Fiati su ti isto sto i Ferrari, samo jeftinijivukojebina wrote:e nek si mi reko, svaka cast, svega mi... nego jesi svrsio sad? a ne, pardon, to uradis samo kad sjedes u svog stila...hahaha![]()
VW Passat vs ostali
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Blobi
#151 Re: VW Passat vs ostali
- johntra
#152 Re: VW Passat vs ostali
sjedio, bio, vozio...za mene nikakve, ama baš nikakve razlike nema, osim četiri sjedišta unutra....čak je isti onaj tupi zvuk plastike na konzoli isti...Blobi wrote:Johntra, malo si prećerojohntra wrote:jebo mater, čovjek konta da vi kad odete malo vani, pa i u tu famoznu Austriju, odete da nešto naučite...ali jok, vi se vratite još zatucaniji...jbga, jednom tupko, uvijek tupko...najblaže rečeno...vukojebina wrote:ljudi trebamo se organizovat i skupit sta para, da kupimo johntri kakvo normalno auto, da covjek malo izadje iz kompleksa nize vrijednosti i prestane srat po svemu sto nije fiat stilo...![]()
![]()
s pricom o CC-u. To je jedini VW koji ostavlja onaj woow efekt na slucajne prolaznike, i s tim su se slozili mnogi vw-hateri, pa cak i veci od tebe.
Ni ja nesto plaho ne begenisem Opele, ali Insignia je pravo mocno auto - sto iznutra, sto s vana. Isti slucaj je sa ovim CC-om.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#153 Re: VW Passat vs ostali
IMO, ovaj CC zadnjicu ima uzas a ostalo je OK

Last edited by corolla02 on 21/12/2010 17:21, edited 1 time in total.
-
Blobi
#154 Re: VW Passat vs ostali
Ima i varijanta sa pet sjedistajohntra wrote:sjedio, bio, vozio...za mene nikakve, ama baš nikakve razlike nema, osim četiri sjedišta unutra....čak je isti onaj tupi zvuk plastike na konzoli isti...
-
whow
#155 Re: VW Passat vs ostali
Fiat je O.K. . Jos par godina i evo ga opet i na nasem kontinentu. Jedva cekam da pocne prodaja Skode , Fiat-a , Renault , Citroen , Peugeot i ostalih Europskih brandova koji su kvalitetom jednaki ako ne i bolji od VW-a .
- johntra
#156 Re: VW Passat vs ostali
meni je Croma dosta, a jeftinija od ovog plastikanera 30.000...Blobi wrote:Ima i varijanta sa pet sjedistajohntra wrote:sjedio, bio, vozio...za mene nikakve, ama baš nikakve razlike nema, osim četiri sjedišta unutra....čak je isti onaj tupi zvuk plastike na konzoli isti.... Kako god obrnes, izvrnes, okrenes, pogledas, zagledas, kvalitetniji, ljepsi i upotrebljiviji interijer od bilo kojeg Fiata u ponudi
doduše, jes da liči na karavana, ali more proći...
- vukojebina
#157 Re: VW Passat vs ostali
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1308723
e ajmo malo pogledat ova dva auta..evo isto godiste, ista cijena, samo cc ima malo vise kilometara..aj nek digne ruku ko bi uzeo ovo govno od pasata a ko fiata...
e ajmo malo pogledat ova dva auta..evo isto godiste, ista cijena, samo cc ima malo vise kilometara..aj nek digne ruku ko bi uzeo ovo govno od pasata a ko fiata...
- sheikh
#158 Re: VW Passat vs ostali
hahahahhahhahhahahahaBlobi wrote:Fiati su ti isto sto i Ferrari, samo jeftinijivukojebina wrote:e nek si mi reko, svaka cast, svega mi... nego jesi svrsio sad? a ne, pardon, to uradis samo kad sjedes u svog stila...hahaha![]()
. Cek, Ferrari je isto sto i Fiat
![]()
![]()
![]()
olican olican Blobi
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#159 Re: VW Passat vs ostali
losa ti usporedba i slike drug; al u tvog ovog passata gorivo na rezervivukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285
-
vnm
#160 Re: VW Passat vs ostali
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1317345vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285
evo, ista cijena isto godiste.
