Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#151 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

JThomas wrote:a 2 - 5 ovdje... :D do 90. minute bilo 0 - 5.

elem, usprkos tome što je pape fakat kriza, ja i dalje mislim da su nam šanse za drugo mjesto vrlo dobre (jer je konkurencija još gora), ali da se konačno plasiramo negdje, trebaće mnogo, mnogo, mnogo više od sinoć prikazanog.
Mi smo tad tadašnjeg aktuelnog europskog, budućeg svjetskog, prvaka NAPALI, 20 minuta držali u šaci, stvorili bruku prilika. Da smo pola od toga uradili sinoć dobili bismo tekmu.
burek_in_space

#152 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:Da, još od Švedske. Ovo ne vodi nigdje. Mi ako šta uspijemo uraditi uradit ćemo jedva i to samo zato što imamo nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Sve ono više za šta će nam trebati stručnost i vodstvo sa klupe nećemo moći.

edit: I na pitanje "a ko da dođe", neka dođe ko hoće. I Tulić bi mogao voditi ovako reprezentaciju.
Pa necu te pitati ko ce doci, kada jednostavno niko nece. :D
Samo nemoj da mi kazhesh Barbarez je htio, jer ce opet krenuti paljba iz svih raspolozhivih oruzhja i orudja.
elSaik

#153 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

burek_in_space wrote:
elSaik wrote:Da, još od Švedske. Ovo ne vodi nigdje. Mi ako šta uspijemo uraditi uradit ćemo jedva i to samo zato što imamo nekoliko vrlo kvalitetnih igrača. Sve ono više za šta će nam trebati stručnost i vodstvo sa klupe nećemo moći.

edit: I na pitanje "a ko da dođe", neka dođe ko hoće. I Tulić bi mogao voditi ovako reprezentaciju.
Pa necu te pitati ko ce doci, kada jednostavno niko nece. :D
Samo nemoj da mi kazhesh Barbarez je htio, jer ce opet krenuti paljba iz svih raspolozhivih oruzhja i orudja.
Neću. Nema on iskustva. Vidiš da repke mogu voditi samo ljudi koji imaju iskustva.
JThomas

#154 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by JThomas »

elSaik wrote:

elem, usprkos tome što je pape fakat kriza, ja i dalje mislim da su nam šanse za drugo mjesto vrlo dobre (jer je konkurencija još gora), ali da se konačno plasiramo negdje, trebaće mnogo, mnogo, mnogo više od sinoć prikazanog.
Mi smo tad tadašnjeg aktuelnog europskog, budućeg svjetskog, prvaka NAPALI, 20 minuta držali u šaci, stvorili bruku prilika. Da smo pola od toga uradili sinoć dobili bismo tekmu.
fudbal se ne igra na prilike, mada jesmo prvih 15-20 minuta odigrali dobro. al' zato je utakmica s portugalom u zenici bila ista k'o ona sinoć, ja sam takav deja vu imao....
burek_in_space

#155 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:
Neću. Nema on iskustva. Vidiš da repke mogu voditi samo ljudi koji imaju iskustva.
Naravno, tako i treba. :thumbup:

EDIT: I shta znachi to neko nekoga poznaje u dushu, kada je sport u pitanju?!
Svi znaju Shpance u dushu, pa dzaba, kad opletu ljudi mrezhu nema nikome spasa.
Obuca9

#156 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:

Više je to bio drugi tim aktuelnog evropskog prvaka, ali eto...
Last edited by Obuca9 on 08/09/2010 18:15, edited 1 time in total.
elSaik

#157 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

burek_in_space wrote:
elSaik wrote:
Naravno, tako i treba. :thumbup:

EDIT: I shta znachi to neko nekoga poznaje u dushu, kada je sport u pitanju?!
Svi znaju Shpance u dushu, pa dzaba, kad opletu ljudi mrezhu nema nikome spasa.
Francuzi nisu Španci.
JThomas

