Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
because_of_you

#151 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Ja volEm ili skroz ravno ili minimalno 10 cm :D :lol: :-)
Altheda

#152 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Image
Image

Rezervisala kod djevojke na PIK-u, Shoepleasure. :)
Biće moje u aprilu aBd. :thumbup:
because_of_you

#153 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Sad će te svi sa foruma moći prepoznati u tramvaju ili na Ferhadiji :D :D

Evo za ove što im treba za uzbrdo i nizbrdo :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
Eleonora

#154 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

Altheda wrote:Image
Image

Rezervisala kod djevojke na PIK-u, Shoepleasure. :)
Biće moje u aprilu aBd. :thumbup:
I gdje ces ih nosat?! :D
Altheda

#155 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Haha, jedva čekam!
Da ih pronosam, mislim, ne da me prepoznaju. :lol: :lol:

Mada se još uvijek dvoumim između tih i ovih:

Image
Image

Iako one prve, čini mi se, ljepše izgledaju na nozi, kako sam vidjela na nekim slikama.

Imaju i ovako:

Image

Image

Image

A i ove su premedene:

Image

Hahahah, jooooj, zaljubila sam se u Irregular Choice cipelice. :(
Altheda

#156 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Eleonora, nosiću ih po gradu. :P
Ma nosiću ih i danju i noću, kako god mi bude odgovaralo, ne ograničavam se puno baš. :)
Jedino mi nisu za neke ozbiljne, formalne prilike ili za neke ušminkane izlaske, ali za svakodnevnu šetnju ili obični večernji izlazak, svakako.

Mislim da će vrlo dobro ići uz moj novi stajling (koji je jedan momak opisao kao egzotičan, a meni se opis sviđa :D ), a i kad se obuku na vrlo jednostavnu crnu odjeću, izgledaće super. :)
because_of_you

#157 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Hjooj, meni su više za one prilike gdje se ide autom.. Nešto ne meRem zamisliti da uđem u tramvaj sa njima :D Ili da hodam 2 sata, i dođem kući a one pocrnile od prašine :-)
Altheda

#158 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Što se tiče visine pete, mislim da mi ne bi trebao biti problem biti na njima satima. Imam jedne gležnjerice sa petom te visine i jaaaaako su udobne, mogu biti cijeli dan u njima.
A prašina... pa dobro, nije sad da ću hodat u njima bilo gdje i po bilo kakvom vremenu, ali vjerujem da će se iskoristiti.

Nisam dosad baš nosila "zanimljivu" obuću, pa se baš radujem da vidim kako ću to sve uklopiti. :D
Eleonora

#159 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

Altheda wrote:Eleonora, nosiću ih po gradu. :P
Ma nosiću ih i danju i noću, kako god mi bude odgovaralo, ne ograničavam se puno baš. :)
Jedino mi nisu za neke ozbiljne, formalne prilike ili za neke ušminkane izlaske, ali za svakodnevnu šetnju ili obični večernji izlazak, svakako.

Mislim da će vrlo dobro ići uz moj novi stajling (koji je jedan momak opisao kao egzotičan, a meni se opis sviđa :D ), a i kad se obuku na vrlo jednostavnu crnu odjeću, izgledaće super. :)
Ako ces u Milano, super. Al ovo nosati po Sarajevu ili nekom drugom manjem gradu u BiH, meni je smijesno. :D
Ovo su prave artisticke cipele ;-) , i nisu bas za tako cesto nosenje, ako me kontas, pogotovo ne ovdje kod nas. :lol:
Al igra boja, dizajn :thumbup:
Altheda

#160 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Pa onda ni ja nisam za ovog grada ako po njemu hodam sa crvenim ružom na usnama i nekim haljinicama i kombinacijama koje se ne viđaju baš u ovom gradu.

