Kasno Marko na Kosovo stize...felipe kajetano wrote:Alfons Kauders wrote: Da si kad pio u EKV-u u TZ i upoznao gazdu, sve bi ti se samo kazalo...
eto..moracu maxus doci na hodocasce
Al' vazda je imao krusku strahota jedna...
Kasno Marko na Kosovo stize...felipe kajetano wrote:Alfons Kauders wrote: Da si kad pio u EKV-u u TZ i upoznao gazdu, sve bi ti se samo kazalo...
eto..moracu maxus doci na hodocasce
pih,dole samo iz flase,kake case ba,dje se to pere...Alfons Kauders wrote:Kasno Marko na Kosovo stize...felipe kajetano wrote:Alfons Kauders wrote: Da si kad pio u EKV-u u TZ i upoznao gazdu, sve bi ti se samo kazalo...
eto..moracu maxus doci na hodocasceEKV je no more, Djuka sad drzi Under, opet...
![]()
Al' vazda je imao krusku strahota jedna...
Kakvi crni masoni?sumirprimus wrote:ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u...tranquil wrote:
A ti si pretpostavljam stavljao korejance jedne do drugih pa ih poredio, ili si i to gledao na CNN-u, ili čak nisi to nigdje vidio nego si iskontruisao na osnovu priča koje se proturaju u zapadnoj hemisferi, a koje nismo u mogućnosti da provjerimo?
Ne kažem da u tome možda nema istine, ali više nikome ne vjerujem tek tako.il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Krenuli ste i vi 'zivce' lijeciti po Tuzli s Ozrena, ko i te junacine sa Sjevera... Ono kad ste nam djecu pobili, sjecas se?felipe kajetano wrote:Sto bi rekao jedan priznati intelektualac ne zelim da citam taj pogani jeziksumirprimus wrote:
"The South Korean enemy, despite our repeated warnings, committed reckless military provocations of firing artillery shells into our maritime territory near Yeonpyeong island beginning 1300 (0400 GMT)," the state-run KCNA news agency quoted it as saying.
a saaaad ja vidim ,sto ti za njihhhh,pa ista Čapri tita mi...,prvi su krenuli,a usput su onda opalili sami sebe...
....
Al' stari kad "zivcho" krene djelovat po Seulu![]()
....joj bice ringishpila
E drug, valja znat ekipu.... Onda sterilizirane case donose, svaka im dala... I Djuki, i Draganu, i Hafi, i Dragani, i pokojnom Nikoli... I jos masi ljudi koji su prodefilovali tim sankomsumirprimus wrote: pih,dole samo iz flase,kake case ba,dje se to pere...
Ajde malo smanji bona sa tim PilsneromAlfons Kauders wrote:
Krenuli ste i vi 'zivce' lijeciti po Tuzli s Ozrena, ko i te junacine sa Sjevera... Ono kad ste nam djecu pobili, sjecas se?
Samo pitaj malo ekipu s Ozrena kako je prosla par mjeseci kasnije... I neka su, sve po zaslugama...
Rekoh ti ja davno druze da ne pijem pivu...felipe kajetano wrote:Ajde malo smanji bona sa tim PilsneromAlfons Kauders wrote:
Krenuli ste i vi 'zivce' lijeciti po Tuzli s Ozrena, ko i te junacine sa Sjevera... Ono kad ste nam djecu pobili, sjecas se?
Samo pitaj malo ekipu s Ozrena kako je prosla par mjeseci kasnije... I neka su, sve po zaslugama......nidje veze
tranquil wrote:Kakvi crni masoni?sumirprimus wrote:ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u...tranquil wrote:
A ti si pretpostavljam stavljao korejance jedne do drugih pa ih poredio, ili si i to gledao na CNN-u, ili čak nisi to nigdje vidio nego si iskontruisao na osnovu priča koje se proturaju u zapadnoj hemisferi, a koje nismo u mogućnosti da provjerimo?
