razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#151 Re: razvod ili papucar...
Dok čitam teme poput ove pomislim da sam ja trebala uzeti nick "pala s marsa" jer meni većina stvari koje ovdje pročitah ne mogu nikako proći kroz moj mentalni sklop.Jednostavno ne ide.
Razvod....ok,pa šta.To neki bauk?Neka sramota?Stid?
Ne,u većini slučajeva to je samo olakšanje,jer čim se i u mislima pomene riječ razvod znači da ima neki razlog zarad kojeg se taj pojam uvukao u našu svijest.Ja obično taj razlog nazovem rečenicom"jednostavno nismo sretni".
Život nakon razvoda....tema za diskusije,nagađanja,pretpostavke,osim onih koji su prošli kroz sve navedeno.
Nikako ne mogu da svarim pojmove "zavidan,ljubomoran,novi hebač,nova hebačica,novac,bijesno auto"..kakve to sad veze ima s osobom koja je razvedena?!Daje li joj to za pravo iko da se makar i mahalski miješa u život onog čiji dio života više nije?Sasvim je ok brinuti se za dijete ako je dato majci na starateljstvi ili obratno,ali kukati sto taj neko s nekim drugim ima nesto sto nije s tim od koga se razveo je definitivno samo sebičnost,egoizam i zavist.
Fkt sam ja pala s marsa kad mi je drago što moj bivši vozi bijesno auto i "voda" dobre žene pored sebe,što ima novac,neko ime,ugled....jer time na neki način uzdiže i mene.Da je nakom mene samo obična fukara i ja sam s tim sama umanjena,jer sam znači provela dio života sa tom nekom "fukarom".Radije volim da za bivšim uzdišu žene nego da mu govore "jadna majko svoja" jer time povećavam i ugled svoje prošlosti...ako nista ja sam ga bar imala dok za njih i dalje neke samo uzdižu...ovo isto se da primjeniti i na žene,naravno sa akceptiranjem prvenstveno majčinstva pa tek onda ostalog redoslijeda stvari.
To žena nakon razvoda treba ostati sama?Ma daaaaaaa,kako da ne....koji opet sebičluk na djelu.
Možda je moja logika glupa,ali ja kao majka ne želim da se moje dijete stidi svog rođenog oca kad ga sretne,nego da mu potrči u zagrljaj sretna,sa osmijehom.....a ne da osjeti stid i razočarenje šta od njega postade.
Što se tiče alimentacija,neko opasno na žene baca drvlje i kamenje zarad novca kojima im muževi trebalo bi da isplaćuju alimentacije(ako je dijete sa majkama),kazah trebalo bi jer u Bosni se većina stvari koja treba ne radi.
Nije to riječ o nekim basnoslovnim ciframa ali jeste o djetetu,njegovim potrebama.Tu ne mislim samo na troškove obrazovanja,odijevanja i ostale potrebe.To dijete treba da i živi u pristojnom domu,da ima pristojnu granu,grijanje,....jednostavno da živi normalnim životom.Stvar je dogovora dvoje ljudi kako i na koji način će takav život obezbijediti djetetu.Zar se u braku gledalo ko više doprinosi i novčano uzdražava djecu?Nije.Zasto bi se onda gledalo nakon braka?Djeca nisu izgubila status djeteta nakon razvoda roditelja.Šta je loše u tome ako majka za djecu dobija alimentaciju,sta je lose u tome ako je ne dobija jer ima veće prihode ili joj novac nije potreban?
Meni ne treba nikakav sud ni zakon da ocu mog djeteta daje termine kad će ga vidjeti,na koliko dugo....neka ga vidi kad poželi,kad osjeti potrebu.Naravno sve u nekom razumnom vremenu,shodno dječijim obavezama.Zar je to bauk nazvati majku i reći"ja danas eto ne mogu doći po djete imam prijateljsku kafu koju ne bi da propustim"?Zar je bauk nazvati oca i reći mu da "dijete danas ima školsku priredbu i da vremenski neće stići na dogovor s njim".
Ne treba mi ni sud da određuje alimetacije.....tu nek radi njegov instikt oca ako ga ima ,ako ga nema proradice instikt djeteta kad tad da otac je otac samo na papiru.
