BH Telecom - plata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
2011

#151 Re: BH Telecom - plata

Post by 2011 »

http://www.konkursi.ba/display_job/4856 ... bavke.html

Evo nek se neko prijavi ko ispunjava uslove, možda bude imao sreće :-)
Gospoda Ministarka

#152 Re: BH Telecom - plata

Post by Gospoda Ministarka »

kiki-miki wrote:
Gospoda Ministarka wrote::D
Zanima me da li neko zna, kako KCUS plaća pripravnike?

Iko?
Zavisi koje i da li idu preko biroa.SSS i VŠS se ne plaćaju,haman nigdje.
Aha, znaci standardno, minimalac sa biroa i topli po dobroj volji poslodavca. E sad me zanima, da li je KCUS, dobre volje poslodavac?
Gospoda Ministarka

#153 Re: BH Telecom - plata

Post by Gospoda Ministarka »

kiki-miki wrote:E to ti ne bih znala sa sigurnošću reći,mada čisto sumnjam osim ako je neki deficitarni kadar u pitanju.
Cisto sumnjam.

Hvala Kiki
lazni_nick

#154 Re: BH Telecom - plata

Post by lazni_nick »

2011 wrote:http://www.konkursi.ba/display_job/4856 ... bavke.html

Evo nek se neko prijavi ko ispunjava uslove, možda bude imao sreće :-)

Kako niko od vrlih umova sa Sa-X foruma ne prokomentira citirani post? Ne mogu da vjerujem...

Čini mi se da sam i u SAN-u nedavno vidio sličan oglas za Sarajevsku direkciju

Čitam ovu prepisku i naprđivanje i zaista sam zadivljen količinom i kvalitetom gluposti napisanih ovdje.

Lični primjer: Završio sam ETF, prosječan student bio, prosječan broj godina studirao, zaposlio se kod privatnika (ali dobrog vlasnika) i više sam nego zadovoljan. Posla ima, plata dobra i redovna, a svi resursi obezbjeđeni. Par mojih prijatelja s faxa rade u BHT (i ruku bih dao da nisu imali štelu) preko konkursa dobili stipendije, odradili pripravnički i dobili ugovore na neodređeno. Raja stvarno radi, a ne zarađuju kao ja. Jedina njihova prednost je "sigurnost" koju je neko spomenuo u postovima iznad. Slična stvar je s ekipom koja je u EPBiH.

Primjer 2: Starija kolegica s faxa je radila u BHT i napustila posao/dala otkaz, prebacila se u meni konkurentsku firmu. Često se srećemo na sajmovima privrede, djevojka uopće ne žali za odlukom. Nisam mogao da vjerujem, al njene riječi su "BHT je odskočna daska..." :roll:

Čini mi se da je prošlo vrijeme zapošljavanja "po babi i stričevima" stručnog kadra i u BHT, EPBiH, HT-u i EPHZHB. Dosta su te kompanije zaposlile tih ljudi, pa im je valjda dodijao taj "balast". A zar niste primjetili da se uvijek spominju ista imena zaposlenih po tom principu. Pa u ove 4 kompanije radi najmanje 10.000 ljudi, a spominjete cca 10 imena...

Dalje, ko hoće da radi, naći će sebi posla. ... i to dobrog posla! Ko neće, najlakše mu je palamuditi po forumima, sarajevskim i inim baštama, prebirući i kurtu i murtu od Rašidbegovića do Prlića.

I da, evo još jedan oglas... Nažalost, kasno sam ga i ja uočio...

http://www.konkursi.ba/display_job/4860 ... .91&page=1

LP!
Proplanak

#155 Re: BH Telecom - plata

Post by Proplanak »

Ne bacaj šuplju...
Stru%C4%8Dni-saradnik-za-nabavke-pripravnik
lazni_nick

#156 Re: BH Telecom - plata

Post by lazni_nick »