#158 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by JThomas »

ma ne poričem ja da je pape kriza trener, to je sada jasno i mojoj nani. al' nisu nam stvarno ni igrači toliko jaki koliko se mi zanosimo. vidi se ipak ta diskretna razlika u klasi kad se benzema na dva i po metra oslobodi trojice naših i zabije gol. a i prije toga, svaki put kad je primio loptu sam je napravio sto posto šansu. džeko nijednog duela nije dobio, miske je nestao, i to ipak nije SAMO do trenera.
burek_in_space

#159 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:
Francuzi nisu Španci.
Da, i?!
I takvi su opet bili dovoljno bolji od nas.
Boli mene onaj poraz, ali najvishe zbog indolencije pojedinih igracha, i zbog sramotnog zvizhdanja Spahicu.
Ali nije ovo kraj majku mu, 2. kolo je tek za nama. :-)
palermo

#160 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by palermo »

Admir_1984 wrote:Ebo mater ako se ovako o ciri pisalo kako se pishe o Susicu, prije 2 godine u ovo doba, nakon sto je taj kvazistrucnjak dobio kuci estoniju i armeniju, a kukavicki zijanio od Spanije, a prvenstveno od B ekipe Turske. Molim te Safete dobi jos Albaniju i Bjelorusiju, samo da se izjednacis sa onim kvazistrucnjakom koji niti je znao imena igraca, niti je isprobavao ostale igrace, niti je davao sansu mladjima, niti je imao plan B, niti je znao ko mu gdje igra. Ali njemu niko to nije spocitavao nakon dva poraza od Spanije i Turske, a sad se ne moze opstati od kritika prema Susicu (opravdanih nema govora, ali zasto se shutilo kad je ciro bio?)
Bili drugačiji porazi. drugačija igra, kad bi ti na trenutak mogao Ćiru zaboraviti, možda bi te se onda moglo i ozbiljno shvatiti
Mikado

#161 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mikado »

Safet Susic najslabija karika, a po meni i najlosiji selektor u 16 godina dugoj historiji nase reprezentacije. Ignorisao nam je repku do proslog ciklusa u kojem su nasi usudjem se reci igrali odlicno i u kojem su do izrazaja dosli mnogi igraci i kad je Ciro otisao, on je kontao da nastavi tamo gdje je Ciro stao, pa ga mozda i nadmasi, ali precijenio se itekako. Kontao je da napravi nesto vise u trenerskoj karijeri sa stvorenom repkom, ali reprezentacija je postala neprepoznatljivo losa u odnosu na prosle kvalifikacije, nema igre, ni zara. Susic nas vraca u ono vrijeme kad je s Muzurovicem repka nanizala 7 uzastopnih poraza i to od Hrvatske (3:5) u Sarajevu, Madjarske (0:1) u gostima, Moldavije (0:1) u Sarajevu, Grcke (2:3) u gostima, Norveske (0:2) u Sarajevu, Turske (0:1) u gostima i Japana u gostima (0:3). Sa ovim selektorom nije nerealno da se ova serija ponovi.
zalizani

#162 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by zalizani »

Podrska nasoj reprezentaciji, bez obzira na okolnosti koje su prisutne unutar iste.

:bih:
shalla

#163 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:Ebo mater ako se ovako o ciri pisalo kako se pishe o Susicu, prije 2 godine u ovo doba, nakon sto je taj kvazistrucnjak dobio kuci estoniju i armeniju, a kukavicki zijanio od Spanije, a prvenstveno od B ekipe Turske. Molim te Safete dobi jos Albaniju i Bjelorusiju, samo da se izjednacis sa onim kvazistrucnjakom koji niti je znao imena igraca, niti je isprobavao ostale igrace, niti je davao sansu mladjima, niti je imao plan B, niti je znao ko mu gdje igra. Ali njemu niko to nije spocitavao nakon dva poraza od Spanije i Turske, a sad se ne moze opstati od kritika prema Susicu (opravdanih nema govora, ali zasto se shutilo kad je ciro bio?)
Dakle ne odustaješ jel, fakat si preuporan (da ne kažem predosadan)...
Šutilo se zato što su igrači grizli na terenu bez obzira na manjak kvaliteta, šutilo se zato što smo i u porazima i u pobjedama bili u stanju da napravimo bar 3-4 šanse po tekmi. Pod papetovim vodstvom smo dali ukupno 9 golova a od toga 2 iz šansi (Ibišević protiv Gane i Zec protiv Švedske). Ostalo sve prekidi :-) Ovi se sinoć nisu ni oznojili kako treba zato što ih osoba koja ih je trebala motivisati to nije znala ili nije htjela... Niko ovdje ne priča (ako već nisi sam zaključio) o lošoj igri i porazu već o INDOLENTNOSTI i NEZALAGANJU kako selektora tako i igrača...
Miner