Rekoh aceptiranje stvara dogovor.....cilj koji treba biti oboma roditelja-INTERES DJETETA.
Sve u svemu mislim da je inat,zloba,sebičnost.....sve ono što dovede do razvoda krivo i problemima nakon razvoda.Samo ne razumijem jedno,ako se već oslobote života pored takve osobe zar mu treba tražiti cijenu?
Razvod....ok,pa šta.To neki bauk?Neka sramota?Stid?
Ne,u većini slučajeva to je samo olakšanje,jer čim se i u mislima pomene riječ razvod znači da ima neki razlog zarad kojeg se taj pojam uvukao u našu svijest.Ja obično taj razlog nazovem rečenicom"jednostavno nismo sretni".
Život nakon razvoda....tema za diskusije,nagađanja,pretpostavke,osim onih koji su prošli kroz sve navedeno.
Nikako ne mogu da svarim pojmove "zavidan,ljubomoran,novi hebač,nova hebačica,novac,bijesno auto"..kakve to sad veze ima s osobom koja je razvedena?!Daje li joj to za pravo iko da se makar i mahalski miješa u život onog čiji dio života više nije?Sasvim je ok brinuti se za dijete ako je dato majci na starateljstvi ili obratno,ali kukati sto taj neko s nekim drugim ima nesto sto nije s tim od koga se razveo je definitivno samo sebičnost,egoizam i zavist.
Fkt sam ja pala s marsa kad mi je drago što moj bivši vozi bijesno auto i "voda" dobre žene pored sebe,što ima novac,neko ime,ugled....jer time na neki način uzdiže i mene.Da je nakom mene samo obična fukara i ja sam s tim sama umanjena,jer sam znači provela dio života sa tom nekom "fukarom".Radije volim da za bivšim uzdišu žene nego da mu govore "jadna majko svoja" jer time povećavam i ugled svoje prošlosti...ako nista ja sam ga bar imala dok za njih i dalje neke samo uzdižu...ovo isto se da primjeniti i na žene,naravno sa akceptiranjem prvenstveno majčinstva pa tek onda ostalog redoslijeda stvari.
To žena nakon razvoda treba ostati sama?Ma daaaaaaa,kako da ne....koji opet sebičluk na djelu.
Možda je moja logika glupa,ali ja kao majka ne želim da se moje dijete stidi svog rođenog oca kad ga sretne,nego da mu potrči u zagrljaj sretna,sa osmijehom.....a ne da osjeti stid i razočarenje šta od njega postade.
Što se tiče alimentacija,neko opasno na žene baca drvlje i kamenje zarad novca kojima im muževi trebalo bi da isplaćuju alimentacije(ako je dijete sa majkama),kazah trebalo bi jer u Bosni se većina stvari koja treba ne radi.
Nije to riječ o nekim basnoslovnim ciframa ali jeste o djetetu,njegovim potrebama.Tu ne mislim samo na troškove obrazovanja,odijevanja i ostale potrebe.To dijete treba da i živi u pristojnom domu,da ima pristojnu granu,grijanje,....jednostavno da živi normalnim životom.Stvar je dogovora dvoje ljudi kako i na koji način će takav život obezbijediti djetetu.Zar se u braku gledalo ko više doprinosi i novčano uzdražava djecu?Nije.Zasto bi se onda gledalo nakon braka?Djeca nisu izgubila status djeteta nakon razvoda roditelja.Šta je loše u tome ako majka za djecu dobija alimentaciju,sta je lose u tome ako je ne dobija jer ima veće prihode ili joj novac nije potreban?
Meni ne treba nikakav sud ni zakon da ocu mog djeteta daje termine kad će ga vidjeti,na koliko dugo....neka ga vidi kad poželi,kad osjeti potrebu.Naravno sve u nekom razumnom vremenu,shodno dječijim obavezama.Zar je to bauk nazvati majku i reći"ja danas eto ne mogu doći po djete imam prijateljsku kafu koju ne bi da propustim"?Zar je bauk nazvati oca i reći mu da "dijete danas ima školsku priredbu i da vremenski neće stići na dogovor s njim".
Ne treba mi ni sud da određuje alimetacije.....tu nek radi njegov instikt oca ako ga ima ,ako ga nema proradice instikt djeteta kad tad da otac je otac samo na papiru.
