Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Great Cornholio

#151 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Great Cornholio »

@Amidža, šta ti misliš i onim tunelima na Visočici ?
Amidza Efendija

#152 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Amidza Efendija »

Amidza ovo, Amidza ono. :)

Evo sta mislim o tunelima na Visocici:
Tuneli nikako ne mogu biti NA Visocici.
zonbirile

#153 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

u aprilu najavljen Turabi,treba vidjeti šta on kaže.
Amidza Efendija

#154 Re: Bosanska dolina piramida

zonbirile wrote:u aprilu najavljen Turabi,treba vidjeti šta on kaže.
Ja se kladim na doseljenike sa sazvjezdja Plejada, orbove iz mobitela, a mozda i budu i Men in Black.
Great Cornholio

#155 Re: Bosanska dolina piramida

Amidza Efendija wrote:Amidza ovo, Amidza ono. :)

U pravu si, tuneli ne mogu biti Na Visočici :)
Znači, šta ti misliš o onim tunelima koje je neko prokopao kroz ona, na piramide nalik, brda iznad Visokog ?
Amidza Efendija

#156 Re: Bosanska dolina piramida

Great Cornholio wrote:
Amidza Efendija wrote:Amidza ovo, Amidza ono. :)

U pravu si, tuneli ne mogu biti Na Visočici :)
Znači, šta ti misliš o onim tunelima koje je neko prokopao kroz ona, na piramide nalik, brda iznad Visokog ?
Cornholio, kako mozes uopste pricati o necemu, ili pitati ikog za mjisljenje, a ne znas o cemu govoris?

Nema tunela ispod brda iznad Visokog. "Tunel" o kome govori Svemirko je oko 3 km daleko od Visocice, i proteci ce Bosnom jos mnogo vode dok Svemirko & Co prokopaju svoje kanale do Visocice. Dabogda niko ne zagine unutra.

Mogao je, isto tako, krenuti od Kaknja. Senzacija bi bila jos veca.
Great Cornholio

#157 Re: Bosanska dolina piramida

Amidza Efendija wrote:
Cornholio, kako mozes uopste pricati o necemu, ili pitati ikog za mjisljenje, a ne znas o cemu govoris?

Nema tunela ispod brda iznad Visokog. "Tunel" o kome govori Svemirko je oko 3 km daleko od Visocice, i proteci ce Bosnom jos mnogo vode dok Svemirko & Co prokopaju svoje kanale do Visocice. Dabogda niko ne zagine unutra.
Znači, nisu pronađeni tuneli u brdima već u dolini pored brda. Šta misliš o njima ? Da li treba utvrditi njihovo porijeklo i starost? Kad nisu bili zatrpani oni koji su ih prokopavali sumnjam da će biti zatrpani onih koji ih pročišćavaju.
Amidza Efendija

#158 Re: Bosanska dolina piramida

Great Cornholio wrote:
Amidza Efendija wrote:

Znači, nisu pronađeni tuneli u brdima već u dolini pored brda. Šta misliš o njima ? Da li treba utvrditi njihovo porijeklo i starost? Kad nisu bili zatrpani oni koji su ih prokopavali sumnjam da će biti zatrpani onih koji ih pročišćavaju.
Bogati nemoj me vise davit. Prijavi se na sljedecu dobrovoljnu radnu akciju pa utvrdjuj starost i porijeklo, i zasto ih je neko odtrpavao, pa zatrpavao, pa zasto ih sada opet Svemirkovi akcijasi odtrpavaju i da li ce ih opet onda zatrpavati. Takodje provjeri ima li orbova, i da li su Atlantidjani stvarno sa sazvijezdja Plejada, ili su iz Pojasa Orion.

Sumnja se isto da nas mali zeleni gledaju s Mjeseca i ne daju nam da opet tamo sletimo, a mozda nikad nismo ni bili. U medjuvremenu, Hit*er nam se smije sa Antarktike u tropskoj klimi, gdje su ga Rusi strpali poslije pada Berlina, zajedno sa Elvisom Preslijem. Ali sta ja to tebi pricam, kad ti o tome vec sve znas. Ako ne znas, pitaj Svemirka, on je tomove o ovome napisao, i jos pride i doktorirao na svemu.
Great Cornholio

#159 Re: Bosanska dolina piramida

Amidza Efendija wrote: Bogati nemoj me vise davit. Prijavi se na sljedecu dobrovoljnu radnu akciju pa utvrdjuj starost i porijeklo, i zasto ih je neko odtrpavao, pa zatrpavao, pa zasto ih sada opet Svemirkovi akcijasi odtrpavaju i da li ce ih opet onda zatrpavati. Takodje provjeri ima li orbova, i da li su Atlantidjani stvarno sa sazvijezdja Plejada, ili su iz Pojasa Orion.

