Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
cutee_nina

#151 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote: a koji drugi grad u bih ima tramvaje jos u koje ulaze cuke koje smrde pisaju i prenose buhe?
Pa kako ja to ne znam. Super, od sad ću se i ja vozati tramvajem sa svojim ljubimcem. :thumbup:
A ti neobrazovani, edukuj se malo.
to oces kazat da ovako cuko prljavim sapama i garant s buhama ne moze nista ostaviti od toga na onom tapaciranom sjedistu?
Prvo, pas nema buha. To samo seljaci, kao ti misle. Drugo, ta sjedišta su već i prljava, tak da tu nema problema. Treće, šta se nerviraš srećo? hihi
kokuz_sa

#152 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

cutee_nina wrote:
Prvo, pas nema buha. To samo seljaci, kao ti misle. Drugo, ta sjedišta su već i prljava, tak da tu nema problema. Treće, šta se nerviraš srećo? hihi[/quote]
a po cemu ti zakljucujes da pas nema BUHE? ja ne vidim nigdje oznaku da je pelcovan i ociscen od nametnika..

a ovo sto kazes sjedista su vec prljava i da nema problema..to onda znaci ako vec ima papira vani po parkovima da mozes i ti bacit kesu smeca jer zaboga pa park je vec prljav jedna kesa smeca vise nista nece znaciti..

sta je bilo s onom kulturom ukazat nekom na pogresku a ne opravdavat da se cini i dalje nesto sto ne valja za druge :wink:
bez_ideje

#153 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by bez_ideje »

Ostavi ostavi.........al eto u moru pjandura koje raja podigne iz kanala pa ugura na zadnji tramvaj,onako blatnjave,pa se jos malo i ispovracaju po sjedistima....pa emancipovanih roditelja koji posade potomke da STOJE na sjedistima,jes jes,da nisu njihove patike mozda cisce od psecih sapa....pa malo vecih "potomaka" sto proture cizme na drugo sjediste i pripale cigaru,ciji pepeo pada po tom sjedistu pa je i nonsalanto ugase na tom istom sjedistu,pa drkadjije svih profila....da mozda ne nose paloma maramice sa sobom.............meni taj cuko izgleda ko ugladjeni gospodin :)
Friesian

#154 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

kako ti mozes dokazati da ima buhe.. veliki broj pasa lutalica je ove godine obradjeno.. neki su sterilisani, kastrirani uz to vakcinisani, ocisceni od vanjskih i unutrasnjih parazita, a neki su samo ovo drugo...
moca

#155 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by moca »

Malo postala nekulturna gospodjica nina?Nije lijepo vrijedjati ljude na forumu,to je odraz nekulture...Niko tebe nije vrijedjao.Od starta teme primjecujem da samo prihvatas postove i cinjenice koje se tebi svidjaju.Nek svi nose,al nece moj pas bla bla bla.Jako djetinjasto,moras nauciti razgovarati i prihvatati razlicita misljenja bez da se ljutis ko dijete i vrijedjas.I da psi nikako u tramvaj,jer ima ljudi koji su alergicni i moramo na to misliti,a ne samo gledati svoj inat ko kakav tinejdzer.Ja imam psa,i nikad ga ne bi uveo u tramvaj.Ima ljudi koji imaju fobiju i koji su alergicni ,a ljudi su uvijek na prvom mjestu.
cutee_nina

#156 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote: a po cemu ti zakljucujes da pas nema BUHE? ja ne vidim nigdje oznaku da je pelcovan i ociscen od nametnika..

a ovo sto kazes sjedista su vec prljava i da nema problema..to onda znaci ako vec ima papira vani po parkovima da mozes i ti bacit kesu smeca jer zaboga pa park je vec prljav jedna kesa smeca vise nista nece znaciti..

sta je bilo s onom kulturom ukazat nekom na pogresku a ne opravdavat da se cini i dalje nesto sto ne valja za druge :wink:
Aha, bacam smeće okolo, je li ti drago? :lol: :lol:
Pa nisam tolika budala da ne vakcinišem svog psa i da ne održavam higijenu. Ako već pitaš za oznake, one su: na ogrlici se stavi privjesak koji označava da je pas vakcinisan i pas nosi još jednu ogrlicu koja je protiv buha. Je li ti sad jasno ili trebam da ti nacrtam?
Što se tiće tramvaja, ne bih svog psa stavila na sjedište nego pored, što znači da nema problema, pas ne prlja, nema buha i ne piša okolo. :dance:
cutee_nina