Ne kažem da u tome možda nema istine, ali više nikome ne vjerujem tek tako.il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Nisam pobornik takvih priča, od svih ljudi na forumu sam vjerovatno posljednji koji vjeruje u takve gluposti. Kako god, pogledam ponekad i te kanale, pa nemaju baš nekih detaljih informacija o Sjevernoj Koreji. Znamo da je zatvoreno društvo i to omogućava bilo kome da izmisli najfantastičnije priče o strahovladi tamo.
Kako na kraju krajeva vjerovati i NG-u i Al Jazeeri? Kako vjerovati bilo kome kada ti priča šta se dešava u jednoj izoliranoj zemlji a ti ne možeš da provjeriš? Da li je priča istinita zato što je pričamo već dugo vremena? Godinama smo vjerovali pričali o truhlom kapitalizmu koji iskorištava proletarijat pa eto šta je bilo na kraju - sada želimo da dođe truhli kapitalista da iskorištava našu radnu snagu za 2.000 KM, eto šta je bilo.
I obratno. I mi smo imali kult ličnosti poput Kim Il Sunga, samo smo našeg zvali Josip Broz. Da li smo pasli travu? Jesmo li umirali od gladi? Da li su naši sportisti navodno bježali u druge zemlje za vrijeme međunarodnih takmičenja? Da li su naši ljudi bili neuhranjeniji od zapadnoevropskih (ne računajući debelog Broza i njegove generale koji kako kažeš nisu dobar primjer)? A ako pročitaš propagandu ekstremne emigracije iz 60-ih i 70-ih naći ćeš baš to - kako ljudi u SFRJ pasu travu, bježali bi iz zemlje al' ne da Tito. Tada je bilo lakše, svijet nije još bio globalno selo, ali i danas Sjeverna Koreja je izolirana i takve piče mogu proći. Sve je moguće proturiti samo kada nemaš mogućnost da provjeriš da li je istina.
kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito...felipe kajetano wrote:National Geographic...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti
Ne poredim Titu i Kim Jonga, jer o Kim Jongu nemam dovoljno pouzdanih izvora informacija. Jedino što znam da još uvijek vlada, za razliku od većine ostalih komunističkih režima koje su njihovi narodi srušili.sumirprimus wrote:tranquil wrote:Kakvi crni masoni?sumirprimus wrote:ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u...il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Nisam pobornik takvih priča, od svih ljudi na forumu sam vjerovatno posljednji koji vjeruje u takve gluposti. Kako god, pogledam ponekad i te kanale, pa nemaju baš nekih detaljih informacija o Sjevernoj Koreji. Znamo da je zatvoreno društvo i to omogućava bilo kome da izmisli najfantastičnije priče o strahovladi tamo.
Kako na kraju krajeva vjerovati i NG-u i Al Jazeeri? Kako vjerovati bilo kome kada ti priča šta se dešava u jednoj izoliranoj zemlji a ti ne možeš da provjeriš? Da li je priča istinita zato što je pričamo već dugo vremena? Godinama smo vjerovali pričali o truhlom kapitalizmu koji iskorištava proletarijat pa eto šta je bilo na kraju - sada želimo da dođe truhli kapitalista da iskorištava našu radnu snagu za 2.000 KM, eto šta je bilo.
I obratno. I mi smo imali kult ličnosti poput Kim Il Sunga, samo smo našeg zvali Josip Broz. Da li smo pasli travu? Jesmo li umirali od gladi? Da li su naši sportisti navodno bježali u druge zemlje za vrijeme međunarodnih takmičenja? Da li su naši ljudi bili neuhranjeniji od zapadnoevropskih (ne računajući debelog Broza i njegove generale koji kako kažeš nisu dobar primjer)? A ako pročitaš propagandu ekstremne emigracije iz 60-ih i 70-ih naći ćeš baš to - kako ljudi u SFRJ pasu travu, bježali bi iz zemlje al' ne da Tito. Tada je bilo lakše, svijet nije još bio globalno selo, ali i danas Sjeverna Koreja je izolirana i takve piče mogu proći. Sve je moguće proturiti samo kada nemaš mogućnost da provjeriš da li je istina.
poredis titu i kim jonga??wtf??i mi bili neuhranjeni???![]()
![]()
![]()
ma ovo je neki sjevernokorejac,spinuje garant![]()
čun mun hon kil taaak haan?ha ka tan mu...ik lin vin il mi ni il...
