Sjeverna Koreja

Post Reply
Alfons Kauders

#151 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: Da si kad pio u EKV-u u TZ i upoznao gazdu, sve bi ti se samo kazalo... :D

eto..moracu maxus doci na hodocasce :D
Kasno Marko na Kosovo stize... :D EKV je no more, Djuka sad drzi Under, opet... :D

Al' vazda je imao krusku strahota jedna... :D
sumirprimus

#152 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: Da si kad pio u EKV-u u TZ i upoznao gazdu, sve bi ti se samo kazalo... :D

eto..moracu maxus doci na hodocasce :D
Kasno Marko na Kosovo stize... :D EKV je no more, Djuka sad drzi Under, opet... :D

Al' vazda je imao krusku strahota jedna... :D
pih,dole samo iz flase,kake case ba,dje se to pere... :evil:
tranquil

#153 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

sumirprimus wrote:
tranquil wrote:

A ti si pretpostavljam stavljao korejance jedne do drugih pa ih poredio, ili si i to gledao na CNN-u, ili čak nisi to nigdje vidio nego si iskontruisao na osnovu priča koje se proturaju u zapadnoj hemisferi, a koje nismo u mogućnosti da provjerimo?

Ne kažem da u tome možda nema istine, ali više nikome ne vjerujem tek tako.
ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u... :) il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Kakvi crni masoni?

Nisam pobornik takvih priča, od svih ljudi na forumu sam vjerovatno posljednji koji vjeruje u takve gluposti. Kako god, pogledam ponekad i te kanale, pa nemaju baš nekih detaljih informacija o Sjevernoj Koreji. Znamo da je zatvoreno društvo i to omogućava bilo kome da izmisli najfantastičnije priče o strahovladi tamo.

Kako na kraju krajeva vjerovati i NG-u i Al Jazeeri? Kako vjerovati bilo kome kada ti priča šta se dešava u jednoj izoliranoj zemlji a ti ne možeš da provjeriš? Da li je priča istinita zato što je pričamo već dugo vremena? Godinama smo vjerovali pričali o truhlom kapitalizmu koji iskorištava proletarijat pa eto šta je bilo na kraju - sada želimo da dođe truhli kapitalista da iskorištava našu radnu snagu za 2.000 KM, eto šta je bilo.

I obratno. I mi smo imali kult ličnosti poput Kim Il Sunga, samo smo našeg zvali Josip Broz. Da li smo pasli travu? Jesmo li umirali od gladi? Da li su naši sportisti navodno bježali u druge zemlje za vrijeme međunarodnih takmičenja? Da li su naši ljudi bili neuhranjeniji od zapadnoevropskih (ne računajući debelog Broza i njegove generale koji kako kažeš nisu dobar primjer)? A ako pročitaš propagandu ekstremne emigracije iz 60-ih i 70-ih naći ćeš baš to - kako ljudi u SFRJ pasu travu, bježali bi iz zemlje al' ne da Tito. Tada je bilo lakše, svijet nije još bio globalno selo, ali i danas Sjeverna Koreja je izolirana i takve piče mogu proći. Sve je moguće proturiti samo kada nemaš mogućnost da provjeriš da li je istina.
Alfons Kauders

#154 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote:
"The South Korean enemy, despite our repeated warnings, committed reckless military provocations of firing artillery shells into our maritime territory near Yeonpyeong island beginning 1300 (0400 GMT)," the state-run KCNA news agency quoted it as saying.

a saaaad ja vidim ,sto ti za njihhhh,pa ista Čapri tita mi... :D,prvi su krenuli,a usput su onda opalili sami sebe... :evil:
Sto bi rekao jedan priznati intelektualac ne zelim da citam taj pogani jezik :D ....

Al' stari kad "zivcho" krene djelovat po Seulu 8-) :-) ....joj bice ringishpila :D
Krenuli ste i vi 'zivce' lijeciti po Tuzli s Ozrena, ko i te junacine sa Sjevera... Ono kad ste nam djecu pobili, sjecas se?

Samo pitaj malo ekipu s Ozrena kako je prosla par mjeseci kasnije... I neka su, sve po zaslugama...
felipe kajetano

#155 Re: Sjeverna Koreja

Post by felipe kajetano »

National Geographic :shock: ...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti :D
Alfons Kauders

#156 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote: pih,dole samo iz flase,kake case ba,dje se to pere... :evil:
E drug, valja znat ekipu.... Onda sterilizirane case donose, svaka im dala... I Djuki, i Draganu, i Hafi, i Dragani, i pokojnom Nikoli... I jos masi ljudi koji su prodefilovali tim sankom :D

ps zaboravio sam Inu legendu, da ne ispadne da imam sta protiv Crnogoraca... :D
felipe kajetano

#157 Re: Sjeverna Koreja

Alfons Kauders wrote:
Krenuli ste i vi 'zivce' lijeciti po Tuzli s Ozrena, ko i te junacine sa Sjevera... Ono kad ste nam djecu pobili, sjecas se?