#164 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Miner »

Altsa wrote:ADIEU BiH: Kasno je sad, kasno za sve PDF | Ispis | E-mail
AUTOR MARKO TOMAŠ
SRIJEDA, 08 RUJAN 2010 11:03

Još jedan balon optimizma je raspršen. Stara priča se ponavlja. Potrošit ćemo jednu iznimno talentiranu generaciju na trenerske diletante i kriminalce iz Saveza

PALAC DOLJE
Teško je naći prave riječi. Kako opisati ono što smo jučer odigrali? Svi hvale igru Francuza, ali ja više volim da krenemo od sebe.
Prije svega imam dojam da Francuzi nisu bili toliko dobri koliko smo mi bili loši. Odigrali smo, prije svega, kukavički. Bili smo taktički nezreli. Trkački i tjelesno inferiorni. Ovo posljednje se da eliminirati taktičkim pristupom, ali mi na klupi, na našu veliku žalost, imamo Papeta, koji je jučer ispao prava papčina. Kad smo već preživjeli prvo poluvrijeme morao je nekako reagirati. Međutim, on ne zna kako, on ne zna šta učiniti. On je ionako upisao bodove Francuzima još prilikom ždrijeba.

Safete, odstupi dok ne bude prekasno!!!
FRANCUSKA
Nije to stara, moćna Francuska. I još dugo neće biti. Ta će se moja tvrdnja, vjerujem, pokazati već u narednim njihovim mečevima s ekipama koje su hrabrije od BiH reprezentacije. Ima tu nekoliko odličnih igrača poput Diabya i Valbuene, ali jedini veliki igrač u ekipi i istinska klasa je Karim Benzema. Doduše, za pobjediti BiH i to je sasvim dovoljno. Zrno znanja, malo snage i adieu BiH.
KOMPARACIJA
Kad usporedite Benzemu i Džeku, njihov pristup i moć, postaje vam jasno zašto jedan igra u Realu, a drugi u Wolfsburgu. Jedan može povući cijelu ekipu i sačuvati loptu između tri četiri protivnička igrača, a drugi samo skakuće širi ruke i traži komplicirana rješenja kako bi dokazao svoju genijalnost. Jedan puca od samopouzdanja, a drugi od arogancije. Nažalost, ovaj drugi je naš fićfirić.
KAKO SMO IZGUBILI
Linije su stajale predaleko jedna od druge i Francuzi su imali previše prostora za manevar. Iz istog razloga su bez puno muke uspjevali isključiti naše vezne igrače iz igre. Naprosto, kad smo već tjelesno slabiji onda moramo stajati gušće, igrači moraju davati podršku jedan drugom, stajati blizu kako bi se mogli brže rješavati lopte, ili korigirati eventualne greške kolega.
Odbrana nam puca iz istog razloga. Uvijek ih se ostavi na velikom prostoru pa često zaplivaju i budu izbačeni iz igre. Naprosto, nismo kompaktni što je greška trenera. Isti slučaj je s napadom. Kad uspijemo zadržati loptu u fazi napada napadači su, obično, usamljeni i nemaju kome dati povratnu loptu niti centrirati. Preskakanje igre je odraz nemoći. A razlog nemoći treba tražiti u taktičkoj postavci.
Dva su jednostavna postulata. Braniti se sa cijelom ekipom i napade završavati s minimum četiri – pet igrača. Ali za takvo što cijela se ekipa mora kretati zajedno u zadanom rasporedu. Razmak između posljednje linije i vrha napada ne smije biti veći od 25 metara u fazi odbrane. Ne smije i kapak. Tako igraju svi na svijetu. I to se s profesionalcima da uigrati u par mjeseci koliko je Sušić imao na raspolaganju. Ali on je truba trener i nema nam pomoći. Jučer je on izgubio utakmicu. I to je to. I dalje ostajemo luzeri nad luzerima.
Vidjelo se lijepo na TV – u kako Miske širi ruke i govori: „Ne možemo ovako igrati!“ Safete, pogledaj dobro tu snimku.
KOŠEVO
Onakva mrtvačka atmosfera sigurno ne može inspirirati igrače na borbu. I onda, standardno seljačenje, petarde i baklje. Zbog seljačina na tribinama hrabri kapetan Spaha baca mikrofon. Zviždati čovjeku koji vas poziva na razumno ponašanje može samo gomila papčina. Ne bih krivio igrače da sada zbog blentavog selektora i retardiranih navijača počnu izbjegavati reprezentaciju. A taj dan nije daleko, uvjeren sam. Shvatam frustracije navijača, ali malo dostojanstva čak i u porazu nije na odmet.
NIŠTA DOBRO
Još jedan balon optimizma je raspršen. Stara priča se ponavlja. Potrošit ćemo jednu iznimno talentiranu generaciju na trenerske diletante i kriminalce iz Saveza.
U Albaniji nas ne čeka ništa dobro, a za prolaz dalje treba kao mrav sakupljati bodove. Ne na inspiraciju kao što seoski učitelji pišu poeziju, već radom i osmišljenim sustavom. Inače, nos će nam još dugo biti obješen.
(--- NO LINKS ---)

