Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post Reply
BHCluster

#151 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by BHCluster »

zoom66 wrote:a da napravimo neki nash bh vikiliks gdje bi se ubacivali svi "nestajuci" dokumenti? :D
to bi bilo super, nije ni problem zakupiti sve samo nam volja hvali...
Banksy

#152 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Banksy »

Pošto vidim da se priča o austrijskim dobrovoljcima 1938, Drugom svjetskom ratu, kraljevskoj vojsci stare Jugoslavije, solunskom frontu, ratnim snimateljima, odbjeglim TV novinarima, bolje da se vratimo temi.

Ovo prvi put čujem. Je li ovo već negdje pominjano ili je u pitanju neka Kljujićeva izmišljotina?
VIDEO/KLJUJIĆ ZA BHT - NAKON HAPŠENJA ALIJE SVAKI GRAĐANIN BIH JE MORAO BITI UZ NJEGA: Jedino je Lagumdžija rekao: 'Druže generale Kukanjac, ja sam slučajno ovdje'

Srijeda | 09.03.2011.
Stjepan Kljujić, nekadašnji član ratnog predsjedništva BiH izjavio je sinoć da je, nakon što je uhapšen tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Alija Izetbegović, svaki građanin BiH morao biti uz njega.

"Jedino je Lagumdžija rekao: "Druže generale Kukanjac ja sam slučajno ovdje"", dodao je Kljujić u sinoćnjem gostovanju na BHT1, u emisji 'Crta'.

O 2. i 3. maju 1992. Oslobođenje i Slobodna Bosna:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85073
Čitalac

#153 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Čitalac »

Banksy wrote:Pošto vidim da se priča o austrijskim dobrovoljcima 1938, Drugom svjetskom ratu, kraljevskoj vojsci stare Jugoslavije, solunskom frontu, ratnim snimateljima, odbjeglim TV novinarima, bolje da se vratimo temi.

Ovo prvi put čujem. Je li ovo već negdje pominjano ili je u pitanju neka Kljujićeva izmišljotina?
VIDEO/KLJUJIĆ ZA BHT - NAKON HAPŠENJA ALIJE SVAKI GRAĐANIN BIH JE MORAO BITI UZ NJEGA: Jedino je Lagumdžija rekao: 'Druže generale Kukanjac, ja sam slučajno ovdje'

Srijeda | 09.03.2011.
Stjepan Kljujić, nekadašnji član ratnog predsjedništva BiH izjavio je sinoć da je, nakon što je uhapšen tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Alija Izetbegović, svaki građanin BiH morao biti uz njega.

"Jedino je Lagumdžija rekao: "Druže generale Kukanjac ja sam slučajno ovdje"", dodao je Kljujić u sinoćnjem gostovanju na BHT1, u emisji 'Crta'.

O 2. i 3. maju 1992. Oslobođenje i Slobodna Bosna:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85073

Kljujić verovatno misli na onaj trenutak kada Izetbegović i Lagumdžija stižu na pregovore sa Kukanjcem. Izetbegović ulazi u kancelariju, a Lagumdžija se rukuje sa Kukanjcem.
-"Ja sam Zlatko Lagumdžija, slučajno sam..."
-"Ajde Zlatko..."
-"Ha...jeste dobro"?
Kukanjac, međutim, više pažnje posvećuje novinarima, pitajući ih zašto nisu došli ranije da snime zgradu, nego tek tada...

http://www.youtube.com/watch?v=zFphq7x3 ... re=related

To je na ovom klipu, negde oko 7:05
ROTOR 9

#154 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

Ma Kljuic GIgant.,( predsjednice Kljuic govori.. ) 4.50
http://www.youtube.com/watch?v=g_406HUJwFg
argyle

#155 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by argyle »

Ako nekome nije dovoljan onaj intervju Kukanjca iz 2001 godine (za radio Slobodna Evropa)..

mozda vam ovo moze pomoci...