#157 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

moca wrote:Malo postala nekulturna gospodjica nina?Nije lijepo vrijedjati ljude na forumu,to je odraz nekulture...Niko tebe nije vrijedjao.Od starta teme primjecujem da samo prihvatas postove i cinjenice koje se tebi svidjaju.Nek svi nose,al nece moj pas bla bla bla.Jako djetinjasto,moras nauciti razgovarati i prihvatati razlicita misljenja bez da se ljutis ko dijete i vrijedjas.I da psi nikako u tramvaj,jer ima ljudi koji su alergicni i moramo na to misliti,a ne samo gledati svoj inat ko kakav tinejdzer.Ja imam psa,i nikad ga ne bi uveo u tramvaj.Ima ljudi koji imaju fobiju i koji su alergicni ,a ljudi su uvijek na prvom mjestu.
Pa i ja ne bih nikada uvela svog psa u tramvaj, prvo, što nemam potrebe, drugo, da ljudi u tramvaju ne počnu da skaču i treće, BIH nije još spremna za psa u tramvaju. I ove osobe koje imaju različito mišljenje isto to i rade "kao i ja".
Što se tiče toga "neće moj", pa eto možda i hoće, ali mislim da je povodac dovoljan!
kokuz_sa

#158 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote: a po cemu ti zakljucujes da pas nema BUHE? ja ne vidim nigdje oznaku da je pelcovan i ociscen od nametnika..

Pa nisam tolika budala da ne vakcinišem svog psa i da ne održavam higijenu. Ako već pitaš za oznake, one su: na ogrlici se stavi privjesak koji označava da je pas vakcinisan i pas nosi još jednu ogrlicu koja je protiv buha. Je li ti sad jasno ili trebam da ti nacrtam?
Što se tiće tramvaja, ne bih svog psa stavila na sjedište nego pored, što znači da nema problema, pas ne prlja, nema buha i ne piša okolo. :dance:
a boga ti gdje ti na slici onog cuke vidis da ima ogrlicu protiv buha?
a sto se tice da ti uvedes svog kera u tramvaj..bujrum niko ti ne brani vala..samo nadam se da ce tada naic i revizori :D
a imam i ja cuku i vakcinsan je i cist i svaki dan se i ceslja i opere kad dodje sa setnje..al ne idem u krajnost da cuku ubacim u trolu,bus,lift
imam obzira prema drugim ljudima..
cuko je zivotinja i nikad cuku nisam poistovijetio sa ljudima kao sto ti radis..basne su drugo stvarni zivot je drugo :wink:
cutee_nina

#159 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:

a sto se tice da ti uvedes svog kera u tramvaj..bujrum niko ti ne brani vala..samo nadam se da ce tada naic i revizori :D
a imam i ja cuku i vakcinsan je i cist i svaki dan se i ceslja i opere kad dodje sa setnje..al ne idem u krajnost da cuku ubacim u trolu,bus,lift
cuko je zivotinja i nikad cuku nisam poistovijetio sa ljudima kao sto ti radis..basne su drugo stvarni zivot je drugo :wink:
Pa u prethodnom postu sam navela da ga ne bih uvela u tramvaj. Ti pričas kako su psi prljavi, da imaju buhe i da pišaju, prije bih rekla da ti nemaš psa, jer tako ne pričaju oni koji imaju. Ne poistovjećujem ljude s psima, nego znam da je u nekim zemljama, psu dozvoljeno da uđe u tramvaj.
Zejnil

#160 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Zejnil »

Evo ja ću sada sa svojim njemačkim ovčarom u tramvaj ući na ilidži. Jel neko za?
jaca-maca

#161 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by jaca-maca »

Zejnil wrote:Evo ja ću sada sa svojim njemačkim ovčarom u tramvaj ući na ilidži. Jel neko za?
nemoj bojim se :lol:
kokuz_sa

#162 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:
Pa u prethodnom postu sam navela da ga ne bih uvela u tramvaj. Ti pričas kako su psi prljavi, da imaju buhe i da pišaju, prije bih rekla da ti nemaš psa, jer tako ne pričaju oni koji imaju. Ne poistovjećujem ljude s psima, nego znam da je u nekim zemljama, psu dozvoljeno da uđe u tramvaj.
navedi mi molim te te zemlje..znam da u 99% zemalja psi smiju uci samo ako su vodici za slijepe osobe i ako imaju brnjicu..
a btw ja ti ne kazem da ne uvedes cuku u trolu il gdje vec al vidim koliko si upoznata sa psiholoskim stanjem cuka..pa eto pitaj veterinara za "sindrom bijesa"(nije bijesnilo odma da se zna)
pa ces vidjet da ti kaze da cuko to moze dobiti ako ga prepadne buka auta ako se nadje u npr liftu skucen prostor i svasta jos nesto i u tim momentima cuko je agresivan i prema vlasniku i svima drugima..e pa zato treba znat kako se ponasat kad imas cuku a ne odma opravdat cuku u troli koji moze bit potencijalna opasnost za ljude..a i sam za sebe
i btw cuku imam..fini moj bobi ;-)
poznanik

