@Hamza_ sa, drago mi je da ti je bolje. Sretno gdje god odlucis da odes. Ti neces biti dio nikakve crne hronike - jer takve dobre duse nam jos trebaju - da cine ovaj svijet boljim mjestom. Glavu gore i svako dobrohamza_sa wrote:Samo da vam se javim. Proveo sam napokon jednu mirnu noc. Sto zbog toga sto sam pod jakim sedativima, a i zbog toga sto komsije iznad mene nisu bile u kuci.
Nazalost, osjecam se veoma lose, drhtim sav, ruke mi se jako znoje i imam neku neobjasnjivu tremu.
U ovom stanu cu provesti jos samo danas, do tog sutrasnjeg sastanka, a onda mislim da cu da dignem ruke od svega. Ne znam kakoda vam objasnim, ali mislim da ovo ovako necu dugo moci da izdrzim, pa je bolje nesto uraditi i radi sebe i radi porodice.
Hvala vam svima, puno mi znaci vasa podrska. Ne mogu vam opisati koliko ste mi snage dali.
Sinoc sam uspjeo nekako i sa suprugom razgovarati na ovu temu i dosli smo do zakljucka da je najbolje, sto zbog mene i mog zdravlja, sto zbog djeteta i nje da sto prije napustimo stan, naravno uz mogucnost da ga zamjenimo.
Ukoliko i to ne uspijemo, donijeli smo odluku da se odreknemo stana, ali u tom slucaju cu se odluciti da obavjestim i medije, pa sta bude.
Vjerujte mi da ne zelim biti dio ovog foruma u dijelu "Sarajevo-crna hronika".
Ponavljam, hvala vam svima, ali bas svima, ne mogu da vam opisem koliko mi znaci vasa podrska. Nemam rijeci da vam opisem koliko mi to znaci.
Komsija i ja!
-
goodspirit
#151 Re: Komsija i ja!
- bijela
#153 Re: Komsija i ja!
zelenashica wrote: Nema potrebe za zahvaljivanjem....mi smo tu jer si i Ti bio uz nas kad je trebalo......![]()
sve najbolje, hamza.
- bosan
#154 Re: Komsija i ja!
"Hamza" bas mije drago da si se javio i da se danas osjecas bolje
Mislim da je najvaznije da se smiris i pocnes lagano rjesavat svoj problem ,naravno uz nasu pomoc ako ti je potrebna.Najvaznije je da ne uradis nesto ne promisljeno ,jer vjeruj mi kad covjek dodje u takvu situaciju i misli da nema rjesenja svaki novi dan donese nesto pametnije i konkretnije.Naci ce se nesto ,vjeruj mi,ne gubi nadu.
Zivot je nepravedan ,okrutan,nekom nimalo naklonjen ,ali kad znas da nisi sam u toj svojoj muci ,covjeku bude malo lakse.Kakav sam ja ,meni ce lakse izletiti srce iz grudi nego suza iz oka ,ali evo ja sad placem.
Citam ove tvoje postove i one ratne. I vidim sebe.Placem zbog tebe ,zbog sebe i zbog hiljade drugih koji dijele istu sudbinu.Ali sta cemo ,ne mozemo iz ove koze u drugu ,ja kakav sam ters i da mogu ne bi ,jebiga takav sam.
Nisi ti za mene postao manji ,sto si to sve iznio ovdje i sto ne znas sta ces sa sobom.Treba hrabrosti i za to,koje tebi nikad nije falilo i ne zelim ni cuti da ti je sad ponestalo.Tvoja velicina se ne moze nicim umanjiti.Jer nakon svega ,dobro da covjek moze uopste normalno razmisljat,komunicirat .A ti mozes ,fala bogu i vise od toga.
Ima ba jos dobrih ljudi ,pomoci ce,ne brini.Nazalost ova tema je kratko ovdje ,da se organizuje da jos neko stobom ode na taj sastanak.Drugacije je kad oni tamo vide da imas podrsku mase.A bice je samo polako.Samo pametno.
Poslije kise sunce mora granut ,nema druge.Znas ti to dobro.
Pozdrav za tebe i tvoju porodicu , ne daj se . Ako sta zapne, javi ,ima nas .Zasluzio si ti to .
Mislim da je najvaznije da se smiris i pocnes lagano rjesavat svoj problem ,naravno uz nasu pomoc ako ti je potrebna.Najvaznije je da ne uradis nesto ne promisljeno ,jer vjeruj mi kad covjek dodje u takvu situaciju i misli da nema rjesenja svaki novi dan donese nesto pametnije i konkretnije.Naci ce se nesto ,vjeruj mi,ne gubi nadu.