Gen. Milutin Kukanjac (JNA) - 4 maj 1992 - U Dobrovoljackoj 4 mrtva i 15 ranjenih vojnika

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#156 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by pape »

Čitalac wrote:
..........
Videh ovde onu vest o ljudima koji su pokušali da pomognu kapetanu Marku Labudoviću pa izgubiše glave. E, sad da vidite kako se u Srbiji debelo laže gde god da se okreneš, da čoveku pamet stane!
Milutin Petrović u knjizi „Tajna Dobrovoljačke“ piše, između ostalog, sledeće: „Sarajevo je tog 2. maja gubilo dušu. Skenderija je bila gubilište za nevine vojnike i starešine. Dok je kapetan Marko Labudović izdisao na mukama, u njegovoj blizini bilo je na stotine Sarajlija, a niko se nije usudio da mu pomogne, da ga odveze u bolnicu“!!!
Ista knjiga, par stranica kasnije - pukovnik Ratko Katalina, tadašnji načelnik bezbednosti Druge armijske oblasti kaže: „ Istina je da je Labudović u akciji bio ranjen, mada niko tačno ne zna kako. Mecima je bio prikovan za most Gavrila Principa. Niko nije mogao da mu pomogne, jer je trebalo savladati brisan prostor. (Već je zaboravljeno da je samo par stranica ranije Sarajlijama zamereno što ne pomogoše čoveku!!!) Samo su ga radio-vezom molili da se ne ubije, to jest da se preda...Sećam se da nam je vodnik Aćimović preneo Labudovićeve posljednje reči – Neću im se živ predati...Prenesi Milutinu (Kukanjcu) da smo izginuli džabe...“
E sad, ima tu još jedna veoma interesantna stvar. Godinama već slušamo kako su na Skenderiji i u Dobrovoljačkoj (za RTS je to sve isto, snimci sa Skenderije se redovno koriste za Dobrovoljačku).
..........
Vec smo negdje procitali da je taj Labudovic poginuo na Skenderiji, a ovdje gore ... u citatu iz knjige stoji: "Mecima je bio prikovan za most Gavrila Principa."
Svako ko poznaje Sarajevo zna da je Latinska cuprija (Principov most) udaljena najmanje 1-2 kilometra od Skenderije, ... no, ... za uho prosjecnog citaoca ovakve populisticke literature i s brda - s dola nabacanih podataka, ljepse zvuci kada se dogadjaji smjeste uz ime neke seljacine od Bosanskog Grahova, ... jer, ... je l` .... junak ide uz junaka, ... :oops:
BHCluster

#157 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by BHCluster »

Evo Vladimir Vukčević je izjavio da je ubijeno 18, a ranjena 21 osoba. Svaki put mijenjaju broj ubijenih, valjda racuna u tu cifru i one sto su poginuli u napdau na zgradu Predsjednistva Bosne i Hercegovine. A za te mrtve iz napada na predsjednistvo je odgovoran nalogodavac napada i on je dostupan sudu u Srbiji sto ga ne uhapse.
1gorstak

#158 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by 1gorstak »