POTPISUJEM!!!
General_Jackson

#165 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by General_Jackson »

JThomas wrote:ma ne poričem ja da je pape kriza trener, to je sada jasno i mojoj nani. al' nisu nam stvarno ni igrači toliko jaki koliko se mi zanosimo. vidi se ipak ta diskretna razlika u klasi kad se benzema na dva i po metra oslobodi trojice naših i zabije gol. a i prije toga, svaki put kad je primio loptu sam je napravio sto posto šansu. džeko nijednog duela nije dobio, miske je nestao, i to ipak nije SAMO do trenera.
Imaš pravo da nije sve do trenera, ali mislim da nije kvalitet igrača u pitanju, već nešto drugo. Imaš primjere kako smo već svi vidjeli Slovenije i Slovačke, koje isto nemaju nekih vrhunskih zvijezda, pa evo Slovenci već na 3 velika takmičenja, a Slovaci kako su krenuli bit će i njima drugo, pa pogledaj Crnu Goru. Problem je bojim se i u glavama naših igrača pored svega ostalog. Meni sve više ličimo na Wales, koji je uvijek imao vrhunskih igrača, a kvalifikacije igraju očajno, posebno zadnjih 10-tak godina (Giggs, Savage, Hartson, Bellamy.. i ostatak igrača iz Engleske prve dvije lige) a gube od Armenije i sličnih ekipa, dok recimo Latvija ode na EP. Kada poredimo sinoćnju utakmicu sa onom protiv Portugala, meni je slična bila i ona protiv Danske na Koševu, imperativ pobjede našima jednostavno veže noge.
Jazz_Junkie

#166 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Jazz_Junkie »

