PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#151 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by PipiDugaDevetka »

dariomiamigo wrote:Sistem se mjenja upravo,insistiranjem.Laganim ali teškim pomjeranjem praga tolerancije na bezobrazluk.

Tako se sistem mijenja. A najbitnije je poznavati prava.

Koji broj okrenuti ako Taksista zeza ? Inspektor taj i taj -služba ta i ta.

Ako ja kažem gospođo nije lijepo da pričate na mobitel dok cijeli red čeka vaše usluge :D. - Kontat će da sam budala.Ako nas 5 to uradi,uglađeno fino - imati će efekta.
-----

Jednom sam zvao policiju da im javim da je na glavnoj saobraćajnici mrtav pas i da ga auta trzanjem obilaze i da predstavlja opasnost.

Kaže on meni : " Pa što ga ne skloni ?" . Ja u čudu rek o , jebga nisam se sjetio dok sam ga sa 55km/h u zadnji ćas zaobišao.Onda on veli nismo mi nadležni.Pa dobro rek o, ali mislim da ćete se raspitati i saznati ko je nadležan pa ga obavijesiti :) Na kraju lijepo završi razgovor.
--------

Sjećam se druge prilike na Rivi (Aleja ambasadora) čovjek pere auto ispred izvora vode (iz stijene ) -koristi tu vodu i svoju hemiju. Stanem pa gledam ne mogu vjerovati - slovenačke tablice, dosta dobro auto. A ja lijepo;

1182 - Molim lijepo broj eko-policije. Hvala
Eko policija - vidio sam to i to,ne mogu vjerovati,oće mi nešto bit.Nadam se da ćete ....:) mu napisati kaznu.
I meni je ''prefuran prag tolerancije'', pa na sve ovakve i slične šalabajzerluke reagujem. Od notornog ''hoćete li žvaku umjesto kusura od 20pf'' do nepersiranja od strane službenih lica, naročito ''organa gonjenja''.
vozač

#152 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vozač »

suština je, bori se za svoja prava, gdje god da si, a što se tiče taksista i aerodroma, fino izvadiš mobitel, nazoveš bilo koju drugu taksi firmu, oni ti samo kažu da staneš na onaj dio gdje je proširenje prije skretanja za parking i doviđenja, a kabadahije sa aerodroma nek voze svoju mamu kući

ja sam doživio da kažem taksisti kako sam iz sarajeva, da ne može mene voziti bez da uključi taksimetar jer nisam stranac, mogu se svađati sa njim bez imalo straha, ništa, frajer tjera svoju priču i ne popušta, sve se svodi na "ma dogovorićemo se jarane, nije problem", kad sam mu rekao "super, platiću ti 5 KM do Grbavice, nemoj da se iznenadiš" (sa aerodroma), on opet ništa, ja na kraju kažem "halo bolan, uključi taksimetar ili zaustavi auto", frajer ništa, vozi i dalje i ja otvorim vrata na raskrsnici i izađem, on za mnom "pa nemoj tako jarane, nije to u redu" :-) , kontam jebo majku, ovaj je lud, dok ga ne ubijem nema mi pomoći, "daj mi torbu čovječe, bježi od mene", kaže on "pa ne mogu ja voziti za cenera, šta je tebi", "super, nađi budalu pa ga vozi za stoju". Nevjerovatno, pa da se jednom zacrveni ili šta slično, ništa, ja iskočio iz cipela, on maltene mene napada, užas :x
Pasiflora

#153 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Pasiflora »

Stize starija zena (cca 60 godina, sa srcanim problemom) na autobusnu stanicu u 23,30h i sjedne u Sarajevo taxi, lijepo kaze „u Valtera Perica molim“ , a sugavi taxista na nju „nema sanse da TE ja vozim do V. P erica, znas li TI da ja ovdje u redu stojim, ne pada mi na pamet izaci iz reda zbog tako kratke relacije...“ Zena sva izgubljena izadje iz vozila. Druga osoba koja je bila sa njom u autobusu pita taxistu moze li do Carsije. Ok moze. Zena lijepo sjedne i pozove ovu nesretnicu koju nije htio voziti da ide sa njom, na sto ce kreten „moze ali ces mi do Valtera Perica dati 5KM i to odmah“
I jadna zena dade...
:x
fedor

