"Prednost djevojčica nad muškarcima" dolazi do izražaja jedino u pubertetskom dobu i manifestuje se (jedino) u razlikama u tjelesnoj građi. Poslije toga (18 godina +), tvoja teorija uopšte ne pije vode.eluna wrote:muški nikako da skontaju da kasne za curama po 10 - 12 godina
Muskarci upomoc!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Marcello
#151 Re: Muskarci upomoc!
- Mis mekinjas
- Wutkica
#153 Re: Muskarci upomoc!
Ako zena smatra da je vrijedno zrtve sto da ne
zrtvuje se za ono sto voli i zeli, to je nesto u zivotu....
- Cholina_Lokica
#154 Re: Muskarci upomoc!
Jako joj bas to nestoWutkica wrote:Ako zena smatra da je vrijedno zrtve sto da ne![]()
- DaysleepeR
#155 Re: Muskarci upomoc!
ja bih samo apelovao na pokretačicu teme a s obzirom na količinu seljačkih izraza koje je koristila u uvodnom postu da ne piše knjigu prije nego se naoruža književnim riječnikom
- Ghost_Rider_XXX
#156 Re: Muskarci upomoc!
A šta je to NEŠTO živa bila? To je isto kao Don Quixote i vjetrenjače. Nidje veze.Wutkica wrote:Ako zena smatra da je vrijedno zrtve sto da ne![]()
-
Envy
-
GaRGa
#158 Re: Muskarci upomoc!
izvini ali muskarac koji sa 32 godina ganja curice od 19 je debil pravi
ko bi normalan sa balavicom se zajebavao kad mozes imat zenu...
- Ghost_Rider_XXX
#159 Re: Muskarci upomoc!
U našem selu se to vabi kriza srednjih godina.GaRGa wrote:izvini ali muskarac koji sa 32 godina ganja curice od 19 je debil pravi
- fidoremilienko
#160 Re: Muskarci upomoc!
Štooooooo je debil....!?GaRGa wrote:izvini ali muskarac koji sa 32 godina ganja curice od 19 je debil pravi
-
zonbirile
#161 Re: Muskarci upomoc!
uhvati se Agate Kristi,fino je ona obradila ta misteriozna ubistva
- Wutkica
#162 Re: Muskarci upomoc!
Pa eto to nešto je njen cilj....da ce on jednog dana shvatiti da je ona stvarno spremna da bude tu za njega i da ce zaboraviti na gluposti koje ih okruzuju, i da ce biti sretni skupa, valjda se bori za neki ciljGhost_Rider_XXX wrote:A šta je to NEŠTO živa bila? To je isto kao Don Quixote i vjetrenjače. Nidje veze.Wutkica wrote:Ako zena smatra da je vrijedno zrtve sto da ne![]()
-
amhrienizi
#163 Re: Muskarci upomoc!
A šta je to NEŠTO živa bila? To je isto kao Don Quixote i vjetrenjače. Nidje veze.[/quote]
Pa eto to nešto je njen cilj....da ce on jednog dana shvatiti da je ona stvarno spremna da bude tu za njega i da ce zaboraviti na gluposti koje ih okruzuju, i da ce biti sretni skupa, valjda se bori za neki cilj
[/quote]

Pa eto to nešto je njen cilj....da ce on jednog dana shvatiti da je ona stvarno spremna da bude tu za njega i da ce zaboraviti na gluposti koje ih okruzuju, i da ce biti sretni skupa, valjda se bori za neki cilj
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#164 Re: Muskarci upomoc!
šta će ti vjera...zar ti nije dosta luda svekrva?! ako imalo razuma ima u tebi pakuj kufere i razguli iz tog legaliziranog ropstva šire porodične zadruge...spasavaj se dok nije kasno!
već se iz tvog pisanja vidi da si malo pukla u tom okruženju
već se iz tvog pisanja vidi da si malo pukla u tom okruženju
-
amhrienizi
#165 Re: Muskarci upomoc!
ok dokle smo stigli??
napustila hotel, poslije puno dugih sati provedenih po hotelskom lobiju razgovarajuci sa njim.
nasli stan na Grbavici, nije nesto, ali je ok za tri mjeseca, dok ja ne nadjem ili posao ovdje ili se opet ne ispalim vani.
a situacija sa njim?
