kad sam bio mali
- spree
#151 Re: kad sam bio mali
drug i ja u ratu smo nasli nesto sto lici termos boci i nakon nekog vremena smo skontali da je to neka granata. onda smo je odlucili bacati dok ne eksplodira. tako smo mi otisli na cosak zgrade i bacali je. bacimo i onda se sakrijemo iza coska. nakon nekog vremena otac od tog druga je vidio sta radimo uzeo nam je i odnio u policijsku upravu. kad se vratio rekao je da je granata imala drugo punjenje i da je eksplodirala raznijela bi 1 sprat, a ne onaj cosak iza kojeg smo se mi krili. djecija glupost je nemjerljiva.
-
drenmajster
#152 Re: kad sam bio mali
Tako je-ostavljam male tajne za sebe prije spavanja-jer tad dolaze svi oni junaci i heroji,vile ,carobnjaci da me uspavaju-a ja sam naravno glavnirespo wrote:kad bi vam rekao dijete u meni bi automatski nestalo
zato ostavljam te "tajne" za sebe
- Ductus Holedocus
#153 Re: kad sam bio mali
sumayya wrote:Svaka čast za temu![]()
Kad sam bila mala, bila sam uvjerena da u grlu ima lift koji vozi ono što sažvačemo u stomak![]()
, i onda ode jedan zalogaj, čekam dok se lift vrati, pa gutam drugi...
Kad sam bila mala vjerovala sam da je na nebu neko jezero, more, uglavnom neka lijepa obala, i da gore budu mrtvi i da im je pravo lijepo. Uživala sam gledati vedro nebo i kontala da je i moj babo gore negdje.
Kad sam bila mala Rabbi jessir mi je bila sura, tako da sam klanjala sa najkraćim surama, Rabbi jessir i Inna eatajna, eventualno nekad i Vel asr
A to se tiče Inna eatajna, imala sam svoj dodatak, ne znam odakle, ali na kraju pored "Huve-l-ebter" ja sam dodavala i Allahu ekber,
nešto mi se rimovalo pravo![]()
![]()
Kad sam bila mala nisam znala reći gosti, nego je uvijek bilo kosti. Dolaze nam kosti danas![]()
Svašta baš...
-
amy85
#154 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala rekli su mi ako prodem ispod duge da cu postati musko....i tako sam ja kada god sam vidjela dugu trcala da prodem ispod nje.....
-
MajcinaDusica
#155 Re: kad sam bio mali
Kad sam ja bila mala bila je jedna "crna rukavica" koje smo se svi strašno bojali, iako niko nije sa sigurnošću znao ni šta ona radi ni kako izgleda. Toliko sam se bojala da je moj tata jednom našao jednu crnu kožnu rukavicu i predamnom je dobro namlatio i bacio u smeće i onda me više nije bilo strah.
- Neelix
#156 Re: kad sam bio mali
'92, na otesu, drug i ja setamo i razgledamo srusene zgrade, na nekih, 20-30 metara od prve linije. mogli su nas kamenom ubit.spree wrote:drug i ja u ratu smo nasli nesto sto lici termos boci i nakon nekog vremena smo skontali da je to neka granata. onda smo je odlucili bacati dok ne eksplodira. tako smo mi otisli na cosak zgrade i bacali je. bacimo i onda se sakrijemo iza coska. nakon nekog vremena otac od tog druga je vidio sta radimo uzeo nam je i odnio u policijsku upravu. kad se vratio rekao je da je granata imala drugo punjenje i da je eksplodirala raznijela bi 1 sprat, a ne onaj cosak iza kojeg smo se mi krili. djecija glupost je nemjerljiva.
kao sto rece, djecija glupost je nemjerljiva
- Phantea
#157 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala bila sam 100% ubijedjena da me je donijela roda..pa kad mi je jedna nana objasnila da sam izasla iz maminog stomaka prvo sam plakala pola sata pa povratila od muke 
Kad sam bila mala bila sam zaljubljena u najboljeg drugara od svog amidzica i cekala sam ga svaki dan da prodje kraj moje kuce u povratku iz skole...ponosno stojeci u dvoristu sa dvije kikice na glavi..
Mislila sam da moje cipele zive kad se svjetla ugase, po uzoru na Cipelice ..
Nosila sam krisom barbiku u skolu do drugog razreda jer sam mislila da ni ona ne smije biti sama kuci ...
I sasvim sam sigurna da sam vidjela pravog djeda mraza
Kad sam bila mala bila sam zaljubljena u najboljeg drugara od svog amidzica i cekala sam ga svaki dan da prodje kraj moje kuce u povratku iz skole...ponosno stojeci u dvoristu sa dvije kikice na glavi..
Mislila sam da moje cipele zive kad se svjetla ugase, po uzoru na Cipelice ..
