VW animozitet all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Mrzite li vozila iz VW koncerna, a narocito sam Volkswagen?

Da
33
25%
Ne
87
67%
Suzdrzan/a
10
8%

Total votes: 130

duh_sa_sjekirom

#151 Re: VW animozitet all about

Post by duh_sa_sjekirom »

sheikh wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
sheikh wrote:

Ja sam u Zenici zavrsio :)
očigledno... :lol: :lol: :lol:

Pitaj ti prijatelju oca sta je masinstvo u Zenici :)
Vidi se da nemas vise od 16 jer ne znas tezinu fakulteta :)
Nema toga na googlu jelle :D
I da, i to sam ga pitao. Kaže da ne zna tačno, nisu ga vagali, ali procjenjuje se na oko 380 tona...
sheikh

#152 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

VW je najbolji :D moje strucno misljenje :D
DSG,quattro pogon,duplo kvacilo :D
Cije su to zasluge :D
Opel jedino sto ima onu Insigniu :D I dobra je,ostalo sve malo bolje od kadeta :D i to obicnog,ne GSI-a :)
TDI je neprevazidjen motor :) Zasto 90% komercijalnih vozila su VW ????
:D zato sto su precjenjeni :D hahahhahaah
sheikh

#153 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

Ja sam u Zenici zavrsio :)[/quote]
očigledno... :lol: :lol: :lol:[/quote]

Pitaj ti prijatelju oca sta je masinstvo u Zenici :)
Vidi se da nemas vise od 16 jer ne znas tezinu fakulteta :)

Nema toga na googlu jelle :D[/quote]
Maloprije ga pitao, kaže da je to fakultet u Zenici? Je li istina? :D[/quote]

jel to majke ti jos uvijek zivis sa caletom ?????? :D
i uzimas njegovo Fiata hahhahahaha
golemo brate :D
madner

#154 Re: VW animozitet all about

Post by madner »

sheikh wrote:VW je najbolji :D moje strucno misljenje :D
Opel jedino sto ima onu Insigniu :D I dobra je,ostalo sve malo bolje od kadeta :D i to obicnog,ne GSI-a :)
To bi to sto se tice dipl. ing-a.

Jesi li svjestan da je neprevazidjeni motor presao odavno na drugu tehniku, samo je ostala ista oznaka? :D
sheikh

#155 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

madner wrote:
sheikh wrote:VW je najbolji :D moje strucno misljenje :D
To bi to sto se tice dipl. ing-a.

Jesi li svjestan da je neprevazidjeni motor presao odavno na drugu tehniku, samo je ostala ista oznaka? :D

promjenjen sistem ubrizgavanja goriva,sa boscha na pd pa na common rail :)
ne sekiraj se :D
to je pomoglo jedino da se motor bude tisi ;)
drndalo

#156 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

sheikh wrote:TDI je neprevazidjen motor :)
Da, i zato je zamijenjen novijim, modernijim, sa Common-rail tehnologijom, umjesto najbolje pumpa-dizna tehnologije, uz zadrzavanje starog TDI imena... :-)
Zasto 90% komercijalnih vozila su VW ????
Vidim da se na tvom fakultetu statistika polaze, ali samo onako, iz zajebancije... :evil:
promjenjen sistem ubrizgavanja goriva,sa boscha na pd pa na common rail
Bosch je proizvodjac, a ne princip... Dakle, vrlo je vjerovatno da ti je i sada Common-rail iz Bosch fabrike...
shibonja

#157 Re: VW animozitet all about

Post by shibonja »

drndalo wrote:
Da, i zato je zamijenjen novijim, modernijim, sa Common-rail tehnologijom, umjesto najbolje pumpa-dizna tehnologije, uz zadrzavanje starog TDI imena... :-)
Vidim da se na tvom fakultetu statistika polaze, ali samo onako, iz zajebancije... :evil:
Bosch je proizvodjac, a ne princip... Dakle, vrlo je vjerovatno da ti je i sada Common-rail iz Bosch fabrike...
Koja pljuska :thumbup:
zeha

