Vid' moja generacijaNeelix wrote:96-00slavkoimamodilera wrote:Ti si izgleda koju generaciju mlađi od mene... Djuro ti je došao kod nas u generaciju i mi ga prozvali Djuro... osipao se na to... poslije je svugdje ulijetao i unaprijed govorio da ga se ne zove Djuro...Neelix wrote:usao lik u razred prvi put i rekao "nemojte me zvat Djuro"nije tesko pogodit kako smo ga zvali do kraja skolovanja
predostrožnosti radi, valjda
![]()
U suštini jedan sasvim OK lik...cini mi se da smo mu mi prva generacija.
Alica smo obucar zvali...a najjaca izvala mu je - kaze...evo ti jos jedno pitanje za 5 - koje je osnovno ljudsko pravo na zivotMajkoStoMeRodi wrote:Simple the best - Druga gimnazija
Licno, profesore sam dijelila ( i uvijek cu) na karakterne i bezkarakterne...Oni sa karakterom su svakako : Zara (naucila me je da razmisljam o historiji,a ne da je napamet ucim), Hamzic (non-stop isticao da nema zdravlja bez para), Jasenka, Mirso (legenda, prvi cas nam izbliflao ko je u razred uletio sa stelom), Alic (fakin pravi,vjecito krivio usta kad prica), Sanja (ucila nas da koristimo glavu)... - ljudi koji su me naucili nekim zivotnim lekcijama...a oni bezkarakterni su mi definitivno neko poput Balicke, Kasumovicke i Emire (mat.) - osobe koje ne da nisu znale prenositi znanje, nego su mi bile bezvezne do bola...
Ah, bila je i ona pogubljena prof. biologije iz Svedske, bosanski joj nije bio jaca strana, redovno brkala padeze...Najjaca lekcija je bila Ekosistem mora i okeana kada je rekla : Djeco, znate u moru ima puno kita
A svedjanka je kraljica bila...predavala nam pola casova na engleskom