A cuj, o ukusima se ne raspravlja...ultima_palabra wrote:Sezam wrote:U svakom slucaju, mala je dobar komad, a za ostalo cemo se dogovoriti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Politicka pozadina TV1
- Sezam
#151 Re: Politicka pozadina TV1
- Mali_Vuk
#152 Re: Politicka pozadina TV1
Ovoj maloj je Hadžifaceović izvadio leukocite 100 %Sezam wrote:U svakom slucaju, mala je dobar komad, a za ostalo cemo se dogovoriti
Ne bi on to džaba zvao u goste
- duh_sa_sjekirom
#153 Re: Politicka pozadina TV1
Ni Bošnjaci ni Sarajevo ne udaraju na Hrvate bilo gdje, pa ni u Hercegovini, ali udaraju na naciste i fashiste ma gdje bili...A ako se ti osjetiš prozvanim u ove zadnje dvije kategorije, onda je to tvoj problem...Mihaelj wrote:Čovječe koliko vatre prema jednoj ženi.![]()
Nešto vas je opekla jako. Pročitao sam tekst njezinog govora u emisiji i svaka joj je na mjestu. Jako dobro detektira probleme, a ako nekoga zanima stavit ću u citat taj tekst pa nek mi netko kaže što ne valja u njezinom govoru.
Inače, nisam baš pratio njezine tekstove. Samo sam jednog ili dva pročitao i tamo ne vidim nikakav fašizam osim što žena udara epitetima na Bošnjake i Sarajevo istom mjerom kako Bošnjaci i Sarajevo udaraju na Hrvate Hercegovine.
To nije u redu, ali nije u redu ni da Hercegovci moraju stalno čitati u novinama da su ustaše, fašisti, lopovi, nacisti i ostalo.
- ultima_palabra
#154 Re: Politicka pozadina TV1
Pa dobro, ali imam osjećaj da će biti onih koji će raspravljati
BTW, jel ono Nihad Imamović drugi na izboru ličnosti godine
Bolja od njega je samo Emina Ganić
Ja dobre zajebancije...
BTW, jel ono Nihad Imamović drugi na izboru ličnosti godine
- duh_sa_sjekirom
#155 Re: Politicka pozadina TV1
Ma nemoj mi pričati....KentuČki wrote:duh_sa_sjekirom wrote: Ni Bošnjaci ni Sarajevo ne udaraju na Hrvate bilo gdje, pa ni u Hercegovini, ali udaraju na naciste i fashiste ma gdje bili...A ako se ti osjetiš prozvanim u ove zadnje dvije kategorije, onda je to tvoj problem...
Ni Hrvati ni Hercegovina ne udaraju na Bošnjake bilo gdje, pa ni u Sarajevu, ali udaraju na lažne multietničare i hinjene antifašiste ma gdje bili...A ako se ti osjetiš prozvan u ove zadnje dvije kategorije, onda je to tvoj problem...
Pa ne šire se fašističke zastave u Sarajevu već u Š.Brijegu!!!
Nema u Sarajevu ulica sa imenima Francetića i Budaka, već u zap. Mostaru!!!
- duh_sa_sjekirom
#156 Re: Politicka pozadina TV1
Zar u Grudama ima "drugara"...KentuČki wrote:ultima_palabra wrote: Vidi ti Martinice, a na Hercegbosni šalje Teherancima srednji prst, onako damskiA ovdje nam još postavlja i slike iz privatne kolekcije
Žao mi je drugar, ja sam iz Gruda. Sa Soptom možda moš na HB.org proljudikat, ovdje prosto nešto sumnjam. A nije da niste fini...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#157 Re: Politicka pozadina TV1
Klasicna provincijalka sa slinganim rukavicima na majici i "albanskim" teksasom farmerki.
E kada ona moze etiketirati Sarajevo Teheranom i sve Hrvate koji nisu za treci entitet i HDZ(ove) izdajicama i placenom bagrom,mogu i ja nju po njenom licnom izgledu.
Nisam (jel' da) fasista i nacionalist..nije ni ona (jel' da)
E kada ona moze etiketirati Sarajevo Teheranom i sve Hrvate koji nisu za treci entitet i HDZ(ove) izdajicama i placenom bagrom,mogu i ja nju po njenom licnom izgledu.