BiH selekcija je sinoc imala solidnu priliku da kontrolise tok ovih kvalifikacija kao prvoplasirani. Da su jucer pobijedili, moglo bi se cak reci da je BiH sigurno prosla, iako neki misle da je ovakva ocjena pretjerana, ali i priznajem da nisam neki nogometni strucnjak niti sam svoj zivot posvetio praznim filozofijama. No, posto nije iskoristila svoju sansu protiv jedne pateticne francuske ekipe, preostaje joj da kao prosjecan team zajedno sa drugim prosjecnim ekipama drhti za drugo mjesto. Ne krivim igrace i zao mi je gledati unistavanje jedne sjajne generacije i volio bi vidjeti da vecina njih prestane igrati za reprezentaciju, jer to je izgleda jedini nacin efektivne borbe protiv jednog usranog saveza koji godinama parazitski unistava bh. nogomet, iako taj savez samo predstavlja stanje u jednoj truloj zemlji koje svatko koristi da sve razhebe i opljacka sto moze. Nemojte kriviti igrace, ali oni su mozda jedini koju mogu nesto promijeniti tako sto se jednostavno okrenu protiv amatera kojem je bolje da se vrati u tursku ligu gdje moze dalje glumiti iskusnog strucnjaka.
mikogoago

#167 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by mikogoago »

"meni je slična bila i ona protiv Danske na Koševu, imperativ pobjede našima jednostavno veže noge."
Ako je tako onda im i nije mjesto na evropskom prvenstvu.Boli ta indolentnost i nezalaganje,ali tako je ispalo.Imali su losu noc(nadam se- ni u sta vise nisam siguran)i ne treba im odmah skidati glave,a jos manje zvizdati Spahicu.Gledano sve kao cjelinu niti je publika bila na nivou jednog sportskog takmicenja,a ni ekipa.Znaci -rezultat koji je usljedio.Koliko ovdje citam napada na repku i selektora da ste svi Vi koji pisete protiv onu vece na stadionu bodrili Bosna,Bosna culo bi se daleko i vjerojatno bi pokrenulo i momke iz letargije.Umjesto onoga izlizanog savez napolje koje usput receno nista ne donosi,a i ne motivise igrace.Samo ih podsjeca kakav usrani savez imamo koji nista ne cini za njih i da nam suspenzija visi nad glavom.Sto cete priznati moze samo da demotivise i nemojte majke vam stalno ponavljati kako su to BHF i drugi isto urlicu savez napolje.Za pocetak malo umjerite te kritike,barem prema igracima,a ne vidim svrhu i tog kevcanja na papeta jer mi priznali to ili ne boljeg trenera nemamo i necemo ga imati dok god imamo onakav savez,a i ne zanosite se da ce npr.Vaha ili Bajevic ili neko treci doci iz patriotskih pobuda da vodi nacionalni tim.Svi oni gledaju u kesu i koliko je duboka.Sve ostalo je suplja.Svi su iimali priliku i ranije da preuzmu reprezentaciju pa sto nisu.Manite se suplje i objasnjenja.
Dakle ovako nam je kako nam je i nadajmo se da su imali losu noc,ali i cinjenica je da nismo dorasli "velikim" reprezentacijama pa ni "onakvoj" Francuskoj.Puno toga moramo mi rascistiti u nasim glavama i nasim mentalitetom,pa onda nesto ocekivati.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#168 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Admir_1984 »

shaqqa wrote:
Dakle ne odustaješ jel, fakat si preuporan (da ne kažem predosadan)...
Šutilo se zato što su igrači grizli na terenu bez obzira na manjak kvaliteta, šutilo se zato što smo i u porazima i u pobjedama bili u stanju da napravimo bar 3-4 šanse po tekmi. Pod papetovim vodstvom smo dali ukupno 9 golova a od toga 2 iz šansi (Ibišević protiv Gane i Zec protiv Švedske). Ostalo sve prekidi :-) Ovi se sinoć nisu ni oznojili kako treba zato što ih osoba koja ih je trebala motivisati to nije znala ili nije htjela... Niko ovdje ne priča (ako već nisi sam zaključio) o lošoj igri i porazu već o INDOLENTNOSTI i NEZALAGANJU kako selektora tako i igrača...
Turcima i Spancima u gostima nismo 2 sanse napravili, tako da ta prica ne pije vode. Poraz u Turskoj je po svim zakonima nogometne igre cirino maslo, ali njemu to niko nikad nije spomenuo, jer je taj kvazistrucnjak izjavljivao izjave tipa "Nadrevic je kriv" i cijela nacija to opravdava. Pogledaj golove pod cirinim vodstvom i vidjeces da je 85% golova palo iz prekida ili sto je njihova odbrana pogrijesila. Cak da nije bilo prekida baraza ne bi ni vidjeli (Salihovic). Igre u cirino vrijeme nije ni bilo, na to sam potrosio milion recenica, ali 3 covjeka to ovde nisu htjela da shvate, govorilo se dok se pobjedjuje ne treba mijenjati (cak ni Ibricica na wingeru, a sada kod Papeta ne mozes opstati od kritika sto on igra krilo). Ja samo ovo pishem sto me nervira sto se ove iste stvari nisu spocitavale ciri i nikad mi nece biti jasno cime je taj hajvan to zasluzio. A ako cemo uproedjivati ciru i papeta do sada su isti kada su rez u pitanju u vaznim tekmama, stim da je Pape imao vishe prijateljskih.