#154 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

Sarajevo taxi ubjedljivo najgora firma, koja je puna seljobera i kompleksaša, da to nije humano! 8-)
Glavna im je fora, ako je odredišno mjesto blizu, neće da vozi jer će da izgubi red. Koji kreteni! :lol:
Ako je on prvi u tom famoznom redu i vozi G2, naravno da ću ga zaobići, jer za svoje pare ja ću da platim luksuz (passat ili G4) i briga me što je on prvi u redu. Ne razumem zašto su uveli taj red!? :lol: :lol:
P.S. Na kraju krajeva, te seljobere treba izbjegavati.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#155 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Pera Trta »

fedor wrote:Sarajevo taxi ubjedljivo najgora firma, koja je puna seljobera i kompleksaša, da to nije humano! 8-)
Glavna im je fora, ako je odredišno mjesto blizu, neće da vozi jer će da izgubi red. Koji kreteni! :lol:
Ako je on prvi u tom famoznom redu i vozi G2, naravno da ću ga zaobići, jer za svoje pare ja ću da platim luksuz (passat ili G4) i briga me što je on prvi u redu. Ne razumem zašto su uveli taj red!? :lol: :lol:
Džabe ti kad njegove "solidarne" kolege ti neće dati da uđeš u auto koje nije na redu.
Zato jednostavno ignorisati govna i to je to. Nije mi jasno zašto je ljudima teško okrenuti broj Žutog ili bilo kog drugog taksija? Danas svako nosi mobitel uza se, a meni se još nije desilo da čekam duže od pet minuta, bez obzira sa koje lokacije u gradu ga zvao.
drndalo

#156 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by drndalo »

Na moju srecu, u SA Taxi nisam sjeo od 2000, a ni ne namjeravam... Od kada su dobili konkurenciju, iz principa mog dinara nisu vidjeli... Pa nek' se zale upravi vodovoda i kanalizacije...
fedor

#157 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

Pera Trta wrote:
fedor wrote:Sarajevo taxi ubjedljivo najgora firma, koja je puna seljobera i kompleksaša, da to nije humano! 8-)
Džabe ti kad njegove "solidarne" kolege ti neće dati da uđeš u auto koje nije na redu.
Zato jednostavno ignorisati govna i to je to. Nije mi jasno zašto je ljudima teško okrenuti broj Žutog ili bilo kog drugog taksija? Danas svako nosi mobitel uza se, a meni se još nije desilo da čekam duže od pet minuta, bez obzira sa koje lokacije u gradu ga zvao.
Ma to su debili da većih nema! 8-)
Žuti, crveni, zeleni koji god, samo sarajevo taxi NIKAD!!! ;-)
nikad_vise

#158 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by nikad_vise »

vozač wrote:mr.gugl je napisao ... uglavnom, meni kad neko kaze da mu je u Sarajevu "toplo" i prijatno, ja puknem od smijeha. cudi me i da niko ne spomenu cevabdzinicu "Zeljo", a evo 6 stranica ispisasmo.

željo, željo, fakat niko ih ne spomenu, njihova čuvena "ljubaznost" i poznato "šta ćete poručiti", a nisi ni sjeo kako treba, otprilike na 3. ćevapu ide "treba li još nešto", na 5. "jel treba još nešto, čuj nećete jogurt, eki", na 7. opet "jel sve bilo uredu" (ne kontam, valjda trebam prvo pojesti do kraja, pa da me pitaš u prošlom vremenu, al to ti je signal da polako počneš ustajati), kad pojedeš nema čekanja, zadni ćevap žvači na nogama, ustaj, tamo ti je kasa, plati i vozi, slijedi hvala, dođite nam opet, ti pomisliš da te neko možda zajebava i tako to ide od pamtivjeka