-
Hodidid
#158 Re: Politicka pozadina TV1
Proguglao sam malo njene tekstove na portalu poskok. Kakvo dno od materijala.
- duh_sa_sjekirom
#159 Re: Politicka pozadina TV1
Nekog drugog si oslovio sa drugar, nisi mene... malo te prebacilo, jelde...KentuČki wrote:duh_sa_sjekirom wrote: Zar u Grudama ima "drugara"...![]()
Kad Martina može biti Hadžifejsova drugarica, što to ti ne bi mog'o biti moj?
Jah neprijateljski nastrojena naroda...
A možeš i meni biti i drugar, i prijatelj, i jaran, nemm ništa protiv... Ovdje je ruka prijateljstva uvijek pružena. Ko hoće da je primi, dobro je došao, a ko neće, neka mu je sa srećom...
- Sezam
#160 Re: Politicka pozadina TV1
Komad i pol!KentuČki wrote:-LIBERO- wrote:Klasicna provincijalka sa slinganim rukavicima na majici i "albanskim" teksasom farmerki.
Kako ide u komplet s ovim urbanim, gradžanskim antifašistima, pitam se...![]()
![]()
http://www.bhdani.ba/novost/13327/Na-kamenu-u-Pocitelju
- nosara
#161 Re: Politicka pozadina TV1
Old School...KentuČki wrote:-LIBERO- wrote:Klasicna provincijalka sa slinganim rukavicima na majici i "albanskim" teksasom farmerki.
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#162 Re: Politicka pozadina TV1
Pa nikada neces ni saznati. Pojam antifasizma u Listici je nesto imaginarno i (za vas) zastrasujuce,nesto cime se prepadaju mala djeca da ce im se desiti (ili doci) ako ne budu slusali.KentuČki wrote:-LIBERO- wrote:Klasicna provincijalka sa slinganim rukavicima na majici i "albanskim" teksasom farmerki.
![]()
- nosara
#163 Re: Politicka pozadina TV1
Izvini, molim te... Probrani hrvati su klali i u Srebrenici... Imaju oni veze sa svim zlocinima u ovoj zemlji, bilo da su ih izvodili ili stvorili uvjete za neke druge izvodjace...BiH-x wrote:Kakve, zaboga, veze Trusina ima sa Srebrenicom?? Moraju li Srbi na godisnjicu Vukovara spominjati Jasenovca a mi Srebrenicu samo da bi se pricalo "o svim trima stranama"???KentuČki wrote:U čemu je problem?
Ali ona je pisala i o Srebrenici. I o Trusini. O svim trima stranama, a ne samo o jednoj.Ne pravi se glup; radi se o relativiziranju i nista drugo.
boban-radovan, sranja-zloooba... Po dva papka jedne noge...
- Mali_Vuk
#164 Re: Politicka pozadina TV1
A Mile Stojić lafo čita pjesmice, a ispod oka broji Martinine "zareze" na nogicama.KentuČki wrote:-LIBERO- wrote:Klasicna provincijalka sa slinganim rukavicima na majici i "albanskim" teksasom farmerki.
![]()
p.s. Temu prebaciti na podforum Erotika. Ovako ispada da omalovažavam hercegovačku borbu za tuđim i drugačijim, što mi nije ni na kraj pameti
- luckylaka
#165 Re: Politicka pozadina TV1
Nakon 8 stranica da li neko mozda zna sta je tema.Svasta se nacita al najvise bljuvotina koje nemaju veze sa temom .
- nosara
#166 Re: Politicka pozadina TV1
Tema je politicka orjentacija uposlenih na tv1...luckylaka wrote:Nakon 8 stranica da li neko mozda zna sta je tema.Svasta se nacita al najvise bljuvotina koje nemaju veze sa temom .
Jebes to... Najprije isporucite na raznju bezmudog krmka, koji nam je ubio dijete, mucki, na sred ceste, u po bijela dana... Vrijeme je... Mozda tako napukne vizija o fasistickom kamenjaru bla bla bla...KentuČki wrote:duh_sa_sjekirom wrote: Nekog drugog si oslovio sa drugar, nisi mene... malo te prebacilo, jelde...
A možeš i meni biti i drugar, i prijatelj, i jaran, nemm ništa protiv... Ovdje je ruka prijateljstva uvijek pružena. Ko hoće da je primi, dobro je došao, a ko neće, neka mu je sa srećom...
