Avene mineralna sa spf 50. Ja je imam, dobra kremica. Košta 26 - 27 km.bez_ideje wrote:Je li koristio neko tu,da mi kaze iz prve ruke,kako se ponasa na svakodnevnoj bazi ?
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
-
Karen
#151 Re: Njega tijela (zenska tema)
-
Karen
#152 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja imam teški dermatitis na licu (perioralni). Već 4 mjeseca ne mrda, izludila sam. Kortikosteroidi malo pomognu, ali dugoročno više štete nego koristi.butterfly_01 wrote:je li neko ima problem sa atopijskim dermatitisom i da mu je blago zahvatio lice?
kako se borite s tim??
Ne umivam lice vodom i gelom, nego mlijekom i losionom, i sve kreme su mi za suhu i osjetljivu kožu iz apoteka. Avene je jedna od najboljih, sad koristim Ducray. I još mi je Holyplant dobro bademovo ulje, ima ga u dm-u.
- butterfly_01
#153 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala.. morat cu probati. ja ne znam na sta mi lice reaguje i kad mi se crvenilo pojavi na licu. samo se ujutro probudim i vidim da mi je crveno lice i strasno me pecka.Karen wrote:Ja imam teški dermatitis na licu (perioralni). Već 4 mjeseca ne mrda, izludila sam. Kortikosteroidi malo pomognu, ali dugoročno više štete nego koristi.butterfly_01 wrote:je li neko ima problem sa atopijskim dermatitisom i da mu je blago zahvatio lice?
kako se borite s tim??
Ne umivam lice vodom i gelom, nego mlijekom i losionom, i sve kreme su mi za suhu i osjetljivu kožu iz apoteka. Avene je jedna od najboljih, sad koristim Ducray. I još mi je Holyplant dobro bademovo ulje, ima ga u dm-u.
isla sam doktorici Arslanagic na pregled, ali privatno i ona mi je propisala ove neke kreme aderma..
ima nekog napretka. samo bih voljela ako ima neki prirodni nacin da pokusam necim njegovati lice....
jos jednom hvala...
- Wutkica
#154 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja ovaj koristim....Nivea mi opet najvise odgovara, najvecu hidrataciju dobijemZelena Carapa wrote:meni je koza super poslije, a inace mi je suha.yellow cat wrote:
Da nije premasna koža poslije ili upija?
- Wutkica
#155 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ima li neko iskustva s onom kozmetikom etre belle u bbi? Bila sam razgledavala malo, imaju i nekih tretmana za lice sad vrijede li ili samo onako urade standardni tretman? Inace dosta se razmisljam o odlasku kod kozmeticarke jer imam dehidriranu i suhu kozu lica 
-
debela
#156 Re: Njega tijela (zenska tema)
avene cleanance spf 30 emulzija u narandzastoj ambalazi, ali obrati paznju da pise cleanance na njoj jer je bas ta napravljena za kozu sklonu aknama pa je samim tim nemasna i nekomedona.bez_ideje wrote:Dakle,treba mi visoka zastita lica od Sunca u obliku dnevne kreme tj.podlogle za makeup.....naglasak da ne masti kozu,ne zaceplja pore......Sta je najvisocije sto mogu pribaviti ?
- Zelena Carapa
#157 Re: Njega tijela (zenska tema)
koristila sam je ja, tj. kupila stavjala jedno 15-20 dana i odlozila...masna, vidljiva (ostavlja bijeli trag a i sjajis se), zatvorila pore, pojavile se i akne (inace ih nemam) a cak su mi i pjege bile uvecane, tj pojavili se prelazi izmedju bjele koze i neke mrlje na licu - ajme...ne znam what went wrong ali je svakako ne preporucujem. Totalno mi bila kontraproduktivna.drekalica28 wrote:bez_ideje wrote:Dakle,treba mi visoka zastita lica od Sunca u obliku dnevne kreme tj.podlogle za makeup.....naglasak da ne masti kozu,ne zaceplja pore......Sta je najvisocije sto mogu pribaviti ?
Hmmm....možda Vichy Soleil?
http://www.pharmacyathand.co.uk/gbu0-pr ... Areas.html
eh sad, cula sam da je sad neka naprednija verzija u prodaji tako da uzmes ne znam kakva je ona.
-
drekalica28
#158 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ne znam ja ništa o toj kremi, nego sam čula apotekarku kako je curi jednoj objašnajvala, i to još prošle godine.
A malo me čudi i to što je masna.
Pa majka mu stara, eto piše na tubi, zadnji red, da je mat.
Možda je do tipa kože, odnosno imaju različite kreme za različite tipove kože.
A malo me čudi i to što je masna.
Pa majka mu stara, eto piše na tubi, zadnji red, da je mat.
- Partizzanka
#159 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja se njom trackam na moru ... i meni se nekako prilijepi za lice (iako ja jos uvijek ne vjerujem u tu teoriju da nama plasiraju neki sljam a da se vani moze kupiti kvalitetnih vichy proizvoda - moja je kupljena vani) i nekako se sva oznojim po licu (sto je extra cudno!)
i imam taj neki sloj koji i sama osjetim
i sve njihove kreme su mi takve kao da oblozim kozu nekim filmom providnim
a da ne govoirm kako je gusta ova 50 faktor! razmazat je kooooooooo pa treba ti lopata da je razneses po kozi!
a da ne govoirm kako je gusta ova 50 faktor! razmazat je kooooooooo pa treba ti lopata da je razneses po kozi!
- Zelena Carapa
#160 Re: Njega tijela (zenska tema)
pisalo je i da stiti od sunca, a meni darmar napravila sa flekama, jedva ih se rjesihdrekalica28 wrote:Ne znam ja ništa o toj kremi, nego sam čula apotekarku kako je curi jednoj objašnajvala, i to još prošle godine.
A malo me čudi i to što je masna.![]()
Pa majka mu stara, eto piše na tubi, zadnji red, da je mat.![]()
- Zelena Carapa
#161 Re: Njega tijela (zenska tema)
da, da to sam zaboravila znojila sam se po licu valjda otuda i te aknePartizzanka wrote:ja se njom trackam na moru ... i meni se nekako prilijepi za lice (iako ja jos uvijek ne vjerujem u tu teoriju da nama plasiraju neki sljam a da se vani moze kupiti kvalitetnih vichy proizvoda - moja je kupljena vani) i nekako se sva oznojim po licu (sto je extra cudno!)
- Partizzanka
#162 Re: Njega tijela (zenska tema)
ali to nije znoj kao znoj (ja se inace jaaaaaaaaaako slabo znojim)
to je vise neka kao voda cudna od znoja ... ako tako mogu opisati
i bas mi kriza ... namazes se da se ides suncati a ono oznojen!