- shlauf
- DoradO
#162 Re: VW Passat vs ostali
vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1008285
kakav mu je ono kalkulatorski display koji se ne vidi od mjenjaca ba, daj covjece vidi mu zadnje klupe
ja mislio ti ozbiljan coek
- dottore
#163 Re: VW Passat vs ostali
i onda VW precjenjen.... 
- corolla02
#164 Re: VW Passat vs ostali
...pa nemaju za gorivadottore wrote:i onda VW precjenjen....
- sheikh
#165 Re: VW Passat vs ostali
hahahahhahhahhahaha
Nisam ja niciji PR
Ne smijem ni napisati tj. pitati ko bi uzeo ovu 159 ili CC
heheheeheeh
Alfa ima olican dizajn
Za svaku pohvalu....ali ostalo khm khm 
Ceconja je odlican
Samo sam ja ljubitelj TDI-a

Nisam ja niciji PR
Ne smijem ni napisati tj. pitati ko bi uzeo ovu 159 ili CC
heheheeheeh
Alfa ima olican dizajn
Ceconja je odlican
Samo sam ja ljubitelj TDI-a
- Bakir1
#166 Re: VW Passat vs ostali
inzinjeru a znas ciji je izum tdi

-
whow
#167 Re: VW Passat vs ostali
Evo ja se ponovo vracam na temu nove 2011 Jette koje je evo prema misljenju MSN-ovog auto zurnaliste zasluzeno proglasena NAJGORIM novim za 2011 godinu . Ova titula je putpuno zasluzeno pripala gigantu iz Wolfsburga i njihovom najprodavanijem modelu na Americkom trzistu. U usporedbi sa ovom novom Jettom Oktavija , Stilo , Magane i vise manje svako drugo europsko auto su svemirski brodovi . Definitivno najgori proizvod sa VW znackom koji se pojavio na Americkom kontinentu.
Evo i texta :
When Volkswagen announced that it was changing its strategy with the new Jetta to be larger and less expensive, we knew something had to give. When we discovered the return to a beam-axle rear suspension, rigid trunk arms and harder interior plastics, we knew that was the price to pay for that $15,875 price tag. But did it also have to include the ancient 2.0-litre eight-valve engine too? It's been around since the Reagan era, and was supposed to have died an inglorious death with the departure of the City Golf / City Jetta.
That underpowered and underwhelming 2.0-litre throws off the whole Volkswagen vibe. It's loud and unrefined. Surely in all of the brands that VW owns, there isn't one modern, inexpensive engine that could be pressed into service? Nowhere? It's a shame because the turbodiesel engine really grows on you with its torque-rich delivery and epic fuel economy. But it's only offered with the plusher Comfortline and Highline trim levels, which plumps the price tag up by a minimum of $8,000. -- Mark Atkinson for MSN Autos
Evo i texta :
When Volkswagen announced that it was changing its strategy with the new Jetta to be larger and less expensive, we knew something had to give. When we discovered the return to a beam-axle rear suspension, rigid trunk arms and harder interior plastics, we knew that was the price to pay for that $15,875 price tag. But did it also have to include the ancient 2.0-litre eight-valve engine too? It's been around since the Reagan era, and was supposed to have died an inglorious death with the departure of the City Golf / City Jetta.