Protiv B ekipe Turske u gostima je sve bilo ok, iako se nakon gola igrala viktorija u petercu, a Papeta treba razapet jer nismo stvorili sansu Francuzima, kakva dvolicnost.

Da se razumijemo, gledao sam utakmicu protiv Francuske i svako ko imalo prati fudbal vidio je da je nasha reprezentacija bila loshe vodjena i da nije bila dobro takticki postavljena, Susic snosi krivicu sigurno i to je cinjenica, al vec sam gore naveo sta mi smeta kod nasheg naroda

Da je ciro vodio tekmu rekao bi Dzeko prodao ili neku slicnu nebulozu i to je to, mirna Bosna, ebacemo majku Albancima i to je to
sumasumarum77

#169 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by sumasumarum77 »

mikogoago wrote:"meni je slična bila i ona protiv Danske na Koševu, imperativ pobjede našima jednostavno veže noge."
Ako je tako onda im i nije mjesto na evropskom prvenstvu.Boli ta indolentnost i nezalaganje,ali tako je ispalo.Imali su losu noc(nadam se- ni u sta vise nisam siguran)i ne treba im odmah skidati glave,a jos manje zvizdati Spahicu.Gledano sve kao cjelinu niti je publika bila na nivou jednog sportskog takmicenja,a ni ekipa.Znaci -rezultat koji je usljedio.Koliko ovdje citam napada na repku i selektora da ste svi Vi koji pisete protiv onu vece na stadionu bodrili Bosna,Bosna culo bi se daleko i vjerojatno bi pokrenulo i momke iz letargije.Umjesto onoga izlizanog savez napolje koje usput receno nista ne donosi,a i ne motivise igrace.Samo ih podsjeca kakav usrani savez imamo koji nista ne cini za njih i da nam suspenzija visi nad glavom.Sto cete priznati moze samo da demotivise i nemojte majke vam stalno ponavljati kako su to BHF i drugi isto urlicu savez napolje.Za pocetak malo umjerite te kritike,barem prema igracima,a ne vidim svrhu i tog kevcanja na papeta jer mi priznali to ili ne boljeg trenera nemamo i necemo ga imati dok god imamo onakav savez,a i ne zanosite se da ce npr.Vaha ili Bajevic ili neko treci doci iz patriotskih pobuda da vodi nacionalni tim.Svi oni gledaju u kesu i koliko je duboka.Sve ostalo je suplja.Svi su iimali priliku i ranije da preuzmu reprezentaciju pa sto nisu.Manite se suplje i objasnjenja.
Dakle ovako nam je kako nam je i nadajmo se da su imali losu noc,ali i cinjenica je da nismo dorasli "velikim" reprezentacijama pa ni "onakvoj" Francuskoj.Puno toga moramo mi rascistiti u nasim glavama i nasim mentalitetom,pa onda nesto ocekivati.
Slazem se sa mikogoago svaku rijec. Mi smo ta klasa i treba nam se ne znam sta potrefiti da dobijemo ekipu kao što je Francuska. Francuzi imaju toliko igraca za selektiranje da bi mogli sastaviti desetak timova i pitanje je da li bi i jedan uspjeli dobiti. Mi smo jedna prosjecna evropska ekipa i treba biti ponosan da se mozemo ganjati sa rumunima, belgijancima, bjelorusima a da tamanimo autsajdere kao sto je luksemburg. Koliko treba utakmica sa velikim da vidimo gdje nam je mjesto. Nama moze pomoci jedino nekakav trener carobjnjak kao onaj u grka ali ni to se ne nalazi lako a vidjeli smo sta su uradili od igre zarad nerjesenog rezultata ili eventualne pobjede. Naravno treba se upinjati pa ce se nekad i neki veliki dobit ali ne treba drvlje i kamenje na igrace, trenera nego im zapljeskati na datoj nadi da se mozda moglo i pobjediti. Taj tim ipak predstavlja bolji dio ove drzave.
zlaataan