Sumnja se isto da nas mali zeleni gledaju s Mjeseca i ne daju nam da opet tamo sletimo, a mozda nikad nismo ni bili. U medjuvremenu, Hit*er nam se smije sa Antarktike u tropskoj klimi, gdje su ga Rusi strpali poslije pada Berlina, zajedno sa Elvisom Preslijem. Ali sta ja to tebi pricam, kad ti o tome vec sve znas. Ako ne znas, pitaj Svemirka, on je tomove o ovome napisao, i jos pride i doktorirao na svemu.
Ne vjerujem da su Hitler i Elvis još uvijek živi, a ni da na mjesecu žive mali zeleni, pa nisam ja baš toliko naivan :D A ni ovi orbovi, i ova svježđa mi nisu toliko interesantna, ali ipak mislim da bi se trebali istražiti ti tuneli, jer možda istraživanjem njih otkrijemo nešto što nismo znali o našoj istoriji :) A još da napomenem, ni da još nije utvrđeno da li su oni "betoni" prirodni ili vještački .
Amidza Efendija

#160 Re: Bosanska dolina piramida

Great Cornholio wrote:
Amidza Efendija wrote: Bogati nemoj me vise davit. Prijavi se na sljedecu dobrovoljnu radnu akciju pa utvrdjuj starost i porijeklo, i zasto ih je neko odtrpavao, pa zatrpavao, pa zasto ih sada opet Svemirkovi akcijasi odtrpavaju i da li ce ih opet onda zatrpavati. Takodje provjeri ima li orbova, i da li su Atlantidjani stvarno sa sazvijezdja Plejada, ili su iz Pojasa Orion.

Ne vjerujem da su Hitler i Elvis još uvijek živi, a ni da na mjesecu žive mali zeleni, pa nisam ja baš toliko naivan :D A ni ovi orbovi, i ova svježđa mi nisu toliko interesantna, ali ipak mislim da bi se trebali istražiti ti tuneli, jer možda istraživanjem njih otkrijemo nešto što nismo znali o našoj istoriji :) A još da napomenem, ni da još nije utvrđeno da li su oni "betoni" prirodni ili vještački .
Onda se uhvati knjige i istrazuj pravu bosansku istoriju. Ili ako te stvarno zanima, imas nalazista iz kamenog doba svuda po Bosni. Moram priznati da mi ne djelujes bas kao neko koga stvarno interesuje istorija, antropologija, ili geologija. Vise licis na senzacionalistu koji je luftao casove istorije, geografije, geologije, umjetnostiu, u skoli i sada bi precicom do znanja kojeg mi ostali smrtnici ne posjedujemo.

Sto se betona tice, Svemirko je presudu izrekao davno - sve su to sacinili doseljenici sa sazvjezdja Plejada, prva je teorija bila -- blokovi iz kamenoloma, a poslije, posto nije bas mogao nigdje da nadje kamenolome blizu, sve su to izradili prahilirski betonirci. Ako ti sumnjas u njegove nalaze, bujrum, istrazuj.

Majkemi, ako je sve do vjere, a ne do nauke, opet ti je bolje da vjerujes pravim bosanskim istoricarima, a ne ovim modernim prodavcima magle.
Great Cornholio

#161 Re: Bosanska dolina piramida

@Amidža, znači da istražujem poput naših uglednih istraživača samo po knjigama :)
Kome da vjerujem, istoričarima il' historičarima, ili možda našim uglednim geolozima koji kažu da su oni tuneli u dolini pored brda iznad Visokog prirodne tvorevine, pa kasnije oni tvoji kažu da su vještački :?
Hajde da ne pričamo ni o Semiru , ni o meni a ni o tebi, već o onome što je otkriveno na Visočici i u dolini pored Visočice, a otkriveni su neki "betoni" za koje se još uvijek ne zna da li su prirodni ili vještački ( ponašaju se i izgledaju poput vještačkih) i otkriveni su tuneli za koje je utvrđeno da nisu prirodni, već da ih je neko prokopavao :)
zonbirile

#162 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

ja kao što su našli slovo R uklesano u kamenu.
Great Cornholio

#163 Re: Bosanska dolina piramida

zonbirile wrote:ja kao što su našli slovo R uklesano u kamenu.
Meni ono isto k'o da piše 'SELVER' :D Šta hoćeš reći, da se tu radi o nekoj prevari, da je neko naknadno uklesao to "R", ili da to nije R?
Amidza Efendija

