Ubistvo u Zenici

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
statix

#151 Re: Ubistvo u Zenici

Post by statix »

Taman covjek zaboravi na onog psihopatu sto u Visokom pocini zlocin, i odmah se desi novi. Ti ljudi, ako su im vec dijagnosticrana dusevna i psihicka oboljenja, ne smiju ni u kom slucaju setati se slobodno, jer pretstavljaju ozbiljnu opasnost za svakog gradjanina. Ne znam sta se ceka sa gradnjom adekvatnih objekata, koji ce rijesiti taj problem. Sjecam se i ong slucaja iz Tuzle prije 2 godine, kad je manijak ubio, mislim, 6 ljudi.
Last edited by statix on 02/09/2010 11:54, edited 1 time in total.
alica.k

#152 Re: Ubistvo u Zenici

Post by alica.k »

ma nek je salju u svicu, tamo oce da vrate smrtnu kaznu. ovdje kod nas ce nazalost za 2 sedmice ponovo za volan.

slicna stvar se dogodila prije par godina nekome iz moje sire porodice...covjek ga je pokupio autom i udar ga je bacio 15 metara. dok smo mi dosli do njega bio je mrtav, strasna slika. covjek koji ga je udario bio je njemac, i sad je u zatvoru u njemackoj - a pokusavao se izvuci da ga je neko preticao pa je morao malo se skloniti i tako...sreca ovaj iza njega je isto stao i rekao da je to laz. nije to neka utjeha, on je iza sebe ostavio zenu, dvoje djece, i jedno nerodjeno. al opet, kontas, bar nek plati za ono sto je uradio.

zao mi je sto ovaj dedo nikad nece dobiti svoju pravdu.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#153 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Pera Trta »

statix wrote:Taman covjek zaboravi na onog psihopatu sto u Visokom pocini zlocin, i odmah se desi novi. Ti ljudi, ako su im vec dijagnosticrana dusevna i psihicka oboljenja, ne smiju ni u kom slucaju setati se slobodno, jer pretstavljaju ozbiljnu opasnost za svakog gradjanina. Ne znam sta se ceka sa gradnjom adekvatnih objekata, koji ce rjestiti taj problem. Sjecam se i ong slucaja iz Tuzle prije 2 godine, kad je manijak ubio, mislim, 6 ljudi.
E taj iz Tuzle ga je fasovo, ne znam koliko, ali osuđen jeste.
black

#154 Re: Ubistvo u Zenici

Post by black »

strasno.. :cry:
derion

#155 Re: Ubistvo u Zenici

Post by derion »

Ovo je stravično! Ja sam u šoku...
callmethebreeeze

#156 Re: Ubistvo u Zenici

Post by callmethebreeeze »

derion wrote:Ovo je stravično! Ja sam u šoku...
djavo me natjera da pogledam ovaj snimak... jadan covjek...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Truba »

ja sam jucer gledao neku sporiju verziju
pa mi nije izgledalo da brzo vozi :cry: :shock: :shock: :shock:
therrarrius

#158 Re: Ubistvo u Zenici

Post by therrarrius »

Koja kučka, još me jeze prolazi, problijedio sam sto me i ne cudi, jos kada sam procitao o njenoj hladnokrvnosti poslije svega kada se na fejsu sprdala sa ''nesrecom'' doslo mi je i da povratim.
Najgore od svega je to sto ce jok kazna (ako je i bude) biti mizerna, pa ce opet za mjesec ili dva kada iz dijaspore dodje da se kurchi sa autom ubiti jok kojeg nesretnika. JADNO MAJKU MU JADNO.
samo malo

#159 Re: Ubistvo u Zenici

Post by samo malo »

Covjek se zove Vladimir Andrijevic, iz Zenice.

Adisa Gacic je ubica.
uvjek dobar gost

#160 Re: Ubistvo u Zenici

Post by uvjek dobar gost »

Čovjek pod zemlju... ona vjerovatno na uslovnu.. ili će na slobodi narednu deceniju čekati slobodan zatvorski ležaj.. možda dođe i do zastare... Ne znam jeli i koliko je njena porodica-familija uticajna i moćna, ukoliko jeste... možda se suđenje otegne u zaborav...
Ne znam zašto ali nisam previše šokiran, svaki novi video u kojem se vidi brutalnost i maloumnost počinilaca gnusnih dijela sve više otupljuje moju oštricu... sjetimo se rata i agresije.. na kraju toliko smo otupili na krv i bezživotna tijela da meni lično trebalo je par godina poslije agresije da opet počnem plakati...