Nosila sam krisom barbiku u skolu do drugog razreda jer sam mislila da ni ona ne smije biti sama kuci ...
I sasvim sam sigurna da sam vidjela pravog djeda mraza
- smurf
#158 Re: kad sam bio mali
Prije uspavljivanja radi operacije krajnika, stao sam u stav mirno i izrecitovao komadanta Savu... "Huci, huci Sutjeska..." Kada sam se probudio pitali su me kako sam a ja "Gladan sam i hocu nanine pite zeljanice"
Nedjeljom smo isli na Mahmutovac kod rodicinih nane i dede, za rucak bi obavezno bio burek koji sam jeo samo tu i u buregdzinici uBistriku, a inace ga nisam mogao smisliti... Volio sam te nedjelje i spustanje niz gelendere ljeti a zimi sa sankama... Pored Sirokace, Vila Rifke, jako zahtjevna "staza"
Odron, samo takav

Nedjeljom smo isli na Mahmutovac kod rodicinih nane i dede, za rucak bi obavezno bio burek koji sam jeo samo tu i u buregdzinici uBistriku, a inace ga nisam mogao smisliti... Volio sam te nedjelje i spustanje niz gelendere ljeti a zimi sa sankama... Pored Sirokace, Vila Rifke, jako zahtjevna "staza"
kurty wrote:da nastavim...
-pocetkom 92godine izbacen iz Mekteba (inace dzamija mi je do kuce odmah-3 metra vazdusne linije), jer sam hodzi rekao "hodja jebem ti hodzincu dok je curom bila kad ces mene u vecu grupu"...
- kurty
#159 Re: kad sam bio mali
smurf wrote:kurty wrote:da nastavim...
-pocetkom 92godine izbacen iz Mekteba (inace dzamija mi je do kuce odmah-3 metra vazdusne linije), jer sam hodzi rekao "hodja jebem ti hodzincu dok je curom bila kad ces mene u vecu grupu"...![]()
![]()
![]()
![]()
Odron, samo takav
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
par dana prije ja se zalim svima okolo kako cu biti tuzan ako me opet bude drzao u srednjoj grupi (mala grupa-ilmihal, srednja-sufara i velika-kur'an)... I jedan stariji salabajzer mani rece za ovu psovku...
Al za vrijeme rata taj hodza bio kod mene u podrumu i onda sam "privatno" imao casove i prosao sve sto sam zeljeo... Inace, pravi je to hodza bio, par dana poslije mi sve halalio
- nineinchnails
#160 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali, mislio sam da su svi ljudi po defaultu dobri i lijepi. (a ko nije to mislio)
I onda sretnem komsinicu bez zuba, ruznu ko grob, a njen buraz jalijas mi drpi 10 maraka sto mi je dala stara za hljeb.
I tako se razbise moje iluzije o utopijskom zemaljskom zivotu.
I onda sretnem komsinicu bez zuba, ruznu ko grob, a njen buraz jalijas mi drpi 10 maraka sto mi je dala stara za hljeb.
I tako se razbise moje iluzije o utopijskom zemaljskom zivotu.
- duh_sa_sjekirom
#161 Re: kad sam bio mali
Kad sam, kao dijete, saznao da Zemlja ima oblik lopte, dugo sam se čudio kako hodaju ljudi na "donjoj strani loptee", za što se drže dok hodaju "naopako"... i govorio sebi kako je sreća pa smo mi na gornjoj strani...
I još nešto: kad sam prvi put čuo za pojam "guzziti" mislio sam da se to radi tako što se muško i žensko trljaju dupe o dupe...
I još nešto: kad sam prvi put čuo za pojam "guzziti" mislio sam da se to radi tako što se muško i žensko trljaju dupe o dupe...
-
dolmetscher
#162 Re: kad sam bio mali
Mene je bilo rizicno poslati u prodavnicu...posalju me po hljeb, ja kupim eurokrem i jos necu kuci da se vratim 
Kao i sva djeca, ili skoro sva, isli smo u kradju dzanarika, suncokreta, tresanja...Jedne prilike smo ukrali tikvice. Sva djeca odnijela kuci samo ja nisam smjela. Ostavim na pijaci, kontam prodat ce se
Kao i sva djeca, ili skoro sva, isli smo u kradju dzanarika, suncokreta, tresanja...Jedne prilike smo ukrali tikvice. Sva djeca odnijela kuci samo ja nisam smjela. Ostavim na pijaci, kontam prodat ce se
- Neelix
#163 Re: kad sam bio mali
kurty wrote:smurf wrote:kurty wrote:da nastavim...
