Protiv Srbije i Hrvatske.kakavdanakneiskustvu wrote:Bosanski_kralj wrote:Zato ja ne navijm ni zakog već protiv nekog.irvinx1 wrote:Ono, ja bas volim taj Island...puno mi znaci u zivotu, a imam i rodbine u njemu auuuu...Go Island!
protiv koga?
SP Rukomet - Svedska 2011
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#151 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
-
barbar
#152 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
U ovoj grupi gdje su Danci,drugo mjesto će odlučiti međusobni susret hrvata i šveđana,lično bih volio da komšije prođu.Danci su naravno prvi
- translater
#153 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
bez otpisivanja Srbije 
-
Mustang1
#154 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
U 20 sekundi ih nokautirase..Isto Haye Valueva 
- translater
#155 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
balkanishe mentalitet
nego...izgleda da ne treba otpisivat Schwabbbe!!!!
nego...izgleda da ne treba otpisivat Schwabbbe!!!!
-
samo malo
#156 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Srbija ispala iz borbe za medalje, Hrvatska odlucila igrati rukomet,zgazise najvece iznenadjenje prvenstva, Argentinu, 18 razlike.
Argentina dobila Svedsku neki dan 4 ili 5 razlike, dobili Slovake, izgubili tijesno od Poljske 1 razlike, igrali su odlicno u grupi ali vecerasnja Hrvatska bi dobila bilo koga. Rapsodija od igre, ali mozda malo prekasno. Sutra moraju lagerovati Svedsku, pa onda Poljsku. Gledao i jedne i druge, Poljaci za sada sareni, evo gube i od Danaca (bilo je 6 razlike na poluvremenu) u grupi nisu briljirali. A Svedska nista posebno, ali imaju domaci teren + sudije.
Madjari malo mucili Francuze, ali pali su vec do poluvremena 5 razlike.
Argentina dobila Svedsku neki dan 4 ili 5 razlike, dobili Slovake, izgubili tijesno od Poljske 1 razlike, igrali su odlicno u grupi ali vecerasnja Hrvatska bi dobila bilo koga. Rapsodija od igre, ali mozda malo prekasno. Sutra moraju lagerovati Svedsku, pa onda Poljsku. Gledao i jedne i druge, Poljaci za sada sareni, evo gube i od Danaca (bilo je 6 razlike na poluvremenu) u grupi nisu briljirali. A Svedska nista posebno, ali imaju domaci teren + sudije.
-
SKAFISKAFNJAK
#157 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
cime se hrane ovi francuzi 
-
mistek
#158 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Na osnovu čega samo uz Šveđane dodajete to "+ sudije" da mi je znati. Gledao njihove tekme protiv Čilea, Argentine (drugo poluvrijeme), Poljske i Srbije, i nigdje tog "+ sudije".samo malo wrote:Srbija ispala iz borbe za medalje, Hrvatska odlucila igrati rukomet,zgazise najvece iznenadjenje prvenstva, Argentinu, 18 razlike.
- Ghost_Rider_XXX
#159 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Pa nije ni bilo potrebe da im sudije trpaju golove, al sjeti se finala koje su igrali protiv Njemaca mislim 2002 ili 3 kad je bila smjena one strašne generacije Švedske, samo je još falilo da sudije uzmu loptu i počnu zabijat golove. U jednom trenutku su imali igrača manje, al ih na terenu bilo 7 + golman.mistek wrote:Na osnovu čega samo uz Šveđane dodajete to "+ sudije" da mi je znati. Gledao njihove tekme protiv Čilea, Argentine (drugo poluvrijeme), Poljske i Srbije, i nigdje tog "+ sudije".samo malo wrote:Srbija ispala iz borbe za medalje, Hrvatska odlucila igrati rukomet,zgazise najvece iznenadjenje prvenstva, Argentinu, 18 razlike.
-
mistek
#160 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Istina, i baš zbog toga ne volim previše Šveđane, iako je njihov rukomet iz 90-ih bio
Ali mislim da im evo ovo prvenstvo nisu navlačili. A mogli su i protiv Argentine, i protiv Poljaka i protiv Srba večeras navući pobjedu u 40-oj minuti, ali je suđenje bilo sasvim korektno.
Kakav gas Mađara pred kraj prvog i u drugom poluvremenu. Ljudi jedu znači
Njemci se baš kasno bude. I ako dobiju do kraja obje utakmice, sumnjam da će Španci i Francuzi propustiti priliku da mlatnu Norvežane, odnosno Mađare. Norveška mi je jedno od glavnih razočarenja na prvenstvu. Mislio sam da će to ići bolje, ali ništa. Mađari još i dobro guraju. Šteta Islanda, jer i ako dobiju Špance, ne smiju izgubiti od Francuza, a to je već pretežak zadatak.