ja ih obilazim u širokom luku, lažem uuuups, slučajno sam sa dijasporom (jebo ih on) svratio jednom u posljednjih par godina
isto mi se desilo u cevabdzinici zeljo..sto je jos gore samo sto smo dobili hranu i pice i poceli kako treba da jedemo vec se ona kobobarica pocela setati oko stola i brojati zalogaje do izlaska..pa nesto ode do gazde,upravnika il sta joj je vec pa pokazuje prema nama pa onako sva nervozna gleda :D na mene su ostavili uzasan utisak..
tvile

#159 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tvile »

MAN-lion's coach wrote:
mr.gugl wrote:
jedini pozitivan primjer je DM. malo ofirno pozdravljaju sve redom, ali nikad nema suvisnih pitanja, imate li ovo ili ono. djevojka "otkuca" sta joj se donese, naplati i vrati kusur i racun. uzme vrecicu, spakuje i kaze "hvala, dovidjenja".
poste i banke necu ni da komentarisem.
pozzzzz
Tako je,barem ti ne vise za vratom dok razgledaš okolo... :-D

E ima jedna u DM-u na Grbavici koja je katastrofa! Ako pazariš 50-100 KM onda je ok, ako je račun samo par maraka onda je jako, jako drska i neljubazna! Znači prema visini računa se mjeri količina ljubaznosti!
vozač

#160 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vozač »

tvile wrote:
MAN-lion's coach wrote:
mr.gugl wrote:
jedini pozitivan primjer je DM. malo ofirno pozdravljaju sve redom, ali nikad nema suvisnih pitanja, imate li ovo ili ono. djevojka "otkuca" sta joj se donese, naplati i vrati kusur i racun. uzme vrecicu, spakuje i kaze "hvala, dovidjenja".
pozzzzz

E ima jedna u DM-u na Grbavici koja je katastrofa! Ako pazariš 50-100 KM onda je ok, ako je račun samo par maraka onda je jako, jako drska i neljubazna! Znači prema visini računa se mjeri količina ljubaznosti!
možda je cura već bila nadrkata od ranije, pa ti naletio
Edin H.

#161 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Edin H. »

tvile wrote:
MAN-lion's coach wrote:
mr.gugl wrote:
pozzzzz

Sigurno joj je dedo bio kapitalista, pa nece da se zamajava sa kokuzima :D
tvile

#162 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tvile »

E ima jedna u DM-u na Grbavici koja je katastrofa! Ako pazariš 50-100 KM onda je ok, ako je račun samo par maraka onda je jako, jako drska i neljubazna! Znači prema visini računa se mjeri količina ljubaznosti![/quote]

Sigurno joj je dedo bio kapitalista, pa nece da se zamajava sa kokuzima :D[/quote]

Jedno je sigurno, Njemci ih nisu učili takvom ophođenju :!:
kurty

#163 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

haj da nije sve crno....

ja bih pohvalio onu ekipu radnika iz Intessa banke na Ciglanama....
Radnice Unicredit banke u zgradi Šipada

Osim ovih, mnoge radnike i radnice na koje sam nailazio su bili predobri... Nit sam imao belaja, nit problema...
Ni sa Centrinim (vec spomenutim) nisam imao problema, jer sam naviako da sutim na njihovu nadrkanost...