#170 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by zlaataan »

Francuska - bila i prošla, sada je na redu Tirana...
Comrad

#171 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Comrad »

Gledam tabelu u21.

1. Vels
2. Italija
3. Mađarska
4. BiH
5. Luksemburg

Imamo 6 bodova, dobili Lux dva puta (ja mislim). I sta mi ba hocemo, sta se kofrcimo bezveze da smo sila. Pa ovi momci sada sto igraju su tu jos nekih 5 godina maximalne forme (neki manje, neki vise) i onda dolazi ova omladina. I nemojte se onda cuditi kad nas za 6-7 godina Vels i Madjarska budu taslacili.

Moramo se mi pod hitno spustiti na zemlju. I da dobijemo Albaniju (sto je veoma tesko) ne treba stvarati bezveze euforiju, ne treba nam. Kad god smo se ufurali pred slijedecu tekmu - izgubili smo. Ja vala necu vise, priznam i sam sam kontao da cemo dobiti Francusku, valjda se stopis sa okolinom. Ali ne moze ovako vise, psihicki se ne moze. Nafuras se pred Dansku - tuš, pred Srbiju - tuš, pred Portugal - tuš, pred Francusku - neka hvala. E sad vala da dobijemo Rumuniju 8-0 i da onda igramo sa Luxemburgom bolje biti na zemlji, kad god si blizu sunca oprzis se.

Naprijed BiH :bih:
nihoniho

#172 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by nihoniho »

interesantno je da se po novinama i forumima povlaci teorija kako smo se postavili defanzivno.
to jeste tako izgledalo ali je razlog tome bio prevelik broj ofanzivnih igraca koji, uprkos trudu, nisu sposobni doprinijeti defanzivi i ucestvovati u izgradnji napada na asvojoj polovini.
opet smo bili zrtve amaterske floskule "napad je najbolja odbrana".
odbrana je najbolja odbrana, narocito kada imas ispodprosjecne defanzivce i dobar, ali ne odlican, napad.
sa nasim igrackim kadrom,sa jacim protivnicima, mi moramo i9grati defanzivno i to je , uprkos nasim zeljama i samoobmanama, cinjenica.
po mom skromnom misljenju trebali bi igrati u formaciji 4-5-1,

mujdza......pandza....spahic.......mravac (ili neko drugi ko je prevashodno defanzivac)

pjanic......rahimic.......jahic..........lulic
.........................misimovic
.............dzeko

lulic je pokazao da je jedini pravi krilni igrac kao i mujdza bek i oni mogu dati potrebnu sirinu u napadu.
pjanic bi, uz podrsku fajtera jahica i rahimica, imao prostor da gradi igru i dobaci loptu do lulica ili misketa i dzeke u spicu, i9li da se pridoda napadu kada idemo preko boka.
dva centarfora, bar onakva kakve mi imamo, plus misimovic u sredini , prave nenadoknadiv nedostatak u fazi defanzive i gradjenja igre na svojoj polovini .
ovako bi imali borbenu i mobilnu srediinu i misketa u poluspicu.
naivno je furati se na totalni fudbal kakav igraju velike ekipe jer mi za to nemamo igrace.
najbolje smo igrali kada smo se istinski postavljali defanzivno i isli na neri9jeseno, tada smo, i kada smo, gubili ,imali sanse i golove
elSaik

#173 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by elSaik »

Tvoje "previše ofanzivaca" i novinarsko "previše defanzivno" nisu u suprotnosti jedno sa drugim. Mi smo imali previše onfazivaca jer smo se postavili defanzivno, a da smo ih napali onda bi broj ofanzivaca bio sasvim dovoljan.

