FItness/welness u Importanete centru?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madnessa

#151 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by madnessa »

Kao što rekoh, meni su u početku rekli da i ja mogu da zaledim na dva mjeseca uz prethodnu najavu. Najedanput mogu samo jednom i to ako platim. Smetaju mi promjene sa kojima nisam bila upoznata u početku. Ako sam u startu prihvatila određene uslove hoću da ih zadržim u toku trajanja perioda na koji sam se obavezala. Zanima me kako su to sada riješili...

Ja ću najvjerovatnije plaćati 59KM, jer mi se ne da peglati sa trajnim nalogom i ne znam šta će još izmisliti... Što je sigurno sigurno je... :mrgreen:
Astrix

#152 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Astrix »

sencho wrote:Eh da, u tih godinu dana možeš pauzirati jedan mjesec, ali im moraš pismeno najaviti i to će da te košta 10 KM.
Znam, clan sam njihov od aprila i odmah bio potpisao taj ugovor na godinu. A taj jedan mjesec sam i bio zaledio sad u augustu, kad najednom mi dolazi mail sa tim promjenama. Imal iko od vas da zna kako to ide s tim trajnim nalogom, valjda odem do banke i otvorim to tamo, treba li biti neka posebna banka ili sta...
*.muf

#153 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by *.muf »

Reci te mi kakva je situacija sa guzvom zanima me termin od 13-15 h ako ko ide tada.
madnessa

#154 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by madnessa »

Astrix wrote:
sencho wrote:Eh da, u tih godinu dana možeš pauzirati jedan mjesec, ali im moraš pismeno najaviti i to će da te košta 10 KM.
Znam, clan sam njihov od aprila i odmah bio potpisao taj ugovor na godinu. A taj jedan mjesec sam i bio zaledio sad u augustu, kad najednom mi dolazi mail sa tim promjenama. Imal iko od vas da zna kako to ide s tim trajnim nalogom, valjda odem do banke i otvorim to tamo, treba li biti neka posebna banka ili sta...
Trebaš otvoriti trajni nalog tamo gdje imaš otvoren račun. Trajni nalog je nalog da se s tvog računa na određeni datum u određenom trajanju skida neka suma novca. Npr. za Fitness Universe: 49KM onog dana u mjesecu kad si se učlanio. Tako automatski oni mogu računati na te pare na taj datum. Doduše, ti u svakom slučaju možeš obustaviti trajni nalog kod banke ukoliko odlučiš da više ne želiš ići.
buzzkiller

#155 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by buzzkiller »

madnessa wrote:
Astrix wrote:
Trebaš otvoriti trajni nalog tamo gdje imaš otvoren račun. Trajni nalog je nalog da se s tvog računa na određeni datum u određenom trajanju skida neka suma novca. Npr. za Fitness Universe: 49KM onog dana u mjesecu kad si se učlanio. Tako automatski oni mogu računati na te pare na taj datum. Doduše, ti u svakom slučaju možeš obustaviti trajni nalog kod banke ukoliko odlučiš da više ne želiš ići.
Čitajte sitna slova ugovora. Znam djevojku kojoj su u Centralu odbijali preko trajnog naloga godinu dana iako nije išla! Ja plaćam mjesec za mjesec nekako mi sigurica :D
madnessa

#156 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by madnessa »

buzzkiller wrote:Čitajte sitna slova ugovora. Znam djevojku kojoj su u Centralu odbijali preko trajnog naloga godinu dana iako nije išla! Ja plaćam mjesec za mjesec nekako mi sigurica :D
Nema sitnih slova i definitivno nije ugovor. Nema Central ni Fitness Universe ništa sa vašim trajnim nalogom. Nalog je striktno dogovor između tebe i tvoje banke. Ti daš nalog banci da ti mjesečno skida i u kojem trajanju. Ti kažeš banci da želiš da prekineš trajni nalog. Niko nema pravo bez tvog pristanka ili nakon tvog odbijanja da ti skida novac sa tvog računa!
Tvoja jaranica garant nije povukla trajni nalog. U svakom momentu je mogla povući trajni nalog i time bi plaćanja bila obustavljena. Druga strana je njen ugovor sa Centralom, koji joj je nalagao da mora godinu dana uplaćivati. Takve ugovore u principu ne treba potpisivati, a vjerujem da niko nema pravo naplaćivati bilo kakvu uslugu ukoliko je nije ni pružao. Nisam sigurna, ali treba se raspitati da li uopće neko zakonski može zahtjevati takav ugovor. :?

Malo štivo:
http://volim-novac.hr/vijesti/trajni-na ... a-i-novca/
Astrix

#157 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Astrix »

Jel ima neko da je koristio wireless gore u teretani, znam da ima u importaneu kompletnom, tako da bi vjerovatno i tu trebalo biti,a i vidio sam da mi na mobu nadje njihov signal al mi treba sifra, jel zna neko koja je sifra :? :? :?
j-lox

#158 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by j-lox »

Kakvo je trenutno stanje u teretani, ima li guzve ? U kojem terminu je najbolje dolaziti da bi se izbjegla guzva ?
Forsaken

#159 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Forsaken »

Ja dolazim poslje posla od 17+. Generalno, pocne se tad guzvati, posebno ponedjeljkom.Jednom sam dosao oko 19h i vratio se kolka je guzva, tako da je moj savjet da ides u ter do max 18h ako mozes.
sary

#160 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by sary »