Hvala prijatelju. Nadam se da će te nekad put nanijeti na malo sira i vina, da ti raspuknem tu fašističku viziju kamenjara kojom si zadojen.
Ili ti mislis drugacije, old school...?
- GandalfSivi
#167 Re: Politicka pozadina TV1
Osam stranica komentara o nekoj djevojcici iz kamenjara, koja pocinje svoj text idejom da ju je neko uopste prepoznao na koncertu u velikom gradu. Genijalni ste, svega mi...
- duh_sa_sjekirom
#168 Re: Politicka pozadina TV1
Nemam ja nikakvu fašističku viziju niti sam bilo čime zadojen, racionalan sam i volim raspravljati na osnovu činjenica...KentuČki wrote:duh_sa_sjekirom wrote: Nekog drugog si oslovio sa drugar, nisi mene... malo te prebacilo, jelde...
Hvala prijatelju. Nadam se da će te nekad put nanijeti na malo sira i vina, da ti raspuknem tu fašističku viziju kamenjara kojom si zadojen.
- luckylaka
#169 Re: Politicka pozadina TV1
,,Nosara,,kakve uopste veze ima da Sopta sa politickom pozadinom TV1.Hajd nas prosvijetli majke ti.Ili koristis priliku da preko Sopte napadas uposlene na TV1.Koji je tvoj cilj.Kakve veze ima ,,kamenjar,,ili Listica sa TV1.Saberi se malo.
- don vito
#170 Re: Politicka pozadina TV1
Zamolio bih cijenjene forumase da biraju rjecnik u diskusiji, a posebno da se drze teme. Tema je politicka pozadina TV1, a ne Martina Mlinarevic-Sopta. Uzgred, koliko god se ne slagali sa stavovima doticne gospodje, to nije razlog za uvrede na njen racun, pogotovo ne vrijedjanje cijele jedne regije nase drzave i naroda koji tamo zivi. Pojedinci u ovoj diskusiji postaju gori od Sopte. Zbog takvih se zelim izvinuti u ime svojih sunarodnika i sugradjana, a posebno cijenjenom forumasu sa nikom "juznije" koji u svojim postovima nikoga ne vrijedja i uvijek nudi konstruktivan doprinos diskusiji.

- nosara
#171 Re: Politicka pozadina TV1
don vito wrote:Zamolio bih cijenjene forumase da biraju rjecnik u diskusiji, a posebno da se drze teme. Tema je politicka pozadina TV1, a ne Martina Mlinarevic-Sopta. Uzgred, koliko god se ne slagali sa stavovima doticne gospodje, to nije razlog za uvrede na njen racun, pogotovo ne vrijedjanje cijele jedne regije nase drzave i naroda koji tamo zivi. Pojedinci u ovoj diskusiji postaju gori od Sopte. Zbog takvih se zelim izvinuti u ime svojih sunarodnika i sugradjana, a posebno cijenjenom forumasu sa nikom "juznije" koji u svojim postovima nikoga ne vrijedja i uvijek nudi konstruktivan doprinos diskusiji.
Dobro jutro i tebi...
Laku noc...Ne znači to da Zlaja ne preferira Hrvate i Srbe. Nikako. Naoružao se on s onima koji su nekada bili Hrvati i Srbi, a danas su samo kupljena bagra čiji je zadatak fiktivno održavanje imidža kvazi-višenacionalne stranke. Ima on Željka i stotine malih željkića sa domovnicama.
- Sezam
#172 Re: Politicka pozadina TV1
+1don vito wrote:Zamolio bih cijenjene forumase da biraju rjecnik u diskusiji, a posebno da se drze teme. Tema je politicka pozadina TV1, a ne Martina Mlinarevic-Sopta. Uzgred, koliko god se ne slagali sa stavovima doticne gospodje, to nije razlog za uvrede na njen racun, pogotovo ne vrijedjanje cijele jedne regije nase drzave i naroda koji tamo zivi. Pojedinci u ovoj diskusiji postaju gori od Sopte. Zbog takvih se zelim izvinuti u ime svojih sunarodnika i sugradjana, a posebno cijenjenom forumasu sa nikom "juznije" koji u svojim postovima nikoga ne vrijedja i uvijek nudi konstruktivan doprinos diskusiji.