Elem, jedino sto nisam volio jednu zenu :D :x :x :lol: :lol: :lol: ... Bila je ona i uljudna i kulturna i sve naj najnaj... Radila je nekada u prodavnici odjece (na vrh mi jezika ime), koja se nalazila na mjestu gdje je sad kafic... A taj kafic je u Ferhadiji... Kada se ide prema carsiji, na desnu stranu, ide Vatra, pa ona ulica, pa taj kafic...
Elem, radnja se preselila negdje i ja presretan...hanuma stalno tu kupovala, a meni smetalo, sto je ona uvijek osmjehom ovim onim, natjera da osatvi brdo love tu... Udje po farmerke, izadje sa farmerkama, majicom, jaknom i cipelama :x :x :x .. jos ono ako se dovumi izmedju dva artikla, ova joj natura uvijek onaj skuplji... a mislim da je gospodja i skontala da je ne volim, pa jel hanumu "nagovori" na nesto, gospodja pogleda u mene i nasmije mi se...
I tako se radnja preselila, ja sretan, tamo vamo...i jednom nas djavo natjera u robot hrasno... mi tamo, kad zena i ta radnja :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: ... Udje hanuma i izadje sa dvije pune kese... :x :x :x :x :lol: :lol: :lol:
Elzana

#164 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Elzana »

tvile wrote: E ima jedna u DM-u na Grbavici koja je katastrofa! Ako pazariš 50-100 KM onda je ok, ako je račun samo par maraka onda je jako, jako drska i neljubazna! Znači prema visini računa se mjeri količina ljubaznosti!
ahamm, i ja sam se susrela s njom, nekoliko puta.. zapazila sam, npr. postane prilično neljubazna kada kupci nemaju sitniša. a, nekada umije biti jako ljubazna.. nagle promjene rasploženja valjda... :-)
sinus

#165 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sinus »

MAN-lion's coach wrote:
mr.gugl wrote:
pozzzzz
Ja ovo ne bih nazvao prevarantima, najgorim uslugama ili najneuslužnijim ljudima...već prevencijom krađe.

Jedna jasna i jednostavna je činjenica da narod krade...I to narod za koje kada ih vidite nikada ne bi rekli da će ukrasti...i pošto na svim proizvodima nema zujalica koje će zasvirati kada neko pokuša iznijeti ukradenu robu, radnice moraju da prate mušterije šta rade između stalaža ( kome se ne sviđa nek ne ulazi u objekat ). Ne volim ni ja da me prate i hodaju za mnom kada uđem u radnju, ali svjestan sam da one to moraju da rade ako žele da na kraju mjeseca nemaju manjak od par hiljada KM koji će se njima odbijati od plata...

Neko spomenu kamere u objektima...Te kamere u glavnom nisu tu zbog kupaca već zbog radnika da bi njih mogli nadgledali šta, kako i da li išta rade...
ljubav_aha

#166 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ljubav_aha »

sheilak wrote:Upravo tako. Ne znam da li me ista vise nervira nego kad prodavacica hoda za tobom i sa namjestenim smijeskom deset puta pita:" Je li vam mogu nekako pomoci?". Cak i kada joj isto tako deset puta odgovorite da vam ne treba pomoc i da prvo morate razgledati. Na primjer u Lindex-u (mislim da se tako zove) u Immportanne centru idu za tobom u kabinu i cekaju te ispred. Kada im napokon uspijes umaknuti, saceka te druga dok razgledas haljine i pita: "A jel'vam treba pomoc?". I na kraju te treca spopadne i pita:"Za koju ste se odlucili?", misleci na haljinu. Shvatam da ih uce da budu ljubazne, ali moraju barem znati naslutiti razliku izmedju biti usluzan i ljubazan i biti nametljiv. A Lindex nije jedini primjer.
ma samo prihvatis tako kako jeste,znas ,rade svoj posao,i to je to ... bolje takav problem od obratnog,zar ne :)
fedor

