Adem meda wrote:Moja rodica djetetu nadila ime KAAN ..
znaci vec su turska imena pocela dominirati
bit ce dosta seherzada,onur,kaan,ejsan,ezel heheh
Moderator: anex
Adem meda wrote:Moja rodica djetetu nadila ime KAAN ..
sanabe wrote:theTruePath wrote:Adem meda wrote:Moja rodica djetetu nadila ime KAAN ..
znaci vec su turska imena pocela dominirati
bit ce dosta seherzada,onur,kaan,ejsan,ezel heheh
imal iko osim mene da ne gleda ovu glupu seriju?![]()
![]()
bolja je ova druga serija na Hajatu, Indija, a u njoj imenaaaaa![]()
Durga je jedno od imena![]()
Durga, Maya, Melisa, Raul, Romiro, Tarso, Ines, Silvija, Ivon.......ocam' pravo fina imena
bez_ideje wrote:To je Todor nekako kul
------------------------------------theTruePath wrote:Među Hrvatima ne dominiraju Slavenska imena ima nekoliko stoljeća. Ne mogu se sada točno sjetiti ali jednom je Papa dao nekakvu naputnicu da se po Europi djeci daju bibliska imena. Hravti su to najdosljednije prihvatili.
Od tuda ova iemna tipa Josip, Ivan, ...
Nisu jedini,,ni medju ostalim hriscanskim narodima nema dosta lokalnih imena,ja mislim da su Srbi najvise sacuvali ta imena...vjerovatno jer je pravoslavna crkva prihvatila ih kao svoja
Među Hrvatima ne dominiraju Slavenska imena ima nekoliko stoljeća. Ne mogu se sada točno sjetiti ali jednom je Papa dao nekakvu naputnicu da se po Europi djeci daju bibliska imena. Hravti su to najdosljednije prihvatili.
---------------------------------------------------------------------------------------------------theTruePath wrote:Cika Josip je fino objasnnio zombi:
Među Hrvatima ne dominiraju Slavenska imena ima nekoliko stoljeća. Ne mogu se sada točno sjetiti ali jednom je Papa dao nekakvu naputnicu da se po Europi djeci daju bibliska imena. Hravti su to najdosljednije prihvatili.
hrvati su se prije katolicanstva zvali Marija,Josip? sve se bojim!!!
a grcka i latinska imena se mogu porediti sa turskim i perzijskim,,,dio su krscanske kulture i sirila se zajedno s krscanstvom medju slavenima,germanima i sl narodima kako su prihvacali krscanstvo
ma oni vjerovatno aludiraju na Muslimane kao narod, a ne Bošnjak čisto zbog nepostojanja termina Bošnjak prijezonbirile wrote:---------------------------------------------------------------------------------------------------theTruePath wrote:Cika Josip je fino objasnnio zombi:
hrvati su se prije katolicanstva zvali Marija,Josip? sve se bojim!!!
a grcka i latinska imena se mogu porediti sa turskim i perzijskim,,,dio su krscanske kulture i sirila se zajedno s krscanstvom medju slavenima,germanima i sl narodima kako su prihvacali krscanstvo
pa to ti i ja tvrdim,ime možeš vezati za narod,ne isključivo za vjeru.Znači imena su Bošnjačka,ne muslimanska.
Bloo wrote:meni se čak sviđa i Arslan zbog onog lava iz NarnijeMa.Le.Na wrote:jaooo i Tvrko i Mak mi se svidjaaaaBloo wrote:meni se svida Tvrtko
nekak je bosanskoi imao bi k nadimak
Tvrdi
moja djeca će se (pored hatidža) zvati i MUTNJEŽAsanabe wrote:
![]()
Durga, Maya, Melisa, Raul, Romiro, Tarso, Ines, Silvija, Ivon.......ocam' pravo fina imena
bijela wrote:moja djeca će se (pored hatidža) zvati i MUTNJEŽAsanabe wrote:
![]()
Ma.Le.Na wrote:..svidja mi se i Arwen
Naravno da ne treba ismijavati imena, ali očigledno ljudi imaju različite estetske poglede. Meni, lično, Hatidža, Šaban, Harun, Muhamed, Džanan ne zvuče lijepo - previše napadno za mekani, bosanski jezik. Baš kao npr. Petar, Vukosav(a), Uglješa, Vladisav(a), Pantelija... Ali, sve je subjektivno.theTruePath wrote:bijela wrote:moja djeca će se (pored hatidža) zvati i MUTNJEŽAsanabe wrote:
![]()
Ne znam zasto ismijavas prelijepo ime Hatidza? u zadnje vrijeme je opet pocelo biti popularno ali u arapskoj forumi Hadidza
Dolar, Cunami, Lućijano, Merijidijanoconvict wrote:Romi su najoriginalniji - Roki, Rambo, Elvis, Tarzan, Tornado...
Ovoga ima u Dalmaciji koliko hoces; Luci(j)ano, Fabi(j)o, Antoni(j)o itd...inspektorica javert wrote:Dolar, Cunami, Lućijano, Merijidijanoconvict wrote:Romi su najoriginalniji - Roki, Rambo, Elvis, Tarzan, Tornado...![]()
naravno..obzirom na geografski položaj, i očekivana imena.. samo za naše podneblje, konkretno okolinu SA nije baš uobičajeno ime.. meni je fakat bilo presmiješno kad sam čula ime Lućijano HalilovićBiH-x wrote:Ovoga ima u Dalmaciji koliko hoces; Luci(j)ano, Fabi(j)o, Antoni(j)o itd...inspektorica javert wrote:Dolar, Cunami, Lućijano, Merijidijanoconvict wrote:Romi su najoriginalniji - Roki, Rambo, Elvis, Tarzan, Tornado...![]()
----------------------------theTruePath wrote:to hrvati malo glume talijane