-pocetkom 92godine izbacen iz Mekteba (inace dzamija mi je do kuce odmah-3 metra vazdusne linije), jer sam hodzi rekao "hodja jebem ti hodzincu dok je curom bila kad ces mene u vecu grupu"...![]()
![]()
![]()
![]()
Odron, samo takav
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
par dana prije ja se zalim svima okolo kako cu biti tuzan ako me opet bude drzao u srednjoj grupi (mala grupa-ilmihal, srednja-sufara i velika-kur'an)... I jedan stariji salabajzer mani rece za ovu psovku...
Al za vrijeme rata taj hodza bio kod mene u podrumu i onda sam "privatno" imao casove i prosao sve sto sam zeljeo... Inace, pravi je to hodza bio, par dana poslije mi sve halalio![]()
![]()
izbacen sam kad sam u skoli ucio o evoluciji, a hodza isti dan popovao (
-
jesenjin
#164 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali
Ajd da i ja podijelim jednu pricu sa vama...
Kad sam bio mali ( 11 godina ) bio je rat i nas 10tak otislo je u sumu na jedno brdo da se igramo rata... Tu je bila linija jedno vrijeme , rovovi , sklonista , itd itd. Ni slutili nismo da je u blizini minsko polje i nakon izvjesnog perioda jedan drug uleti u to minsko polje i jedno 25cm nedaleko od potezne mine.... Poceo je da se dere minaaaaa i ja sam mu odmah rekao da ne mice da stane jer sam bio veoma dobro upoznat sa oruzjem , municijom , minama itd. Stao je , ni sam ne znam kako sam prisao , sjecam se da je trajalo duze da sam hodao polako i da sam svima rekao da se ne mrdaju . Naravno svi su kao ukoceni stajali. Uspio sam se prisunjati , bio sam svjestan da rizikujem vlastiti zivot ali isto tako svijestan da je zivot djecaka mozda u mojim rukama. Prisao sam , ugledao poteznu minu , ugledao "flaks" i njegov pravac gdje je razvucen. Na blef sam drugu rekao kuda da prodje. Dosao je do mene ziv , zdrav i lagano smo se vratili na glavni put istim onim stopama kojima sam dosao do njega....
Kad sam bio mali ( 11 godina ) bio je rat i nas 10tak otislo je u sumu na jedno brdo da se igramo rata... Tu je bila linija jedno vrijeme , rovovi , sklonista , itd itd. Ni slutili nismo da je u blizini minsko polje i nakon izvjesnog perioda jedan drug uleti u to minsko polje i jedno 25cm nedaleko od potezne mine.... Poceo je da se dere minaaaaa i ja sam mu odmah rekao da ne mice da stane jer sam bio veoma dobro upoznat sa oruzjem , municijom , minama itd. Stao je , ni sam ne znam kako sam prisao , sjecam se da je trajalo duze da sam hodao polako i da sam svima rekao da se ne mrdaju . Naravno svi su kao ukoceni stajali. Uspio sam se prisunjati , bio sam svjestan da rizikujem vlastiti zivot ali isto tako svijestan da je zivot djecaka mozda u mojim rukama. Prisao sam , ugledao poteznu minu , ugledao "flaks" i njegov pravac gdje je razvucen. Na blef sam drugu rekao kuda da prodje. Dosao je do mene ziv , zdrav i lagano smo se vratili na glavni put istim onim stopama kojima sam dosao do njega....
-
pemanapemani
#165 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali kupao sam se nedjeljom prije Boljeg života i Nadrealista.
Bilo je lijepo kupati se jednom sedmično.
-
pemanapemani
#166 Re: kad sam bio mali
I jako sam skroman...jesenjin wrote:Kad sam bio maliAjd da i ja podijelim jednu pricu sa vama...
-
jesenjin
#167 Re: kad sam bio mali
Nema ovo veze sa skromnoscu bilo je to tako vrijeme jednostavno dogodilo se....pemanapemani wrote:I jako sam skroman...jesenjin wrote:Kad sam bio maliAjd da i ja podijelim jednu pricu sa vama...
- piupiu
#168 Re: kad sam bio mali
MajcinaDusica wrote:Kad sam ja bila mala bila je jedna "crna rukavica" koje smo se svi strašno bojali, iako niko nije sa sigurnošću znao ni šta ona radi ni kako izgleda. Toliko sam se bojala da je moj tata jednom našao jednu crnu kožnu rukavicu i predamnom je dobro namlatio i bacio u smeće i onda me više nije bilo strah.
I ja isto!!!!
-
ja2
#169 Re: kad sam bio mali
pemanapemani wrote:Kad sam bio mali kupao sam se nedjeljom prije Boljeg života i Nadrealista.
Mislim da su se sva djeca kupala nedeljom prije boljeg zivota....ehh kad se samo sjetim.
Ovu temu nikad ne smijete zakljucati. pravi je antistres.