to je vise neka kao voda cudna od znoja ... ako tako mogu opisati
i bas mi kriza ... namazes se da se ides suncati a ono oznojen!
-
drekalica28
#163 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pošto eto ide ko fole toplije vrijeme....
Ovu vam kremu mogu preporučiti za zaštitu od sunca.
Ko me zna, zna da sam bijela...imam jel jako svijetlu put, koja je i jako osjetljiva na sunce. Ja ne smijem ili ne bih tebala dugo na suncu da budem, a ja opet ko gušter.....samo me pusti da se izležavam na suncu.
Elem....Garnier krema...Ambre Solaire zaštitni faktor 30 sa ekstraktom kaktusa ili čega već, je za mene idealna.
Ja se ujutro pred odlazak na plažu (30 minuta) namažem sa njom, od glave do pete, uključujući lice, i tek onda idem na plažu.
Ja se cijeli dan više ne mažem. A rutina kod mene na plaži je ovakva: dolazak, namještanje na plaži i trk u vodu....bar jedno 2-2,5 sata. Onda izlazak, ležanje na suncu, sušenje, i opet isto tako nazad u vodu.
Krema traje.
I btw......ja sam cijeli dan na plaži.
Nema tragova, nema slojeva, prozirna je, lagana je, divno miriše, i nemam upravo tog osjećaja po koži kao da oklop nosim a ne masku.

Ovu vam kremu mogu preporučiti za zaštitu od sunca.
Ko me zna, zna da sam bijela...imam jel jako svijetlu put, koja je i jako osjetljiva na sunce. Ja ne smijem ili ne bih tebala dugo na suncu da budem, a ja opet ko gušter.....samo me pusti da se izležavam na suncu.
Elem....Garnier krema...Ambre Solaire zaštitni faktor 30 sa ekstraktom kaktusa ili čega već, je za mene idealna.
Ja se ujutro pred odlazak na plažu (30 minuta) namažem sa njom, od glave do pete, uključujući lice, i tek onda idem na plažu.
Ja se cijeli dan više ne mažem. A rutina kod mene na plaži je ovakva: dolazak, namještanje na plaži i trk u vodu....bar jedno 2-2,5 sata. Onda izlazak, ležanje na suncu, sušenje, i opet isto tako nazad u vodu.
Krema traje.
Nema tragova, nema slojeva, prozirna je, lagana je, divno miriše, i nemam upravo tog osjećaja po koži kao da oklop nosim a ne masku.