pape wrote:
Čitalac wrote:
..........
Videh ovde onu vest o ljudima koji su pokušali da pomognu kapetanu Marku Labudoviću pa izgubiše glave. E, sad da vidite kako se u Srbiji debelo laže gde god da se okreneš, da čoveku pamet stane!
Milutin Petrović u knjizi „Tajna Dobrovoljačke“ piše, između ostalog, sledeće: „Sarajevo je tog 2. maja gubilo dušu. Skenderija je bila gubilište za nevine vojnike i starešine. Dok je kapetan Marko Labudović izdisao na mukama, u njegovoj blizini bilo je na stotine Sarajlija, a niko se nije usudio da mu pomogne, da ga odveze u bolnicu“!!!
Ista knjiga, par stranica kasnije - pukovnik Ratko Katalina, tadašnji načelnik bezbednosti Druge armijske oblasti kaže: „ Istina je da je Labudović u akciji bio ranjen, mada niko tačno ne zna kako. Mecima je bio prikovan za most Gavrila Principa. Niko nije mogao da mu pomogne, jer je trebalo savladati brisan prostor. (Već je zaboravljeno da je samo par stranica ranije Sarajlijama zamereno što ne pomogoše čoveku!!!) Samo su ga radio-vezom molili da se ne ubije, to jest da se preda...Sećam se da nam je vodnik Aćimović preneo Labudovićeve posljednje reči – Neću im se živ predati...Prenesi Milutinu (Kukanjcu) da smo izginuli džabe...“
E sad, ima tu još jedna veoma interesantna stvar. Godinama već slušamo kako su na Skenderiji i u Dobrovoljačkoj (za RTS je to sve isto, snimci sa Skenderije se redovno koriste za Dobrovoljačku).
..........
Vec smo negdje procitali da je taj Labudovic poginuo na Skenderiji, a ovdje gore ... u citatu iz knjige stoji: "Mecima je bio prikovan za most Gavrila Principa."
Svako ko poznaje Sarajevo zna da je Latinska cuprija (Principov most) udaljena najmanje 1-2 kilometra od Skenderije, ... no, ... za uho prosjecnog citaoca ovakve populisticke literature i s brda - s dola nabacanih podataka, ljepse zvuci kada se dogadjaji smjeste uz ime neke seljacine od Bosanskog Grahova, ... jer, ... je l` .... junak ide uz junaka, ... :oops:
Ubijeni u Dobrovoljackoj tri metra od Doma Sindikata, u koloni za Vrace koja je bila okrenuta prema Bascarsiji, na Skenderiji uz most Gavrila Principa. Sve štima, ne znam sta tu nije jasno...
Čitalac

#159 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Čitalac »

pape wrote:
Čitalac wrote:
..........
..........
I to nije sve! Pukovnik Neđo Krajinović kaže: "Kapetan Marko Labudović poginuo je u odbrani Doma JNA". Pa, ti sad budi pametan...
Cuba Libre

#160 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Cuba Libre »

Evo i ovde je to Milutin lijepo objasnio.

„U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom...“

„Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, već ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to obelodanim. Novosti nisu smele, Politika - ma ni govora. Televizija Srbije - ma ni govora. Radio Beograd - ma kakvi. Do dan-danas", kazao je tada Kukanjac.
Sa_u_srcu

#161 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

Cuba Libre wrote:

Evo i ovde je to Milutin lijepo objasnio.

„U toj Dobrovoljačkoj ulici oni su napali jedno sanitetsko vozilo. Poginuo je jedan vojnik - Tomović Zdravko iz Han Pijeska, tri pukovnika - Sokić Miro, Radulović dr. Budimir i Mihajlović Boško, i jedan potpukovnik - Jovanić Boško, i jedna žena, muslimanka, Šuko Nurmela, koja je došla iz Zagreba sa tom komandom...“

„Valjda su ovi u Beogradu izgubili strpljenje što mi nismo stradali, već ne stradamo. Te laži koje su prosute oko Dobrovoljačke je nešto najsramnije što se može čuti. Ja sam se borio da to obelodanim. Novosti nisu smele, Politika - ma ni govora. Televizija Srbije - ma ni govora. Radio Beograd - ma kakvi. Do dan-danas", kazao je tada Kukanjac.
ma sto posto...ali je dosta lazi, jer je srpski narod toliko izmanipulisan da vise ne zna ni gdje goni ni sta radi niti u sta da vjeruje, njima je prosto nezamislivo da mi nismo pobili sve ostale, nego samo 5 ljudi plus 1 civila. Vrijeme je stvarno da se prestane sa laganjem, i ovo vec od strane Srbije i srpskog Bosanskog naroda vec ide u nedogled, dakle jednom zauvijek to ponoviti i utvrditi...i molim nekog da prosjedi ovaj snimak i radioteleviziji republike Srbije, i RtRS pa neka objave ako ima imalo demokratije u njihovoj kuci....
zemomak

#162 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by zemomak »

argyle wrote:Ako nekome nije dovoljan onaj intervju Kukanjca iz 2001 godine (za radio Slobodna Evropa)..

mozda vam ovo moze pomoci...