#167 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

ljubav_aha wrote:
sheilak wrote:Upravo tako. Ne znam da li me ista vise nervira nego kad prodavacica hoda za tobom i sa namjestenim smijeskom deset puta pita:" Je li vam mogu nekako pomoci?". Cak i kada joj isto tako deset puta odgovorite da vam ne treba pomoc i da prvo morate razgledati. Na primjer u Lindex-u (mislim da se tako zove) u Immportanne centru idu za tobom u kabinu i cekaju te ispred. Kada im napokon uspijes umaknuti, saceka te druga dok razgledas haljine i pita: "A jel'vam treba pomoc?". I na kraju te treca spopadne i pita:"Za koju ste se odlucili?", misleci na haljinu. Shvatam da ih uce da budu ljubazne, ali moraju barem znati naslutiti razliku izmedju biti usluzan i ljubazan i biti nametljiv. A Lindex nije jedini primjer.
ma samo prihvatis tako kako jeste,znas ,rade svoj posao,i to je to ... bolje takav problem od obratnog,zar ne :)
Ma ne treba biti nametljiv, to je nešto najgore... :run:
ProbuseniDolar

#168 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ProbuseniDolar »

Inace sam nagodan, i nisam imao nekih losih iskustava sa pruzaocima usluga, prodavcima ... ali sam neki dan dozivio neugodnu situaciju u Chipasu. Narucili kolega i ja da jedemo, i na kraju pitamo konobaricu da nam donese 2 case vode. Njena reakcija: - ne moze, ne sluzimo vodu sa cesme. - mi ostali u cudu. Inace usluga je i ranije bila losa obzirom da im treba minimum 10 minuta da ti pridju stolu da narucis i jos cca15 min da ti donesu narudzbu. Tamo vise nikada
ljubav_aha

#169 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ljubav_aha »

fedor wrote:
ljubav_aha wrote:
Ma ne treba biti nametljiv, to je nešto najgore... :run:

nije gore do ignorisanja radnog osoblja
ljubav_aha

#170 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ljubav_aha »

ProbuseniDolar wrote:Inace sam nagodan, i nisam imao nekih losih iskustava sa pruzaocima usluga, prodavcima ... ali sam neki dan dozivio neugodnu situaciju u Chipasu. Narucili kolega i ja da jedemo, i na kraju pitamo konobaricu da nam donese 2 case vode. Njena reakcija: - ne moze, ne sluzimo vodu sa cesme. - mi ostali u cudu. Inace usluga je i ranije bila losa obzirom da im treba minimum 10 minuta da ti pridju stolu da narucis i jos cca15 min da ti donesu narudzbu. Tamo vise nikada
zasto niste pitali :)
fedor

#171 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

ljubav_aha wrote: nije gore do ignorisanja radnog osoblja
Ne slažem se sa tom konstatacijom. Ne moraš ignorisati, ali kad te spopadaju po 5 puta, šta treba da im na španskom kažeš: porfavor sinjorita :lol: :lol:
ljubav_aha

#172 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ljubav_aha »

fedor wrote:
Ne slažem se sa tom konstatacijom. Ne moraš ignorisati, ali kad te spopadaju po 5 puta, šta treba da im na španskom kažeš: porfavor sinjorita :lol: :lol:
ili,jos bolje, da radno osbolje ignorise tebe :-D
fedor

#173 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by fedor »

ljubav_aha wrote:
fedor wrote:
ili,jos bolje, da radno osbolje ignorise tebe :-D
E to mi je najbolje. Kad me ignorišu. Uzmem sam šta mi treba, probam ako mi se sviđa kupim. To mi je hiljadu puta bolje nego da me svakih 1m pita: jel vam mogu ja pomoć'!? Mah, pomozi sebi... :lol: :lol: :lol:
necko ph

#174 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by necko ph »

sitno wrote:Podigla sam 100 KM na bankomatu Unikredit banke (moj racin je na RFB) i uzeli su mi za uslugu 5 KM. Stvarno mi nije jasno - na 100 KM 5 KM provizije. POBJESNILA SAM!!!! Da li je to do moje banke ili do Unikredit? Zna li neko?
zato iraiffeisen ne[/quote] pegla[/quote vec OGULI klijente!plati m 2 km za nrku potvrdu za fakultet,provizija 0.75 km mamu im lopovsku!
ljubav_aha

#175 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ljubav_aha »

aha,a tema je pdf naucna fantastika :D
Post Reply