Upravo "kaka ba ozbiljnost". Sada pročitaj opet šta sam napisao iznad, ali sporije. A o mom mišljenju o pričama o masonima i iluminatima i sličnim teorijama zavjere konsultiraj moj trogodišnji forumski staž. Stvar je u tome da ako ne vjerujem jednoj strani, ne znači da automatski vjerujem u neke još gore bedastoće na drugoj.sumirprimus wrote:kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito...
masoni su krivi za sve...![]()
pa dobro obojica su zakleti hedonistisumirprimus wrote:kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito...felipe kajetano wrote:National Geographic...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti
![]()
masoni su krivi za sve...
ne valja ti dnevni raport sad se baca u hoangho...felipe kajetano wrote:pa dobro obojica su zakleti hedonistisumirprimus wrote:kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito...felipe kajetano wrote:National Geographic...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti
![]()
masoni su krivi za sve..., ima neke slicnosti.....
Samo ono sto emituju NG, History i ostali americki sateliti treba pola bachiti u JangCeJang
zato su tu bogomdani rtrs i rtsfelipe kajetano wrote:pa dobro obojica su zakleti hedonistisumirprimus wrote:kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito...felipe kajetano wrote:National Geographic...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti
![]()
masoni su krivi za sve..., ima neke slicnosti.....
Samo ono sto emituju NG, History i ostali americki sateliti treba pola bachiti u JangCeJang
da ja onda ne završavam fakultet bezvezebullmastiff wrote:prorocia bugarska..je rekla da ce u novembru poceti 3 svjetski rat ..poceti ce kao obican sukob.. a zavrsiti ce kao nuklearni rat...ovo prorocanstvo od 2010 do 2014 je jezivo proogoglajte
---------------------------------------------------------------------------------------tranquil wrote:Usput, kako znamo da hiljade ljudi umiru od gladi? Ah, da, bilo na CNN-u. Kako je ono bilo za vrijeme svjetskog prvenstva, prvo je javljeno da su sjevernokorejski fudbaleri prebjegli, poslije se ispostavilo da nisu, al' jebo demant, znamo svi da tamo ljudi jedu travu i bježe kako stignu pa smo povjerovali u svaku vijest koja se uklapa u sliku koju smo već imali o njima a koju su nam kreirali "pouzdani" mediji.sumirprimus wrote:a cijepaju sae od smijeha,a usput hiljade umiru od gladi,ja zahebane igreetranquil wrote:Čudna je to kultura, neshvatljiva Europljanima... Ne bi me čudilo kada bi cijela njihova podjela bila iscenirana, samo zato da izvuku što je moguće više od dva suprotstavljena bloka... Mi kontamo tamo neko zaoštravanje a oni se samo dogovorili da nam piče po živcima... Igraju Starcraft, gledaju CNN i cijepaju se od smijeha na "breaking news".
Nemoj mene u toje zemljake, života ti...test01 wrote:gle zemljaka sto se zabrinopoznanik wrote:test01 wrote:...nek se rokaju ,ne zanima me.
Juzna Koreja je od strateskog nacionalnog interesa Amerike tog dijela Svijeta skupa sa Japanom,....Kina stoji iza ove provokacije Sjevernih fanatika,....Ovo nece ostati nekaznjeno,.....Tomahovke ili avio udari bi mogli uslijediti po nuklearnim postrojenjima i vojnim instalacijama sjevernih komunistickih davola,.......
daj ba reci da se zezaš.tranquil wrote:
Kakvi crni masoni?