Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mayab wrote:Ja sam ovu temu shvatio vise u ovom pravcu- npr.meni je bas interesantan detalj ,recimo ova integracija znaka marke i brave za otvaranje kao na VW i Seatima
Alfa Romeo "uvela" mnogo godina prije VW-a (ono što ja lično znam vjerovatno još marki je to imalo davno nekad)
1946 ,mozda grijesim,ali sam razumejla da je logo ujedno i dugme koje se znaci pritisne,ne kao poloklopac za bravu,koji je naravno koristen znatno ranije,stog ne znam sto je na tvojoj slici,prava ili druga opcija
ljubav_aha wrote:1946 ,mozda grijesim,ali sam razumejla da je logo ujedno i dugme koje se znaci pritisne,ne kao poloklopac za bravu,koji je naravno koristen znatno ranije,stog ne znam sto je na tvojoj slici,prava ili druga opcija
E ne znam za to...znam da novije alfe nemaju tu "dugmad" na gepeku, već na ključu, pa pritisnes i gepek se otvori
ljubav_aha wrote:1946 ,mozda grijesim,ali sam razumejla da je logo ujedno i dugme koje se znaci pritisne,ne kao poloklopac za bravu,koji je naravno koristen znatno ranije,stog ne znam sto je na tvojoj slici,prava ili druga opcija
E ne znam za to...znam da novije alfe nemaju tu "dugmad" na gepeku, već na ključu, pa pritisnes i gepek se otvori
ljubav_aha wrote:corolla,zasto je "mrak na cesti",ziasta je ruzan,i nema neobican dizjan
neobican je utoliko sto nije serijska izvedba vec je "custom made" i svaki dio mu je nanovo uradjen; dakle, ne moze se vidjeti svakodnevno na cesti za razliku od serijske izvedbe, jos ovaj je supercharged Hemi V8 te ima samo 1000KS
Neobičan antidizajn autica (u dizajn spada i antidizajn jel' )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saturn pored svojih brojnih neobicnih dizajnova typa "van ovog svijeta" bas kao sto mu i samo ime nalaze je imao tehnologiju prekomjerne upotrebe vrste plasticnih komada/panela radi smanjenja ostecenja od kamenica, parking udaraca, i drugih manjih nezgoda koje susrecemo svaki dan kao sto je vidljivo iz ove reklame
corolla02 wrote:Saturn pored svojih brojnih neobicnih dizajnova typa "van ovog svijeta" bas kao sto mu i samo ime nalaze je imao tehnologiju prekomjerne upotrebe vrste plasticnih komada/panela radi smanjenja ostecenja od kamenica, parking udaraca, i drugih manjih nezgoda koje susrecemo svaki dan kao sto je vidljivo iz ove reklame
corolla02 wrote:Saturn pored svojih brojnih neobicnih dizajnova typa "van ovog svijeta" bas kao sto mu i samo ime nalaze je imao tehnologiju prekomjerne upotrebe vrste plasticnih komada/panela radi smanjenja ostecenja od kamenica, parking udaraca, i drugih manjih nezgoda koje susrecemo svaki dan kao sto je vidljivo iz ove reklame
ooo zasluszio si nedeljenu jutarnju kafu
Nazalost u stavrnom zivotu ta plastika se i nije pokazala tako sjajno . Kada punke ili kod udesa a to se desavalo nema radenja limarije , varenja , krpljenja i slicno nego mjenjaj citavu limariju. I sam Saturn je vrlo brzo odustao od plasticnih auta i vratio se konceptu normalne karoserije. Naravno takoder se postavlja pitanje sto ce ti neunistiva karoserija na automobilu cije je rok trajanja 5-7 godina. Sa druge strane nedavno mi prijatelj pokazuje Audija 200 mislim da je godiste 80-neko 650 hiljada kilometara . Sad ima problem sa transmisijom koju more mjenjati pa je pred kljucnom odlukom ; u otpad ili popravljati. Inace kad je u pitanju dizajn mislim da je kraj 80-tih i pocetak 90-tih bil vrh bar kada je u pitanju dizajn. Poslje toga sve ide dole.
whow wrote:Nazalost u stavrnom zivotu ta plastika se i nije pokazala tako sjajno . Kada punke ili kod udesa a to se desavalo nema radenja limarije , varenja , krpljenja i slicno nego mjenjaj citavu limariju. I sam Saturn je vrlo brzo odustao od plasticnih auta i vratio se konceptu normalne karoserije.
to je slucja na svim novim autima kojim su branici/branik/bumper plastika,zasto su ipak oslucili na plasitku,da vise zarade ne nama,naraFno
whow wrote:
Nazalost u stavrnom zivotu ta plastika se i nije pokazala tako sjajno . Kada punke ili kod udesa a to se desavalo nema radenja limarije , varenja , krpljenja i slicno nego mjenjaj citavu limariju. I sam Saturn je vrlo brzo odustao od plasticnih auta i vratio se konceptu normalne karoserije. Naravno takoder se postavlja pitanje sto ce ti neunistiva karoserija na automobilu cije je rok trajanja 5-7 godina. Sa druge strane nedavno mi prijatelj pokazuje Audija 200 mislim da je godiste 80-neko 650 hiljada kilometara . Sad ima problem sa transmisijom koju more mjenjati pa je pred kljucnom odlukom ; u otpad ili popravljati. Inace kad je u pitanju dizajn mislim da je kraj 80-tih i pocetak 90-tih bil vrh bar kada je u pitanju dizajn. Poslje toga sve ide dole.
pa ne postoji savrseno auto tako da i Saturn nije bio savrsen . Saturn je bio uspostavljen kao samostalna jedinica i sve je islo OK tamo kad je osnovan sredinom 80tih s ciljem pariranja japanskoj industriji malih auta. Medjutim, poslje je pridruzen GMu cija politika nije bila izgradnja malih i ekonomicnih vozile vec SUV i drugih gorostrasa na cesti. Samim propajanjem Saturna njegove inovacije su pocele prestajati jer je GM bio vise zainteresiran i fokusiran u stvaranje velike globalne korporacije typa GE u avionima, bijeloj tehnici i sl. nego auto industrije koja bi se fokusirala na proces same proizvodnje te kvaliteta auta. Po meni Saturn je bio korak u pravom smijeru tamo tokom 80tih i s pocetka 90tih medjutim ni jedno drvo ne moze razvijati ni opstati ako se ne vodi briga o njemu ; upravo se to dogodilo Saturnu, koji je ugasen '09 zajedno sa Pontiac a dok GMC ili Buick te njegovi glomazni produkti i dallje zive jer je to ime bas sto i Boeing ili Marlboro za SAD kulturu i njihovu transparentnost/prepoznatljivost svugdje u svijetu, ali sa znatno losijim kvalitetom!