Samo pitaj malo ekipu s Ozrena kako je prosla par mjeseci kasnije... I neka su, sve po zaslugama...
Ajde malo smanji bona sa tim Pilsnerom :-) ...nidje veze :-?
Alfons Kauders

#158 Re: Sjeverna Koreja

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ajde malo smanji bona sa tim Pilsnerom :-) ...nidje veze :-?
Rekoh ti ja davno druze da ne pijem pivu... :D
sumirprimus

#159 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

tranquil wrote:
sumirprimus wrote:
tranquil wrote:

A ti si pretpostavljam stavljao korejance jedne do drugih pa ih poredio, ili si i to gledao na CNN-u, ili čak nisi to nigdje vidio nego si iskontruisao na osnovu priča koje se proturaju u zapadnoj hemisferi, a koje nismo u mogućnosti da provjerimo?

Ne kažem da u tome možda nema istine, ali više nikome ne vjerujem tek tako.
ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u... :) il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Kakvi crni masoni?

Nisam pobornik takvih priča, od svih ljudi na forumu sam vjerovatno posljednji koji vjeruje u takve gluposti. Kako god, pogledam ponekad i te kanale, pa nemaju baš nekih detaljih informacija o Sjevernoj Koreji. Znamo da je zatvoreno društvo i to omogućava bilo kome da izmisli najfantastičnije priče o strahovladi tamo.

Kako na kraju krajeva vjerovati i NG-u i Al Jazeeri? Kako vjerovati bilo kome kada ti priča šta se dešava u jednoj izoliranoj zemlji a ti ne možeš da provjeriš? Da li je priča istinita zato što je pričamo već dugo vremena? Godinama smo vjerovali pričali o truhlom kapitalizmu koji iskorištava proletarijat pa eto šta je bilo na kraju - sada želimo da dođe truhli kapitalista da iskorištava našu radnu snagu za 2.000 KM, eto šta je bilo.

I obratno. I mi smo imali kult ličnosti poput Kim Il Sunga, samo smo našeg zvali Josip Broz. Da li smo pasli travu? Jesmo li umirali od gladi? Da li su naši sportisti navodno bježali u druge zemlje za vrijeme međunarodnih takmičenja? Da li su naši ljudi bili neuhranjeniji od zapadnoevropskih (ne računajući debelog Broza i njegove generale koji kako kažeš nisu dobar primjer)? A ako pročitaš propagandu ekstremne emigracije iz 60-ih i 70-ih naći ćeš baš to - kako ljudi u SFRJ pasu travu, bježali bi iz zemlje al' ne da Tito. Tada je bilo lakše, svijet nije još bio globalno selo, ali i danas Sjeverna Koreja je izolirana i takve piče mogu proći. Sve je moguće proturiti samo kada nemaš mogućnost da provjeriš da li je istina.

poredis titu i kim jonga??wtf??i
ma ovo je neki sjevernokorejac,spinuje garant :mrgreen:
čun mun hon kil taaak haan?ha ka tan mu...ik lin vin il mi ni il... :mrgreen:
Last edited by sumirprimus on 24/11/2010 00:07, edited 1 time in total.
sumirprimus

#160 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

felipe kajetano wrote:National Geographic :shock: ...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti :D
kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito... :wink:
masoni su krivi za sve... 8-)
tranquil

#161 Re: Sjeverna Koreja

Post by tranquil »

sumirprimus wrote:
tranquil wrote:
sumirprimus wrote:ne, to sam gledao Na al jazeeri i na natln geo-u... :) il su i ti kanali pod kontrolom masona?
Kakvi crni masoni?

poredis titu i kim jonga??wtf??i mi bili neuhranjeni??? :lol: :lol: :lol:
ma ovo je neki sjevernokorejac,spinuje garant :mrgreen:
čun mun hon kil taaak haan?ha ka tan mu...ik lin vin il mi ni il... :mrgreen:
Ne poredim Titu i Kim Jonga, jer o Kim Jongu nemam dovoljno pouzdanih izvora informacija. Jedino što znam da još uvijek vlada, za razliku od većine ostalih komunističkih režima koje su njihovi narodi srušili.

