Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Policajci snimali iz helikoptera
Objavljen novi snimak rušenja tornjeva u Americi
Najstrašniji teroristički napad u Americi, rušenje tornjeva Svjetskog trgovinskog centra (WTC)9. septembra 2001.godine, snimljen je iz više uglova i sa različitih mjesta, no prvi put je objavljen snimak načinjen iz policijskog helikoptera. Snimak je korišten tokom zvanične istrage o padu nebodera.
meni oci ispadose trazeci pravopisnu gresku
fakat se moram u crno prefarbati
Policajci snimali iz helikoptera
Objavljen novi snimak rušenja tornjeva u Americi
Najstrašniji teroristički napad u Americi, rušenje tornjeva Svjetskog trgovinskog centra (WTC)9. septembra 2001.godine, snimljen je iz više uglova i sa različitih mjesta, no prvi put je objavljen snimak načinjen iz policijskog helikoptera. Snimak je korišten tokom zvanične istrage o padu nebodera.
meni oci ispadose trazeci pravopisnu gresku
fakat se moram u crno prefarbati
Vidjeh da su ispravku napravili...nakon kritike odmah reaguju...
Naučnici vjeruju da bi jedna brazilski pauk lutalice može biti koristan u održavanju seksualnog zdravlja, jer njegov ujed uzrokuje erekciju koja traje četiri sata.
funeral blues wrote:Imenica 'auto' se može izraziti u muškom (taj automobil- otud skr.taj auto) i srednjem rodu- to auto.
Koliko ja znam u srednjem rodu nije pravilno, bar nije bilo kada sam ja išao u školu, ali pošto su se jezici toliko promijenili na ovim prostorima ne bi me čudilo da je sada i to pravilno.
funeral blues wrote:Imenica 'auto' se može izraziti u muškom (taj automobil- otud skr.taj auto) i srednjem rodu- to auto.
Koliko ja znam u srednjem rodu nije pravilno, bar nije bilo kada sam ja išao u školu, ali pošto su se jezici toliko promijenili na ovim prostorima ne bi me čudilo da je sada i to pravilno.
General_Jackson wrote:
ne vjerujem da je to pitao, mozda grijesim
vjerujem da je dvojba je li neko udario autom ili je auto udarilo..
Pa ni meni nije bilo baš jasno pitanje, ali što se rodova tiče 100% je tako. Provjereno sa stručnjakom.
Čovjek je pitao upravo to koji rod je pravilan, koliko sam ja shvatio, a ti pitaj ponovo tog stručnjaka jer se očito niste dobro razumjeli. Nije mi jasno kako oboje može biti pravilno.
amrica wrote:taj auto
taj bicikl
....
a ne to auto, paciklo itd
Koliko ja znam i koliko su me učili tako bi trebalo biti.
nosara wrote:Nije u pitanju nepismenost, vec nedostatak opste kulture i potpuna neinformisanost...
Danas, na web-stranici Nezavisnih novina vijest o smrti V. Kristofera, a slika britanskog glumca Johna Hurta (Elephant man)...
Mozda nisi shvatio intertekstualnu poruku.
Meni se kosa dize na glavi kad ih cujem kako izgovaraju rijeci na stranom jeziku. Bilo kojem. Ali, ubjedljivo mi je najgore gutanje slova, pretezno samoglasnika (primjer: Nerminka Emric i Ljiljana Smailbegovic). Ili prioritet vijesti koje prezentiraju.
Nekad se pitam, ko su ti profesori na zurnalistici.
"Oslobođenje", jedan od današnjih naslova: Velika retrospektiva Makavejevih filmova u Beču
Da se reditelj zvao Makavej, ovo bi pravilno - Makavejev.
Pošto se zvao Makavejev, onda je pravilno Makavejevljev.
Slično - česta greška - Mendeljejev sistem umjesto Mendeljejevljev sistem (jer se naučnik nije zvao Mendeljej, nego Mendeljejev).
08.04. onaj federalni pregled na FTV, što ide u 17h, prilog o novim mjestima za predaju zahtjeva za biometrijske pasoše. Kaže novinar: "tog i tog datuma 2009. godine, kada je počela IZDAJA biometrijskih pasoša..."
Ne krijući oduševljenje uspjehom banda koji je godinu dana od svog prvog zvaničnog nastupa u klubu AG postao regionalno popularan, Isović je kazao kako "nije očekivao toliki uspijeh".