#163 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by poznanik »

Zejnil wrote:Evo ja ću sada sa svojim njemačkim ovčarom u tramvaj ući na ilidži. Jel neko za?
Nekoliko zakona zabranjuje uvođenje pasa u javni prevoz.
cutee_nina

#164 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote: a btw ja ti ne kazem da ne uvedes cuku u trolu il gdje vec al vidim koliko si upoznata sa psiholoskim stanjem cuka..pa eto pitaj veterinara za "sindrom bijesa"(nije bijesnilo odma da se zna)
pa ces vidjet da ti kaze da cuko to moze dobiti ako ga prepadne buka auta ako se nadje u npr liftu skucen prostor i svasta jos nesto i u tim momentima cuko je agresivan i prema vlasniku i svima drugima..e pa zato treba znat kako se ponasat kad imas cuku a ne odma opravdat cuku u troli koji moze bit potencijalna opasnost za ljude..a i sam za sebe
Pa mislim na vecinu zapadnih zemalja, npr u Austriji psa možeš u tramvaj, prodavnicu, shopping centar itd, što me je baš iznenadilo. Kad sam bila tamo, gledam ja neku odjeću u H&M-u, kad se pored mene stvori Newfoundlander :lol:
Ja ne bih uvela svog psa zbog psihološkog stanja ljudi, a i možda bi se moj prepao tramvaja i misim da ne bi ni htio da uđe. A što se tiče lifta, po tebi, sad još moram iči pješke na 10ti sprat. :lol:
Moj pas se ne boji lifta, jer je kao mali naučen, i naravno ulazim u lift kad nema nikoga u njemu.
Zejnil

#165 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Zejnil »

Ma zezao sam se. On voli da se voza u autu, nema mu ništa draže od toga.
kokuz_sa

#166 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kokuz_sa »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote: a btw ja ti ne kazem da ne uvedes cuku u trolu il gdje vec al vidim koliko si upoznata sa psiholoskim stanjem cuka..pa eto pitaj veterinara za "sindrom bijesa"(nije bijesnilo odma da se zna)
Pa mislim na vecinu zapadnih zemalja, npr u Austriji psa možeš u tramvaj, prodavnicu, shopping centar itd, što me je baš iznenadilo. Kad sam bila tamo, gledam ja neku odjeću u H&M-u, kad se pored mene stvori Newfoundlander :lol:
Ja ne bih uvela svog psa zbog psihološkog stanja ljudi, a i možda bi se moj prepao tramvaja i misim da ne bi ni htio da uđe. A što se tiče lifta, po tebi, sad još moram iči pješke na 10ti sprat. :lol:
Moj pas se ne boji lifta, jer je kao mali naučen, i naravno ulazim u lift kad nema nikoga u njemu.
bogme ja u gracu bio i u njihovim tramvajima ima oznaka zabranjeno psima osim vodicima slijepih osoba i to samo uz brnjicu..

a sto se lifta tice..mrsko mi vise komentarisat i kazat sta ak nestane struje sta ako se lift zatrese naglo..
sve su cuke naucene na nesto al opet ne znaci da nece dobiti neki stres sto izazove reakciju
cutee_nina

#167 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by cutee_nina »

kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:
bogme ja u gracu bio i u njihovim tramvajima ima oznaka zabranjeno psima osim vodicima slijepih osoba i to samo uz brnjicu..

a sto se lifta tice..mrsko mi vise komentarisat i kazat sta ak nestane struje sta ako se lift zatrese naglo..
sve su cuke naucene na nesto al opet ne znaci da nece dobiti neki stres sto izazove reakciju
I ja sam bila u Grazu, tramvaj pun pasa, prodavnice pune pasa i naravno nisam niti jednog jedinog psa vidjela s brnjicom...
kurty

#168 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by kurty »

Ja bio u Tuzli i popio kafu
zonbirile

#169 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:

I ja sam bila u Grazu, tramvaj pun pasa, prodavnice pune pasa i naravno nisam niti jednog jedinog psa vidjela s brnjicom...
----------------------------------------
tačno,svi kupe govanca,psi cijepljeni,a nedaj bože da kome šta nažao učine.
caes