I nisam rekao da smo neuhranjeni. Ti si rekao da su sjevenokorejanci neuhranjeni, samo sam primjetio da su isto tako ustaška i četnička emigracija govorili za Jugoslovene 60-ih i 70-ih, i takva se slika stvarala u cijeloj Europi o komunističkim zemljama, a očigledno je nešto od te propagande preživjelo. A mi valjda znamo bolje kako nam je bilo.
sumirprimus wrote:kaka ba ozbiljnost,vidis kim jong isti ko tito... :wink:
Upravo "kaka ba ozbiljnost". Sada pročitaj opet šta sam napisao iznad, ali sporije. A o mom mišljenju o pričama o masonima i iluminatima i sličnim teorijama zavjere konsultiraj moj trogodišnji forumski staž. Stvar je u tome da ako ne vjerujem jednoj strani, ne znači da automatski vjerujem u neke još gore bedastoće na drugoj.
felipe kajetano

#162 Re: Sjeverna Koreja

sumirprimus wrote:
felipe kajetano wrote:National Geographic :shock: ...pa dajte ljudi malo ozbiljnosti :D
pa dobro obojica su zakleti hedonisti :D , ima neke slicnosti.....

Samo ono sto emituju NG, History i ostali americki sateliti treba pola bachiti u JangCeJang :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#163 Re: Sjeverna Koreja

Post by pici »

kako je krenulo doĆemo MI i do Gurabija i svete pivarske vode :mrgreen:
sumirprimus

#164 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote:

Samo ono sto emituju NG, History i ostali americki sateliti treba pola bachiti u JangCeJang :D
ne valja ti dnevni raport sad se baca u hoangho... :D
alo ba ljudi sta vam je ,u sjev.koreji ljudi nemaju hljeba da jedu,nemaju nista osim tih haubica i mozda koje atomske :D...
zemlja ko mudo...mozda riza uspijeva...a vi sad nanosite pricu na to da mozda i nije tako lose bit sjevernokorejac...
pa onaj prenos utakmice sto stade jadni komentator...jel zbog tog sto je istinski zaljubljenik u fudbal,il sto mu je prva pomisao bila giljotina???
imaju repku,a nidje lige i ekipa?dje je tu zivot,nema fudbala,vjerovatno nema ni ekonomije,nema ekonomije nema tu ni ziuvota.i ucinili bi uslugu sami sebi,kad bi zaratili sa juznjacima oprave da ih ljudi konacno razbucaju zauzmu,i demokratiziraju....
p.s i ako nije bas tako kao sto se prica,sto niko nikad ne pobjegne u tu sjevernu koreju,vec vazdan bjeze iz nje...
a i to sto nema dovoljno infoa iz te zemlje dovoljno govori o samoj zemlji,totalna diktatura,u stvari nepotisticka diktatura,il kako vec....
sumirprimus

#165 Re: Sjeverna Koreja

Post by sumirprimus »

@tranquil,
naČi,
ako cemo vec ozbiljno :),postujuci tvoj trogodisnji staz forumskog skeptika red je da i ja spomenem,svoj 19-šnji staz jos od komodora 64,... 8-)
elem kak god, sjeverna koreja je propala,sa masonima il brez njih,svejedno,ha od avio bombi,ha od gladi.... :)
Bosnolog

#166 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Ovo moze biti uvod u ozbiljniji belaj i siri rat,....... :roll:

Ako se Amerika ukljuci ovdje ce se koristiti nuklearka protiv sjevernih manijaka,i biti ce odlican izgovor da se sprijeci da ludacki rezim ne dode do nuklearnog oruzja.......
exliberal

#167 Re: Sjeverna Koreja

Post by exliberal »

Ja procitah danas negdje da je juzna koreja uzvratila vatrom prema sjevernokorejskim polozajima i da je ispaljeno preko 100 projektila.....kao dokaz da se ovaj put nezajebavaju podigli su avijaciju i rekli da ce bombardovat polozaje ako napad neprestane...u svakom slucaju ja mislim da je ovo sve zbog izbora Komsica u predsjednistvo.... :D :D :D ajde da se mali nasmijemo prije nego sto se i ova tema usere licnim prepucavanjima
breuer

#168 Re: Sjeverna Koreja

Post by breuer »

felipe kajetano wrote:
sumirprimus wrote:

zato su tu bogomdani rtrs i rts :-)

ima jedna sjeverna koreja, sjevernije od zenice i tuzle...

tu nam je blizu :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#169 Re: Sjeverna Koreja

