Bakir Izetbegovic Predsjednik
- kiky
#151 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
bakir je gnojni iscjedak iz problematičnog bošnjačkog nacional-političkog bića ...

- BSn
#152 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
meni se cini da osvjesteni jednostavno ne shvataju da postoje ljudi kojima nacija ne znaci nista, osim slova na papiru i da ljude procjenjuju u zivotu po njihovim djelima, a ne imenu i naciji koju su dobili po rodjenju (nisu je birali). istom tom logikom se vode i pri glasanju.ssmmiilleeyy wrote:Vodim se Kao Bosnjak al se ne osjecam tako. Duboko u Srcu sam Bosanac i HErcegovacNightSkyWalker wrote:Vi koji ste bosnjaci a svoj glas ste potrosili na Zeljka, nemate pravo buniti se sto je Bakir izabran.![]()
Ako si ti zatucan i sebe smatraš Velikim Bošnjakom onda ne znači da i drugi razmišljaju tako![]()
Za Komšića bih glasao da se kandidirao i za Clana Srpskog Naroda Kontaš
-
bingulesku
#153 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Dobio zahvaljujući discipliniranom glasaćkom tijelu SDA koje se opredjelilo za SDA a ne za Bakira. Struktura formirana 20 godina ga je lansirala a on lično hem osobno je obični jebiguz. Između Harisa, Fahre i njega on je ubjedljivo najgora opcija.
- probuseni $
#154 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Moze li Bakir dokazati da je bosnjak ? Ima li kakvu potvrdu ?
- therrarrius
#155 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Joj drugkiky wrote:bakir je gnojni iscjedak iz problematičnog bošnjačkog nacional-političkog bića ...
- Been
#156 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Bakir I. bi trebao uzeti jednu veliku Komšićevu sliku i staviti je iznad bračnog kreveta, jer je i on svjesan da je Željko Komšić svojim dosadašnjim zalaganjem za BiH, radom i uspješnim mandatom iza sebe, izbor za bošnjačkog člana učinio krajnje marginalnim nadmetanjem trojice nadmjenih i neatraktivnih kandidata, od kojih je pobjedio isključivo onaj sa najjačom stranačkom bazom.
- Better Man
#157 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Bakir jeste pobjedio, ali ne moze biti zadovoljan ni ponosan na broj glasova koje je dobio, jer prije 4 godine Tihic u ubjedljivom debaklu protiv Harisa je osvojio vise glasova za clana predsjednistva nego Bakir danas.
-
nino90
#158 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
aplauzBeen wrote:Bakir I. bi trebao uzeti jednu veliku Komšićevu sliku i staviti je iznad bračnog kreveta, jer je i on svjesan da je Željko Komšić svojim dosadašnjim zalaganjem za BiH, radom i uspješnim mandatom iza sebe, izbor za bošnjačkog člana učinio krajnje marginalnim nadmetanjem trojice nadmjenih i neatraktivnih kandidata, od kojih je pobjedio isključivo onaj sa najjačom stranačkom bazom.
-
malischa
#159 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pa može biti ponosan jer se on ipak kandidovao nakon dodatne 4 godine rastakanja bosne...Better Man wrote:Bakir jeste pobjedio, ali ne moze biti zadovoljan ni ponosan na broj glasova koje je dobio, jer prije 4 godine Tihic u ubjedljivom debaklu protiv Harisa je osvojio vise glasova za clana predsjednistva nego Bakir danas.
- NightSkyWalker
#160 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Bakir i Zeljko

- probuseni $
#161 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kako ce Bakir dokazati Izbornoj Komisiji da je bosnjak ? Nije valjda dovoljno samo reci, -ja sam bosnjak- i komisija to prizna. Ipak je to ustavna kategorija koja se mora postovati. Kako se to dokazuje ?
-
bicebolje
#162 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Svaki čovjek ima pravo na samoopredjeljenje. Ako kaže da je Bošnjak onda je Bošnjak, ako kaže da je Eskim onda je Eskim. Ako misliš na krvna zrnca, ne može se tom metodom dokazati.probuseni $ wrote:Kako ce Bakir dokazati Izbornoj Komisiji da je bosnjak ? Nije valjda dovoljno samo reci, -ja sam bosnjak- i komisija to prizna. Ipak je to ustavna kategorija koja se mora postovati. Kako se to dokazuje ?
