Evo nek se neko prijavi ko ispunjava uslove, možda bude imao sreće
BH Telecom - plata
Moderator: anex
-
2011
#151 Re: BH Telecom - plata
http://www.konkursi.ba/display_job/4856 ... bavke.html
-
Gospoda Ministarka
#152 Re: BH Telecom - plata
Aha, znaci standardno, minimalac sa biroa i topli po dobroj volji poslodavca. E sad me zanima, da li je KCUS, dobre volje poslodavac?kiki-miki wrote:Zavisi koje i da li idu preko biroa.SSS i VŠS se ne plaćaju,haman nigdje.Gospoda Ministarka wrote:![]()
Zanima me da li neko zna, kako KCUS plaća pripravnike?
Iko?
-
Gospoda Ministarka
#153 Re: BH Telecom - plata
Cisto sumnjam.kiki-miki wrote:E to ti ne bih znala sa sigurnošću reći,mada čisto sumnjam osim ako je neki deficitarni kadar u pitanju.
Hvala Kiki
-
lazni_nick
#154 Re: BH Telecom - plata
2011 wrote:http://www.konkursi.ba/display_job/4856 ... bavke.html
Kako niko od vrlih umova sa Sa-X foruma ne prokomentira citirani post? Ne mogu da vjerujem...
Čini mi se da sam i u SAN-u nedavno vidio sličan oglas za Sarajevsku direkciju
Čitam ovu prepisku i naprđivanje i zaista sam zadivljen količinom i kvalitetom gluposti napisanih ovdje.
Lični primjer: Završio sam ETF, prosječan student bio, prosječan broj godina studirao, zaposlio se kod privatnika (ali dobrog vlasnika) i više sam nego zadovoljan. Posla ima, plata dobra i redovna, a svi resursi obezbjeđeni. Par mojih prijatelja s faxa rade u BHT (i ruku bih dao da nisu imali štelu) preko konkursa dobili stipendije, odradili pripravnički i dobili ugovore na neodređeno. Raja stvarno radi, a ne zarađuju kao ja. Jedina njihova prednost je "sigurnost" koju je neko spomenuo u postovima iznad. Slična stvar je s ekipom koja je u EPBiH.
Primjer 2: Starija kolegica s faxa je radila u BHT i napustila posao/dala otkaz, prebacila se u meni konkurentsku firmu. Često se srećemo na sajmovima privrede, djevojka uopće ne žali za odlukom. Nisam mogao da vjerujem, al njene riječi su "BHT je odskočna daska..."
Čini mi se da je prošlo vrijeme zapošljavanja "po babi i stričevima" stručnog kadra i u BHT, EPBiH, HT-u i EPHZHB. Dosta su te kompanije zaposlile tih ljudi, pa im je valjda dodijao taj "balast". A zar niste primjetili da se uvijek spominju ista imena zaposlenih po tom principu. Pa u ove 4 kompanije radi najmanje 10.000 ljudi, a spominjete cca 10 imena...
Dalje, ko hoće da radi, naći će sebi posla. ... i to dobrog posla! Ko neće, najlakše mu je palamuditi po forumima, sarajevskim i inim baštama, prebirući i kurtu i murtu od Rašidbegovića do Prlića.
I da, evo još jedan oglas... Nažalost, kasno sam ga i ja uočio...
http://www.konkursi.ba/display_job/4860 ... .91&page=1
LP!
-
Proplanak
#155 Re: BH Telecom - plata
Ne bacaj šuplju...
Stru%C4%8Dni-saradnik-za-nabavke-pripravnik
-
lazni_nick
#156 Re: BH Telecom - plata
Proplanak wrote:Ne bacaj šuplju...
Stru%C4%8Dni-saradnik-za-nabavke-pripravnik
Pa et... Otzam' mog...