Zivot je nepravedan ,okrutan,nekom nimalo naklonjen ,ali kad znas da nisi sam u toj svojoj muci ,covjeku bude malo lakse.Kakav sam ja ,meni ce lakse izletiti srce iz grudi nego suza iz oka ,ali evo ja sad placem.
Citam ove tvoje postove i one ratne. I vidim sebe.Placem zbog tebe ,zbog sebe i zbog hiljade drugih koji dijele istu sudbinu.Ali sta cemo ,ne mozemo iz ove koze u drugu ,ja kakav sam ters i da mogu ne bi ,jebiga takav sam.
Nisi ti za mene postao manji ,sto si to sve iznio ovdje i sto ne znas sta ces sa sobom.Treba hrabrosti i za to,koje tebi nikad nije falilo i ne zelim ni cuti da ti je sad ponestalo.Tvoja velicina se ne moze nicim umanjiti.Jer nakon svega ,dobro da covjek moze uopste normalno razmisljat,komunicirat .A ti mozes ,fala bogu i vise od toga.
Ima ba jos dobrih ljudi ,pomoci ce,ne brini.Nazalost ova tema je kratko ovdje ,da se organizuje da jos neko stobom ode na taj sastanak.Drugacije je kad oni tamo vide da imas podrsku mase.A bice je samo polako.Samo pametno.
Poslije kise sunce mora granut ,nema druge.Znas ti to dobro.
Pozdrav za tebe i tvoju porodicu , ne daj se . Ako sta zapne, javi ,ima nas .Zasluzio si ti to .
-
mummy2008
#155 Re: Komsija i ja!
Sretno Hamza i nedaj se.
Javi nam sta se desava.
Mnogo me se dojmilo sve ovo sto ti se desava i sto si ranjen sa 19 godina i meni draga bliska osoba je isto ranjena u 19 godini danas 100% invalid. Dali ste svoju mladost i svoje zdravlje i umjesto da ovo zivota sto je ostalo rahat prozivite vi se i danas morate boriti za trunku mira u svome domu ili bilo sta drugo.
Uz tebe smo.
Javi nam sta se desava.
Mnogo me se dojmilo sve ovo sto ti se desava i sto si ranjen sa 19 godina i meni draga bliska osoba je isto ranjena u 19 godini danas 100% invalid. Dali ste svoju mladost i svoje zdravlje i umjesto da ovo zivota sto je ostalo rahat prozivite vi se i danas morate boriti za trunku mira u svome domu ili bilo sta drugo.
Uz tebe smo.
-
fixer
#156 Re: Komsija i ja!
Hamza, nemoj da se predajes! Dohakat cemo tom idiotu.

- amsa66
#157 Re: Komsija i ja!
imas nasu podrsku Hamza,sretno i pazi na sebe i svoju porodicu 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#158 Re: Komsija i ja!
nokia6170 wrote:Dogovoreno.
Sada sam siguran da će sve biti riješeno na najbolji mogući način po @Hamzu!
- semmy
#159 Re: Komsija i ja!
amsa66 wrote:imas nasu podrsku Hamza,sretno i pazi na sebe i svoju porodicu
- Miss RX
#160 Re: Komsija i ja!
Vrlo mi je drago da si se javio i da se osjecas bolje.Tvoja odluka je u skladu sa tvojim karakterom.Pokazuje da si posten i da nisi agresivan .Mozda je zaista najbolje i zaobici ludjake i ne dirati se u takve.Medjutim nemoj odustajati o stana.Stan ti ipak treba.A i zasluzio si da ga dobijes.
Zao mi je sto prolazis kroz ovakvu situaciju poslije svega sto si prezivio,a jos je zalosnije da u Sarajevu vlada takvo bez zakonje.....Mada ja mislim da ce to ipak sve na dobro izaci,jer nisi se ti bacao kamenom na Boga .
Imas podrsku iz daljine i zelim tebi i tvojoj familiji sve najbolje.
Zao mi je sto prolazis kroz ovakvu situaciju poslije svega sto si prezivio,a jos je zalosnije da u Sarajevu vlada takvo bez zakonje.....Mada ja mislim da ce to ipak sve na dobro izaci,jer nisi se ti bacao kamenom na Boga .
Imas podrsku iz daljine i zelim tebi i tvojoj familiji sve najbolje.
-
palamuda
#161 Re: Komsija i ja!
Podrška prijatelju.
Nemam vremena čitati sve stranici, u kojoj općini živiš, možda mogu pomoći.
Nemam vremena čitati sve stranici, u kojoj općini živiš, možda mogu pomoći.
