Koje AUTO za xxxxx maraka :: ALL ABOUT

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
stop3

#151 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by stop3 »

lavic wrote:Za vasu informaciju kupovao set i mijenjao na Punto 1.2 8V 2002 godina bilo davno 250- 300 KM, Punto 1.9JTD 2003 god. veliki servis oko 500KM, i P206 veliki servis oko 300 KM.
Tako da imam iskustva i te cijene nisu realne i kod kakvih vi majstora radite auta?
Kada hocu da mijenjam dijelove odem u autoshop i informiram se posto su, onda odem kod majstora i pitam posto je ugradnja, da bih toliko love pripremio. I kupujem dijelove u autoshopu a ne kod kineza. Jedino ako u autoshopu ne narucuju od kineza (ali mislim da ne,jer na kutijama pise da njemacka), a uostalom me nije briga jer mi i majstor i autoshop daje garanciju na dijelove odnosno ugradnju.
Mozda kod vaseg punta je nesto jos dodatno mijenjano ili je nesto slozenije za promjenuti.
BHfanatik

#152 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by BHfanatik »

Evo da se i ja ukljucim u temu. Da li je bolje kupiti auto npr na piku, ili od neke auto kuce koja uvozi polovna auta?
Ako je bolja ova druga opcija, gdje je najbolje otici, pogledati, kupiti auto?
testovi3

#153 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by testovi3 »

stop3 wrote:
lavic wrote:Za vasu informaciju kupovao set i mijenjao na Punto 1.2 8V 2002 godina bilo davno 250- 300 KM, Punto 1.9JTD 2003 god. veliki servis oko 500KM, i P206 veliki servis oko 300 KM.
Tako da imam iskustva i te cijene nisu realne i kod kakvih vi majstora radite auta?
Kada hocu da mijenjam dijelove odem u autoshop i informiram se posto su, onda odem kod majstora i pitam posto je ugradnja, da bih toliko love pripremio. I kupujem dijelove u autoshopu a ne kod kineza. Jedino ako u autoshopu ne narucuju od kineza (ali mislim da ne,jer na kutijama pise da njemacka), a uostalom me nije briga jer mi i majstor i autoshop daje garanciju na dijelove odnosno ugradnju.
Mozda kod vaseg punta je nesto jos dodatno mijenjano ili je nesto slozenije za promjenuti.
ja nigdje ne radim ali ipak punto mi je lako odrzavat jer je jeftino a i sipat jer ne trosi puno
a zato i volim F1 jer odem kod njih ako imam neki problem i kazem desava se to kazi mi sta mozes da bude i koliko ce kostat sve to da se sredi
pregledaju i kazu kvar taj cijena tog servisa tolika pa ako sam sa parama radim odma ako nisam sto kazes ti mogu da se pripremim ali dosad mi se nikad nije desilo da nemam para za servis punta
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#154 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by Slo Burner »

dariobl wrote:
sorcerer wrote:dobro pazi sta kupujes,sva auta sto se prodaju su losa i neodrzavana ,i prodaju se jer su se pokvarila ili vlasnici nemaju sta da jedu ,jer su se zaletili da kupe nov auto kako bi komsije vidile da oni imaju auto,a posto je plata 600 maraka ,komsije ne vide da im je prazan frizider i da nisu promijenili ulje vec 20000 km a filter vec 50000 i da im se potrosila bregasta ili riknula turbina ili lezaj radilice.....
Ja sam mislio kupovati preko neke auto kuce, jeste da je malo skuplje, ali jbga barem dobijes i 6 mj garancije pa ti je nekako laklse za pocetak, samo mi jos fali da se sjebe cim ga kupim :lol:

Slo Burner wrote:206, Punto, Clio najbolji neki mali benzinski motor
http://www.pik ba/artikal/4323406/peugeot-206/
http://www.pik.ba/artikal/5032299/fiat- ... 3-11-2013/
http://www.pik.ba/artikal/4174020/fiat- ... gistrovan/
I mene malo brine sto je slab motor, Gledao sam da se mimo auto kuca mogu naci tek uvezene 206tice 2004/2005 g.p. i 1.4 motor, mada mi odskace od budzeta za kakvih 1000 KM :
Bobi wrote:Ama kupi Alfu :D .
Aj' kada ste svi navalili na alfu :D recite mi sta mislite o ovoj ? www.pik ba/artikal/5016199/alfa-romeo-166/
Meni realno izgleda predobro za te novce, mada lik je iz mog grada pa bi mogli lako otici isprovjeravati sve.
2.0 benzin, ma pravo momacko :D
stop3

#155 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by stop3 »

BHfanatik wrote:Evo da se i ja ukljucim u temu. Da li je bolje kupiti auto npr na piku, ili od neke auto kuce koja uvozi polovna auta?
Sve je to lutrija. Na piku ima svega. Hoce da podvale svasta, zato su na PIK-u cijene nekih vozila znatno nize nego sto je stvarna cijena. Samo sminka.
A u autokucama se sluze sa svim i svacim. Sve autokuce imaju u nekim drugima zemljama svoje "agente" koji su zaduzeni za kupovinu vozila vani. Pocesto su to vozila jeftina jer su presla mnogo km i naravno da su jeftinija i za uvesti i onda se jeftinije prodaju. A to je zamka. Uvezu vozilo sa velikom kilometrazom onda vrate kilometarsat i kupac misli da je vozilo manje preslo. zato je najbolje uzeti vozilo koje je imalo servisnu knjig prije uvoza. To je koliko toliko pouzdanije nego bez serv.knjige. mada mogu ii servisnbu knjigu da falsifikuju.
Najbolje je uzeti vozilo od nekoga poznatog i ko je pouzdan.
stop3

#156 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by stop3 »

Slo Burner wrote:
dariobl wrote:
sorcerer wrote:dobro pazi sta kupujes,sva auta sto se prodaju su losa i neodrzavana ,i prodaju se jer su se pokvarila ili vlasnici nemaju sta da jedu ,jer su se zaletili da kupe nov auto kako bi komsije vidile da oni imaju auto,a posto je plata 600 maraka ,komsije ne vide da im je prazan frizider i da nisu promijenili ulje vec 20000 km a filter vec 50000 i da im se potrosila bregasta ili riknula turbina ili lezaj radilice.....
Ja sam mislio kupovati preko neke auto kuce, jeste da je malo skuplje, ali jbga barem dobijes i 6 mj garancije pa ti je nekako laklse za pocetak, samo mi jos fali da se sjebe cim ga kupim :lol:

Slo Burner wrote:206, Punto, Clio najbolji neki mali benzinski motor
http://www.pik ba/artikal/4323406/peugeot-206/
http://www.pik.ba/artikal/5032299/fiat- ... 3-11-2013/
http://www.pik.ba/artikal/4174020/fiat- ... gistrovan/
UUU dobra alfa, samo ako imas novcanik za njega. ovaj trosi ko damper
I mene malo brine sto je slab motor, Gledao sam da se mimo auto kuca mogu naci tek uvezene 206tice 2004/2005 g.p. i 1.4 motor, mada mi odskace od budzeta za kakvih 1000 KM :
Bobi wrote:Ama kupi Alfu :D .
Aj' kada ste svi navalili na alfu :D recite mi sta mislite o ovoj ? http://www.pik ba/artikal/5016199/alfa-romeo-166/
Meni realno izgleda predobro za te novce, mada lik je iz mog grada pa bi mogli lako otici isprovjeravati sve.
2.0 benzin, ma pravo momacko :D
domaci.ba

#157 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by domaci.ba »

Golf serije 2 GTI ja sam mastao o tome kao pocetnik( crni metalik s punim gepekom bufera). a zavrsio na Clio 2 1.4
staradis

