dinoxy wrote:
Joj seko draga,ti skoro nista nisi tacno napisala..." Kao da ja biram IZ ili plaćam nešto IZ-u; kao da me IZ predstavlja negdje..."Ono, nemam ja ništa protiv IZ-a, al' nije IZ institucija koja me se dohvaća, a mogu biti musliman(ka) 1/1."..jel mozda znas za nekog ko je preselio(umro) iz blize okoline (susjedstva), raspitaj se trebas li placati...naravno da te se dohvaca (ako si muslimanka, naravno)...
"Ne mogu da shvatim da neko iole učen i obrazovan očekuje od IZ-a reakciju vezano za Torabija. Eto, biva, da mi IZ savjetuje da odem kod Torabija na pregled ili liječenje ili da mi ne savjetuje - kao da bi mi to bilo posebno bitno. Ako mi se ide - idem, ako mi se ne ide - ne idem."...takođe neutemeljeno, osim ako si u rangu sa nekim efendijom po obrazovanju u toj oblasti, onda ok...u suprotnom ne mozes ti bolje znati npr. od automehanicara o autu...
Malo edukacije ne bi ti skodilo...knjiga ili kontakt s ljudima koji su upuceni...
Prvo, ovim pokazuješ koliko ne poštuješ sagovornika / suforumaša.
Drugo, ono što hoću reći je da svako koga zanima ispravnost liječenja ili "liječenja" Torabija može proučiti literaturu i relevantne izvore i donijeti sam zaključak o tome. Ili pitati učenijeg od sebe. Ja ovdje neću donositi sud o Torabiju.
Ono na što ti upućuješ, kao i pokretač teme, je - zašto o Torabiju šuti IVZ. E pa, ako ti smatraš IVZ trustom mozgova koji za tebe i druge trebaju razmišljati, onda za tebe jest sramotno što šute. Meni je svejedno šutjeli ili progovorili.
(Neko je već napisao o ranijim izjavama IVZ-a na temu uplate za kurban ili zekat. Pametnom - dovoljno.)