ne moze ni on sa majkom vise, pije mu krv sa mnom ili bez mene,sad on hoce da idemo vani zajedno. dosta mu je svega, a pogotove njihove kuce i zena u kuci. (mada nesto kontam koliko god daleko bili, one ce uvijek biti tu sve doke on se ne opameti)
napokon sam preskocila preko svog ponosa i objasnila svojim roditeljima situaciju (otac mi ima problema sa pritiskom, ne zelim ga u grob tjerati zbog ovih gluposti). Oni, gle cuda, totalno razumljivi i pruzaju mi punu podrsku a da NI JEDNOM nisu rekli :vidis, bili smo u pravu.
tako da sada cistim stan (zasto ljudi izdaju prljave stanove?), gledam oglase za posao i saljem aplikacije i ovdje i vani, pa gdje prvo upali. ali sam mirna barem 3 mjeseca.
nasla sam i neku kucu koju bih mogla cuvati, tj besplatno stanovati od ljeta, ako ipak ostanem u Bosni, dok ne skontam da kupim nesto svoje.
a ja??
pa ne mogu reci da ne boli, inace ne bih postavila ovaj roman na forum, ali bolje je, iako jos ima dana kad ne znam ni ja sama gdje sam ni sta sam, meni treba ljubav i treba mi ljubav sa njim, no ako ne ide ne ide. ipak sacekat cu da vidim razvoj situacije ovako dok smo malo razdvojeni. da ne bude da nisam i to pokusala. mada je sad to u drugom planu.
hvala svim forumasima na komentarima i idejama!

napustila hotel, poslije puno dugih sati provedenih po hotelskom lobiju razgovarajuci sa njim.
nasli stan na Grbavici, nije nesto, ali je ok za tri mjeseca, dok ja ne nadjem ili posao ovdje ili se opet ne ispalim vani.
a situacija sa njim?
ne moze ni on sa majkom vise, pije mu krv sa mnom ili bez mene,sad on hoce da idemo vani zajedno. dosta mu je svega, a pogotove njihove kuce i zena u kuci. (mada nesto kontam koliko god daleko bili, one ce uvijek biti tu sve doke on se ne opameti)
napokon sam preskocila preko svog ponosa i objasnila svojim roditeljima situaciju (otac mi ima problema sa pritiskom, ne zelim ga u grob tjerati zbog ovih gluposti). Oni, gle cuda, totalno razumljivi i pruzaju mi punu podrsku a da NI JEDNOM nisu rekli :vidis, bili smo u pravu.
tako da sada cistim stan (zasto ljudi izdaju prljave stanove?), gledam oglase za posao i saljem aplikacije i ovdje i vani, pa gdje prvo upali. ali sam mirna barem 3 mjeseca.
nasla sam i neku kucu koju bih mogla cuvati, tj besplatno stanovati od ljeta, ako ipak ostanem u Bosni, dok ne skontam da kupim nesto svoje.
a ja??
pa ne mogu reci da ne boli, inace ne bih postavila ovaj roman na forum, ali bolje je, iako jos ima dana kad ne znam ni ja sama gdje sam ni sta sam, meni treba ljubav i treba mi ljubav sa njim, no ako ne ide ne ide. ipak sacekat cu da vidim razvoj situacije ovako dok smo malo razdvojeni. da ne bude da nisam i to pokusala. mada je sad to u drugom planu.
hvala svim forumasima na komentarima i idejama!
-
amhrienizi
#166 Re: Muskarci upomoc!
već se iz tvog pisanja vidi da si malo pukla u tom okruženju[/quote]
ma ja sam ti odavno pukla kad sam se do ovdje dovela!
ma ja sam ti odavno pukla kad sam se do ovdje dovela!
- Marcello
#167 Re: Muskarci upomoc!