#158 Re: VW animozitet all about

Post by zeha »

sheikh wrote:
madner wrote:Masinstvo ti je ono na Pofalicima, masinska je kod Holiday Inn-a :D
Desi se takva zabuna :skoljka:

Ja sam u Zenici zavrsio :)
Haloooo mašinac, de života ti nemoj više nikome reći da si završio fakultet jer tvoje znanje o autoindustriji je na nivou nekog pubertetlije
duh_sa_sjekirom

#159 Re: VW animozitet all about

Fakat me bude stid kakvi nam "stručnjaci" izlaze sa fakulteta... I uistinu se zabrinem za budućnost ove zemlje...
Ako nam je ovaj @sheikh predstavnik napredne inteligencije, onda će nam zaprežna kola biti vrhunac domaće tehnologije još zadugo...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#160 Re: VW animozitet all about

Post by 1946 »

duh_sa_sjekirom wrote:Fakat me bude stid kakvi nam "stručnjaci" izlaze sa fakulteta... I uistinu se zabrinem za budućnost ove zemlje...
Ako nam je ovaj @sheikh predstavnik napredne inteligencije, onda će nam zaprežna kola biti vrhunac domaće tehnologije još zadugo...
Al' baš :-)
Nadam se da će neko sa mašinskog fakulteta iz Zenice pročitati ovo i da će se zapitati kakve kadrove školuju :-?
madner

#161 Re: VW animozitet all about

Post by madner »

Ili da mi skontamo da neko baca dimne. Kad ne zna da je DGS i duplo kvacilo jedna te ista stvar :wink:
Gost1515

#162 Re: VW animozitet all about

Post by Gost1515 »

madner wrote:Ili da mi skontamo da neko baca dimne. Kad ne zna da je DGS i duplo kvacilo jedna te ista stvar :wink:
DGS - ... Državna Granična Služba? DSG je mjenjač :D

(Znam da je typo, al moram malo :D)
madner

#163 Re: VW animozitet all about

Post by madner »

Pa ta cvoka boli :D
drndalo

#164 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

Hajd' onda i ti na popravni iz statistike ! Sama ASA tvrdi da su u BIH u lakom dostavnom programu oni oko 40% BiH trzista, a sam Caddy nesto >30%... Sto su u procentima ucesca u trzistu podaci da se useres od srece... Volili bi oni vise od vas dvojice da je to 90%, a da je ostalo Hafei Lifan Yong-Dong....

I za ostalo pretezno lupas... Tacke 1 i 2 su tacne, i one su osnova zasto iko pravi aute (osim Zastave svojevremeno), a to je zarada... Tacka 3 je VW-u nebitna, oni to svakako kupe gotovo iz npr. Bosch-a ili Siemens-a, pa im brzina proizvodnje istih nije bitna... Tacke 4, 5, i 6 obicno idu zajedno... I one su fabrikama obicno alati za prodaju kroz reklamu koja to potencira...

Tacka 7 je proizvoljno lupetanje, da ne kazem glupost, koju ne znam kako mislis objasniti... Ti uzeo 2 motora, pa si ih u slicnim uslovima "silovao" 4 godine i/ili 800.000 km, i dosao do ove spoznaje, ili ??? Koji si uzororak koristio ? 300.000 testiranih motora ???
citroen

#165 Re: VW animozitet all about

Post by citroen »

golfista wrote:
drndalo wrote:

TDI PD motor je najbolji dizelski motor u toj klasi. Prelazak na CR tehnologiju je samo iz nekoliko razloga.
1. jeftinija
2. jednostavnija
3. nesto brža
proizvodnja
4. tiši
5.mirniji
6. uglađeniji
rad
7. i na koncu, motori CR koncepcije traju manje od ekvivalntnih PD

evo nekoliko razloga zasto CR a ne PD, a samo je jedan dovoljan da opravda takav potez, zato ne lupajte, jer je čovjeku pravu, ne samo za ovo, nego i donekle za statistiku.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kralj si :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
duh_sa_sjekirom