Proplanak wrote:Ne bacaj šuplju...
Stru%C4%8Dni-saradnik-za-nabavke-pripravnik

Pa et... Otzam' mog... :)
nino90

#157 Re: BH Telecom - plata

Post by nino90 »

nema posla u bhtlekomu bez stele
L@BuD

#158 Re: BH Telecom - plata

Post by L@BuD »

reni-90 wrote:nema posla u bhtlekomu bez stele
ima,dobiju i neki stipendisti posao bez štele znam to sigurno
moje je mišljenje da se bh telekom neće još dugo držati tako dobro,privatnici polako al sigurno im uzimaju posao pogotovo ovdje u Sarajevu još kad stranci kupe srpski telekom odmah će oboriti cijene i uzeti im tržište
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#159 Re: BH Telecom - plata

Post by Truba »

u telekomu bez štele mogu raditi samo oni ljudi na onim radnim mjestima na kojima je zaista potrebno znanje
a ne ko sanela sijerčić samir tajo i ostala klapa :D

tako da za etf vjerujem da je bilo pošteno zapošljavanje
zonbirile

#160 Re: BH Telecom - plata

Post by zonbirile »

L@BuD wrote:
moje je mišljenje da se bh telekom neće još dugo držati tako dobro,privatnici polako al sigurno im uzimaju posao pogotovo ovdje u Sarajevu još kad stranci kupe srpski telekom odmah će oboriti cijene i uzeti im tržište
---------------------------
ha,ha normalno je primiti stipendistu,a kako se biraju stipendisti ?
motorola01

#161 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

Apsolutno tacno..I ne samo u bht nego i u EPBIH-a..
motorola01

#162 Re: BH Telecom - plata

Post by motorola01 »

zonbirile wrote:
L@BuD wrote:
---------------------------
ha,ha normalno je primiti stipendistu,a kako se biraju stipendisti ?
Stipendisti se biraju tako sto moras biti dobar student,ali takodjer moras imati stelu da bi bio stipendist :D .I onda prime stipendistu posteno bez stele :D
jyqan

#163 Re: BH Telecom - plata

Post by jyqan »

zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju

ili je umiješan i ETF, pa onda i srednje škole (koje su naštimale prosjek za ETF), i eto nas kod... Arzije!
TheGodfather001

#164 Re: BH Telecom - plata

Post by TheGodfather001 »

jyqan wrote:zar nije prosjek ocjena kriterij za stipendiju

ili je umiješan i ETF, pa onda i srednje škole (koje su naštimale prosjek za ETF), i eto nas kod... Arzije!
Ko je rekao da BH Telecom isključivo stipendira studente ETF-a? Za bilo šta (usluga, provjera, kupovina mobitela, itd.) u BH Telecomu ti treba ŠTELA, a paradoksalno bi bilo izjaviti da za stipendiju, te osobito za zapošljavanje NE TREBA ŠTELA. To je jedno privatno, privredno društvo koje ima pristup državnom kapitalu koji se krčmi i dodjeljuje "privilegiranim" u svemirskim iznosima za jedan sveopći nerad.
jyqan

#165 Re: BH Telecom - plata

Post by jyqan »

TheGodfather001 wrote:

Ko je rekao da BH Telecom isključivo stipendira studente ETF-a? Za bilo šta (usluga, provjera, kupovina mobitela, itd.) u BH Telecomu ti treba ŠTELA, a paradoksalno bi bilo izjaviti da za stipendiju, te osobito za zapošljavanje NE TREBA ŠTELA. To je jedno privatno, privredno društvo koje ima pristup državnom kapitalu koji se krčmi i dodjeljuje "privilegiranim" u svemirskim iznosima za jedan sveopći nerad.
lijepo sastavljeno
imaš li kakav spisak stipendista, ili samo velika slova na raspolaganju

jer...za paradoksalnost bi trebalo i malo mesa, non?
TheGodfather001

#166 Re: BH Telecom - plata

jyqan wrote:
TheGodfather001 wrote:

lijepo sastavljeno
imaš li kakav spisak stipendista, ili samo velika slova na raspolaganju