Ovako treba da istrčimo protiv Albanije: Hasagić - Jahić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Rahimić, Cocalić - Lulić, Misimović, Zec - Džeko

Jednom kad se Sejo vrati, onda Lulić nek igra lijevog beka, a Jahić defanzivnog umjesto Coce.
nihoniho

#174 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by nihoniho »

[quote="elSaik"]Tvoje "previše ofanzivaca" i novinarsko "previše defanzivno" nisu u suprotnosti jedno sa drugim. Mi smo imali previše onfazivaca jer smo se postavili defanzivno, a da smo ih napali onda bi broj ofanzivaca bio sasvim dovoljan.

Ovako treba da istrčimo protiv Albanije: Hasagić - Jahić, Spahić, Nadarević, Mujdža - Rahimić, Cocalić - Lulić, Misimović, Zec - Džeko

pa o tome govorim.
da bi ih napali, neko treba da se izbori za loptu, stvori prosator i cuva ledja itd, inace bi se igralo sa 11 napadaca......
nego , treba drugi pristup i okaniti se prica kako mi mozemo igrati napadacki.
tvoja formacija je dobra preotiv slabijih ekipa ali protiv jakih ja bi umjesto zeca stavio pjanu i kao sto sam rekao,opet protiv jakih, miske iza szeke , a u srednji red trkaci
ReyHan

#175 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by ReyHan »

radeljas wrote:
makkaj wrote: pa to što kažeš je upravo i moj point...pogledaj kako su te ''male'' repke igrale, pa su došle do navedenih rezultata protiv ''velikih''...TAKTIČKI, sa PLANOM i SISTEMOM, a ne hajmo na livadu da razguzimo francuze...mi imamo 3-4 sjajna igrača, ostalo su prosječni igrači, mi sebi nemožemo dopustiti luksuz ofanzivne igre i nadigravanja sa ''velikim'' repkama..
u redu. razumijemo se. i ja hocu isto da kazem. znaci neko ko zna da postavi igru i izvuce vise od ovakve reprezentacije. istina i ovo sto kaze jjthomas da smo limitirani - generalno nemamo igraca za sredinu terena. nemamo dovoljno tih "znalaca" kako ih zovu. ima eto stilic, ali njega se ne zove. opet mislim da su menadzeri tj. savez u pitanju. da ne duzim dalje - ne vjerujem da sa susicem kao selektorom mozemo proci ovu grupu.
ti si sigurno nekih stilicev rodak, ili bar poznanik
fakat nemamo znalaca, protiv francuske u vezi sve igrali razbijaci, jedino rahimic "znalac" :lol:
sad ozbiljno, pratio sam golove tog momka, bar u lechu. sve su to mahom golovi iz slobodnjaka, iz penala, malo sam vidio golova iz igre. a evo gledam i novu sezonu: http://transfermarkt.de/de/semir-stilic ... 46340.html. pa decko malo koju utakmicu odigra do kraja, tj. uglavnom bude zmjenjen.
ovdje ga neki forsiraju ofirno, sve mahom simpatizeri zeljeznicara.
ja ne znam na osnovu cega (salim se, znam :-D )? jel mozda sto igra u dobrom klubu? ako je to mjerilo onda su pjanic, misimovic, ibricic ispred njega.
ako se nastavi razvijati i napredovati dalje, bujrum. ovako smo na njegovoj prilicno popunjeni. susic ga moze zvati samo da sjedi na tribinama, kao i kod cire.
Locked