Gen. Milutin Kukanjac (JNA) - 4 maj 1992 - U Dobrovoljackoj 4 mrtva i 15 ranjenih vojnika

evo i iz ovog dokumentarca RTS gdje svjedoče JNA oficiri i gen.Mckensey, koji su bili taj dan u dobrovoljačkoj, da se zaključit da su poginula 4 vojnika, a pazi samo naziva ovog videa "genocid u dobrovoljačkoj" :-)

Sa_u_srcu

#163 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by Sa_u_srcu »

Pa majku mu jebem, ima li neki zakon u ovoj zemlji, radi kojeg bi se mogla tuziti recimo tvrs, radi iznosenja neistina, i slicnih nebuloza, pa ne moze se lagati konstantno o tome, ako njihovi genarali konstantno ponavljaju da je poginulo 6 ljudi, od kud ovim maloumnicima da je stradalo 40 i vise vojnika... :shock:

Jel dosta lazi i mjenjanja historije, stoko lazna, umrijet cete u lazima.... :roll:
dek

#165 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by dek »

A kako precednik Dodik (krkan) ladno izjavi da je Dobrovoljačka mjesto pogibije ''preko 100 vojnika JNA'' :-)
hebalo sebe :lol: koji lažovi
VjecitiStudent

#166 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by VjecitiStudent »

Sa_u_srcu wrote:Pa majku mu jebem, ima li neki zakon u ovoj zemlji, radi kojeg bi se mogla tuziti recimo tvrs, radi iznosenja neistina, i slicnih nebuloza, pa ne moze se lagati konstantno o tome, ako njihovi genarali konstantno ponavljaju da je poginulo 6 ljudi, od kud ovim maloumnicima da je stradalo 40 i vise vojnika... :shock:

Jel dosta lazi i mjenjanja historije, stoko lazna, umrijet cete u lazima.... :roll:
Kamo srece da su oni jedni koji lazu.
poznanik

#167 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by poznanik »

PORODICE UBIJENIH VOJNIKA U DOBROVOLJAČKOJ: Tražimo obilježavanje godišnjice stradanja i postavljanje spomen ploče!
Petak | 18.03.2011.

Gordana Gvozdenović, sestra oficira JNA Obrada Gvozdenovića, i Bogdana Tomović, majka devetnaestogodišnjeg vojnika Zdravka, koji su ubijeni 3. maja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, pozvale su sve nadležne u FBiH da odobre obilježavanje 19 godina od stradanja srpskih vojnika i civila.
Image

Prema njihovim riječima, ovaj zahtjev uputile su u ime svih porodica vojnika koji su stradali u zločinu u Dobrovoljačkoj ulici i jedino što žele jeste da se mirnom šetnjom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na mjestu zločina, dostojanstveno poklone sjenima svoje djece, braće, očeva, javila je Srna.

- Nikada se neću smiriti ni ja ni moja duša, sve dok najodgovorniji za stravični zločin u Dobrovoljačkoj ne budu procesuirani i kažnjeni za svoja surova nedjela - rekla je Gordana u Istočnom Sarajevu.

Ona je u ime porodica vojnika koji su stradali u Dobrovoljačkoj uputila apel svim nadležnim institucijama da odobre postavljanje spomen-ploče u znak sjećanja na stradanje njihovih najmilijih. Prema njenim riječima, ni BiH ni Sarajevo danas "nisu ni slobodna država ni slobodan grad".