Rekoh aceptiranje stvara dogovor.....cilj koji treba biti oboma roditelja-INTERES DJETETA.
Sve u svemu mislim da je inat,zloba,sebičnost.....sve ono što dovede do razvoda krivo i problemima nakon razvoda.Samo ne razumijem jedno,ako se već oslobote života pored takve osobe zar mu treba tražiti cijenu?
Last edited by zelenashica on 03/01/2011 16:20, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#152 Re: razvod ili papucar...
A sta ako se ti oženiš nakon razvoda a djeca stobom?Šta majka treba da gleda kako djeca rastu pored zene koju ti jašeš?picek wrote:samo mi balkanci koji su u slicnoj situaciji ili su prosli kroz situaciju mozemo da razumijemo zvornicanina.
ostalo trabanjanje zenturaca koje su preko sapunica pokupili pamet treba ignorisati.
dobro rece silent,,
samo pustiti zenu i raditi svoje.
razvod ne dolazi u obzir.
pa citav smisao braka je da imam potomke.
da ih onda pustim da ih drugi covjek odgaja ?
da nekog drugog moja djeca zovu tatom,, dok ga ja placam da mi jase zenu ??
da,, to moze samo u zenskoj perverznoj masti da ispadne korektno.
daj mi moju djecu.. i razvod nije problem.
ja nikad ne bih ni centa trazio od nje.
samo mi daj djecu, i bjezi u tri pm.
Ovo što si ti iznio nije u interesu djeteta nego tvog vlastitog balkanskog ega.
- pustopoljina
#153 Re: razvod ili papucar...
moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
od bivseg bih trazila samo ono sto mora djeci dati- ne mora meni na ruke ni davati. neka uplati direktno sta treba, svoj dio.
pored svojih deset prsta
ne mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
kome se da zivjeti s neprijateljem- njegov izbor.
hvala tebi ridjobrki,koliko znam ti se u ovako nesto nisi upetljao, tj. nisi zavrsio u braku s takvom.
vjeruj, svaka prica ima dvije strane i cesto su ovi bas prema sebi birali.
od bivseg bih trazila samo ono sto mora djeci dati- ne mora meni na ruke ni davati. neka uplati direktno sta treba, svoj dio.
pored svojih deset prsta
hvala tebi ridjobrki,koliko znam ti se u ovako nesto nisi upetljao, tj. nisi zavrsio u braku s takvom.
Last edited by pustopoljina on 03/01/2011 16:26, edited 1 time in total.
- cutee_nina
#154 Re: razvod ili papucar...
A uredu je kada ON ima drugu ženu koju jaše? Prije bih rekla da bi muškarcima nakod razvoda teže palo kada bi ona našla drugog muškarca, nego činjenica da neće živjeti i provoditi dovoljno vremena s djecom.picek wrote: pa citav smisao braka je da imam potomke.
daj mi moju djecu.. i razvod nije problem.
ja nikad ne bih ni centra trazio od nje.
samo mi daj djecu, i bjezi u tri pm.
Meni je glupo davati alimentaciju ako žena radi i ako ima dobar posao odnosno platu. U redu bi bilo davanje neke minimalne alimentacije od strane muškarca, a ne 60%. Pa nisu sve žene "rospije" koje bi odmah iskoristile te pare, našle nekog jebača i trošile na njega i na sebe te pare, a ne na djecu. Prije će razvedeni muškarac naći drugu ženu, nego što će razvedena žena drugog muškarca, jer se one nakon razvoda više okrenu djeci i zapostave svoj "ljubavni" život.
Što se tiče toga "da ih onda pustim da ih drugi covjek odgaja ?", što da ne, ako je taj čovjek korektan, dobar suprug i očuh, ali ne slažem se s tim da ga ta djeca zovu "tatom", jer ga već imaju. Po tebi, žena nakod razvoda ne treba nikada više biti s drugim muškarcem dok djeca ne odrastu ili?
Što se tiče postavljača teme, ja mu savjetujem da se malo odvoji od nje psihički i da se posveti djeci. A razvod, pa ako već mora, neka bude zadnja opcija.