Mislim da niko ovdje ne osporava "borbu za nešto" jer je "borba" zapravo sastavni dio čitavog života. Borba započinje još prije rođenja u majčinoj utrobi kada gomila "you're in the army now" spermića trčećim korakom jure prema jajnoj stanici sa jednim jedinim ciljem dok ona čitavo vrijeme vrišti "hit me, hit me you motherfucker", potom se nastavlja u vrtićima gdje nas zločeste tete plaše babarogama ako ne budemo rezali noktiće, zatim u osnovnim i srednjim školama koji su u normalnim državama preduslov za upis na faksiće, potom slijedi borba na faksićima za što bolji uspjeh jer je on opet u isto tako normalnim državama preduslov za lakše zaposlenje ili barem sticanje stipendije, a u međuvremenu u fazi odrastanja i nešto poslije toga svi se borimo za što bolji i ugodniji život... Dakle, čitavo vrijeme se borimo za nešto što je samo po sebi realno i isto tako logično jer bez te borbe ne bi ni postojali, ili možda i bi, ali bi tada bili duboko prekriveni sjenama drugih ljudi ispod kojih ne bi bili primjetljivi. Stoga i jeste logično da se svako od nas bori svom žestinom za onoga koga voli pod uslovom da to ima smisla kao i sve gore navedeno, dakle, da sve ono za što se borimo nije čisti produkt naših imaginarnih snova, odnosno nečega za što se trebamo boriti jer smo si umislili da se to nešto može promjeniti, i da nam to nešto uistinu prijeko treba.Wutkica wrote:Pa eto to nešto je njen cilj....da ce on jednog dana shvatiti da je ona stvarno spremna da bude tu za njega i da ce zaboraviti na gluposti koje ih okruzuju, i da ce biti sretni skupa, valjda se bori za neki cilj
Pretpostavimo za početak da je lik iz crtanog filma odnosno ove priče zaista stvaran, i da se sve odvilo upravo ovako kako je autorica teme i napisala... "Borba za ljubav" u ovom kontekstu treba biti poticajna u smislu da se partneru koji pravi ovakve kardinalne greške treba pojasniti i po potrebi debelo potcrtati gdje griješi, a potom po reakcijama koje mogu doći i nešto poslije jer "svaka informacija u različitim sistemima shvatanja treba isto tako različito vrijeme za obradu i prihvatanje" podvući konačan zaključak o tome koji je odgovor najbolji na pitanje "kako dalje, i da li uopšte treba sa nekim ići dalje".
Pretjerano "angažovanje i poklanjanje pažnje" ovakim osobama ih uopšte neće popraviti, naprotiv, to će ih još više razmaziti i načiniti gorim jer tolerisanje gluposti koje prave bez obzira na opomenu koja je izdata već milijardu puta u principu znači i prećutno odobravanje onoga što radi. Sugestije ili kritike nakon ovoga više nemaju smisla, one postaju prećutno odobravanje jer nema reakcija. Dakle, ako je "nekome stalo do nekoga" naravno da treba svim silama ustrajati na tome da se ta osoba promjeni na bolje, ali ako ta osoba čak ni nakon 42 godine (slovima napisano: četrdeset i dvije godine) ne može shvatiti "za što mu služi majka a za što supruga" onda se tu nema šta puno raspravljati, pisati, i polemisati, jer ljudi u tim godinama trebaju razmišljati i obrađivati dosta kompleksnije informacije i probleme.
Zaključak je ovdje jasan sam po sebi, još u samom početku priče. Imaginarna razmišljanja o tome "da će nešto biti bolje" samo dodatno mogu unazaditi onoga ko razmišlja na takav način, i mislim da je najbolje riješenje za kćerku visokog preCjednika kristalno čista situacija u kojoj će lik kojeg kuje u zvijezde smoći hrabrosti i reći "volim te , uradit ćemo ono što je najboje za nas" ili barem "cijelo vrijeme si voljela pogrešnu osobu, ja sam obična 3,14čka i volim svoju mamu".
Evo malo "džigare", čisto da vam potrošim limit...
-
amhrienizi
#168 Re: Muskarci upomoc!
ja. Dakle, ako je "nekome stalo do nekoga" naravno da treba svim silama ustrajati na tome da se ta osoba promjeni na bolje, ali ako ta osoba čak ni nakon 42 godine (slovima napisano: četrdeset i dvije godine) ne može shvatiti "za što mu služi majka a za što supruga" onda se tu nema šta puno raspravljati, pisati, i polemisati, jer ljudi u tim godinama trebaju razmišljati i obrađivati dosta kompleksnije informacije i probleme.
Zaključak je ovdje jasan sam po sebi, još u samom početku priče. Imaginarna razmišljanja o tome "da će nešto biti bolje" samo dodatno mogu unazaditi onoga ko razmišlja na takav način, i mislim da je najbolje riješenje za kćerku visokog preCjednika kristalno čista situacija u kojoj će lik kojeg kuje u zvijezde smoći hrabrosti i reći "volim te , uradit ćemo ono što je najboje za nas" ili barem "cijelo vrijeme si voljela pogrešnu osobu, ja sam obična 3,14čka i volim svoju mamu".