-
nino90
#157 Re: BH Telecom - plata
nema posla u bhtlekomu bez stele
-
L@BuD
#158 Re: BH Telecom - plata
ima,dobiju i neki stipendisti posao bez štele znam to sigurnoreni-90 wrote:nema posla u bhtlekomu bez stele
moje je mišljenje da se bh telekom neće još dugo držati tako dobro,privatnici polako al sigurno im uzimaju posao pogotovo ovdje u Sarajevu još kad stranci kupe srpski telekom odmah će oboriti cijene i uzeti im tržište
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#159 Re: BH Telecom - plata
u telekomu bez štele mogu raditi samo oni ljudi na onim radnim mjestima na kojima je zaista potrebno znanje
a ne ko sanela sijerčić samir tajo i ostala klapa
tako da za etf vjerujem da je bilo pošteno zapošljavanje
a ne ko sanela sijerčić samir tajo i ostala klapa
tako da za etf vjerujem da je bilo pošteno zapošljavanje
-
zonbirile
#160 Re: BH Telecom - plata
---------------------------L@BuD wrote:ima,dobiju i neki stipendisti posao bez štele znam to sigurnoreni-90 wrote:nema posla u bhtlekomu bez stele
moje je mišljenje da se bh telekom neće još dugo držati tako dobro,privatnici polako al sigurno im uzimaju posao pogotovo ovdje u Sarajevu još kad stranci kupe srpski telekom odmah će oboriti cijene i uzeti im tržište
ha,ha normalno je primiti stipendistu,a kako se biraju stipendisti ?
-
motorola01
#161 Re: BH Telecom - plata
Apsolutno tacno..I ne samo u bht nego i u EPBIH-a..reni-90 wrote:nema posla u bhtlekomu bez stele
-
motorola01
#162 Re: BH Telecom - plata
Stipendisti se biraju tako sto moras biti dobar student,ali takodjer moras imati stelu da bi bio stipendistzonbirile wrote:---------------------------L@BuD wrote:ima,dobiju i neki stipendisti posao bez štele znam to sigurnoreni-90 wrote:nema posla u bhtlekomu bez stele
ha,ha normalno je primiti stipendistu,a kako se biraju stipendisti ?
- jyqan
#163 Re: BH Telecom - plata
zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju
ili je umiješan i ETF, pa onda i srednje škole (koje su naštimale prosjek za ETF), i eto nas kod... Arzije!
ili je umiješan i ETF, pa onda i srednje škole (koje su naštimale prosjek za ETF), i eto nas kod... Arzije!
-
TheGodfather001
#164 Re: BH Telecom - plata
Ko je rekao da BH Telecom isključivo stipendira studente ETF-a? Za bilo šta (usluga, provjera, kupovina mobitela, itd.) u BH Telecomu ti treba ŠTELA, a paradoksalno bi bilo izjaviti da za stipendiju, te osobito za zapošljavanje NE TREBA ŠTELA. To je jedno privatno, privredno društvo koje ima pristup državnom kapitalu koji se krčmi i dodjeljuje "privilegiranim" u svemirskim iznosima za jedan sveopći nerad.jyqan wrote:zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju
- jyqan
#165 Re: BH Telecom - plata
lijepo sastavljenoTheGodfather001 wrote:Ko je rekao da BH Telecom isključivo stipendira studente ETF-a? Za bilo šta (usluga, provjera, kupovina mobitela, itd.) u BH Telecomu ti treba ŠTELA, a paradoksalno bi bilo izjaviti da za stipendiju, te osobito za zapošljavanje NE TREBA ŠTELA. To je jedno privatno, privredno društvo koje ima pristup državnom kapitalu koji se krčmi i dodjeljuje "privilegiranim" u svemirskim iznosima za jedan sveopći nerad.jyqan wrote:zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju
imaš li kakav spisak stipendista, ili samo velika slova na raspolaganju
jer...za paradoksalnost bi trebalo i malo mesa, non?
