Odosmo malo od teme, al neka fino je i to malo
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Zadnji je Lexus, sto znaci da je japanac, ne amerhookah wrote:ukusi se naravno razlikuju, i po mom viđenju ovih par limuzina koje sam ispod stavio mi djeluju onako barem vizuelno puno gotivnije i gospodski od ovih nabudženih audija i bmwa sa nekim mrkim "opasnim" pogledom...
Odosmo malo od teme, al neka fino je i to malo
ovo mi je promaklo ranije al moram komentiratiGost1515 wrote:ljudozder wrote:vjerovatno zbog nezdravih ljudicitroen wrote:Zasto se svaka tema u kojoj postavljac trazi savjet za kupovinu svede na prepucavanje,ali to nije zdravo prepucavanje vec nesto drugo![]()
![]()
![]()
Ovi VW-ovci ne znam samo odakle dođu toliki da brane "nebesko auto" ko bez glave i bez očiju, bez obzira na sve...
pa stručnjak za brandove i logo dizjan ... šta ima? gugla li se šta?
![]()
nema ti dijamanta među na onoj listi brandova ... nešto gledam opet ove tabele ... cijela francusta autoindustrija manja od VW-a ... niti ih ima na listi brandova ...
đe sam ja reko da sam stavio američka vozila napiši mi to molim te... samo kažem koji mi više izgledaju kao limuzine od tih audija itd... ne znam gdje si ti ovdje vidio cts (koji btw jeste u višoj srednjoj klasi, zajedno sa a6 i e klasom) dok je ovaj sa slike (STS) u visokoj, sa audijem a8 i sličnim...Blobi wrote:Zadnji je Lexus, sto znaci da je japanac, ne amer
Cadillac CTS je u klasi Audija A4 i BMW-a 3. Mislio sam na vece limuzine tipa E klasa, Audi A6.. Amerikanci tu nemaju sta da traze![]()
drug, niko ne spori da su Ameri zajedno sa Englezima najveci tradicionalisti na svijetu pa prave ove Lincolne i Rollse prevazidjene u mnogim linijama, te da su za dede i nene, ali niko dize toliko prasine o istima niti su najprodavaniju u nekom smislu; takvi modeli su tu jer su samo nasli nekolicinu kupaca koji se drze tradicije i spremni su platit za to. Ali kad se od starog auta napravi novo typa Skoda te se prodaje pod novom cijenom u rangu sa drugim zapevropskim proizvodjacima, je besmislicaBlobi wrote:.
Zaista, vec mijenjamo stvar... insistirao sam na dieselu, plus, uz novo auto, posebno bilo koje i najmanje vise klase dolaze ljetnje gume (cesto vrlo dobre gume). Sad ce zima, i ni na kraj pameti mi nije da stavljam Savu na auto. Na kraju, uvijek mi se gadilo da neko zivrne puno novca za auto, a onda stedi na gumama. Ja na gumama, kocionom sistem, ulju, generalno bitnim stvarima nikad ne stedim... to je moj princip... Dakle, diesel agregat, osiguranje, registracija, sigurnost... oprema... nema tu insignie u 10.000 narednih KM... Vise volim da smanjim zalogaj a vise radim na njegovom ukusu... Mada, bez bilo kakve zalbe, volio bih i ja Insigniu... ipak mi je nedodiriva...kone wrote: Insignia je 35.500KM do registracije(koliko se sjecam).Motor je naravno 1,6 benzin...Ne znam zasto ljudi lete za tdi motorom i zele platiti hilajde KM-ova(nije 2-3,nego i 5-6 hiljada vise) vise nego za nekog solidnog benzinca.I to vise nego solidnog...Dalje spominjes gume.Pa neces auto dobiti bez guma.Vjerovatno ce biti m+s,mad nemam stavrno pojma o tome,ali nekako me logika vodi tome zakljucku
..Uvezi kaska stvarno ne znam kako ide.Zanm kakva su vremena i kakvo je stanje u drzavi,ali ti vidi da li mozes namiriti jos vrlo vjerovatno 2-3 hilajde za to auto.Ja kad sma kupovao auto,mislio sma uzeti auto do max. 7-8 hiljada,ali u toku kupovine i trazenja auta nekoliko mjeseci,zagalivim sa lagunom od 15.000
...TAko da ako ipak mislis kupovati auto za narednih 7-10 godina(sto vjerovatno i cinis),nije valjda da ti predstavlja 2-3 hiljade ili mozda tisuce na 35 hiljada(razlika u rati ce ti biti 20-30KM vrlo vjerovatno).Uglavnom ti znas svoje mogucnosti i nemoj da ja idem u pakao zbog ovog navodjenja
![]()
Ugavnom sretno ti sta god da kupis

Ima meni se čini neko s foruma ovdje, samo da me ubiješ ne znam kodrndalo wrote:Kakvih 5, nema ni jedna...
Znas iz podataka ASAine prodaje ili lupas ? Ima puno vise od 5 Octavia sa DSG mjenjacem i Navigacijom Columbus ??? Ja tvrdim da je broj takvih u cijeloj bih = NIJEDAN !elegance + sa dodatnim DSG mjenjačem i navigacijskim uređajem columbus