Spominjala sam Suboticu ...

spreca wrote:Jest jaro ali posle KalesijeSKAFISKAFNJAK wrote:zivinice bez premca![]()
![]()
Tijana_NS wrote:Nisu bili u skoli, a kamoli u KrakovuUna ragazza wrote:Meni je jos jace Bukurest i Bratislava, i Krakow...jedan od najljepsih istocnoevropskih gradova...
To je kad ljudi napamet govore a nisu bili...
Ubjedjujes nas da su najljepsi Subotica, Novi Sada, Bukurest i Kijev, i ocekujes neku objektivnost? Ti ravnicarski copy/paste gradovi meni jesu beznadezno dosadni i depresivni, s time sto ja barem priznajem da je to moj licni ukus, sta cu kad volim da se zelene brda i planine.Tijana_NS wrote: Obozavam da procitam ovakvu glupost i sita se ismejem![]()
Kijev i Skoplje u istoj rechenici, pa sa znakom jednakosti![]()
![]()
ode tema u helac, svaki cigo svoga konja hvali. Kriteriji mogu biti panorama, uredjenost, gradske ulice, zelene povrsine, uprava, profil stanovnistva, arhitektura, historijski spomenici, turizam, itd, i jedan grad moze biti sjajan u jednoj oblasti a mizeran u drugoj, i onda je uzaludna rasprava je li ti dobar ili los grad, svaki grad je jak u necemu i slab istovremeno, izuzev naravno Kalesije koja je jedina bez mane.Una ragazza wrote:
Eh lako je tebi iz Beca a i meni sa drugog kraja Evrope govorit...
Neki nisu otisli dalje od Makarske...ali KONJIC

Ja se fakat divim sposobnosti nekih ljudi da selektivno citaju, i opet procitaju ono sto nije napisano. Dakle, evo i velikim slovima, tema je NAJLJEPSI gradovi ex-yu, ne koliko je kafa u nekom gradu, koliko je parking i koliko je nocenje.Erzsebet wrote: Pa kako onda nisam ljubomoran na Ohrid, Zadar, Piran??? Govorim ti samo da je Dubrovnik precijenjen, jer grad u kojem je 30€ noćenje, gdje se parking plaća 24 sata dnevno u cijelom gradu, gdje je kafa 25 kuna, jednostavno mora ponuditi mnogo više nego što nudi. A nudi samo stari grad, i to je to, ostalo nije ništa posebno u odnosu na ostale hrvatske gradove. Uopšte nisam ljubomoran, ja imam kuću pored Dubrovnika i znam tačno o čemu pričam.
fakat wrote:Moze li se postaviti anketa sa izborom desetak najcesce spominjanih gradova (ukljucujuci Kalesiju)?
Ovo nije Banjaluka, ovo je Novoselija.sheilak wrote:Hajde da se vise ne svadjamo i kazemo da je BL najljepsa. I tako ima najvise glasova.![]()
Posebno Rim , na 7 ravnica ...Una ragazza wrote:Brda i planine se trebaju zelenit na selima a ne u gradovima![]()
Najljepsi gradovi Evrope i svijeta su ravnicarski, jer imaju prostora za sirenje, gradnju, uredjenje, a i izgledaju urednije...izuzetak su jedino brdoviti mediteranski gradovi jer imaju more, ili oni u Svicarskoj zbog jezera...
Ali sve najljepse metropole su ravni gradovi...
Džaba meni je Sarajevo lijepo baš zbog brda okoloUna ragazza wrote:Brda i planine se trebaju zelenit na selima a ne u gradovima![]()
Najljepsi gradovi Evrope i svijeta su ravnicarski, jer imaju prostora za sirenje, gradnju, uredjenje, a i izgledaju urednije...izuzetak su jedino brdoviti mediteranski gradovi jer imaju more, ili oni u Svicarskoj zbog jezera...
Ali sve najljepse metropole su ravni gradovi...
poznanik wrote:Trebinje je bio jedan od najljepših gradova...do rata, dok ga nisu "zaprljali"...
Danas je to Varaždin, bez konkurencije!
slika jepirmin wrote:Ovo nije Banjaluka, ovo je Novoselija.sheilak wrote:Hajde da se vise ne svadjamo i kazemo da je BL najljepsa. I tako ima najvise glasova.![]()
![]()
![]()
Salim se!!!![]()
![]()
![]()
Fotka je odlicna!![]()
Koliko sam samo ljetnih dana ovdje proveo.![]()

Možda samo primorski gradovi.Mis mekinjas wrote:Ne znam, neko primijeti kako svi svoje gradove stavljaju na pijedestal...![]()
Ja Banjalučanka nisam, iako sam samo rođena tamo....
I možda da se stavi na temu dajte TOP3 većih gradova, i TOP3 manjih gradova, mjesta, opštinaopćina, kako ko voli....
I dalje
1. Banja Luka
2. Mostar
3. ovo mi je teško... Maribor, Ljubljana
Manja mjesta/gradovi
1. Rovinj
2. Hvar /Hvar
3. Konjic je lijep, Ohrid, Cetinje i ovo je teško![]()
![]()
![]()
![]()
Inače najljepša republika bivše države je Crna Gora, kako god se sad neko vrijeđao, ali ta je ljepota neprevaziđena.....