-
bihmak
#173 Re: Politicka pozadina TV1
TV 1 ima sigurno izusetan potencijal..od tehnickih mogucnosti do medijske potrebe za jednom jakom Televiziji, koja ce objektivno i investigativno istrazivati o politicko-drustvenim zbivanjima u zemlji... a ako predju u nekakvu odbranu politike SBiH, i hljaganju SDP&Co. odna oni sami sjecu granu na kojoj sjede
jer ako izgube jednom povjerenje (prvobitno informativni program) onda se slobodno mogu oprostiti od ciljeva koje su sebi u pocetku zadali,
jer uprkos dobrim filmskim/dokumenteanim/serijskim programom nece imati utjecaj na politicko misljenje gradjana.. to je upravo onaj put koji je hodila ftv i 60minuta.. prvo jako gledana i ugledna televizija, a sada puki izvjestac sdp-politike
jer ako izgube jednom povjerenje (prvobitno informativni program) onda se slobodno mogu oprostiti od ciljeva koje su sebi u pocetku zadali,
jer uprkos dobrim filmskim/dokumenteanim/serijskim programom nece imati utjecaj na politicko misljenje gradjana.. to je upravo onaj put koji je hodila ftv i 60minuta.. prvo jako gledana i ugledna televizija, a sada puki izvjestac sdp-politike
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#174 Re: Politicka pozadina TV1
Ne znam da li si sam pomislio da ti post miriše na fašizam. Nisi ? Ja ti kažem da miriše.komeba wrote:Na podforumu za medije je receno da otvorimo temu na politici ukoliko zelimo diskutovati o politickoj pozadini TV1,a ne o filmovima,voditeljima i najavnim spicama,pa evo otvaram temu.
Smatram da je sinocnjim CD-om u kojem je fasistkinja Martina Mlinarovic Sopta gostovala kao komentatorka(ili je stalno zaposlena) Senad Hadzifejzovic presao svaku mjeru.
Da podsjetim...Sopta pise kolumne na sovinistickom gnijezdu poskoku,a nekim cudom je i index.hr poceo da objavljuje njene kolumne.U posljednjoj kolumni koja nosi naziv "Hrvati na baterije u bosanskoj dzamahiriji",Hrvate koji nisu za Dodik-Covic koaliciju i treci entitet,naziva "kupljenom bagrom".
Tekstovi joj odisu uvredama na racun Sarajeva i BiH,a "dzamahirija","Teheran" i "kupljena bagra" su standardni dio njenog izrazavanja.
Sinoc je Hadzifejzovic najavio kao veliku i hrabru novinarku,pa me zanima da li i on smatra da su recimo voditelji dnevnika na TV1,Nikolina i Ogi,kupljena bagra.Smetaju li Hadzifejzovicu sovinisticke uvrede na racun Sarajeva i BiH,ili i on prizeljkuje da ovo bude Teheran pa fasistkinji najavljuje kao dobru,veliku novinarku...
Do sada su na TV1 vec prostor dobili Dodikov fasista Dragan Jerinic,te antigradanka Sanja Vlaisavljevic.
Je li sljedeca zvijezda TV1 Rajko Vasic?
Redom...
Prvo , sve u ovoj zemlji što nije po volji Urban (urban gril,urban namještaj,urban furka, a ova opaska u zagradi je čista pjesnička sloboda) Sarajeva se proglašava ili fašističkim ili komunističkim. Na stranu sada urbanizam sarajevski koji svakim danom sve više iščezava a pretvara se u urbanizam kvalielite tržnih centara. Urbanizam koji kada tramvaj ode u garažu, automatski odlazi na spavanje pa Sarajevo iza ponoći liči na grad utvara jer nema žive duše na ulici ili u nekoj kafani. To na stranu , komentarišem tvoj post.
Prvo, poskok nije zabranjen,nego legalan.Predstavlja glas i misao određenih ljudi koji to čitaju.