Mene jedino i iznova samo čudi to što mi smo tako mirni i tako spokojni, kao da ne vidimo gdje smo i šta smo... tako je mirno u koloni koja tako blizu je litice...
sofist

#161 Re: Ubistvo u Zenici

Post by sofist »

uvjek dobar gost wrote:Čovjek pod zemlju... ona vjerovatno na uslovnu.. ili će na slobodi narednu deceniju čekati slobodan zatvorski ležaj.. možda dođe i do zastare... Ne znam jeli i koliko je njena porodica-familija uticajna i moćna, ukoliko jeste... možda se suđenje otegne u zaborav...
Ne znam zašto ali nisam previše šokiran, svaki novi video u kojem se vidi brutalnost i maloumnost počinilaca gnusnih dijela sve više otupljuje moju oštricu... sjetimo se rata i agresije.. na kraju toliko smo otupili na krv i bezživotna tijela da meni lično trebalo je par godina poslije agresije da opet počnem plakati...

Mene jedino i iznova samo čudi to što mi smo tako mirni i tako spokojni, kao da ne vidimo gdje smo i šta smo... tako je mirno u koloni koja tako blizu je litice...
Sta predlazes?
uvjek dobar gost

#162 Re: Ubistvo u Zenici

sofist wrote:
uvjek dobar gost wrote:Čovjek pod zemlju... ona vjerovatno na uslovnu.. ili će na slobodi narednu deceniju čekati slobodan zatvorski ležaj.. možda dođe i do zastare... Ne znam jeli i koliko je njena porodica-familija uticajna i moćna, ukoliko jeste... možda se suđenje otegne u zaborav...

Sta predlazes?
Lokalno udruživanje svih onih koji imaju problem sa stanjem u BiH i u svojoj vlastitoj sredini, lokalni pritisak i solidarnost. To je ono što se može odmah uraditi jer imamo na raspolaganju nove medije i načine komunikacije. Svaki otpor i bunt je bolji nego nikakav, a sad upravo imamo to, slab ili nikakav bund iniciran od strane nekolicine pojedinaca, udruženja i grupa.. no nešto u nama jednostavno koči nas.
GAU 8

#163 Re: Ubistvo u Zenici

Post by GAU 8 »

uvjek dobar gost wrote:
sofist wrote:

Sta predlazes?
Lokalno udruživanje svih onih koji imaju problem sa stanjem u BiH i u svojoj vlastitoj sredini, lokalni pritisak i solidarnost. To je ono što se može odmah uraditi jer imamo na raspolaganju nove medije i načine komunikacije. Svaki otpor i bunt je bolji nego nikakav, a sad upravo imamo to, slab ili nikakav bund iniciran od strane nekolicine pojedinaca, udruženja i grupa.. no nešto u nama jednostavno koči nas.
Ja mislim da je u ljudima postoji neki prag kada nada nestane i kada nastupi apatija, kada se prepustimo.
Mislim da smo kolektivno presli taj prag. "Point of no return."
Jedina nada su nastupajuce generacije...
Nekolicina koji su jos "citavi" ne mogu vise promijeniti stanje svijesti zrelih ljudi.
Manijakus

#164 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Manijakus »

Majke mi presto sam prelazit na crveno cekam zeleno i po par minuta na nekim divljim semaforima .. al covjece vise se ne smije ni na zeleno haman :( pa vidi tri pjesama pola sekunde sporiji da su bili i njih bi pokupila :( treba je objesit ondje na semafor al nisko da je svako auto udari kad prodje
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#165 Re: Ubistvo u Zenici

Post by ladyblue18 »

02. Sep. 2010. 12:45 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» samo malo, 2407, ultra@rajvosa, MAN-lion's coach, 1946, cappy_tempo, fixer, Urban B., Pera Trta

7 dana

02. Sep. 2010. 12:48 Banned user for reason “ignoriranje upozorenja moderatora”
» Cuba Libre

7 dana
uvjek dobar gost

#166 Re: Ubistvo u Zenici

Gau 8 itekako si u pravu, no najveća opasnost je u naslijeđivanju mentaliteta i modela ponašanja... tako djeca jesu nasilna i povremeno ekološki ne osviještena, no i bijesna su stanjem, ali ne umiju il ne znaju kako da kanališu bijes.. a od roditelja su naslijedili famoznu rečenicu... " ma nema od toga ništa".. mi im na ovaj ili onaj način trebamo pokazati da stanje nije zadato i da može bolje... mi koji znamo i sjećamo se nekih drugih vremena .. njima je sve ovo zadato i kao takvo "normalno", a mi znamo ta nije ni blizu normale,.... ! naš prag tolerancije jeste poremećen i pomjeren... sit gladnog ne razumije.. jednom sam na jednoj televiziji rekao kad smu me pitali oko protesta i socijalnih nemira... kad roditelji ne budu imali dati za užinu svojoj djeci.. e tad će biti belaja.... mislim da to vrijeme još nije došlo... i da fali nam obrazovanih ljudi sa mudima, fali nam intelektualaca koji misle dobro svim građankama i građanima BiH jer oni danas nit postoje... niti oni što ih ima smiju da pisnu van zadatih okvira koje postavile su stranke-partije na vlasti... no neći više na ovoj temi da pričam o ovim stvarima iz poštovanja prema čovijeku koji je brutalno zgažen u Zenici !