-
TheGodfather001
#166 Re: BH Telecom - plata
Spisak? To možda imaš ti koji radiš u BH Telecomu. Evo ostavi email i ja ću ti dati minimalno 5 imena za koja pouzdano znam kako su došli do zaposlenja u BH Telecomu. I koji i dan danas kad ih sretnem pričaju kako im je "teško" na poslu, a vokabular im je oskudan kao i moral neke prostitutke. I za taj "teški rad" imaju plate 1800+ KM. Ne zavidim im, da to eliminiramo odmah, jer kolektiv i sredina poput BH Telecoma samo zatupljuje i degradira osobu iz razloga što su svi došli sa štelama, neko jačim - neko manje jakim, pa se tako profilira i kadrovska politika koja stvara razdor među ljudima, stvara tenzije, itd. I odmah da napravim parabolu na EP BIH koja ima ujednačenu politiku kao BH Telecom, samo sa manjom fluktuacijom kadrova iz Istočne Bosne, tamo ipak preferencu imaju Hercegovci...jyqan wrote:lijepo sastavljenoTheGodfather001 wrote:Ko je rekao da BH Telecom isključivo stipendira studente ETF-a? Za bilo šta (usluga, provjera, kupovina mobitela, itd.) u BH Telecomu ti treba ŠTELA, a paradoksalno bi bilo izjaviti da za stipendiju, te osobito za zapošljavanje NE TREBA ŠTELA. To je jedno privatno, privredno društvo koje ima pristup državnom kapitalu koji se krčmi i dodjeljuje "privilegiranim" u svemirskim iznosima za jedan sveopći nerad.jyqan wrote:zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju
imaš li kakav spisak stipendista, ili samo velika slova na raspolaganju
jer...za paradoksalnost bi trebalo i malo mesa, non?
- jyqan
#167 Re: BH Telecom - plata
nisu te primili, ili si samo nako ljut
Šta fali navesti ovaka javno ljude za koje znaš da su nepismeni?
Ima li šanse da se ne pljuvanje po telekomu ne proglasi plaćenim radom za telekom, ili isto to po logosoftu, elektroprivredi i sl?
Daje li telemach stipendije?
Ima li šanse da se ne pljuvanje po telekomu ne proglasi plaćenim radom za telekom, ili isto to po logosoftu, elektroprivredi i sl?
-
TheGodfather001
#168 Re: BH Telecom - plata
Vjerovao ili ne, nikad nisam ni aplicirao za posao u BHT niti sam "nako" ljut. Moj post se odnosi na tvoje potenciranje "transparentnosti, poštenja, časnosti, ocjene prema kvalifikaciji a ne podobnosti", odnosno prezentiranje apsolutne zablude u vezi BHT kao nečeg što je realno, a u biti je dijametralno različito od stvarnog stanja stvari. A to za javnu objavu imena, ipak ne bih da ja budem koji će diskreditirati te osobe, nisam plaćen za to.jyqan wrote:nisu te primili, ili si samo nako ljut![]()
Ovo ostalo neću ni komentarisati. Ne shvataš neke stvari, ali to me ne začuđuje s obzirom da i ti radiš u BHT.
Pozzz
- jyqan
#169 Re: BH Telecom - plata
Vjerovao ili ne - ne vjerujem.
O bilo kojoj firmi ili čemu drugom da se radi daj argumente, pa pričaj. Ili će ostati nešto "općepoznato", ali ti eto "smatraš da referendum i nije neophodan"
O bilo kojoj firmi ili čemu drugom da se radi daj argumente, pa pričaj. Ili će ostati nešto "općepoznato", ali ti eto "smatraš da referendum i nije neophodan"
-
(r)evolucionarka
#170 Re: BH Telecom - plata
Nikako, pripravnici SSS i VSS su volonteri, ne konkurisu ni za ono nesto sa biroa jer su duzni( uslov valjda da ustanova nema dugove), tako da je gore sve za dz..Cak u zadnje vrijeme ne zele da primaju ni volontere...Gospoda Ministarka wrote:![]()
Zanima me da li neko zna, kako KCUS plaća pripravnike?
Iko?
- fidoremilienko
#171 Re: BH Telecom - plata
Smješno je raspravljati o BHT-u i EP i GRAS-u i Državoj upravi. Zna se kako se tu dolazi do posla i ko sve dolazi. A ne kontam jukan, šta želiš dokazati? 
-
zonbirile
#172 Re: BH Telecom - plata
gdje svrsta GRAS među ove poželjne firme
- fidoremilienko
#173 Re: BH Telecom - plata
Ma nije GRAS poželjna, ali i tamo se nekad zapošljavalo na sličan način kao u BHT-u i ..... Jbga, nekad su dobro poslovali, sada....
-
zonbirile
#174 Re: BH Telecom - plata
Nikad ni slično,tamo je bio šošonski model ala Bimo.
- fidoremilienko
#175 Re: BH Telecom - plata
Nije se zapošljavalo preko veze?