-
panonac04
#162 Re: Komsija i ja!
amsa66 wrote:
da se i ja pridruzim ostalima, da znas da je jos jedna osoba uz tebe
-
rajvosa 69
#163 Re: Komsija i ja!
sretno legendo samo se javi
- bingov buraz
#164 Re: Komsija i ja!
Sramno ponasanje policije,imam slicno ne bas toliko extremno iskustvo ali princip je isti,uvijek ali bas uvijek izbjegavaju pisati prekrsajnu prijavu u takvim slucajevima.Insistiraj,lijepo napisa @nokia.
Tebi druze podrska
pametno je to da se sklonis par dana.Zasad.
Ali kad napunis baterije ganjaj svoje (samo legalnim metodama).Drzi se i pozdrav.
Tebi druze podrska
Ali kad napunis baterije ganjaj svoje (samo legalnim metodama).Drzi se i pozdrav.
-
PalaSa Marsa
#165 Re: Komsija i ja!
Drzi se druze, sve ce to bit' dobro, vidjeces.hamza_sa wrote:Samo da vam se javim. Proveo sam napokon jednu mirnu noc. Sto zbog toga sto sam pod jakim sedativima, a i zbog toga sto komsije iznad mene nisu bile u kuci.
Nazalost, osjecam se veoma lose, drhtim sav, ruke mi se jako znoje i imam neku neobjasnjivu tremu.
U ovom stanu cu provesti jos samo danas, do tog sutrasnjeg sastanka, a onda mislim da cu da dignem ruke od svega. Ne znam kakoda vam objasnim, ali mislim da ovo ovako necu dugo moci da izdrzim, pa je bolje nesto uraditi i radi sebe i radi porodice.
Hvala vam svima, puno mi znaci vasa podrska. Ne mogu vam opisati koliko ste mi snage dali.
Sinoc sam uspjeo nekako i sa suprugom razgovarati na ovu temu i dosli smo do zakljucka da je najbolje, sto zbog mene i mog zdravlja, sto zbog djeteta i nje da sto prije napustimo stan, naravno uz mogucnost da ga zamjenimo.
Ukoliko i to ne uspijemo, donijeli smo odluku da se odreknemo stana, ali u tom slucaju cu se odluciti da obavjestim i medije, pa sta bude.
Vjerujte mi da ne zelim biti dio ovog foruma u dijelu "Sarajevo-crna hronika".
Ponavljam, hvala vam svima, ali bas svima, ne mogu da vam opisem koliko mi znaci vasa podrska. Nemam rijeci da vam opisem koliko mi to znaci.
Uz tebe smo Hamza.
-
zelenashica
#166 Re: Komsija i ja!
Sretno Hamza...hamza_sa wrote:
Nokiu cu kontaktirati sutra poslije ovog sastanka dok vidim sta ce da mi kazu.
Nadam se da će sve to završiti na najbolji mogući način po tebe i tvoju porodicu
Ako šta zatreba samo javite.....uz tebe smo.
- vjesticanametli
#167 Re: Komsija i ja!
+1panonac04 wrote:amsa66 wrote:
-
gulanfer_
#168 Re: Komsija i ja!
E ovo me oraspolozi, citao sam temu al pametno nisam imo sta da kazem a sto vec neki forumasi nisu predlagali. Odluka da se maknes odatle i da se smirite svi je najbolje sto sad mozes. Pa ga onda zakonski s...at , sa distance. Sretno i DRZI SE!
-
dolmetscher
#169 Re: Komsija i ja!
Ne daj se Hamza 
-
suspect_zero
#170 Re: Komsija i ja!
PipiDugaDevetka wrote:nokia6170 wrote:Dogovoreno.
Sada sam siguran da će sve biti riješeno na najbolji mogući način po @Hamzu!
Sretno Hamza
- hamza_sa
#171 Re: Komsija i ja!
Evo vec duze vrijemem pokusavam vam napisati bilo sta, cak i nekim na privatnim porukama, ali ne znam sta. Sve sto u prvom momentu napisem izbrisem.
Nisam dobro. Kazu neuropsihijatri da sam dozivio nervno rastrojstvo. Vceceras sam pod jacim sedativima nego proteklu noc. Imam osjecaj da nisam cijeli dan prestao plakati.
Evo dok i ovo kucam ne prestajem plakati. Ne mogu, jace je od mene.
Smirio sam se malo, pa nstavljam pisati.
Nemate pojma koliko mi znacite i vi i svaka vasa rijec podrske.
Htjeo sam u ovom momentu i ovo izbrisati, osjecam se glupo, medjutim znam da cu veceras pokusati zaspati okruzen i cuvan od strane vas i vase brige za mene.