-
zelenashica
#155 Re: razvod ili papucar...
pustopoljina wrote:moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
pored svojih deset prstiju ne mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
Last edited by zelenashica on 03/01/2011 16:27, edited 1 time in total.
-
Katy
#156 Re: razvod ili papucar...
Ja jos nisam cula da je neko nekog za to placao.Barem ne u balkanskim familijama!picek wrote: pa citav smisao braka je da imam potomke.
Nema tu biti sta perverzno.Zakoni su takvi.Znaci samo u slucaju da ona NIJE u stanju da radi,razlozi za tako sto mogu biti razliciti.Ni jedan sud nije lud niti se zakon moze tako lako manipulisati.
Mozda balkanski mentalitet tesko 'izdrzi' da ce ta zena danas,sutra imati nekog novog partnera je druga stvar.To nije trenutna tematika.
-
Katy
#157 Re: razvod ili papucar...
zelenashica wrote:pustopoljina wrote:moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
pored svojih deset ruku ne mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
- pustopoljina
#158 Re: razvod ili papucar...
zelenashica wrote:pustopoljina wrote:moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
pored svojih deset ruku ne mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
joj de me samo ispravi...isto sam indijsko bozanstvo
-
zelenashica
#159 Re: razvod ili papucar...
poenta je poenta ha sa 10 ruku ha 10 prstijupustopoljina wrote:zelenashica wrote:pustopoljina wrote:moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
pored svojih deset prstiju ne mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
joj de me samo ispravi...isto sam indijsko bozanstvodeset ruku
joj sad će ti ovi muski nabiti još 4 hairlije na vrat da bi bilo 10 ruku
-
picek
#160 Re: razvod ili papucar...
znaci ako je zakon takav ne znaci da moze biti perverzan ??Katy wrote:picek wrote: pa citav smisao braka je da imam potomke.
Nema tu biti sta perverzno.Zakoni su takvi.
oo amerikooo,, sta uradi od zenturaca !?
pa ja sam bolan balkanac,, i to najtvrdja vrsta.. bosanac.
popisam se ja na americki zakon.
ako ne moze milom onda cu silom.
svoju djecu u bosnu , a zenu nogu u guzicu.
nek ide nekom blentavom amerikancu prosipati zakon.
oni su svi pod drogama.
niti znaju o zakonu niti o drzavi gdje se nalaze.,
sve im je ravno..
samo droga.. antidepresivi, koka, i trava.../
pa gdje su ovi americki zakoni doveli ove muske primjerke?
zalosno ih je bolan gledati.
-
zelenashica
#161 Re: razvod ili papucar...
Pa po zakonu sreco moja lijepa ako djeca imaju i američko državljanstvo a i zena onda očekuj opet provođenje zakona.picek wrote:
znaci ako je zakon takav ne znaci da moze biti perverzan ??![]()
oo amerikooo,, sta uradi od zenturaca !?
pa ja sam bolan balkanac,, i to najtvrdja vrsta.. bosanac.![]()
popisam se ja na americki zakon.
ako ne moze milom onda cu silom.
svoju djecu u bosnu , a zenu nogu u guzicu.
nek ide nekom blentavom amerikancu prosipati zakon.
oni su svi pod drogama.
niti znaju o zakonu niti o drzavi gdje se nalaze.,
sve im je ravno..
samo droga.. antidepresivi, koka, i trava.../
pa gdje su ovi americki zakoni doveli ove muske primjerke?
zalosno ih je bolan gledati.
Niko tebi ne osporava da trazis djecu sebi,dokazi da si sposoban roditelj i bolji kao roditelj od majke i uzmi djecu ha ja......ali ne mijesaj lončiće.....slobodno se popiski na americki zakon,tako ces hanumi samo dati vece sanse da dobije i djecu i alimentaciju
-
picek
#162 Re: razvod ili papucar...
zelenasice, pricas o necemu o cemu nemas pojma.
evo ja cu ti reci sta se dogodi kada ides na americki sud da se odredi kome pripadaju djeca.
prvo sjednes i izadje sudija - zensko. (uvijek je zensko, uvijek! )
i onda te pita ,, ko provede najvise vremena sa djecom?
naravno majka.
ja radim vecinu vremena .,, da platim sve jebene racune.
