Na ovom pdf već godinama postoji masa konkretnih prijedloga i akcija, između mnogih drugih i mojih. Kada nisam imao šta reći, uglavnim nisam ni pisao, tako da je lako doći do mojih vrlo konkretnih prijedloga.therrarrius wrote:Normalno... nek se rahat pate, to je humanoCober wrote:Moje je pravo da mi se licemjerstvo gadi. A takav postup i riječnik, kao i tvoje ranije prijedloge ću takođe ostaviti tebi i tvojima. Ako je društvo i država zakazalo, nemate zbog toga pravo pozivati na ubistvo onih koji tu nemaju svoje krivice, i to pod krinkom da bi im pomogli.![]()
Nego nemoj izigravati mudraca nego daj konkretne prijedloge osim onoga da je ''grozno'', ''sokantno'' i sl.
Osnova je da ne mogu nedužni platiti glavom zbog grešaka drugih. Kritična masa je broj pojedinaca za sprovođenje svake društvene akcije, kao i mijenjanje svijesti cjelokupnog društva i uticanje na zakonsku regulativu potiče prvenstveno od našeg poimanja kao pojedinaca. Zato i jeste "grozno", "šokantno" i sl. kada pojedinci koji pokušavaju da se u toj masi izdvoje kao predvodnici pozitivnih promjena iskažu takve stavove, i to onda jeste dno dna. Cilj mojih postova nije primitivno vrijeđanje pojedinca, nego pokušaj da, stavljajući sebe u situaciju koju predlažu, bar pokušaju shvatiti nebuloznost takvih prijedloga. Šta tek onda reći na one kojima je nedostatak empatije prema drugim bićima većinom stran, koji blijedo gledaju na i ne razumiju poimanje prava na život, i koji takav stav masovno prenose na svoju djecu, okolinu i buduće generacije. Konkretni prijedlozi su jasni, ubijanja nema, društvo, pojedinci sa imenom i prezimenom su i materijalno i krivično odgovorni za nesprovođenje zakona i ovakvu situaciju. To su oni koji trebaju odgovarati, ako ne glavom kako se ovdje predlaže, onda najprije krivično zbog zloupotrebe položaja. To su poznati pojedinci imenom i prezimenom koji su po zakonu bili obavezni od februara 2009 provoditi zakon o dobrobiti životinja. To košta, i mora se biti vrlo eksplicitan ko je kriv za to. Stvaranje fame kako će se ubijanjem riješiti problem, pa to je dno dna. Šintori su godinama samo u Sarajevu iz budžeta primali 850.000 KM pa nikada nisu riješili problem. Uostalom, o tome kao i drugim akcijama koje su vođene do donošenja Zakona pisano je ovdje puno puta da bi se javnost upoznala i animirala, pa da se ne ponavljamo, samo potraži moje postove na search. Provođenje Zakona i krivični postupci bi vrlo lako promijenili stav prema dobrobiti životinja. To je moguće sam ako se podigne jasan glas javnosti. A pored ovakve javnosti koja bi trebala predvoditi društvenu akciju za normalnije društvo, ili kako se kaže pored takvih prijatelja neprijatelji im ne trebaju.