#164 Re: Bosanska dolina piramida

Great Cornholio wrote:@Amidža, znači da istražujem poput naših uglednih istraživača samo po knjigama :)
Kome da vjerujem, istoričarima il' historičarima, ili možda našim uglednim geolozima koji kažu da su oni tuneli u dolini pored brda iznad Visokog prirodne tvorevine, pa kasnije oni tvoji kažu da su vještački :?
Hajde da ne pričamo ni o Semiru , ni o meni a ni o tebi, već o onome što je otkriveno na Visočici i u dolini pored Visočice, a otkriveni su neki "betoni" za koje se još uvijek ne zna da li su prirodni ili vještački ( ponašaju se i izgledaju poput vještačkih) i otkriveni su tuneli za koje je utvrđeno da nisu prirodni, već da ih je neko prokopavao :)

Ali ti to vec radis, po vlastitom priznanju. Niti si bio na Visocici niti si ispitivao "betone" za koje je Svemirko na prvi pogled zakljucio da su pridodni, pa vjestacki, a na svima ostalima je da dokazuju da nije kao sto on kaze. Ne znas cak ni gdje se "tuneli" nalaze: NA Visocici ;) , u Visocici, kroz Visocicu, ili daleko od Visocice. Jedino ti svoju "nauku" crpis iz Svemirkove web stranice, i njegovih lupetanja o civilizaciji koja je "tunele" iskopala, pa zakopala, pa iskopala pa opet zakopala, pa tako jedno pet-sest puta dok im nije dosadilo, a da pri tome nisu ostavili nikakvog traga. Ali vidi vraga, mozda su bili i orbovi.

Sto se tice teksta na kamenu, ta prevara je davno raskrinkana. Svemirko je vise ne smije ni spomenuti. Tekst.je.ukucao.Ensad.dok.je.jeo.sendvic.na.pauzi.za.rucak.
zonbirile

#165 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Great Cornholio wrote:
zonbirile wrote:ja kao što su našli slovo R uklesano u kamenu.
Meni ono isto k'o da piše 'SELVER' :D Šta hoćeš reći, da se tu radi o nekoj prevari, da je neko naknadno uklesao to "R", ili da to nije R?
-----------------------------------
pa provalili novinari,slučajno slikakli,a sutradan slovo Semir pokazivao.Bruka,tada su se i pokupili i otišli.
Great Cornholio

#166 Re: Bosanska dolina piramida

Amidza Efendija wrote: Jedino ti svoju "nauku" crpis iz Svemirkove web stranice
Nije tačno, citirao sam i dijelove sa stranice na kojoj pišu pravi istraživači a čiji link si nam dao , ali ti izgleda ne čitaš pažljivo moje postove :)
Znači porijeklo Selvera smo utvrdili :D
Meho Kodro

#167 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Meho Kodro »

Dr.Phil. Amer Kovacevic, "saradnik" Semira Osmanagića

Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić je prevara blogera poznatog kao Izmo Gulić učinjena pseudoarheološkom projektu Visočkih piramida.

U februaru 2008, Izmo Guglić je poslao dva rada puna besmislica kamufliranih u pseudonaučni i New Age žargon potpisavši se kao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ za objavu na web-stranici Semira Osmanagića , kao eksperiment da provjeri da li će ih taj web-site, koji tvrdi da je posvećen ozbiljnom i naučnom geo-arheološkom istraživanju bosanskohercegovačke kulturne i historijske baštine, prihvatiti za objavljivanje. Po ličnoj preporuci Semira Osmanagića, oba članka su odmah bila objavljena Bosanski ljiljan: jedno razmišljanje u prilog tezama Semira Osmanagića, , a nakon toga je jedan preveden na egleski jezik od strane člana njegovog tima. Zatim je slijedilo objavljivanje sličnog članka kojeg je napisao saradnik gospodina Osmanagića, Davorin Vrbančić, vidno inspirisan besmislicama koje je napisao „Dr.Phil. Amer Kovacevic“. Otkako je Izmo Guglić objavio na svom blogu da su oba članka bila prevara i da je „Dr.Phil. Amer Kovacevic“ izmišljena osoba, web-site projekta Semira Osmanagića nije reagovao na bilo koji način, niti su ti članci uklonjeni sa sajta.

Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić se može usporediti sa Aferom Sokal ili Projektom Alpha, smišljenih kako bi se razotkrili pseudonaučni postupci.
http://en.wikipedia.org/wiki/Izmo_Guglich_Affair
http://izmo-ekspert.blogspot.com/
NIN

#168 Re: Bosanska dolina piramida

Post by NIN »

Meho Kodro wrote:Projekat “Bosanska piramida”: Afera Izmo Guglić se može usporediti sa Aferom Sokal ili Projektom Alpha, smišljenih kako bi se razotkrili pseudonaučni postupci.
http://en.wikipedia.org/wiki/Izmo_Guglich_Affair
http://izmo-ekspert.blogspot.com/
Ma ne mogu da vjerujem... :lol: :lol: :lol:

Mescini da je ovaj Izmo pis'o ovdje na temi o piramidama dok je bilo popularno.
zonbirile

#169 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

zar Visočka i okolna banda nije već pohapšena?
Great Cornholio

#170 Re: Bosanska dolina piramida

zonbirile wrote:zar Visočka i okolna banda nije već pohapšena?
Zašto da se hapse, zbog pogrešnog zaključka ( ako je pogrešan ?) izvučenog iz onoga što su pronašli ??? Da ponovimo, naučnici su utvrdili da su tuneli koje su pronašli Semir i njegovi saradnici vještačkog porijekla , i ne mogu još sa sigurnošću tvrditi da li su pronađeni betonski blokovi vještačkog ili prirodnog porijekla!
Hipatija

#171 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Zvanična nauka nema odgovore za mnoga pitanja.
naučnici su utvrdili da su tuneli koje su pronašli Semir i njegovi saradnici vještačkog porijekla
Chris Dunn dao je intervju za Fenu tokom boravka u Minhenu, gdje učestvuje u radu naučne konferencije:
"Istraživači koji su zauvijek promijenili svijet piramida" zajedno sa Josephom Davidovitsem, Grahamom Hanckokom i Semirom Osmanagićem. Nakon konferencije, Hanckok i Dunn dolaze u posjet BiH i Bosanskoj dolini piramida dok će Davidovits u BiH boraviti od 24. do 26. marta.

Na pitanje šta je to što ga je inspirisalo da traga za odgovorima o drevnim civilizacijama, Dunn je pojasnio da je oduvijek bio nezadovoljan odgovorima koje nudi zvanična nauka"
.
Također, mnoga tumačenja se mijenjaju i zastarijevaju.
Ovo sa povećanim fontom je "za moju dušu"!
zonbirile

#172 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Great Cornholio wrote:
zonbirile wrote:zar Visočka i okolna banda nije već pohapšena?
Zašto da se hapse, zbog pogrešnog zaključka ( ako je pogrešan ?) izvučenog iz onoga što su pronašli ??? Da ponovimo, naučnici su utvrdili da su tuneli koje su pronašli Semir i njegovi saradnici vještačkog porijekla , i ne mogu još sa sigurnošću tvrditi da li su pronađeni betonski blokovi vještačkog ili prirodnog porijekla!
--------------------------
zbog lažžiranja,falsificiranja i utroška sredstva,to što su počev od reisa do lepog Harija pravili kenjce,čestitam im.
Hilmija Kubura

#173 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hilmija Kubura »

minjonja wrote:
zambaklija wrote:men se čini i meščini da većina ovijeh negativaca nikada nije bila u Visokom :P ameščini nijesu nješta ni baš prijateljski raspoloženi spram ove zemlje....kako god vrijeme će svoje pokazati a ja et vjerujem u te piramide i civilizaciju prije civilizacije :roll:
nema sta vjerovati. dokazano je da nije piramida.
A ko je to i čime dokazao da nije piramida?
minjonja

#174 Re: Bosanska dolina piramida

Post by minjonja »

Hilmija Kubura wrote:
minjonja wrote:
zambaklija wrote:men se čini i meščini da većina ovijeh negativaca nikada nije bila u Visokom :P ameščini nijesu nješta ni baš prijateljski raspoloženi spram ove zemlje....kako god vrijeme će svoje pokazati a ja et vjerujem u te piramide i civilizaciju prije civilizacije :roll:
nema sta vjerovati. dokazano je da nije piramida.
A ko je to i čime dokazao da nije piramida?
strucni ljudi, iz BiH i iz inostrantva. evo deklaracije udruzenja arheologa evrope http://www.e-a-a.org/statement.pdf , geolozi iz tuzle su rekli da nije piramida, arheolozi iz sarajeva su rekli da nije piramida. ovo su samo neki kojih se sjecam.
Woman

#175 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Woman »

a majko mila...kad se sjetim, prije par godina nam je gospodin Osmanagić dolazio u školu i pričao o piramidama, a mi svi blenuli u njega ko tele u šarena vrata.
Koliko god se trudila, ne mogu da se otrgnem utisku da on lupeta gluposti.
Bolan, u Bosni počni kopat u svom dvorištu i naći ćeš arheološke ostatke, a kamo li u Visokom koje je kontinuirano naseljeno već nekoliko hiljada godina. ali piramida?!
samo ću reći da zakoni fizike ne dopuštaju da jedna građevina piramidalnog oblika, prirodnim ili vještačkim procesima, bude onako zatrpana. ko razumije, shvatiće.
Post Reply