Rodbina ubijenih vojnika ističe da ni Sud ni Tužilaštvo BiH ne uživaju povjerenje porodica srpskih stradalnika i da je krajnje vrijeme da se preispita status i kredibilitet ovih institucija.
(BLIN MAGAZIN)

Treba sačekati presudu Suda BiH, pa ako u presudi bude naznačen zločin u Dobrovoljačkoj, odobriti izgradnju spomen obilježja žrtvama zločina, ali bez provokativnih tekstova, a ako sud ne proglasi ratnim zločinom smrt vojnika JA, već samo posljedicu klasičnog vojnog sukoba, onda jednom zauvijek zabraniti ovakva ili slična nastojanja uznemiravanja ili pokušaj provokacija.
Last edited by poznanik on 19/03/2011 10:39, edited 1 time in total.
rijeka oz

#168 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by rijeka oz »

Sa_u_srcu wrote:Pa majku mu jebem, ima li neki zakon u ovoj zemlji, radi kojeg bi se mogla tuziti recimo tvrs, radi iznosenja neistina, i slicnih nebuloza, pa ne moze se lagati konstantno o tome, ako njihovi genarali konstantno ponavljaju da je poginulo 6 ljudi, od kud ovim maloumnicima da je stradalo 40 i vise vojnika... :shock:

I ja sam tako nekoc i onomad razmisljao :) Pa sam shvatio da oni lazu jer im se moze . Lazu , zato sto tzv bosnjacka vlast , tzv predstavnici Bosnjaka , SDA i slicni fakini vole da slusaju laz iz Bg i BL . Laz godi i prija bosnjackim usima . Laz je za SDA duznosnike milozvuk u kojem oni svrsavaju jer i oni lazu i tako vladaju . Shvatices i ti ....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#169 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by PipiDugaDevetka »

PORODICE UBIJENIH VOJNIKA U DOBROVOLJAČKOJ: Tražimo obilježavanje godišnjice stradanja i postavljanje spomen ploče!
Petak | 18.03.2011.

Gordana Gvozdenović, sestra oficira JNA Obrada Gvozdenovića, i Bogdana Tomović, majka devetnaestogodišnjeg vojnika Zdravka, koji su ubijeni 3. maja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, pozvale su sve nadležne u FBiH da odobre obilježavanje 19 godina od stradanja srpskih vojnika i civila.
Image

Prema njihovim riječima, ovaj zahtjev uputile su u ime svih porodica vojnika koji su stradali u zločinu u Dobrovoljačkoj ulici i jedino što žele jeste da se mirnom šetnjom, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na mjestu zločina, dostojanstveno poklone sjenima svoje djece, braće, očeva, javila je Srna.

- Nikada se neću smiriti ni ja ni moja duša, sve dok najodgovorniji za stravični zločin u Dobrovoljačkoj ne budu procesuirani i kažnjeni za svoja surova nedjela - rekla je Gordana u Istočnom Sarajevu.

Ona je u ime porodica vojnika koji su stradali u Dobrovoljačkoj uputila apel svim nadležnim institucijama da odobre postavljanje spomen-ploče u znak sjećanja na stradanje njihovih najmilijih. Prema njenim riječima, ni BiH ni Sarajevo danas "nisu ni slobodna država ni slobodan grad".

Rodbina ubijenih vojnika ističe da ni Sud ni Tužilaštvo BiH ne uživaju povjerenje porodica srpskih stradalnika i da je krajnje vrijeme da se preispita status i kredibilitet ovih institucija.
(BLIN MAGAZIN)

Nikako mi nije jasno zašto traže obilježavanje godišnjice ''genocida u dobrovoljačkoj'', a ne traže da postave ploču ili na neki drugi način obilježe neka mjesta u slučaju ''Kazani''?

Inače, ja se zalažem za @1gorstak-ovu ideju da se na brdima iznad Sarajeva podignu i pravoslavni, i katolički križ/krst,...ogromnih dimenzija,...sve da blješti noću iznad većinski muslimanskog grada Sarajeva.