Da li je Aida Đapo aka Idda van Munster (ako ne znate ko je, proguglajte) hodajući cirkus onda ili samo djevojka koja ima svoj stil i ne obazire se na druge? ;-)

Mislim da me ne treba ograničavati veličina grada i navike življenja okoline u onome što želim da nosim. I mislim da se i neke šašave cipele, torbice ili neke druge odijevne stvari mogu jako fino ukombinovati da ne izgledaju napadno.
Bilo kako bilo, meni se sviđaju, pa biće već prilike da se nose. ;-)

E, jes', nisam baš mislila da neću izlaziti iz njih, kad sam rekla da ću ih nositi i danju i noću, nego samo to da me vrijeme baš neće ograničavati. :D
because_of_you

#161 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Jednom je jedna djevojka slična toj Aidi ušla u trolu, meni bilo baš weird vidjeti nekoga takvoga, plus u javnom prijevozu :-? :) Voljela bih da sam je bolje snimila :D :D :D
Altheda

#162 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Pa onda sam i ja u zadnje vrijeme malo čudna, jer i moj stil malo vuče na takav. :P

Znam da je neobično, u pravu je Eleonora, ali sve što radim radim zbog sebe, a moj izgled i moje cipele nikog neće povrijediti. To što će se neko (vjerovatno) smijati, a Bože moj, nikad se nije svima sve sviđalo i čovjek ako malo odskače od okoline odmah mu se šapuće iza leđa. Narodu nikad ugoditi, zato ugađajmo sebi. :P

I da ne idemo više offtopic, dajte još cipela. :D :D
Eleonora

#163 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

Altheda wrote:Pa onda ni ja nisam za ovog grada ako po njemu hodam sa crvenim ružom na usnama i nekim haljinicama i kombinacijama koje se ne viđaju baš u ovom gradu.

Da li je Aida Đapo aka Idda van Munster (ako ne znate ko je, proguglajte) hodajući cirkus onda ili samo djevojka koja ima svoj stil i ne obazire se na druge? ;-)

Mislim da me ne treba ograničavati veličina grada i navike življenja okoline u onome što želim da nosim. I mislim da se i neke šašave cipele, torbice ili neke druge odijevne stvari mogu jako fino ukombinovati da ne izgledaju napadno.
Bilo kako bilo, meni se sviđaju, pa biće već prilike da se nose. ;-)
Znala sam da ces ovako odgovorit. :D No dobro, ok je. :-D

Vidjala sam pomenutu osobu u javnom gradskom prevozu, i znam je iz naselja :D , lijepa cura. Al stvarno ne znam jel do mene, al ona meni djeluje tako ukoceno i vjestacki.
Jos sa takvim stavom, tako obucena, u onako smrdljivoj, prasnjavoj troli, meni kao meni, je to bilo uzasno smijesno. :lol: Gledaju je one nane i dede, djeca zadirkuju, posmatraju. :lol:

Samo hocu da kazem, fenomenalno je kad neko ima stil i ZNA GA NOSITI. To se jednostavno osjeti. Kad neko nije siguran u ono sto nosi, itekako se osjeti ta nesigurnost.

Sretno sa tvojim cipelicama, kao umjetnicko djelo, meni su ovakve :thumbup: .
I sto je najbitnije, uzivaj ih nositi, i pazi da se ne isprljaju u ovom nasem cistom gradu. :D :razz:
because_of_you

#164 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Jel to ista osoba ta iz trole i ta što Altheda spominje? :) Ova je imala praaavo neobičan glas, haman muški grub :-)

Slažem se, treba furati svoje... :thumbup:
Eleonora

#165 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

because_of_you wrote:Jel to ista osoba ta iz trole i ta što Altheda spominje? :) Ova je imala praaavo neobičan glas, haman muški grub :-)

Kazem, bila je ukocena i nije ni pricala. :oops: :D Ko lutka. :zoka:

Ja volim cizme, tako da ovo nije izgleda tema za mene. :D
Altheda

#166 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Hahah, pa dobro, ne izgledam ja baš kao dotična djevojka, ali mi se sviđa taj stil i unosim elemente istog u svoj. Dakle, ne odskačem od okoline kao ona, ali definitivno volim malo neobičnije kombinacije.