- pustopoljina
#170 Re: kad sam bio mali
mi smo se kupali nedjeljom kad su strumfovi
onda smo se ugurali izmedju strumfova i prvog dijela dnevnika
onda smo se ugurali izmedju strumfova i prvog dijela dnevnika
- spree
#171 Re: kad sam bio mali
eh podsjeti me. mi smo odmah nakon zavrsetka rata doselili na dobrinju i zivjeli jedni u razrusenoj zgradi na liniji razgranicenja. stara je imala pistolj i zabarikadirali smo ulaz na sprat, ali ja sam se redovno igrao po cijeloj zgradi i obliznjoj razrusenoj skoli (sadasnja osman nuri hadjic). u skoli i zgradi je bilo svega i svacega, ali eto na moju srecu nije bilo minaNeelix wrote:'92, na otesu, drug i ja setamo i razgledamo srusene zgrade, na nekih, 20-30 metara od prve linije. mogli su nas kamenom ubit.spree wrote:drug i ja u ratu smo nasli nesto sto lici termos boci i nakon nekog vremena smo skontali da je to neka granata. onda smo je odlucili bacati dok ne eksplodira. tako smo mi otisli na cosak zgrade i bacali je. bacimo i onda se sakrijemo iza coska. nakon nekog vremena otac od tog druga je vidio sta radimo uzeo nam je i odnio u policijsku upravu. kad se vratio rekao je da je granata imala drugo punjenje i da je eksplodirala raznijela bi 1 sprat, a ne onaj cosak iza kojeg smo se mi krili. djecija glupost je nemjerljiva.
kao sto rece, djecija glupost je nemjerljiva
- bez_ideje
#172 Re: kad sam bio mali
Ja sam dobivala pisma od Deda Mraza skupa sa paketom ,od poste "sjeverni Pol" ,u ime Deda Mraza-sekretar Patuljak
.....do 11-12 godine su me farbali za Deda Mraza.....al su bili uvjerljivi s onom smedjom kutijom , i ko lafo pecatima poste.
Uciteljici sam iscupala citavu saku kose
Jedno vrijeme sam stalno brala maslacke i babajanje i trpala ih u postanska sanducad u haustoru....ja kontala bit ce ljudima drago
Uciteljici sam iscupala citavu saku kose
Jedno vrijeme sam stalno brala maslacke i babajanje i trpala ih u postanska sanducad u haustoru....ja kontala bit ce ljudima drago
-
todd_smith
#173 Re: kad sam bio mali
u vrticu kada sam bio mali, dosao "Deda Mraz", svi se okupili, meni nije nista bilo jasno..naravno svi se slikali,sjedili u krilu i sve to, kada je dosao red na mene odmah sam za "bradu" povukao
takodjer, kada sam bio mali sve modele aviona/helikoptera sam razbijao da bih oslobodio "vojnike/pilote"
kada bih nasao nesto "vrijedno" sakrio bih u onaj poklopac na dnu ves masine
kada sam bio mali stalno sam crtao tenkove sa americkom zastavom
- medvjed23
#174 Re: kad sam bio mali
I mene su stalno prepadali tim pričama o Ciganima koji kradu djecu. Plašio sam se toga i onih buba za koje se priča da se zavlače ljudima u uho. Tek sam nedavno skonto da su te bube bezopasnejedna tamo wrote:i ja sam mislila da će me pojest mrak..
i da će me cigani odvesti, uvijek su me plašili daćemo te ciganima ..i sad ih nevolim
Kad sam bi mali imao sam drugove.
Čitao sam stripove. Nisam se mogao zasititi. Dešavalo mi se da cijeli dan provedem čitajući (Zagor, Dylan Dog, Tex Viler, Blek Stena i milion drugih...)
Uvijek sam bio najbolji učenik u razredu
Jednom sam sam sebe ošišao. Šteta je bila nepopravljiva pa me je frizerka morala ošišati na jedinicu. Drugovi su pjevali: "ćelo, ćelo, dođi mi na sijelo..."
Mislim da sam hranio međeda iz ruke al ne smijem se zakleti. 99% sam siguran da sam hranio međeda iz ruke (puštao ga da jede sa mog dlana...)
Jedini u raji sam imao biciklo. Nisam nikome davao krug. Ja sam se vozio a oni su trčali za mnom.
Mislio sam da sam najljepši na svijetu. Danas mislim da sam u top 10
Mislio sam da ću kad porastem biti neki špijun ili nešto slično (još uvijek me niko iz OSA-e nije kontaktirao)
Gledao Branka Kockicu, Evokse, Leteće medvjediće, kornjače...
...
- because_of_you
#175 Re: kad sam bio mali
medvjed23 wrote:
Plašio sam se i onih buba za koje se priča da se zavlače ljudima u uho. Tek sam nedavno skonto da su te bube bezopasne![]()
Mislio sam da sam najljepši na svijetu. Danas mislim da sam u top 10
...
Za prvo, ja i danas mislim da one uđu kroz uho i jedu mozak
A za drugo