Pitanje, da li se posebno placa ako pitas trenere za savjet, koje sprave koristiti za odredjeni dio tijela?
Znam da na spravama ima napisano, ali meni treba da smanjim obim npr. ruku, a da ne nabijem misice :D
Forsaken

#161 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Forsaken »

Ne bih rekao da se to placa. U teretani mozes slobodno pitat za savjet bilo kojeg trenera kako se sprava koristi pokazat ce ti, to im je posao:) Generalna praksa je da se placa tvz. licni trener, koji napravi program za tvoje specificne potrebe i radi sa tobom kroz taj program.
manki

#162 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by manki »

U "Importanete" centru? :-) :run:
Astrix

#163 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Astrix »

Jel ima neko da zna kako ide ovo s trajnim nalogom, naime meni taj nalog vazi do juna medutim planiram prekinuti taj nalog u banci, da li moram njima ista napominjati i da li ce mi oni praviti neke probleme zbog toga :? :? :?
otsam

#164 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by otsam »

sary wrote:Pitanje, da li se posebno placa ako pitas trenere za savjet, koje sprave koristiti za odredjeni dio tijela?
Znam da na spravama ima napisano, ali meni treba da smanjim obim npr. ruku, a da ne nabijem misice :D

ne treba tebi tu nikakva sprava , vec ti treba da promjenis nacin ishrane, ili posao
Ally71

#165 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Ally71 »

Astrix wrote:Jel ima neko da zna kako ide ovo s trajnim nalogom, naime meni taj nalog vazi do juna medutim planiram prekinuti taj nalog u banci, da li moram njima ista napominjati i da li ce mi oni praviti neke probleme zbog toga :? :? :?

trajni nalog u banci, kao i svaki drugi trajni nalog...ti si jedini koji mozes dati ga i ukinuti..sta banku briga za Importane fitnes....s druge strane, naravno na fitnesu ces morati platiti na drugi nacin i vjerovanto drugu cijenu, ako planiras nastaviti dolaziti...
Astrix

#166 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by Astrix »

Ne planiram bar u skorijoj buducnosti dolaziti, mozda nekad al sad krajem marta planiram prestati tamo. Samo me je zanimalo da li im moram ista u fitnessu napominjati ili samo da prekinem taj ugovor i cao :D
hzsa22

#167 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by hzsa22 »

U Centralu fakat ne prave problem oko tih ugovora, tacnije to je po njihovim rijecima "formalnost". Ja sam se prije godinu i pol uclanio i isao mozda 2 mjeseca i posaljem im mail da hocu da prekinem clanstvo. Prosle sedmice sam se ponovo uclanio bez ikakvih problema.
kween

#168 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by kween »

Kakva je situacija sada u ovoj teretani kontam se uclaniti vidim trajni nalog treba ..
ima li guzve oko 16h, ima li djevojaka jel nestao mit oko tegova i teretane nadam se da ovde bar neka radi s tegovima da nisu svi zapeli na trakama steperima i sl :)
mrzi me da mijenjam teretanu al nemam izbora :(
madnessa

#169 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by madnessa »

kween wrote:Kakva je situacija sada u ovoj teretani kontam se uclaniti vidim trajni nalog treba ..
ima li guzve oko 16h, ima li djevojaka jel nestao mit oko tegova i teretane nadam se da ovde bar neka radi s tegovima da nisu svi zapeli na trakama steperima i sl :)
mrzi me da mijenjam teretanu al nemam izbora :(
Ima svega. Uvijek ima raje i raznoraznih interesa. Najveća gužva ti je oko 17h pa do 20h, kada raja ide s posla i kada su najpopunjeniji termini fintesa. Ako imaš živaca tada bi trebalo pričekati malo da dođeš do trake ili stepera, ali u biti može se podnijeti. Ja nisam imala živaca, pa sam išla ujutro prije posla.
Trajni nalog ti je ako se obavezuješ na godinu dana i tada ti je članarina 49 KM/mjesec. Ako ideš mjesec za mjesec plaćaš na licu mjesta 59KM za taj mjesec.
mahalik

#170 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by mahalik »

koliko košta privatni trener
madnessa

#171 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by madnessa »

Ne sjećam se koliko to košta. Možeš ih kontaktirati.

http://www.fitnessuniverse.ba/kontakt.php
+387 33 569 650

Ukoliko nemaš potrebu da ti neko stalno visi nad glavom možeš za savjet priupitati trenere koji rade u teretani uvijek. Svi su super ljubazni i vole da pričaju. :D
PristavilaVoduZaKafu

#172 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by PristavilaVoduZaKafu »

Skakutava, kako napreduje, ideš li još :D ?
hurmasica:D

#173 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by hurmasica:D »

Htjela bih se uclaniti u Importane teretanu medjutim nisu nesto azurni na svojoj stranici.. ili ja ne mogu naci novije informacije oko clanarine..zadnje pise da je 49 KM ali sam cula od kolega da su poskupili ??
I ima li popusta za studente :D
PristavilaVoduZaKafu

#174 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by PristavilaVoduZaKafu »

i ja cu od oktobra

ja sam cula da je prvi mjesec 70 KM, a svaki naredni 60, valjda i za studente toliko
hurmasica:D

#175 Re: FItness/welness u Importanete centru?

Post by hurmasica:D »

Auuu mnogo to nesto :D al hajd ..kad se ima za kafe ima i za teretane :D

ako 'vako nastavim, nema me nigdje :lol:

hvala :)
Post Reply