Slažem se, ipak, sa svime što si rekla.
I hvala, potrudiću se da ih održim čistima. To će biti moje prve "lude" cipele. :D

Ne mogu da nađem sliku onih udobnih koje sam spominjala, da vidite da volim i normalnu obuću. :lol: :lol:
Altheda

#167 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

because_of_you wrote:Jel to ista osoba ta iz trole i ta što Altheda spominje? :) Ova je imala praaavo neobičan glas, haman muški grub :-)

Ne bih ni ja znala reći, Aidu sam čula jednom, ali mi nije imala grub niti neobičan glas. Moguće je da ima još "čudakinja" u gradu. :oops: :D
Altheda

#168 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Altheda »

Image
Image
Image
Image
Image

Djevojka ove cipele nabavlja iz inostranstva i većinu prodaje po vrlo pristupačnim cijenama. Naravno, ako nisu udobne, onda ni cijene nisu pristupačne. :D
because_of_you

#169 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Ove bež su slatke :thumbup: Koliko money-a? :D
Eleonora

#170 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

:shock:
Ja ne smijem nositi ovoliku štiklu :lol:
because_of_you

#171 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Eleonora wrote::shock:

S obzirom da imaš 98 godina dobro je i da hodaš ikako :lol: :lol: :lol: :lol: ;-)
Eleonora

#172 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

because_of_you wrote:
Eleonora wrote::shock:

S obzirom da imaš 98 godina dobro je i da hodaš ikako :lol: :lol: :lol: :lol: ;-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Gospoda Ministarka

#173 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

Altheda wrote:Image

Djevojka ove cipele nabavlja iz inostranstva i većinu prodaje po vrlo pristupačnim cijenama. Naravno, ako nisu udobne, onda ni cijene nisu pristupačne. :D
Ove se mogu nabaviti u Sarajevu?
Koja je cijena i kako mogu doci do te djevojke?

BTW, nisam osoba koja osuduje druge zato sto izgledaju drugacije, naprotiv, jako to cijenim, izdvajati se iz uniformiranosti ali ja zaista nikad ne bih obula nijedne cipelice sa prethodne str. sto okacise Sanabe i Altheda (osim ovih bez :D ). Sto se tice Aide, to je je li ona pin up djevojka, svaka cast djevojci, vrhunski izgleda, prelijepa i fino je napraviti ime na tome sto se cudno (mada u tome nema nista cudno, ipak se to oblacilo prije 50ak god) oblacis.
Mis mekinjas

#174 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Mis mekinjas »

:roll:
šta je vama lijepo u baletankama, i onim odurnim cipelama na špic. Ja bih onog ko je to izmislio, poslala u ludnicu, ne znam šta mi je ružnije... :roll:
udobnost mi nije dovoljan razlog, ima cipela sa petama od 12cm, koje su udobne... :)
Michun

#175 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Mis mekinjas wrote::roll:
šta je vama lijepo u baletankama, i onim odurnim cipelama na špic. Ja bih onog ko je to izmislio, poslala u ludnicu, ne znam šta mi je ružnije... :roll:
udobnost mi nije dovoljan razlog, ima cipela sa petama od 12cm, koje su udobne... :)
uh pa ne mozes tako...o ukusima se ne raspravlja :)
baletanke su jakooo bolne, barem meni, jer su preravne. ja doduse kupila onaj neki gel za petu u dr. schoolu pa ubacim u baletanke. inace stupam kad hodam pa me ledja zabole ako sam u preravnom.
a koje su odurne cipele na spic?
za mene nema nista ljepse od klasicne salonke kao recimo louboutin sto pravi.
Post Reply