kad dodjem kuci, igram se sa djecom, i td,,
ali majka je ipak vecinski sa njima.
znaci, sudija gleda na koga su se djeca vise navikla.,
logicno (po tom <zenskom< sudiji) oni pripadaju majci.
pa ja onda kazem na sudu da ja zaradim godisnje preko deset puta vise nego sto bi moja supruga ikad mogla zaraditi.
onda se sudiji otvore oci,,,,
rezultat,, dodijeli majci sto vise novca od te moje zarade..
sad,, hajde ti trazi dalje po sudu..,
apeluj..
vadi advokate, (zapamti svaka parnica te kosta oko 5000 dolara za advokata i troskove suda)..
itd,., itd..
evo ja cu ti reci sta se dogodi kada ides na americki sud da se odredi kome pripadaju djeca.
naravno majka.
pa ja onda kazem na sudu da ja zaradim godisnje preko deset puta vise nego sto bi moja supruga ikad mogla zaraditi.
rezultat,, dodijeli majci sto vise novca od te moje zarade..
apeluj..
vadi advokate, (zapamti svaka parnica te kosta oko 5000 dolara za advokata i troskove suda)..
itd,., itd..
- jedna tamo
#163 Re: razvod ili papucar...
vozač....
šofer
kamiondžija
taxista
za svoje 3 godine radnog iskustva imala poslovni odnos sa takvima i možete reći da su to predrasude ali daleko im kuća od moje....
opet čast izuzecima jako rijetkim ali jako jako rijetkim, to je posebna vrsta muškaraca.......
za svoje 3 godine radnog iskustva imala poslovni odnos sa takvima i možete reći da su to predrasude ali daleko im kuća od moje....
opet čast izuzecima jako rijetkim ali jako jako rijetkim, to je posebna vrsta muškaraca.......
- Ridjobrki
#164 Re: razvod ili papucar...
Ja ti opet skrećem ovim boldiranim pažnju na ono što sam govorio o perspektivi normalne individue što ti nedvojbeno jesi. Ti želiš fino s ljudima, ti , ti nećeš ništa nazor, ti ne bi stavila svoj interes ispred djetetovog, ti imaš deset prstiju s kojima se možeš izdržavati. Iznenadila bi se koliki je procenat drugačijih od tih standarda... Ova tema nema veze sa tim o čemu ti pričaš, koliko god ja shvatao šta ti govoriš i koliko god to bilo na mjestu.pustopoljina wrote:moja je takva da bila zensko ili musko volim ovaj zivot i fino s ljudima, ako ne mogu- necu se ni natezati, ni inatiti.
pored svojih deset prstane mogu biti kruha zeljna. meni dosta.
-
zelenashica
#165 Re: razvod ili papucar...
zelenashica mozda nema pojma o američkim zakonima....ali zelenashica jako dobro poznaje problem o kome pričaš jer ga dobro na svojoj koži osjećam....a ti idalje misli sta te volja....samo mani mi generalizacija i stavljanja svih muskaraca i zena u isti koš....kalupa nema.picek wrote:zelenasice, pricas o necemu o cemu nemas pojma.
naravno majka.
rezultat,, dodijeli majci sto vise novca od te moje zarade..![]()
apeluj..
itd,., itd..
-
PalaSa Marsa
#166 Re: razvod ili papucar...
Sve ja ovo razumijem, al' zar u toj AmeriKi ne postoji zakon koji moze oboje da ob'veze istim pravom nad djecom, recimo, jednu sedmicu da budu kod tebe/njega, jednu sedmicu kod nje/majke? A?picek wrote:zelenasice, pricas o necemu o cemu nemas pojma.
naravno majka.
rezultat,, dodijeli majci sto vise novca od te moje zarade..![]()
apeluj..
itd,., itd..
- Ridjobrki
#167 Re: razvod ili papucar...
PalaSa Marsa wrote: Sve ja ovo razumijem, al' zar u toj AmeriKi ne postoji zakon koji moze oboje da ob'veze istim pravom nad djecom, recimo, jednu sedmicu da budu kod tebe/njega, jednu sedmicu kod nje/majke? A?Pa recimo da se imovina, pare, sta god vec dijeli na jednake dijelove, ako je to ta bolja sto vas boli, pare dakle?