Danci, i bez par igrača, nenormalno dobro igraju. Večeras umalo da naprave od gotovog veresiju, no dobro je prošlo
Nisam gledao Hrvate, al' današnji rezultat pokazuje da su ozbiljnije shvatili protivnika. I možda najvažnije za njih, da se očigledno nisu previše namučili, što im ostavlja dovoljno snage za slijedeće utakmice. Šveđani su potanki, pa moguće vrlo lahko da ih Hrvati opale po ušima, ali Poljake teže. U posljednjem kolu, Danci će vjerovatno imati sigurno prvo mjesto, pa se ne bih čudio ni da bude varijanta "Nordic victory" 
Kakav gas Mađara pred kraj prvog i u drugom poluvremenu. Ljudi jedu znači
Njemci se baš kasno bude. I ako dobiju do kraja obje utakmice, sumnjam da će Španci i Francuzi propustiti priliku da mlatnu Norvežane, odnosno Mađare. Norveška mi je jedno od glavnih razočarenja na prvenstvu. Mislio sam da će to ići bolje, ali ništa. Mađari još i dobro guraju. Šteta Islanda, jer i ako dobiju Špance, ne smiju izgubiti od Francuza, a to je već pretežak zadatak.
Danci, i bez par igrača, nenormalno dobro igraju. Večeras umalo da naprave od gotovog veresiju, no dobro je prošlo
-
samo malo
#161 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Gurnu njih sudije, ne mora to biti ofirno, dovoljno da vrate protivniku par lopti na 9 metara nakon sto zabiju gol, ili da ne sude penal ili dva protivniku, neko iskljucenje Svedjanima, u rukometu se moze gospodski gurati neka ekipa.
2002. su Njemcima ponistili cist gol za pobjedu na brzom centru, samo da se Wislander, Lovgren, Olsson i ostali oproste zlatnom medaljom na svom terenu. Ono je bilo ofirno navlacenje, ali morali su, nije pomoglo "gospodsko"
ali nije mi zao svaba, imaju i oni svoje sudije. Njima su 2007. pomogli protiv Francuza.
2002. su Njemcima ponistili cist gol za pobjedu na brzom centru, samo da se Wislander, Lovgren, Olsson i ostali oproste zlatnom medaljom na svom terenu. Ono je bilo ofirno navlacenje, ali morali su, nije pomoglo "gospodsko"
-
tišina
#163 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
hrvatska odigrala odlično, sve drže u svojim rukama, iako protiv švedske neće biti lako, bit će treme, ai i pomoći sudija skandinavcima, predviđem, ako bude trebalo šveđani će tući dance, nisu oni s balkana pa da se ništa ne mogu dogovoriti.
- KPNCTNJAH
#164 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Vise srece drugi put 
-
mistek
#165 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Još da izgube i Olimpijadu i sve na svom mjestu. A kako igraju, ne bi me čudilo.
- Sezam
#166 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Izgledaju nekako ostarjelo i anemicno u poredjenju sa Skandinavcima, ovaj tim definitivno nema sansu za medalju 2012...
- hary
#167 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Svaki njihov potez Svedska kao da je znala unaprijed...
- bingov buraz
#168 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
A da neko objasni Alilovicu da pozicija golmana zahtjeva da pokusa da sprijeci loptu da udje u mrezu
... mada ko ga hebe nije bolje ni zasluzio.
Mnogo se pisalo po hrvatskim portalima da ce sudije gurati Svedjane,domacini ovo ono,nidje veze sudjenje za 10.
Mnogo se pisalo po hrvatskim portalima da ce sudije gurati Svedjane,domacini ovo ono,nidje veze sudjenje za 10.
- ultima_palabra
#169 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Zadnjih 20 minuta kojih sam ja gledao sudije su bile na strani Hrvata... imali su šansu da se vrate u izgubljenu utakmicu nakon onih isključenja Šveđana pred kraj, ali golmani su im bili očajni
Mislio sam da je slučajnost 8 odbrana protiv Danske, ali danas su bili još gori sa 7 
- Better Man
#171 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Glavni razlog i glavni krivac neuspjeha Hrvatske na SP je selektor Slavko Goluza! Taj lik nema pojma o trenerskom poslu. Sramota je sto je jednom totalnoj trenerskoj neznalici, covjeku cija je trenerska karijera smijesna dato da vodi reprezentaciju. Zalice Hrvati za Linom Cervarom koji je bilionima svjetlosnih godina ispred Goluze.
-
SKAFISKAFNJAK
#172 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Balic treba da bude trener-igrac
-
mistek
#173 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
4 protiv Danskeultima_palabra wrote:Zadnjih 20 minuta kojih sam ja gledao sudije su bile na strani Hrvata... imali su šansu da se vrate u izgubljenu utakmicu nakon onih isključenja Šveđana pred kraj, ali golmani su im bili očajniMislio sam da je slučajnost 8 odbrana protiv Danske, ali danas su bili još gori sa 7
-
jakako
#174 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Better Man wrote:Glavni razlog i glavni krivac neuspjeha Hrvatske na SP je selektor Slavko Goluza! Taj lik nema pojma o trenerskom poslu. Sramota je sto je jednom totalnoj trenerskoj neznalici, covjeku cija je trenerska karijera smijesna dato da vodi reprezentaciju. Zalice Hrvati za Linom Cervarom koji je bilionima svjetlosnih godina ispred Goluze.
poptpuno se slazem..takticki jos nije dorastao zadatku,problem je i to nije autoritet medju vecinom igraca..
svedjani dobili istom taktikom kao i danci,znaci dobro pripremljeni za utakmicu..sta je goluza radio..ko zna?
u svakom slucaju svedska zasluzeno dobila..
- hary
#175 Re: SP Rukomet - Svedska 2011
Sega mi je ovaj gost komentator na Areni