#166 Re: VW animozitet all about

golfista wrote:
drndalo wrote:

TDI PD motor je najbolji dizelski motor u toj klasi. Prelazak na CR tehnologiju je samo iz nekoliko razloga.
1. jeftinija
2. jednostavnija
3. nesto brža
proizvodnja
4. tiši
5.mirniji
6. uglađeniji
rad
7. i na koncu, motori CR koncepcije traju manje od ekvivalntnih PD

evo nekoliko razloga zasto CR a ne PD, a samo je jedan dovoljan da opravda takav potez, zato ne lupajte, jer je čovjeku pravu, ne samo za ovo, nego i donekle za statistiku.
OK, navedi relevantne izvore informacija, analize i testove od priznatih i mjerodavnih stručnjaka, kad su u pitanju ocjene da je nešto ili neko najbolji. Pri tome opravdaj odnos uloženo/dobijeno za VW vozila u odnosu na ostala vozila.
Ja sam u jednom postu gore napisao nešto o procjeni vrijednosti vozila, prema kojoj mi znamo bolje od Švaba šta je kvalitet i koliko vrijedi, pa bi dobro bilo i da,npr, objasniš kako je G2 star 25 godina kod nas 2000 EUR, a u Njemačkoj max 300 EUR. Naravno, sa neoborivim argumentima, a ne sa šupljom tipa kako je to poznato svima i kako se tako kod nas kreću te cijene!
Last edited by duh_sa_sjekirom on 10/12/2010 14:20, edited 2 times in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#167 Re: VW animozitet all about

Post by 1946 »

Čuj "samo nekoliko razloga" i onda nabroji kriterije kojima teži cijela autoindustrija :thumbup:
fedor

#168 Re: VW anemozitet all about

Post by fedor »

Blobi wrote:Evo da odgovorim i sam na ovu temu. Konkretno Volkswagene volim zbog izrazito jednostavnog interijera bez puno kica.
Eto meni se to ne sviđa! Ne sviđa mi se njihov šturi enterijer. Šta ćemo sad!? Evo fedor pravi hejter.... :D
citroen

#169 Re: VW anemozitet all about

Post by citroen »

fedor wrote:
Blobi wrote:Evo da odgovorim i sam na ovu temu. Konkretno Volkswagene volim zbog izrazito jednostavnog interijera bez puno kica.
Eto meni se to ne sviđa! Ne sviđa mi se njihov šturi enterijer. Šta ćemo sad!? Evo fedor pravi hejter.... :D
Gdje ces to reci :D :sax:
fedor

#170 Re: VW anemozitet all about

Post by fedor »

citroen wrote:
fedor wrote:
Gdje ces to reci :D :sax:
E jbga, kasno sad! :lol: :lol: :lol:
Better Man

#171 Re: VW animozitet all about

Post by Better Man »

sheikh wrote:Golf precjenjen :) :) :)
Pa nije dzaba toliko cijena :) To nije precijenjenost :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cijena diktira sve :) Pogledajte i u Njemackoj cijene golfova,mizerna je razlika i ovjde i tamo :) Dobro auto drzi cijenu :)
Audi a3 je dosta skuplji od Golfa,a ne govorite za njega da je precjenjen?????
Njega ne vozaju "seljaci" :) :) :)
I ja kad vidim komsiju da voza novog Mercedesa i ja kazem ma j**** ovo,samo seljaci vozaju Mercedese heheheeheh :)
Vi sto stalno govorite protiv VW,ne bi bilo lose da jednom sjednete u to vozilo,a nedo Bog da se malo provozate,a nekad mozda,ali bas mozda :) ako budete pametni u zivotu pa da si i kupite jednog :) Pa cu vas onda pitati jel dobar :)
Porediti Astru s Golfom???????
Zaba vidjela da se konj potkiva pa hoce i ona :) Tako i Astra :)
Astra je pristojno vozilo :) Al golfu :) khm khm ma ne moze meda :)
Od Astre je brza jedino korozija i nista vise :)
Vi govorite o opremi kojoj dobijate uz Kiee,Astre,307.... Pa hajde,nek dobijate vise opreme :) Ali nece vas oprema izvuci kad se zaglavite na Bjelasnici :D A bogme i po ovom vremenu ne pali vam vozilo srednji naslonjac za ruke :D
Ne treba generalizirati sve na svijetu :) Papaka ima svugdje i uvijek ce bitit :)
Moj otac vozi VW pa to ne znaci automatski da je papak :) Ili po vama strucnjacima znaci da jest :)