#158 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by staradis »

renault clio
fiat punto
peugeot 206

clio je najveci i imas finih motora sa 1.2
punto sam vozio nikakvih problema godinama
basicm

#159 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by basicm »

Bravo/Brava
dariobl

#160 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by dariobl »

BHfanatik wrote:Evo da se i ja ukljucim u temu. Da li je bolje kupiti auto npr na piku, ili od neke auto kuce koja uvozi polovna auta?
Iskreno i mene zanima, po nekoj logici je bolje kod neke auto kuce, mnoge daju garanciju, ako se nesto pokvari mozes se zaliti njima, a nije im u interesu da nesto ne valja jer ih mozes javno okaljati...mada opet ko zna.

Sada sam se zainteresovao za Alfu 166, jer je spada u limuzinu, a ja iskreno ne bi malo auto, jer planiram i na duza putovanja sa njim a takvi auto bas i nisu udobni za to ( a i mene ima, nije da sam neki zgolji haha ), kakva su iskustva sa odrzavanjem njega ? I da li neko mozda ima iskustva sa Fiat Stilom ? Spada u mala porodicna auta, sto je negdje taman sto meni treba, cijena je isto prihvatljiva dosta.
citroen xm

#161 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by citroen xm »

Otpiši odmah Alfu. Alfa 166 je fantastično auto kao i 156, ali za novac po kojoj se prodaje Clio i 206 naćićeš samo olupinu od 166 posle koje će da krene ona priča: Alfa je kanta, kavari se i skupa je za održavanje. Kupi nešto malo Clio, 206, Punto i usreći se jer je ogromna vjerovatnoća da ćeš naći njih u dobrom stanju i Alfu u katastrofalnom stanju za novac koji se pominje.
Industrialyzer

#162 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by Industrialyzer »

dariobl wrote:
Iskreno i mene zanima, po nekoj logici je bolje kod neke auto kuce, mnoge daju garanciju, ako se nesto pokvari mozes se zaliti njima, a nije im u interesu da nesto ne valja jer ih mozes javno okaljati...mada opet ko zna.

Sada sam se zainteresovao za Alfu 166, jer je spada u limuzinu, a ja iskreno ne bi malo auto, jer planiram i na duza putovanja sa njim a takvi auto bas i nisu udobni za to ( a i mene ima, nije da sam neki zgolji haha ), kakva su iskustva sa odrzavanjem njega ? I da li neko mozda ima iskustva sa Fiat Stilom ? Spada u mala porodicna auta, sto je negdje taman sto meni treba, cijena je isto prihvatljiva dosta.

Pa ako hoces malo vece auto, skupi jos malo para i nadji Alfu 156. Nju za 7-8 hiljada mozes naci u dobrom stanju. Sretno :thumbup:
mullersmichael

#163 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by mullersmichael »

Ford Focus 8)
Zatamnjena stakla

#164 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by Zatamnjena stakla »

1. Čovjek ima 5000 KM i nemojte mu govorit da kupi nešto od 7-8 hiljada.

2. Vidio si šta se može kupit i kupi. Ok, na forumu se može dosta toga naučiti ali otiđi sa majstorom i kupi si auto, šta peglaš narod ovdje da se svađa :D
Qler

#165 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by Qler »

Evo ti moj mondeo :) juce registorovan :)
basicm

#166 Re: Preporuka auta do 5000 KM za pocetnika ?

Post by basicm »

Qler wrote:Evo ti moj mondeo :) juce registorovan :)
Eto, i rijesi nas sviju briga :). Ove teme mogu u nedogled, daj bar ovu zavrsi uspjesno.
antonio_denco

#167 Koje auto do 7000KM

Post by antonio_denco »

Koje auto do 7000...