#170 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by caes »

kurty wrote:Ja bio u Tuzli i popio kafu
:lol: :lol: :lol:
mofo33

#171 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by mofo33 »

a pa sad...
gledim iz coska raspravu i vidim da neki smatraju pse kao ljude :-)
licno mnogo volim zivotinje, priznajem da su mi psi najdrazi, mnogo ih volim
upravo zbog te ljubavi ne bih ni luda drzala psa u stanu (Dida u postu iznad je pas jednog mi jarana)
psu je potreban prostor, vaspitanje, vrijeme i ljubav ( kao i svima nama,jel'te?) :-D
kad vidim tipove i tipuse sa rotvajler&pitbulo&doberman prvo se pitam koja psiha ih natjerala izabrati bas tog psa?
a poslije se pitam koja psiha im diktira setanje te vrste psa bez brnjice?
lijece komplekse prostom posesijom (jadnog) krvolocnog psa?
baby_angel

#172 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

mofo33 wrote:a pa sad...
gledim iz coska raspravu i vidim da neki smatraju pse kao ljude :-)
licno mnogo volim zivotinje, priznajem da su mi psi najdrazi, mnogo ih volim
upravo zbog te ljubavi ne bih ni luda drzala psa u stanu (Dida u postu iznad je pas jednog mi jarana)
psu je potreban prostor, vaspitanje, vrijeme i ljubav ( kao i svima nama,jel'te?) :-D
kad vidim tipove i tipuse sa rotvajler&pitbulo&doberman prvo se pitam koja psiha ih natjerala izabrati bas tog psa?
a poslije se pitam koja psiha im diktira setanje te vrste psa bez brnjice?
lijece komplekse prostom posesijom (jadnog) krvolocnog psa?
IObožavam stereotipe. Nemam ni jednu od navedenih vrsta, ali moram priznati da je meni doberman jedan od najljepših i najelegantnijih pasa na svijetu. Ali to je moje subjektivno mišljenje i stvar ukusa o kojem, kako se kaže, ne treba raspravljati.
Inače, super je znati da smo i pse kao i ljude, odnosno narode i narodnosti, počeli trpati u isti koš i govoriti kako su svi ovakvi ili onakvi. Baš smo mi meni super.
zonbirile

#173 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zonbirile »

cutee_nina wrote:
kokuz_sa wrote:
cutee_nina wrote:

------------------------------------------------
Vrsta buhe koju najčešće nalazimo na psima i mačkama je tzv. mačja buha (Ctenocephaloides felis). Iako je njen prvi domaćin nekada bila mačka, danas nije vrstno specifična, pa ćemo je naći i na psu. Ono što je najbitnije, ova vrsta buhe ugristi će i čovjeka, iako većina vlasnika kućnih ljubimaca misli da buha ne ide na ljude.

Do neke mjere to je i točno, jer će u prisutnosti psa ili mace buha radije odabrati njih. No u nedostatku boljeg ili pak ako je infestacija buhama vrlo jaka, buha će ugristi i čovjeka. Ugriz buhe izgleda kao sitna, crvena papulica, a karakterizira je vrlo jak svrbež. Kod čovjeka, ugrizi su uglavnom locirani na nogama ali i na tijelu. Neke ljude buhe grizu radije nego druge, no u vrlo infestiranim kućanstvima nitko neće ostati pošteđen.

ne provaljuj se i pravi pametna.Gore ti je za buhe,a za ostalo slijedi
Pasiflora

#174 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Pasiflora »

Tesko ces kojeg kucnog ljubimca naci sa buhama. Uglavnom danas ima jako puno preparata protiv vanjskih i unutarnjih parazita bilo koje vrste. Ljudi se brinu o svojim ljubimcima, kako zbog njih samih, tako i zbog porodice u kojoj ljubimac zivi. I da, trose zaista dosta love na to, ali koga briga :)
Ajmo dalje.
Friesian

#175 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

vrlo poucno.. imao sam jedan slucaj jake infestacije tih parazita gdje je pas jedva prezivio.. bukvalno receno bio je kao osusen i u tom slucaju se nije moglo stati blizu njegove kucice a da te ne izujedaju.. pas je sa jedne benzinske pumpe te i pored toga, veoma prometnog mjesta (kako prevoznih sredstava tako i pjesaka) nisu napale nikog ko nije prisao dovoljno blizu, tj. ko nije pokusao npr. da nahrani psa!
zonbirile wrote:No u nedostatku boljeg ili pak ako je infestacija buhama vrlo jaka, buha će ugristi i čovjeka.
ako je u danasnje vrijeme doslo do nedostatka pasa i macaka onda ne znam gdje ja zivim :? ili su te buhe megalomani :lol: :lol:

prema tome, kako rece @sitno "Ajmo dalje"!
Locked