Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bi li dozvolio da se odnos "snaga u vezi" (osjećaja, povjerenja, poštovanja i sl) pomjeri sa 50:50 u 70:30 recimo i da nešto spasiš pod cijenu recimo malo sažajenja kod supruge/djevojke? Direktno pitanje
Moguće i da sam profulala poentu kod tebe, ali ja bi tebe i Zlatnog svrstala u skupinu muškaraca koji ni po koju cijenu ne bi nastojali obnoviti vezu. Kad bi vam žena ovako otvoreno i bezuvjetno donijela prekid i veze, a ne braka "na stol". I 80% sam sigurna da bi i ovaj odnos "snaga i osjećanja" bio presudan.
Ali niste vi tema. To sam zakljucila iz onog tvog posta i slaganja Zlatnog o definitivnom kraju i okretanju stranice.
Pod ovakvim okolnostima, ne bih se trudio, to je tačno. Zato što su stav i osjećaji druge strane u ovom slučaju prilično jasni.
A post/savjet kojem sam uputio kolegi forumašu bi isto tako uputio da je u pitanju forumašica.
pustopoljina wrote:Prekasno je @sarafina razgovarati kad te neko vec pukne s razvodom. Ta osoba je vec par koraka ispred tebe i jedino moze imati griznju savjesti, osjecaj krivice, prema tebi.
Razgovarati se moze tek jos kasnije kad ta osoba usporedi novostecenu slobodu i ono sto je imala s tobom.
Da je htjela razgovarati, ne bi mu gurala papire za razvod pod nos.
Ona je ispred njega za 2 faze procesa.
Ovaj predhodni post koji sam kopirala, mene je potakao da kolegi savjetujem da pokuša kompromis neki napraviti. Da otvoreno nastupi sa razlozima tih depresivnih razdoblja, koja mu očigledno po sopstvenom priznanju nisu uobičajna.
Možda su i supruzi bila svojevrstan šok i to je prelilo čašu...
Pa ako joj je sok sto je depresivan...i zato se razvodi...onda se spasio.
Sta bi bilo da ima rak gusterace? Sta bi bilo da podleti pod tramvaj i ostane bez noge? Nogu?
Ako ga ostavlja zbog depresivne faze...drug, zakolji kurban kad bude vakat.
Joj tebe i crnjaka
Pazi, možda je čovjek samo nesiguran bio ponekad tokom veze i braka sa primjesama ljubomore.. Pa je to recimo u toku osmomjesečne razdvojenosti preraslo u nešto poput smaranja...
Bi li dozvolio da se odnos "snaga u vezi" (osjećaja, povjerenja, poštovanja i sl) pomjeri sa 50:50 u 70:30 recimo i da nešto spasiš pod cijenu recimo malo sažajenja kod supruge/djevojke? Direktno pitanje
Pa ne znam koji bi mentol dozvolio sebi da izmoli nekog da ostane sa njim.
Moguće i da sam profulala poentu kod tebe, ali ja bi tebe i Zlatnog svrstala u skupinu muškaraca koji ni po koju cijenu ne bi nastojali obnoviti vezu. Kad bi vam žena ovako otvoreno i bezuvjetno donijela prekid i veze, a ne braka "na stol". I 80% sam sigurna da bi i ovaj odnos "snaga i osjećanja" bio presudan.
Ali niste vi tema. To sam zakljucila iz onog tvog posta i slaganja Zlatnog o definitivnom kraju i okretanju stranice.
Pod ovakvim okolnostima, ne bih se trudio, to je tačno. Zato što su stav i osjećaji druge strane u ovom slučaju prilično jasni.
A post/savjet kojem sam uputio kolegi forumašu bi isto tako uputio da je u pitanju forumašica.
Budi ljubazan pa odgovori i na ovaj dio molim te:
I 80% sam sigurna da bi i ovaj odnos "snaga i osjećanja" bio presudan.
Naravno ali sve dok druga strana na to pristaje. Ovdje ni 100:0 ne pomaže. Kao što rekoh, mora imati i sačuvati svoje dostojanstvo i ne srljati bezveze kad od toga nema ništa... ako i privremeno ugasi požar kojim slučajem velika je vjerovatnoća je da će se ubrzo pojaviti još nekoliko njih.
Ja sam prošao kroz njegovu fazu samo što je kod mene bilo još gore. Bila je u pitanju prevara, a isto sam bio ubijeđen da nije toga bilo dok slučajno nisam saznao. Zato gore svo vrijeme i tvrdim da nikad ne treba isključiti tu mogućnost. U svakom slučaju je, kad se sve ovo slegne, za čovjeka iskustvo više iako bude bolno na početku.
Last edited by MarlboroGold on 08/05/2019 18:24, edited 2 times in total.
insomnia78 wrote:Trebalo bi prvo vidjeti sta on podrazumjeva pod tim
Naravno.
Faza od godinu dana, gdje covjek danju spava, nocu cuga i mota travu ili cvaka bobe...gdje ode i ne znas kad ce doci...gdje hoda u pidzami dok se nekad ne sjeti okupati..hbg.