That underpowered and underwhelming 2.0-litre throws off the whole Volkswagen vibe. It's loud and unrefined. Surely in all of the brands that VW owns, there isn't one modern, inexpensive engine that could be pressed into service? Nowhere? It's a shame because the turbodiesel engine really grows on you with its torque-rich delivery and epic fuel economy. But it's only offered with the plusher Comfortline and Highline trim levels, which plumps the price tag up by a minimum of $8,000. -- Mark Atkinson for MSN Autos
- corolla02
#168 Re: VW Passat vs ostali
whow wrote:Evo ja se ponovo vracam na temu nove 2011 Jette koje je evo prema misljenju MSN-ovog auto zurnaliste zasluzeno proglasena NAJGORIM novim za 2011 godinu . Ova titula je putpuno zasluzeno pripala gigantu iz Wolfsburga i njihovom najprodavanijem modelu na Americkom trzistu. U usporedbi sa ovom novom Jettom Oktavija , Stilo , Magane i vise manje svako drugo europsko auto su svemirski brodovi . Definitivno najgori proizvod sa VW znackom koji se pojavio na Americkom kontinentu.
Evo i texta :
-
Gost1515
#169 Re: VW Passat vs ostali
Čekaj, kad se postave klipovi npr fifth geara (npr sa bivšim F1 i touring car vozačima) ovdje se pljuje, kao nemaju pojma, to je plaćeno itd ... a kad treba protiv VW-a onda je MSN-ov auto žurnalista (grohotom se smijem) uvaženi ekspert ....
jadni ste
samo padaj corolla
jadni ste
samo padaj corolla
- sheikh
#170 Re: VW Passat vs ostali
Bakir1 wrote:inzinjeru a znas ciji je izum tdi![]()
![]()
Prosvijetli me molim te
- sirocco
#171 Re: VW Passat vs ostali
sta je blobi proslo 11 a slika jos nemashlauf wrote:@Blobi: Šta je sa slikama, obećao si![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
ljubise mi shlaufovog
- shlauf
-
whow
#173 Re: VW Passat vs ostali
Pa zasto smo jadni molim te da objasnis ? Jer zbog toga sto nismo idolopoklonici VW bedzu i sto smo se usudili dirnuti u njegovu svetost VW i njegovu super uber tehnologiju. Svako ko ima i minimum tehnickog znanja moze prepoznati da je VW sa novom Jettom ucinio nje jedan nego pet koraka unatrag. U vrijeme kada vozila nize klase i puno laksa od Jetta u osnovne modela ugraduju agregate koji proizvode 150 i navise ks kada prizvodaci poput Kia i Huyndaia redom u sve modele ugradzuju neovisno zadnje vjesanje VW nam nudi masinu i mjenjac iz 1995 , masina ima cak 2 ventila po cilindru, polukruto zadnje vjesanje, interior pun tvrde i jeftine plastike , Shtange na poklopcu gepeka , podizace stakla na kurblu takoreci nista od elektronike tipa ABS , EPS u osnovnom paketu , da dalje ne nabrajam . Kada se na ovaj osnovni model dodaju osnovne opcije poput klime i EPS vozilo na cesti u Kanadi izade preko 21 000 dollara. Za istu ili manju lovu moze se kupiti puno bolje opremljen Huyndai Elantra sa tonom opreme i automatskom transmisijom i normalnom masinom od 140 ks , tu su cjenom takoder Corolla pa cak mozda i Civic sa Dx trimom . Koga sada VW pravi budalama . To auto realno ima 10-15 godina staru tehnologiju a cijena mu je jos uvijek veca od konkurencije. Nije samo MSN vec i vecina auto kritika uvida da je nova Jetta klasicna prevara . Istina daju se pohvale TDI verziji sa 2.0 masinom koja sad zbog sistema koje je zadrzala sa stare jette ( neovisna zadnja suspenzija itd) dobija oznaku SPORTGost1515 wrote:Čekaj, kad se postave klipovi npr fifth geara (npr sa bivšim F1 i touring car vozačima) ovdje se pljuje, kao nemaju pojma, to je plaćeno itd ... a kad treba protiv VW-a onda je MSN-ov auto žurnalista (grohotom se smijem) uvaženi ekspert ....