![]()
E, ovo sam i ja htio pitati! Mi smo malo zaostali pa to kod nas ide teže ali čudi me kako niko ne spominje dijeljeno skrbništvo.
Moji prijatelji u Švedskoj su se razveli i imaju djecu i tako je određeno - u ponedjeljak ih ona ostavi u vrtiću a on dođe po njih popodne i budu kod njega heftu, idući ponedjeljak on ih ostavi a ona pokupi, čak se i ne susreću.
-
PalaSa Marsa
#168 Re: razvod ili papucar...
Ama postoji, naravno da postoji. Nego je frka nekim muskima da nebi zena slucajno dobila slobodnog vremena tim sto ce te sedmice bit' kod njega. Ma haj' ti nije ovo to sta narod prica, ovo je ovdje izlgeda nesto sasvim drugo. Pare vas pokvarise, samo brinete da nebi ko uz'o vise para, a ne kontate sta zivot ustvari nosi i sta moze eventualno donijet', zaboraviste i zene i djecu i kucu i kuciste jbte..Ridjobrki wrote:PalaSa Marsa wrote: Sve ja ovo razumijem, al' zar u toj AmeriKi ne postoji zakon koji moze oboje da ob'veze istim pravom nad djecom, recimo, jednu sedmicu da budu kod tebe/njega, jednu sedmicu kod nje/majke? A?Pa recimo da se imovina, pare, sta god vec dijeli na jednake dijelove, ako je to ta bolja sto vas boli, pare dakle?
![]()
E, ovo sam i ja htio pitati! Mi smo malo zaostali pa to kod nas ide teže ali čudi me kako niko ne spominje dijeljeno skrbništvo.![]()
![]()
![]()
Moji prijatelji u Švedskoj su se razveli i imaju djecu i tako je određeno - u ponedjeljak ih ona ostavi u vrtiću a on dođe po njih popodne i budu kod njega heftu, idući ponedjeljak on ih ostavi a ona pokupi, čak se i ne susreću.
PS: Merhaba Brko!
- pustopoljina
#169 Re: razvod ili papucar...
jedna tamo wrote:vozač....šofer
kamiondžija
taxista
![]()
@ridjobrki:
shvatam.
i mnogo bi pomoglo kad doticni forumasi ne bi govorli "zene" i "vi", nego "moja zena".
-
picek
#170 Re: razvod ili papucar...
kakvih bolan pola-pola ?
chega ?
novca ?
pa to moja zena ne bi mogla dobiti ni da nadje obamu kao advokata.
ja vodim nekoliko firmi i novac ja svake godine stavljen na poseban fund za moju djecu.
da ne pocnu od nule kao sto sam ja poceo.
kad bih tog pola novca dodijelio suprugi, ona bi sve potrosila u las vagesu za dva mjeseca
jeste li vi ludi ??
a to da se brinemo o djeci pola-pola ?
moze, nije problem.
ali moja supruga se ne bi mogla o njima brinuti koliko ja.
uvijek bi ona potezala da dobije skrbnistvo nad djecom,,, jer bi joj to garantovalo vise novca od mene.,
upoznajte malo bolje americki zakon, prije nego postavljate smjesna pitanja
chega ?
novca ?
ja vodim nekoliko firmi i novac ja svake godine stavljen na poseban fund za moju djecu.
kad bih tog pola novca dodijelio suprugi, ona bi sve potrosila u las vagesu za dva mjeseca
jeste li vi ludi ??
moze, nije problem.
uvijek bi ona potezala da dobije skrbnistvo nad djecom,,, jer bi joj to garantovalo vise novca od mene.,
- Ridjobrki
#171 Re: razvod ili papucar...
@pustopoljina: ima i toga što jes'-jes'...
@marsovka: alejćmuselam!
@marsovka: alejćmuselam!
-
zelenashica
#172 Re: razvod ili papucar...
De ti meni nesto reci ziv bio.Jesi li ti upoznat bio sa tim americkim zakonom prije zenidbe i pravljenja beba?picek wrote:kakvih bolan pola-pola ?
chega ?
novca ?
kad bih tog pola novca dodijelio suprugi, ona bi sve potrosila u las vagesu za dva mjeseca![]()
jeste li vi ludi ??
moze, nije problem.