Takođe i neku oznaku jevrejsku podići u istom stilu.
1gorstak

#170 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by 1gorstak »

PipiDugaDevetka wrote:
Petak | 18.03.2011.

Image

(BLIN MAGAZIN)

Nikako mi nije jasno zašto traže obilježavanje godišnjice ''genocida u dobrovoljačkoj'', a ne traže da postave ploču ili na neki drugi način obilježe neka mjesta u slučaju ''Kazani''?

Inače, ja se zalažem za @1gorstak-ovu ideju da se na brdima iznad Sarajeva podignu i pravoslavni, i katolički križ/krst,...ogromnih dimenzija,...sve da blješti noću iznad većinski muslimanskog grada Sarajeva.

Takođe i neku oznaku jevrejsku podići u istom stilu.
:thumbup: mozda ipak jedan, ali veci od onog u Brijescu i na istaknutom mjestu .... pa kad po noci zasvijetle svjetla na minaretima i krst od 15 metara, da imamo jos ljepsu razglednicu Sarajeva.
ROTOR 9

#171 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by ROTOR 9 »

IZA SVEGA stoji crkva i politika.. neko to mora aminovat.. CILJ JE izjednacit sve strane., cilj je definiciju agresije i genocida., pretvorit u gradjanski rat i nesretni sukob.. cilj je opravdat genocid nad Bosancima..iza svega stoji Dokumentacioni centar i odbor za organizaciju i obiljezavanje i njegovanje tradicije otadzbinskih ratova.. ( cega ba.,dodjes u moju zemlju i kazes mi da sam visak ?)
ONI u svojim glavama vide da je sve srpsko., tako da drugo i drugacije na istom je visak., vide problem.. ali ne vide nikako da su na tudjoj zemlji vijekova i da ce se vratit tamo odakle su dosli.. Podcjenili su vijekovne starosjedioce Bosne koji su goloruki skrsili neprijatelja skoro uvijek i opet ce..
Doci ce isti i 3 maja pa ce se takmicit ko ce vise izvalit gluposti., jer po njihovoj logici logici sumljaka trebalo je ubice i agresore docekat karanfilima i bozom.. od 4 aprila do 2 maja puno je Sarajlija poginulo od napada JNA i cetnika i nema tog zdravog razuma koji moze to opravdat ., zar naoruzan agreorski vojnik koji je do tad mjesec dana ubijao po Sarajevu moze biti nevin ? TO JE legitimni vojni cilj.. :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#172 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Ja se samo bojim da Izetbegović i Tihić ne pristanu na potpisivanje dogovora da se ratni zločinci u Srbiji, kojih ima na hiljade, više ne proganjaju i ne privode nadležnim sudovima za uzvratni prestanak proganjanja i hapšenja od strane Srbije. Sve u ime nekog lažnog pomirenja i lažnog gledanja u budućnost.
jarancuga

#173 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by jarancuga »

malo ih je poginulo, malo...
karanana

#174 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

Post by karanana »

evo jovo nanovo.
dolaze, i opet oni po starom o 42 poginula neduzna mladica na tome mjestu i toga dana u toj koloni.

ma gori smo mi pa nismo u stanju da im jednom za svagda na neki nacin zacepimo usta sa istinom i faktima. ili su se zaista tako zagradili i ucahurili da je nemoguce probiti do njih sa faktima.
PipiDugaDevetka

#175 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj

karanana wrote:evo jovo nanovo.
dolaze, i opet oni po starom o 42 poginula neduzna mladica na tome mjestu i toga dana u toj koloni.

ma gori smo mi pa nismo u stanju da im jednom za svagda na neki nacin zacepimo usta sa istinom i faktima. ili su se zaista tako zagradili i ucahurili da je nemoguce probiti do njih sa faktima.
Provociraš @karanana?
Jovo je u Beču i ne smije se udaljiti nigdje, neslobodan je.
:D
Post Reply