- therrarrius
#163 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Jezik odgrizaoNightSkyWalker wrote:Bakir i Zeljko
![]()
- probuseni $
#164 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ne sporim ja da se svako ima praco izjasnjvati ko je i sta je. Ali za identitet moras imati i neki dokument. Posto je to ustavna kategorija, red je da drzava izdaje dokumenta za one koji se tako osjecaju, posebno kad se radi o izborima jer tamo fino stoji da smo bosnjaci, hrvati i srbi mogu biti kandidovani za predsjednistvo. Otkud ja da znam, da Bakir mozda nije ciganin, ili jevrej ? Mogu nam tako svasta ubaciti.bicebolje wrote:Svaki čovjek ima pravo na samoopredjeljenje. Ako kaže da je Bošnjak onda je Bošnjak, ako kaže da je Eskim onda je Eskim. Ako misliš na krvna zrnca, ne može se tom metodom dokazati.probuseni $ wrote:Kako ce Bakir dokazati Izbornoj Komisiji da je bosnjak ? Nije valjda dovoljno samo reci, -ja sam bosnjak- i komisija to prizna. Ipak je to ustavna kategorija koja se mora postovati. Kako se to dokazuje ?
- Comrad
#165 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
@probuseni dolare, ne boj se, cuo sam da CIK najavljuje nabavku specijalno izradjenih Samsung NationalDetector© za BiH trziste. Jos nisu otkrili kako ce funkcionisati, ali spominje se mogucnost greske pri odredjivanju nacionalnosti od samo 0,001%.
- Zombie Ba
#166 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
i od menereni-90 wrote:aplauzBeen wrote:Bakir I. bi trebao uzeti jednu veliku Komšićevu sliku i staviti je iznad bračnog kreveta, jer je i on svjesan da je Željko Komšić svojim dosadašnjim zalaganjem za BiH, radom i uspješnim mandatom iza sebe, izbor za bošnjačkog člana učinio krajnje marginalnim nadmetanjem trojice nadmjenih i neatraktivnih kandidata, od kojih je pobjedio isključivo onaj sa najjačom stranačkom bazom.
Inače smiješni kandidati su bili Bake Fahro i Hare
Onaj iz GDS-a je bio najbolji kandidat,ali nema stranačku bazu kao što nekoreče
A sad predsjedništo Željo i Bake svi se sjećamo 60 minuta kada mu Željo pokaza ko je pravi patriota
- psydelija
#167 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Srecno.., mada, daleko si od oca rahmetli- min. svetlosnu godinu!
- medvjed23
#168 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ja sam se baš zbog 60 minuta opredijelio za Bakira. Može se Željko ku...ti i skupljati poene kod politički neobrazovanog naroda ali od takve politike BIH nema nikakve koristi. Nama trebaju razgovori sa Beogradom i Banja Lukom. Trebaju nam kompromisi. Za takve razgovore najviše spremnosti je pokazao Bakir. Može Željko reći: "nek ne dolaze Srbijanci ovamo dok ne oslobode Iliju Jurišića". Ali šta Ilija Jurišić ima od takvog njegovog stava? Nema ništa. To je i Bakir naglasio u emisiji. Razgovorima možemo praviti male pomake. Možemo praviti male korake ka normalizaciji međunacionalnih odnosa. To je dug i mukotrpan proces. Ali to je i jedina realna opcija. Ja bih volio da je BIH vojna sila pa da može nametati svoju volju velikosrbima. Ali pošto to nije slučaj, preostaje nam jedino razgovor sa fašistima. Žalosno ali istinito. To je realnost koju Bakir uvažava (za razliku od Željka i Hareta). 
- NightSkyWalker
#169 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Da li bi Danis Tanovic bio jaka konkurencija(politika, znanje, iskustvo...) Bakiru Izetbegovicu, da se kojim slucajem kandidovao za bosnjackog clana?? Je li Danis jaci po gore nabrojanim kriterijima? Sta mislite?