jadni ste
samo padaj corolla
- shibonja
#174 Re: VW Passat vs ostali
ts ts ts , dzaba sam poranio, nidje obecanih slika od Blobija 
-
Gost1515
#175 Re: VW Passat vs ostali
Jadni ste zato što jedva dočekate tekstove kao što je ovaj, a kao što rekoh na pozitivne recenzije(npr fith geara generalno, postavljao sam ja i iz car&driver) se ovdje podsmijeva ... Eno neki dan corolla postavio neki klip, gdje čovjek prilično nahvali jettu, nisam te vidio da komentarišeš.whow wrote: Pa zasto smo jadni molim te da objasnis ? Jer zbog toga sto nismo idolopoklonici VW bedzu i sto smo se usudili dirnuti u njegovu svetost VW i njegovu super uber tehnologiju. Svako ko ima i minimum tehnickog znanja moze prepoznati da je VW sa novom Jettom ucinio nje jedan nego pet koraka unatrag. U vrijeme kada vozila nize klase i puno laksa od Jetta u osnovne modela ugraduju agregate koji proizvode 150 i navise ks kada prizvodaci poput Kia i Huyndaia redom u sve modele ugradzuju neovisno zadnje vjesanje VW nam nudi masinu i mjenjac iz 1995 , masina ima cak 2 ventila po cilindru, polukruto zadnje vjesanje, interior pun tvrde i jeftine plastike , Shtange na poklopcu gepeka , podizace stakla na kurblu takoreci nista od elektronike tipa ABS , EPS u osnovnom paketu , da dalje ne nabrajam . Kada se na ovaj osnovni model dodaju osnovne opcije poput klime i EPS vozilo na cesti u Kanadi izade preko 21 000 dollara. Za istu ili manju lovu moze se kupiti puno bolje opremljen Huyndai Elantra sa tonom opreme i automatskom transmisijom i normalnom masinom od 140 ks , tu su cjenom takoder Corolla pa cak mozda i Civic sa Dx trimom . Koga sada VW pravi budalama . To auto realno ima 10-15 godina staru tehnologiju a cijena mu je jos uvijek veca od konkurencije. Nije samo MSN vec i vecina auto kritika uvida da je nova Jetta klasicna prevara . Istina daju se pohvale TDI verziji sa 2.0 masinom koja sad zbog sistema koje je zadrzala sa stare jette ( neovisna zadnja suspenzija itd) dobija oznaku SPORTiako je u proslom mandatu ta ista verzija bila daleko od bilo kakvog sporta . Mali problem je u tome sto TDI varijanta kada se doda par sitnica i opcije brzo skoci do cjene od 35 k a za ovu lovu si u zoni Camrija ,Accorda Mazde 6 ili Altime Cupe . Predpostavljan da je u poredenju sa Novom Jettom i Kia sportsko vozilo. Uglvnom VW je najavio ovu novu politiku jos prije nekoliko godina sugerirajuci da ce vozaci koje zele vozilo sa auto-bahn DNA-om morati zaboraviti na VW i preci na Audi ili neku drugu marku jer je od sada glavni cilj VW da postane prihvatljiv cijenom a za kvalitet vise manje.
Drugo uzeo ti jedan motor i jedan paket opreme i sad ne valja jetta, ponjave se pišu. Ponekad pomislim da vas u Americi tjeraju da kupite baš to, šta li. Da ne spominjem kakvi ovjesi i motori se oduvijek prodaju po američkom tržištu.
Treće uvijek ova "briga" za VW koncern i njegovu politiku ... jao samo što suza ne krene, eto pogrešne cijene (precjenjeno
I još: u sred priče o "precjenjenosti" VW, gdje su postavljeni linkovi fiata i CC-a ... ti (opet) bez ikakvog komentara na to - vadiš iz šešira američku jettu kao primjer. Jarane ima života i mimo Čemerike.