Nešto se parica skupilo a stari Golf 2 je već za prodaje pa kontam koje auto sebi uzeti.
S obzirom koliko su teško zarađene, gledam, i volio bih da uzmem sebi nešto u šta nebi morao ulagati često i previše.

Gledam sva ova silna auta na piku i sve me to zbunjuje (ne razumijem se previše), HDI, DCI, JTD, sve nekakve vrste motora, a veze nemam od toga xD

Inače, zanima me Peugeot 306, Renault Clio, Alfa Romeo 147 i tako neka prosječna auta...

Ako ima neko da se razumije i da mi da preporuku, bio bih mu zahvalan.

Hvala unaprijed
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#168 Re: Koje auto do 7000KM

Post by japin_mutapi »

bmw
koji
bilo koji
antonio_denco

#169 Re: Koje auto do 7000KM

Post by antonio_denco »

japin_mutapi wrote:bmw
koji
bilo koji

:D

Zašto? Najradije bih 320d, al sam kratak 3-4 hiljade xD

Ima li koji da upada u moj budzet :D
basicm

#170 Re: Koje auto do 7000KM

Post by basicm »

koji
bilo koji
Eh druze, toliko si u pravu...
_ado_

#171 Re: Koje auto do 7000KM

Post by _ado_ »

antonio_denco wrote:Koje auto do 7000...

Nešto se parica skupilo a stari Golf 2 je već za prodaje pa kontam koje auto sebi uzeti.
S obzirom koliko su teško zarađene, gledam, i volio bih da uzmem sebi nešto u šta nebi morao ulagati često i previše.

Gledam sva ova silna auta na piku i sve me to zbunjuje (ne razumijem se previše), HDI, DCI, JTD, sve nekakve vrste motora, a veze nemam od toga xD

Inače, zanima me Peugeot 306, Renault Clio, Alfa Romeo 147 i tako neka prosječna auta...

Hvala unaprijed
Po cemu je AR147 prosjecno auto, i u istom rangu kao Clio i PUG 306?
Reneee

#172 Re: Koje auto do 7000KM

Post by Reneee »

koji
bilo koji
Nema šta, savjet sa dna uma. Koliko star i u kakvom stanju možeš dobiti BMW do 7000KM? Čovjek hoće da zamijeni Golf 2, a tvoj je savjet da star i raspadajući krš zamijeni sa starim i raspadajućim kršem. :-)

Za te pare bi mogao dobiti neki do 10 godina stari kompakt ili gradsko auto. Ako ti treba više prostora, možeš i monovolumena uzeti tipa Scenic, Xsara Picaso ili Zafira.
antonio_denco

#173 Re: Koje auto do 7000KM

Post by antonio_denco »

_ado_ wrote:
antonio_denco wrote:Koje auto do 7000...

Hvala unaprijed
Po cemu je AR147 prosjecno auto, i u istom rangu kao Clio i PUG 306?
Po cijeni :)
Inače, sviđa mi se više nego Clio i Peugeot ali pricaju ljudi svašta, dijelovi, problemi sa turbinom, ovo-ono, pa sad...
antonio_denco

#174 Re: Koje auto do 7000KM

Post by antonio_denco »

Reneee wrote:
koji
bilo koji
Nema šta, savjet sa dna uma. Koliko star i u kakvom stanju možeš dobiti BMW do 7000KM? Čovjek hoće da zamijeni Golf 2, a tvoj je savjet da star i raspadajući krš zamijeni sa starim i raspadajućim kršem. :-)

Za te pare bi mogao dobiti neki do 10 godina stari kompakt ili gradsko auto. Ako ti treba više prostora, možeš i monovolumena uzeti tipa Scenic, Xsara Picaso ili Zafira.
Ipak mi je to malo previše prostora :)
dobojlija81

#175 Re: Koje auto do 7000KM

Post by dobojlija81 »

imam ja reno lagunu 1.9 dci 2001.godiste,6 brzina,mozda bi se mogli uklopit.
Post Reply