- jeza u ledja
#170 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Odakle izvirete vise?VerticalHairFactor wrote: Evo zašto je smušeni Bakir došao, da popušta Dodiku, jer za Hanesa nije problem kada Dodik negira genocid nad Bošnjacima, Svoboda podržava ubijanje Bošnjaka i genocid nad njima, kočenje reformi po njemu je nepristajanje na psovačke ucjene Miće Dodoa. Čini se da je usud Izetbegovića da presude Bošnjacima - volio bih da griješim, ali mislim da ćemo gledati beskonačno dugu listu popuštanja, "mudre politike", dok se Bosna ne razobliči, Srbi i Hrvati koji su jedinstveni u svojim zacementiranim naci-fašističkim politikama dobiju što žele, a Bake ono umorno na kraju lamentirat će nad hudom sudbinom evropskih Palestinaca. Mada, Bošnjaci se nemaju pravo ljutiti ni na koga - sami su sebi mobu na vrat navukli.
Izbor je bio grozan ali u svakom slucaju mi je drago da nema vise Harisa 100 posto, kurcu hvala vise. Uz Dodika, najvece zlo koje nam se desilo u zadnjih 5 godina.
- luckylaka
#171 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Uz duzno postovanje ljiljanu Komsicu moze li se neko sjetiti za ove cetiri koliko je Komsic clan predsjednistva da li je on uradio ijednu pozitivnu stvar za BiH.Recimo doveo nekog investitora da u Bosnu ulozi 1km.,nesto znacajno napravio za ovo drustvo u BiH .Ma ista barem bilo sta .Hajmi vrsni poznavaoci vrhunski djela Z.Komsica.Been wrote:Bakir I. bi trebao uzeti jednu veliku Komšićevu sliku i staviti je iznad bračnog kreveta, jer je i on svjesan da je Željko Komšić svojim dosadašnjim zalaganjem za BiH, radom i uspješnim mandatom iza sebe, izbor za bošnjačkog člana učinio krajnje marginalnim nadmetanjem trojice nadmjenih i neatraktivnih kandidata, od kojih je pobjedio isključivo onaj sa najjačom stranačkom bazom.
- NightSkyWalker
- osa
#173 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
komšić je glasačkom tijelu ponudio ono, što to tijelo traži, dakle malo galame, pokoju čaršijsku provalu i to je to...luckylaka wrote:Uz duzno postovanje ljiljanu Komsicu moze li se neko sjetiti za ove cetiri koliko je Komsic clan predsjednistva da li je on uradio ijednu pozitivnu stvar za BiH.Recimo doveo nekog investitora da u Bosnu ulozi 1km.,nesto znacajno napravio za ovo drustvo u BiH .Ma ista barem bilo sta .Hajmi vrsni poznavaoci vrhunski djela Z.Komsica.Been wrote:Bakir I. bi trebao uzeti jednu veliku Komšićevu sliku i staviti je iznad bračnog kreveta, jer je i on svjesan da je Željko Komšić svojim dosadašnjim zalaganjem za BiH, radom i uspješnim mandatom iza sebe, izbor za bošnjačkog člana učinio krajnje marginalnim nadmetanjem trojice nadmjenih i neatraktivnih kandidata, od kojih je pobjedio isključivo onaj sa najjačom stranačkom bazom.
-
dezurni_ucenik
#174 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 16:53, edited 1 time in total.
- spreca
#175 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
jeza u ledja wrote:Odakle izvirete vise?VerticalHairFactor wrote: Evo zašto je smušeni Bakir došao, da popušta Dodiku, jer za Hanesa nije problem kada Dodik negira genocid nad Bošnjacima, Svoboda podržava ubijanje Bošnjaka i genocid nad njima, kočenje reformi po njemu je nepristajanje na psovačke ucjene Miće Dodoa. Čini se da je usud Izetbegovića da presude Bošnjacima - volio bih da griješim, ali mislim da ćemo gledati beskonačno dugu listu popuštanja, "mudre politike", dok se Bosna ne razobliči, Srbi i Hrvati koji su jedinstveni u svojim zacementiranim naci-fašističkim politikama dobiju što žele, a Bake ono umorno na kraju lamentirat će nad hudom sudbinom evropskih Palestinaca. Mada, Bošnjaci se nemaju pravo ljutiti ni na koga - sami su sebi mobu na vrat navukli.
Izbor je bio grozan ali u svakom slucaju mi je drago da nema vise Harisa 100 posto, kurcu hvala vise. Uz Dodika, najvece zlo koje nam se desilo u zadnjih 5 godina.
ovo zlo ti je ostalo ,odnosno ama bas nista nisi dobio nego si samo jos vise izgubio