Ali faza privikavanja na novu sredinu, novi raspored, nove ljude...gdje te glava boli par sedmica jer se moras svaki put na ulici fokusirati od tacke a do tacke b da se ne izgubis...
Bilo bi fino da mu jednom posteno odgovori na "zasto".
Izmoliti je radikalno rečeno draga. To je ljigavo i nemuževno... Ali spustiti gard i pokazati ranjivu mušku stranu i osjećaje, te dozvoliti tih nekih 30% prednosti ženi( drugoj strani)izvjestan period u vezi, je nešto drugo
To sam rekla jer je Sara kao i obično navalila ko tvrdoglavo magare da dokaže svoje.
Ne znam da bi iko u "normalnom" stanju, dakle ne stanju depresije i očajavanja, dozvolio sebi život sa osobom koju je morao namolit da ostane sa njom i još k' tome da zna da ga sažaljeva.
Izmoliti je radikalno rečeno draga. To je ljigavo i nemuževno... Ali spustiti gard i pokazati ranjivu mušku stranu i osjećaje, te dozvoliti tih nekih 30% prednosti ženi( drugoj strani)izvjestan period u vezi, je nešto drugo
Ta ranjiva strana bi me samo utvrdila u odluci da se razvedem.
Čuj da osjećam sažaljenje prema nekom s kim sam pa nije kuče
pustopoljina wrote:
Prvo ide nevjerica
Pa bujice osjecaja od tuge preko kajanja do bijesa
A onda nekad prihvatanje.
Ne mozes preskakati. A mozes se svake sekunde vratiti u prethodnu fazu.
Dobra stvar je sto je vani i nece je gledati i sretati. Jako dobra stvar. Ipak, svaki povratak kuci bice muke isusove.
Isto, kao kad neko umre...
Vecinu se slazrm - ako je odlucila a to moze biti i banalan razlog, niti bolest niti dijete ... jednostavno trenutak kada se ohladila--- nema povratka.
Da prednost je sto je vani...samo ce prvi dolazak kuci biti tezak nakon..... toga - --vrijeme ipak ucini svoje - par mjeseci mastanja da ce mu se vratiti - i to ce vremenim blijediti , jer zivotne obaveze se nastravljaju ... bude sve ok ...
I 80% sam sigurna da bi i ovaj odnos "snaga i osjećanja" bio presudan.
Odnos snaga i osjećanja nema nikakve veze. Zato sam i spomenuo da bih istu stvar napisao i savjetovao i da je u pitanju forumašica.
Ova situacija nema veze sa spolom, i jednima i drugima se može desiti ova stvar što se desila ovom liku. Zar ti je to tako teško razumjeti?
Sarafina, sestro, brate..to se radi ako se prvi put spomene-ti mene ne volis, hos' razvod.
Kad ti neko jasno kaze da hoce razvod i jos ti prostre papire i zaprijeti advokatom: taj ne pregovara.
Zensko sam i nemam razloga biti na muskoj strani, ali taj neko je vec dugo razmisljao i vec je odlucio.
Jedino sto moze biti varijabla je reality check...sta znaci biti razveden/a, koju ja to slobodu dobijam, a sta sam izgubio/la.
Naravno ali sve dok druga strana na to pristaje. Ovdje ni 100:0 ne pomaže. Kao što rekoh, mora imati i sačuvati svoje dostojanstvo i ne srljati bezveze kad od toga nema ništa... ako i privremeno ugasi požar kojim slučajem velika je vjerovatnoća je da će se ubrzo pojaviti još nekoliko njih.
Ja sam prošao kroz njegovu fazu samo što je kod mene bilo još gore. Bila je u pitanju prevara, a isto sam bio ubijeđen da nije toga bilo dok slučajno nisam saznao. Zato gore svo vrijeme i tvrdim da nikad ne treba isključiti tu mogućnost. U svakom slučaju je, kad se sve ovo slegne, za čovjeka iskustvo više iako bude bolno na početku.
Ok sve mogućnosti treba staviti na stol. Pa i prevaru. Ali ja lično mislim, da je preveru nemoguće "ne osjetiti". Možda u nekoj početnoj fazi zaljubljenosti jeste, ali u fazi kad si 5+ godina s nekim skupa, ne vjerujem.
Sad imaš rsznoraznih glumaca/ca možda nisam naletila na profija takvog kalibra da ne zavara.
I ovo možda nije bezizlazna situacija kod čovjeka. Možda je žena samo uplašena njegovom fazom nesigurnosti i dovođenja i sebe u takvo stanje odlaskom vani?
Last edited by SaraFina on 08/05/2019 18:36, edited 1 time in total.
Ta ranjiva strana bi me samo utvrdila u odluci da se razvedem.
Čuj da osjećam sažaljenje prema nekom s kim sam pa nije kuče
Život piše romane. Vjerovala ili ne. Poređenja su ti smehotresna. I ja ništa ne pokušavam tvrdoglavošću, nego predočavam moguće životne situacije.
A čovjek se draga ne treba ni u šta zakleti u životu... Vjeruj.