-
Karen
#164 Re: Njega tijela (zenska tema)
Meni je A derma jedna od boljih (dermalibour) samo što je masna pa je po kući samo nanosim. Super mi je kad imam bubuljicu, nekako umiri i upalu.butterfly_01 wrote: Hvala.. morat cu probati. ja ne znam na sta mi lice reaguje i kad mi se crvenilo pojavi na licu. samo se ujutro probudim i vidim da mi je crveno lice i strasno me pecka.
isla sam doktorici Arslanagic na pregled, ali privatno i ona mi je propisala ove neke kreme aderma..
ima nekog napretka. samo bih voljela ako ima neki prirodni nacin da pokusam necim njegovati lice....
jos jednom hvala...
Ducray mi je pospješio ljuštenje, pa me malo pecka holyplantova krema, ali samo prvih par minuta.
Inače, Avene, Ducray i A derma su marke istog proizvođača, i sve mi je njihovo dobro. Uzmi neki umirujuću kremu (npr avene ima tolerance extreme, ili skin recovery).
- Michun
#165 Re: Njega tijela (zenska tema)
Evo na strawberry ima snizenje krema za okolo ociju...
-
Lounge Act
#166 Re: Njega tijela (zenska tema)
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:47, edited 1 time in total.
-
nera18
#167 Njega koze lica - kreme, losioni, preporuke, savjeti
Da ne kombinujemo jabuke i kruske, tj sminku u njegu koze, eto teme gdje cemo dijeliti iskustva, misljenja i savjete ovog tipa
Dakle, pocesmo raspravljati na temu "Njega koze zimi", pa da vas cujem
Dakle, pocesmo raspravljati na temu "Njega koze zimi", pa da vas cujem
Last edited by nera18 on 04/03/2011 09:09, edited 1 time in total.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#168 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
ovako,
meni se desava da nakon dugogodisnjeg korsitenja nivee,
dobijem alergijsku reakciju na bilo koju drugu kremu za lice.
alergija je u vidu ogromnih 'bubuljica' koje nisu ni bubuljice ni akne, i jako dugo traju na licu.
ima li iko sl.problema?
alergija je u vidu ogromnih 'bubuljica' koje nisu ni bubuljice ni akne, i jako dugo traju na licu.
ima li iko sl.problema?
- bez_ideje
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#170 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
hajmo prvo meni odg. pa se onda selit... ko ce vas traziti po mahali 
-
Lounge Act
#171 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
-
nera18
#172 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
pa iskreno meni nije poznato nista slicno... sta si poslije toga probala pa ti nije odgovaraloALexis wrote:ovako,
ima li iko sl.problema?
i sta si od nivee koristila, na sta se odnosi?
da probas umiriti kozu nekim prirodnim sredstvom?
@ja sma kao osmislila da se ova tema tice njege lica konkreno... pa et, kako hocete
- kinderlada
#173 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
Ja se slazem da ova tema bude koncentrirana na lice, jer je puno preglednije
Ja nedavno uzela finu kremicu, od Afrodite, hidratantna- za osjetljivu kozu-od kamilice,zelenkasta kutija, ja sam zadovoljna i stavljam je kao podlogu za puder.
Posto nisam jos naucila kaciti slike, nadjite same
Ja nedavno uzela finu kremicu, od Afrodite, hidratantna- za osjetljivu kozu-od kamilice,zelenkasta kutija, ja sam zadovoljna i stavljam je kao podlogu za puder.
Posto nisam jos naucila kaciti slike, nadjite same
-
saga
#174 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
Pretpostavljam da je ova 

Ja sam kupila nedavno Eucerin Dermo Purifyer kremu, za masnu kozu. Bilo me malo strah kupiti jer su cesto te za masnu kozu 'nako prelagane, ali se ova zasad cini ok. Vidjet cu jos. Trenutno mi je lice bombardovano raznim preparatima, na preporuku dermatologa.
A posto mi je plaho zedna koza, koristim i Balea aqua serum, i to mi je trenutno otkrice godine. Odlicna stvar, bas mi prija kozi.

Ja sam kupila nedavno Eucerin Dermo Purifyer kremu, za masnu kozu. Bilo me malo strah kupiti jer su cesto te za masnu kozu 'nako prelagane, ali se ova zasad cini ok. Vidjet cu jos. Trenutno mi je lice bombardovano raznim preparatima, na preporuku dermatologa.
A posto mi je plaho zedna koza, koristim i Balea aqua serum, i to mi je trenutno otkrice godine. Odlicna stvar, bas mi prija kozi.
-
MAN-lion's coach
#175 Re: Njega koze- kreme, losioni, preporuke, savjeti
Balea-nije hrđavo,čak sam se iznenadila jer imaju doista dobrih stvari
Nivea-koristila standardnu kremu,ulje,oxygen power je bila isto fina mislim da je i najbolja što sam stavila na lice ostalo-isto nije loše, ali pod tolikom reklamom moglo je i bolje
Afrodita-beze probala neku hidratantnu,jedino im je maska od grožđa za lice dobra.
Avene i Vichy-Imala probleme sa licem,dosta su pomogle,najviše Vichy i Avene diacneal
Oriflame nisam koristila,Avon samo pjenu za čišćenje i ništa drugo.
Garnier isto tako nešto precijenjena, ali slaba.
Na preporuku doktora da ne miksam stalno 1000 različitih krema stanje se popravilo inače Bogzna kakvo bi bilo...
Nivea-koristila standardnu kremu,ulje,oxygen power je bila isto fina mislim da je i najbolja što sam stavila na lice ostalo-isto nije loše, ali pod tolikom reklamom moglo je i bolje
Afrodita-beze probala neku hidratantnu,jedino im je maska od grožđa za lice dobra.
Avene i Vichy-Imala probleme sa licem,dosta su pomogle,najviše Vichy i Avene diacneal
Oriflame nisam koristila,Avon samo pjenu za čišćenje i ništa drugo.
Garnier isto tako nešto precijenjena, ali slaba.
Na preporuku doktora da ne miksam stalno 1000 različitih krema stanje se popravilo inače Bogzna kakvo bi bilo...