Drugo, Marina može pisati i na skinheads portalu. To je njena privatna stvar. Da li će nju jer je novinar Poskoka , cijeniti neki Urban lik iz Rajvosa koji ono optužuje fašizam , ni najmanje nije njen problem. Ona se nije obraćala tom Urban-liku niti urban-trebama nego je iznijela svoje mišljenje. Ukoliko Urban-likovi ne mogu čak ni jednom godišnje gledati Marinu , nego vazda hoće Urban Mirzu ili Kurta(čast ljudima,bez uvrede ovdje sam morala uzeti neki primjer,ništa lično-zaista) onda nek' promijene kanal kada Marina priča što reče jedan forumaš na ovoj temi. To što Marina misli 'vako a Urban-face 'nako je problem Marine i Urban-faca samo ne čuh da se Marina žalila na djelovanje Urban-predstavnika u javnom prostoru.
Dodiku želim da bude uhapšen i osuđen za privredni kriminal ali i da mu se sudi zbog manipulacije glasačima te destabilizacije političkih prilika. No kad Dodu Bakir nazove "Laktašenkom" onda je to super jer je to urban. Ono što nije urban nije ni Rajvosa, a što nije Rajvosa nije ni BeHa;-). Ali kad prljava bagra dobije taj naziv (za urban nezaslužen a za Marinu zaslužen) onda je to problem!! Pazi oni nisu bagra!!! Zbog straha od banovanja na ovom forumu ne bih poimenice navodila koga ja sve ne smatram bagrom.
Senada niti volim niti ne volim. I on mi isuviše vuče na ovo "urban". Ali on je interesantan jer u emisiju može dovesti sjajne goste i nepredvidiv je. I za to mu čestitam jer ja već pomislih da je on ustaša ili ne daj Bože četnik lično jer avaj, Rajko Vasić će možda gostovati !!!! (pazimo se dobro možda čak bude kao gost na TV1 i Vlaisavljević Sanja!!!).
Nisi recimo napisao kako je Hadžifejs prije nepun mjesec itekako ispreskakao onog Amera a Marinu nije. Zašto? Pa zato što Marina ne vodi antidržavnu politiku , nego ima samo drugačije mišljenje od- Urban mišljenja.
A Hadžifejs čuje sve.
Ko voli nek' plješće , ko ne voli nek' piše postove na Sa-x da je ovo maltene veleizdaja, još jedan velikohrvatskosrpski projekat podjele zemlje jer Marina daje izjavu u sarajevskim medijima u kojoj javno izražava nezadovoljstvo jer partije koje ona smatra relevantnim , neće u vlast!!! Nečuveno ,zaista !! Skandal!!
Tvoj post miriše na fašizam jer bi ti meni propisao dnevnu dozu informacija onako kako ti misliš da je ok , propisao bi mi i zabavni program a možda bi i postavio ko je relevantan da svira ili ne u Simfonijskom orkestrru BHT1???
Ne dam paša svoju mogućnost gutanja informacija sa svih strana BiH i svijeta a to što ću se od srca nasmijati Marininim izjavama jer znam da će "ubosti u sridu" i da je inteligentna žena je moje zadovoljstvo. Ti i dalje piči Zvonka Marića (čast gosp. Mariću opet ništa lično samo politički) i niko ti ne brani. Ili da zamoliš Hadžifejsa da pređe na Kantonalnu pa će sve biti ok?????
Nikolina je prelijepa žena , sarajka , i sigurna sam da nije ukalupljena u urbankalup.
Ogija sam upoznala. Ekstremno zanimljiv i duhovit čovjek.
Sabinatv , sarajka četvrto koljeno , a ovo pišem jer će odmah reći kako pišem iz Posušja,Gruda ili iz pm....
Osnovni problem naše zemlje je taj što se ne razumijemo. Ne razumijemo se jer se ne slušamo. A da bi se čuli , moramo imati nešto veće uši. Kada budemo shvatili potrebe onih drugih , tada će ova zemlja funkcionisati. Dotada , ostavimo i ovo malo medijskog prostora slobodnim. Svakako je slobodan povremeno i na kašičice.
Marina , namigni urban raji još koji put...
- Alfons Kauders
#175 Re: Politicka pozadina TV1
nije tacno...tvsabina wrote: Ne znam da li si sam pomislio da ti post miriše na fašizam. Nisi ? Ja ti kažem da miriše.
Redom...
Prvo , sve u ovoj zemlji što nije po volji Urban (urban gril,urban namještaj,urban furka, a ova opaska u zagradi je čista pjesnička sloboda) Sarajeva se proglašava ili fašističkim ili komunističkim.