Nalupa ti svašta u postu. Za tvoju informaciju Renault-ova vozila zimi po snijegu i poledici uz brdo se daleko bolje ponašaju od VW vozila. Lakše ćeš se s jednim Meganom ili Cliom zimi u Sarajevu popeti uz strmu ulicu kad je snijeg i poledica nego sa Golfom. Lično se uvjerio. Golf 6 je smiješan u odnosu na novu Astru i samo lud čovjek može kupti Golfa 6 i pretplatiti istog.
fedor

#172 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

Better Man wrote:
sheikh wrote:Golf precjenjen :) :) :)
Pa nije dzaba toliko cijena :) To nije precijenjenost :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cijena diktira sve :) Pogledajte i u Njemackoj cijene golfova,mizerna je razlika i ovjde i tamo :) Dobro auto drzi cijenu :)
Audi a3 je dosta skuplji od Golfa,a ne govorite za njega da je precjenjen?????
Njega ne vozaju "seljaci" :) :) :)
I ja kad vidim komsiju da voza novog Mercedesa i ja kazem ma j**** ovo,samo seljaci vozaju Mercedese heheheeheh :)
Vi sto stalno govorite protiv VW,ne bi bilo lose da jednom sjednete u to vozilo,a nedo Bog da se malo provozate,a nekad mozda,ali bas mozda :) ako budete pametni u zivotu pa da si i kupite jednog :) Pa cu vas onda pitati jel dobar :)
Porediti Astru s Golfom???????
Zaba vidjela da se konj potkiva pa hoce i ona :) Tako i Astra :)
Astra je pristojno vozilo :) Al golfu :) khm khm ma ne moze meda :)
Od Astre je brza jedino korozija i nista vise :)
Vi govorite o opremi kojoj dobijate uz Kiee,Astre,307.... Pa hajde,nek dobijate vise opreme :) Ali nece vas oprema izvuci kad se zaglavite na Bjelasnici :D A bogme i po ovom vremenu ne pali vam vozilo srednji naslonjac za ruke :D
Ne treba generalizirati sve na svijetu :) Papaka ima svugdje i uvijek ce bitit :)
Moj otac vozi VW pa to ne znaci automatski da je papak :) Ili po vama strucnjacima znaci da jest :)

Nalupa ti svašta u postu. Za tvoju informaciju Renault-ova vozila zimi po snijegu i poledici uz brdo se daleko bolje ponašaju od VW vozila. Lakše ćeš se s jednim Meganom ili Cliom zimi u Sarajevu popeti uz strmu ulicu kad je snijeg i poledica nego sa Golfom. Lično se uvjerio. Golf 6 je smiješan u odnosu na novu Astru i samo lud čovjek može kupti Golfa 6 i pretplatiti istog.
Malo, malo novi golf....a sve lošiji i lošiji i po dizajnu i po opremi... :lol: :lol: :lol:
fedor

#173 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

golfista wrote: Lud sam, al mogu još da poludim..da pored kakvog renaulta se budim... :mrgreen: :mrgreen:
Zato si ti odavno svisnuo, jer se budiš pored Golfa! :D
drndalo

#174 Re: VW animozitet all about

Post by drndalo »

Ne budi se, u tome je i problem, nije oka sklopio otkad je kupio Golfa... ;-)
fedor

#175 Re: VW animozitet all about

Post by fedor »

drndalo wrote:Ne budi se, u tome je i problem, nije oka sklopio otkad je kupio Golfa... ;-)
:D :thumbup:
Post Reply