Post by Chmoljo »

bullmastiff wrote:prorocia bugarska..je rekla da ce u novembru poceti 3 svjetski rat ..poceti ce kao obican sukob.. a zavrsiti ce kao nuklearni rat...ovo prorocanstvo od 2010 do 2014 je jezivo proogoglajte
da ja onda ne završavam fakultet bezveze :roll:
zonbirile

#170 Re: Sjeverna Koreja

Post by zonbirile »

tranquil wrote:
sumirprimus wrote:
tranquil wrote:Čudna je to kultura, neshvatljiva Europljanima... Ne bi me čudilo kada bi cijela njihova podjela bila iscenirana, samo zato da izvuku što je moguće više od dva suprotstavljena bloka... Mi kontamo tamo neko zaoštravanje a oni se samo dogovorili da nam piče po živcima... Igraju Starcraft, gledaju CNN i cijepaju se od smijeha na "breaking news".
a cijepaju sae od smijeha,a usput hiljade umiru od gladi,ja zahebane igree :-)
Usput, kako znamo da hiljade ljudi umiru od gladi? Ah, da, bilo na CNN-u. Kako je ono bilo za vrijeme svjetskog prvenstva, prvo je javljeno da su sjevernokorejski fudbaleri prebjegli, poslije se ispostavilo da nisu, al' jebo demant, znamo svi da tamo ljudi jedu travu i bježe kako stignu pa smo povjerovali u svaku vijest koja se uklapa u sliku koju smo već imali o njima a koju su nam kreirali "pouzdani" mediji.
---------------------------------------------------------------------------------------
laži su česta pojava,ali u slučaju S.Koreje nema dileme, da je tamo teško.Na primjeru Kube se može replicirati i sve ostale zemlje sličnog uređenja.Stvar je višegodišnjeg diktatora,rukovodstva,partije koja je izabrana opcija.Kubanci izabrali ulaganje u zdravstvo,školstvo,sport.Nisu zanemarili ostalo,jednostavno ne dotekne za to.I dalje na libreti(kartici) za snabdijevanje.Među največim proizvođačima šečera dijeli na kartice po 35g šečera po osobi.Po 20 porodica stanuje u bivšim kazinima Laki Lučijana,podijeljeni ormarima i čaršafima.Zato imaju vrhunsko zdravstvo,obrazovanje sport.Kuba je bar otvorena turistička čak destinacija i sve je to dokumentovano.Žuti odlučili da se naoružavaju,kada stisne ,dobre su i lude krave za pojesti.Stvar izbora .Bosna izabrala korupciju i lopovluk i u svakom pozitivnom segmentu pušiona.Ni zdravstva,ni obrazovanja,ni sporta,ni naoružanja,sem ličnog u enormnom nekontrolisanom broju,kao i dilera i kriminalaca.
poznanik

#171 Re: Sjeverna Koreja

Post by poznanik »

test01 wrote:
poznanik wrote:
test01 wrote:...nek se rokaju ,ne zanima me.
:(
gle zemljaka sto se zabrino :)
Nemoj mene u toje zemljake, života ti... :oops:
mrtva kokoš

#172 Re: Sjeverna Koreja

Post by mrtva kokoš »

Bosnolog

#173 Re: Sjeverna Koreja

Post by Bosnolog »

Splinter wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/101124004
zajebano sranje se priblizava :roll:
Juzna Koreja je od strateskog nacionalnog interesa Amerike tog dijela Svijeta skupa sa Japanom,....Kina stoji iza ove provokacije Sjevernih fanatika,....Ovo nece ostati nekaznjeno,.....Tomahovke ili avio udari bi mogli uslijediti po nuklearnim postrojenjima i vojnim instalacijama sjevernih komunistickih davola,.......
Image

Georg Washington nosac aviona cini udarnu grupu,nadam se da je ovo samo prijeteca poruka sjevernjacima mada svasta moze iz ovog izaci,.....http://www.navsource.org/archives/02/73.htm
JThomas

#174 Re: Sjeverna Koreja

Post by JThomas »

tranquil wrote:
Kakvi crni masoni?

daj ba reci da se zezaš.

pa oni ginu iz dana u dan na graničnim prelazima da bi prešli u kinu. a kinezi u kini kopaju rukama i nogama da bi pobjegli...u rajlovac i u novobeogradski blok 70 :D

e hajd' sad zamisli kako mora biti tamo :D
fixer

#175 Re: Sjeverna Koreja

Post by fixer »

Uozbiljite se vi koji prognozirate samo najcrnje scenarije. Dovoljno je pameti na svijetu da se ovo izbjegne.
Post Reply