Mislim nama ovdje čitaju porodicni zakon prije onog "da"....a vama?
Ako si bio upoznat onda suti i daj sta moras,ha ja...
- jedna tamo
#173 Re: razvod ili papucar...
picek wrote:kakvih bolan pola-pola ?
chega ?
novca ?
kad bih tog pola novca dodijelio suprugi, ona bi sve potrosila u las vagesu za dva mjeseca![]()
jeste li vi ludi ??
moze, nije problem.
jesi ti opasan
-
zelenashica
#174 Re: razvod ili papucar...
Balkanac bonajedna tamo wrote:picek wrote:kakvih bolan pola-pola ?
chega ?
novca ?
jeste li vi ludi ??
moze, nije problem.
jesi ti opasan
-
MrAldo
#175 Re: razvod ili papucar...
Been there... done that!
Nikad ne reci nikad... ali ja ne vidim nikakvu svrhu tog "bracnog papira" vise.
Nazalost, proslo je vise ono vrijeme, kad je brak bio neka vrsta svetinje. Vakat je takav dosao, nazalost... Moji roditelji su nedavno slavili i obiljezili 33 godine svoga braka, a kakvog su se samo "shita" u zivotu nagledali i prosli... od rata pa na ovamo. I dan danas, oni jedno za drugo disu. To su te neke generacije, koje polako izumiru... jer su se moralna nacela i definicije braka definitivno evoluirala u sebicnost, pohlepu i egoizam... i sexualnu/emotivnu frustriranost. Slabo ko da shvaca, da je zivotna realnost... borba u zivotu... da osim lijepih momenata, dolaze i ti teski periodi, gdje se olako odustaje od svega. Neko je spomenuo da imas takodje zena koje su uvijek navikle da budu princezice, pocevsi od roditelja, momaka... A posto se 99,999% ne uda za princa
, onda nastaju problemi, jer kao sto neko rece... zivot je borba i samo jaki i emotivno stabilni opstaju. To isto vazi i za muskarce (fol da remiziram
)
A sto se tice postavljaca teme... prosto i jednostavno: pokusaj sve nacine da spasis svoj brak (od bracnih savjetovalista do kama-sutra/tantra kurseva
itd.)! Cisto radi toga, da ako ne bude dalo nikakvog rezultata, da se u buducnosti ne pitas: "Sta da sam ovako uradio? Sto nisam ovo uradio?" Ako ne bude dalo nekog odredjenog rezultata, nakon svega toga... onda definitivno stvaraj strategiju oko razvoda i zivota nakon njega.. Jer djeca bi, kao sto su mnogi ovdje vec rekli, na kraju ispastala u toj nesretnoj i nezdravoj atmosferi izmedju vas dvoje.
Nadam se za tebe, da cete prevazici svoje probleme i naci ponovo tu intimu koju ste imali prvih 10 godina, kad je sve ferceralo kako treba.
Nikad ne reci nikad... ali ja ne vidim nikakvu svrhu tog "bracnog papira" vise.
Nazalost, proslo je vise ono vrijeme, kad je brak bio neka vrsta svetinje. Vakat je takav dosao, nazalost... Moji roditelji su nedavno slavili i obiljezili 33 godine svoga braka, a kakvog su se samo "shita" u zivotu nagledali i prosli... od rata pa na ovamo. I dan danas, oni jedno za drugo disu. To su te neke generacije, koje polako izumiru... jer su se moralna nacela i definicije braka definitivno evoluirala u sebicnost, pohlepu i egoizam... i sexualnu/emotivnu frustriranost. Slabo ko da shvaca, da je zivotna realnost... borba u zivotu... da osim lijepih momenata, dolaze i ti teski periodi, gdje se olako odustaje od svega. Neko je spomenuo da imas takodje zena koje su uvijek navikle da budu princezice, pocevsi od roditelja, momaka... A posto se 99,999% ne uda za princa
A sto se tice postavljaca teme... prosto i jednostavno: pokusaj sve nacine da spasis svoj brak (od bracnih savjetovalista do kama-sutra/tantra kurseva
Nadam se za tebe, da cete prevazici svoje probleme i naci ponovo tu intimu koju ste imali prvih 10 godina, kad je sve ferceralo kako treba.