jer...za paradoksalnost bi trebalo i malo mesa, non?
Spisak? To možda imaš ti koji radiš u BH Telecomu. Evo ostavi email i ja ću ti dati minimalno 5 imena za koja pouzdano znam kako su došli do zaposlenja u BH Telecomu. I koji i dan danas kad ih sretnem pričaju kako im je "teško" na poslu, a vokabular im je oskudan kao i moral neke prostitutke. I za taj "teški rad" imaju plate 1800+ KM. Ne zavidim im, da to eliminiramo odmah, jer kolektiv i sredina poput BH Telecoma samo zatupljuje i degradira osobu iz razloga što su svi došli sa štelama, neko jačim - neko manje jakim, pa se tako profilira i kadrovska politika koja stvara razdor među ljudima, stvara tenzije, itd. I odmah da napravim parabolu na EP BIH koja ima ujednačenu politiku kao BH Telecom, samo sa manjom fluktuacijom kadrova iz Istočne Bosne, tamo ipak preferencu imaju Hercegovci...
jyqan

#167 Re: BH Telecom - plata

Post by jyqan »

nisu te primili, ili si samo nako ljut :lol:

Šta fali navesti ovaka javno ljude za koje znaš da su nepismeni?

Ima li šanse da se ne pljuvanje po telekomu ne proglasi plaćenim radom za telekom, ili isto to po logosoftu, elektroprivredi i sl?

Daje li telemach stipendije?
TheGodfather001

#168 Re: BH Telecom - plata

jyqan wrote:nisu te primili, ili si samo nako ljut :lol:

Šta fali navesti ovaka javno ljude za koje znaš da su nepismeni?

Ima li šanse da se ne pljuvanje po telekomu ne proglasi plaćenim radom za telekom, ili isto to po logosoftu, elektroprivredi i sl?

Daje li telemach stipendije?
Vjerovao ili ne, nikad nisam ni aplicirao za posao u BHT niti sam "nako" ljut. Moj post se odnosi na tvoje potenciranje "transparentnosti, poštenja, časnosti, ocjene prema kvalifikaciji a ne podobnosti", odnosno prezentiranje apsolutne zablude u vezi BHT kao nečeg što je realno, a u biti je dijametralno različito od stvarnog stanja stvari. A to za javnu objavu imena, ipak ne bih da ja budem koji će diskreditirati te osobe, nisam plaćen za to.
Ovo ostalo neću ni komentarisati. Ne shvataš neke stvari, ali to me ne začuđuje s obzirom da i ti radiš u BHT.
Pozzz :-D
jyqan

#169 Re: BH Telecom - plata

Post by jyqan »

Vjerovao ili ne - ne vjerujem.

O bilo kojoj firmi ili čemu drugom da se radi daj argumente, pa pričaj. Ili će ostati nešto "općepoznato", ali ti eto "smatraš da referendum i nije neophodan"
(r)evolucionarka

#170 Re: BH Telecom - plata

Post by (r)evolucionarka »

Gospoda Ministarka wrote::D
Zanima me da li neko zna, kako KCUS plaća pripravnike?

Iko?
Nikako, pripravnici SSS i VSS su volonteri, ne konkurisu ni za ono nesto sa biroa jer su duzni( uslov valjda da ustanova nema dugove), tako da je gore sve za dz..Cak u zadnje vrijeme ne zele da primaju ni volontere...
fidoremilienko

#171 Re: BH Telecom - plata

Post by fidoremilienko »

Smješno je raspravljati o BHT-u i EP i GRAS-u i Državoj upravi. Zna se kako se tu dolazi do posla i ko sve dolazi. A ne kontam jukan, šta želiš dokazati? :D
zonbirile

#172 Re: BH Telecom - plata

Post by zonbirile »

gdje svrsta GRAS među ove poželjne firme
fidoremilienko

#173 Re: BH Telecom - plata

Post by fidoremilienko »

Ma nije GRAS poželjna, ali i tamo se nekad zapošljavalo na sličan način kao u BHT-u i ..... Jbga, nekad su dobro poslovali, sada....
zonbirile

#174 Re: BH Telecom - plata

Post by zonbirile »

Nikad ni slično,tamo je bio šošonski model ala Bimo.
fidoremilienko

#175 Re: BH Telecom - plata

Post by fidoremilienko »

Nije se zapošljavalo preko veze?
Post Reply