- Marcello
#169 Re: Muskarci upomoc!
Ovdje su samo moji citati i ne vidim da si bilo šta dodala... ali vjeruj mi, ako je sve ovo što si napisala istina, ne mora ti čak ništa ni reći. Može samo oboriti pogled i ćutati. Za mene je i to jedan od ekstra kvalitetnih odgovora jer će ti sve biti jasno.amhrienizi wrote:ja. Dakle, ako je "nekome stalo do nekoga" naravno da treba svim silama ustrajati na tome da se ta osoba promjeni na bolje, ali ako ta osoba čak ni nakon 42 godine (slovima napisano: četrdeset i dvije godine) ne može shvatiti "za što mu služi majka a za što supruga" onda se tu nema šta puno raspravljati, pisati, i polemisati, jer ljudi u tim godinama trebaju razmišljati i obrađivati dosta kompleksnije informacije i probleme.
Širi krila i leti...
-
amhrienizi
#170 Re: Muskarci upomoc!
@marcello
nisam nista ni komentarisala osim
jer ona recenica sto je crvenim slovima oslikava i moje misljenje.
ovo je sve istina sto ne bi bila!?! znate li vi ljudi dragi koliko ja vec dugo nisam prirpdnim snom zaspala? ali hajde eto.. bilo proslo.
i oni komentari da pisem knjigu i trazim ideje za zvrsetak, blago meni, daj Boze da je tako.
ali ko zna ako ikad zavrsim onu prvu, mogla bih komotno i drugu poceti pisati, temu imam!
ha ja ba
nisam nista ni komentarisala osim
ovo je sve istina sto ne bi bila!?! znate li vi ljudi dragi koliko ja vec dugo nisam prirpdnim snom zaspala? ali hajde eto.. bilo proslo.
i oni komentari da pisem knjigu i trazim ideje za zvrsetak, blago meni, daj Boze da je tako.
ali ko zna ako ikad zavrsim onu prvu, mogla bih komotno i drugu poceti pisati, temu imam!
ha ja ba
-
amhrienizi
#171 Re: Muskarci upomoc!
Ovdje su samo moji citati i ne vidim da si bilo šta dodala... ali vjeruj mi, ako je sve ovo što si napisala istina, ne mora ti čak ništa ni reći. Može samo oboriti pogled i ćutati. Za mene je i to jedan od ekstra kvalitetnih odgovora jer će ti sve biti jasno.
samo te ovo nisam skontala??
-
vilhana
#172 Re: Muskarci upomoc!
Nista ti se tu nece promjeniti.. Muskarci se ne mjanjaju.. Nije on dijete da ga neko moze prekorenuti kako je njemu cejf.. Nego ti jaranice nadji sebi nekog ko zivi sam... Bit ce ti mnogo bolje... 
- Marcello
#173 Re: Muskarci upomoc!
Neki ljudi su veće 3,14čke nego što misliš, i nemaju hrabrosti da te pogledaju u oči i kažu ti "oprosti, ali mi stvarno nismo jedno za drugo". Takve osobe obično umjesto odgovora na tvoje pitanje "ljubavi, ovako više ne ide, da li je ovo stvarno kraj ili novi početak" spuste pogled i ćute. U ovom smislu, to ćutanje je praktično i odgovor...amhrienizi wrote:Ovdje su samo moji citati i ne vidim da si bilo šta dodala... ali vjeruj mi, ako je sve ovo što si napisala istina, ne mora ti čak ništa ni reći. Može samo oboriti pogled i ćutati. Za mene je i to jedan od ekstra kvalitetnih odgovora jer će ti sve biti jasno.
- A možda mu je upala i mušica u usta dok je htio odgovoriti...
- A možda ga je neko "zdrmo" hepekom... (mmmmm, hepeeeeeek)
- A možda razmišlja o nečem sasvim trećem, recimo, Windowsu 88...
- A možda...
-
amhrienizi
#174 Re: Muskarci upomoc!
@marcello
ahaaaaaaaa sad kontam!!!
a mozda je...
ahaaaaaaaa sad kontam!!!
a mozda je...
- burek_in_space
#175 Re: Muskarci upomoc!
@amhrienizi - koristi neku drugu boju, crvena je rezervisana za moderatore i administratore foruma.