Bojim se da u ovakvom stanje ne pisem gluposti, ali na kraju se nadam da cete me shvatiti.
Nisam dobro. Kazu neuropsihijatri da sam dozivio nervno rastrojstvo. Vceceras sam pod jacim sedativima nego proteklu noc. Imam osjecaj da nisam cijeli dan prestao plakati.
Evo dok i ovo kucam ne prestajem plakati. Ne mogu, jace je od mene.
Smirio sam se malo, pa nstavljam pisati.
Nemate pojma koliko mi znacite i vi i svaka vasa rijec podrske.
Htjeo sam u ovom momentu i ovo izbrisati, osjecam se glupo, medjutim znam da cu veceras pokusati zaspati okruzen i cuvan od strane vas i vase brige za mene.
Bojim se da u ovakvom stanje ne pisem gluposti, ali na kraju se nadam da cete me shvatiti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#172 Re: Komsija i ja!
ma samo se drzi
ustanovio si da nisi sam, i da imas podrsku
sad polako, rjesavati jedno po jedno
a gluposti ne pises, vjerovatno lijekovi utjecu da misli lete..sto nije ni lose
ustanovio si da nisi sam, i da imas podrsku
sad polako, rjesavati jedno po jedno
a gluposti ne pises, vjerovatno lijekovi utjecu da misli lete..sto nije ni lose
-
Alkos
#173 Re: Komsija i ja!
Uz tebe smo!!
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#174 Re: Komsija i ja!
Da si malo detaljnije citao, vidio bi da je 1 i 2 covjek vec pokusao.susc_ovjek wrote:Moguca rjesenja:
1. otici i pitat komsiju da se urazumi
2. prijavit komsiju policiji
3. prijavit policiji i navest napismeno da ces uzet stvari u svoje ruke, ako ne reaguju (ucinit ih odgovornim)
4. neki pravnik od milion pravnika u nas, sa foruma, pomogne ti da pokrenes pravni proces protiv ovog gore i policije koja ne reaguje
5. platiti 'lose momke' da sa palicama odu i palicama polupaju sve po stanu ukljucujuci i komsiju
6. bacit neku zeznutu hemihaliju u obliku dima (ko onu iz nadrealista) nek svi pocrkaju
7. ubit komsiju
Ostali savjeti, izuzev 4, su nikakvi, 3-ci je .. evo zamisli taj narkoman padne niz stepenice i ostane
invalid (za sada je samo "psihicki invalid"). Nece on policiju napraviti odgovornom ako prijeti covjeku,
jos napismeno, vise ce policija imati pismeni dokaz da je namjeravao da "rijesi problem".
Ja vjerujem da si ti mislio najbolje, ali kontraproduktivno.
--------------
Hamza ja se nadam da ce taj komsija napustiti stan, kazes nema vas puno stanara u zgradi, ti i ostali pokusajte
zajedno da rijesite problem, cak i ako se "covjek" smiri opet neces imati svoj mir. Svaki sum koji cujes iz
tog stana ce te uznemiriti.
Imao sam slicne komsije, doduse ja sam kuci bio samo vikendom, pa u pocetku i nisam obracao paznju.
Promjenom radnog mjesta, shvatio sam ostale komsije koji o toj porodici ni jednu lijepu rijec nisu imali.
Vise su padale izjave tipa "Ako ja uletim u stan odlezati cu ih sve, drugog nacina nema."
Potrajalo je dugo i sad imamo mir u kuci.
"Evo upravo iz stana u kojem je zivjela ta problematicna porodica cujem "Radio budilnik" jer se taj stan naslanja na moj dnevni boravak i ne smeta mi uopste, uselila je normalna porodica, prije par mjeseci situacija je bila drugacija.
Inace sam imao srecu da je ostatak stana bio oaza mira, komsije koje u 8 sati navecer idu spavati s kojima se moze porazgovarati, ljude jednostavno".
Sve najbolje i puno snage.
- Zlata M.
#175 Re: Komsija i ja!
Bas tako, @Hamza !hamza_sa wrote: znam da cu veceras pokusati zaspati okruzen i cuvan od strane vas i vase brige za mene.
Nekad je bilo upravo obrnuto ... i neki ljudi su pokusavali zaspati cuvani tvojom brigom za njih ...
... ne stidi se svojih suza, one te samo jos vise cine covjecnim. Pusti ih neka isteku.
Ovo ce proci, znam. I pisaces nam, aBd, o nekim potpuno drugacijim stvarima, o uspjesima tvoga djeteta u skoli, aBd ... o jos jednom sinu, kcerki ...
Samo budi tu, samo se javljaj.
Sva snaga je vec u tebi, mi smo samo tu da te podsjetimo na nju.