo kad se ona vrati u nasu traku :lol: :lol: :lol:
Naravno od ratkape nije nista ostalo ali zvuk koji se stvorio kad smo je pregazili bio je ravan bombardovanju :D
I uglavnom ubjedjeni da nema nista naprijed zaustavili se i vidjeli par ogrebotina,nista vise...
Naravno,nastavili smo picit do Kaknja koliko god smo mogli a mislim da je bilo 204.
Sta sam ba bio prestravljen, ne siri dezinformacije lol.A i Stila sa kupio dan ranije :D :D
ladyada

#168 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by ladyada »

210 na auto putu jednom i nikada vise , osjecala sam da auti idu u rikverc koje sam zaobisla .......
ČikaJosip

#169 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by ČikaJosip »

Kao suvozač negdje oko 180 km/h koliko se sejćam. To je bilo u x5 BMW. I ono što sam primjetio da se u takvom autu lako prevariti, voziš oko 150 a auto se čuje ko muha, ne više i nisi svjestan da voziš tako brzo.
Spajz

#170 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Spajz »

Drule_sa wrote:
Spajz wrote:
Sta sam ba bio prestravljen, ne siri dezinformacije lol.A i Stila sa kupio dan ranije :D :D
Vidi ga sto me nadje :D :D :D
Dobro mozda sam slagao za dan kupovine ali za tvoju facijalnu expresiju nisam :D :D :D
Jed1217

#171 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Jed1217 »

Cee'd 1.6 CRDI (85kw/115ks) 200km/h, elektronska blokada.
Fiesta 1.25 Mk4 175km/h.
Edin H.

#172 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Edin H. »

Zastava 750, zakuc'o :dance: :thumbup:

Image
zagordark

#173 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by zagordark »

160km/h Golf 2 na utoputu za Beograd
Edin H.

#174 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by Edin H. »

zagordark wrote:160km/h Golf 2 na utoputu za Beograd
Je'l to friziran :thumbup: :bih:
cherokeexj

#175 Re: Najveca brzina kojom ste vozili

Post by cherokeexj »

Evo tek sam se registriro pa da odma nesto napisem, kao vozač najviše s pasatom 2.0 TDI - 220 km/h, kojeg sam razbio :sad: , u prometnoj piše da je max brzina 210 ali to je bilo nizbrdo, imao sam A klasu 1.6 mogla je 190 km/h, nije mogo više, kao suvozač 270km/h stari audi V8 4.2, trenutno u cerokiju 4.0 HO blokada na 170km/h....
Post Reply