No danas opasnost nisu samo sumanuti vozači...
shuriken

#167 Re: Ubistvo u Zenici

Post by shuriken »

kolko se sjecam uvijek igram u napadu i protiv pojedinaca i drustva i drzave
ali ovaj put cu u obranu, koliko god to nepopularno bilo

prema mojim podacima zena je teski visegodisnji psihicki bolesnik i ovisnik
definitivno ako su joj njeni tolerirali da vozi, njima je mjesto na robiji
ako su je doktori otpustili iz ustanove u takvom stanju da je ovo ucinila, trebali bi barem izgubiti licencu
ako joj je neka vlast takvoj dala vozacku i njima suspenzije

a ako se dokaze da je ukrala ocu kljuceve i vozila bez dozvole
mislim da se ovo moze tretirati kao udar groma, visa sila, act of god

nista nazalost ne moze pomoci ni zrtvi ni nama da je osude na ne znam kakvo mucenje ili kakve se vec okrutne kazne smisljaju po komentarima na raznim sajtovima

nadam se da ima svicarsko osiguranje pa da ce biti tamo zatvorena u nekoj instituciji, na njihov trosak
high_volume

#168 Re: Ubistvo u Zenici

Post by high_volume »

samo malo wrote:...Inace, u normalnim drzavama biciklisti imaju svoje staze (pola trotoara, recimo, predvidjeno za bicikliste, sa spustenim trotoarom ili ulegnucem na silasku na semafor, sa posebnim semaforima za bickliste)

Kod nas nemaju, pa voze po ulici...
Što znači - da nije bicikl vozio po kolovozu, predviđenom za saobraćaj motornim vozilima, ne bi stradao, ili ne na onakav stravičan način.

I biciklisti su učesnici u saobraćaju i moraju poštovati pravila.

Kad je riječ o počinicu, o vjerovatno bolesnoj djevojci, smatram da odgovornost za nesreću treba da podnese i vlasnik vozila koji nije prijavio krađu automobila, ako je ikako i bilo. Pošto je to njen otac, odgovornost mu je još veća, jer je znao da je bolesna, da je narkoman i da je već ranije počinila ili skrivila slične nesreće, i MORAO je ODMAH obavijestiti policiju o njenoj vožnji.

I treće - odakle djevojci kokakin?
Last edited by high_volume on 02/09/2010 13:14, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#169 Re: Ubistvo u Zenici

shuriken wrote:kolko se sjecam uvijek igram u napadu i protiv pojedinaca i drustva i drzave
ali ovaj put cu u obranu, koliko god to nepopularno bilo

prema mojim podacima zena je teski visegodisnji psihicki bolesnik i ovisnik
definitivno ako su joj njeni tolerirali da vozi, njima je mjesto na robiji
ako su je doktori otpustili iz ustanove u takvom stanju da je ovo ucinila, trebali bi barem izgubiti licencu
ako joj je neka vlast takvoj dala vozacku i njima suspenzije

a ako se dokaze da je ukrala ocu kljuceve i vozila bez dozvole
mislim da se ovo moze tretirati kao udar groma, visa sila, act of god

nista nazalost ne moze pomoci ni zrtvi ni nama da je osude na ne znam kakvo mucenje ili kakve se vec okrutne kazne smisljaju po komentarima na raznim sajtovima

nadam se da ima svicarsko osiguranje pa da ce biti tamo zatvorena u nekoj instituciji, na njihov trosak
I ovo je napad... i to konkretan, mene jedino plaši da nećemo dočekati adekvatne kazne za cijeli lanac ljudi - osoba koji su svako na svoj način zakazao, a već desiti će se neka nova tragedija koju je u biti (konačnici) proizvedena od strane sistema , države, opštine, službe za socijalni rad, medicinskog osoblja ili nas samih...
Asana

#170 Re: Ubistvo u Zenici

Post by Asana »

Dakle, konkretno za ovu ubojicu, znamo da je bila pod utjecajem narkotika, da nije "sva svoja", da je vozila iako joj je oduzeta vozacka. Sokantno je vidjeti ovakav snimak, trenutak u kojem od trenutka zivota u kojem se mirno vozis na biciklu - postajes bezivotna masa koja leti i pada na zemlju ...
... ali ljudi moji, to je tako svaki put, u svakoj nesreci u kojoj auto udari pjesaka, biciklistu ili motoristu ... nije potrebna ogromna brzina da bi ubila covjeka ... samo mi to ne vidimo uzivo...

Ovaj bi video morao pogledati svaki od onih mudraca na ovoj istoj temi, koji su branili svoju brzu voznju, hrabro preticanje na zabranjenim mjestima, kojekakve ludjake sto su ubijale po cestama, ali je njihov cin ostao u statistickim podacima jer - nije zabiljezen video snimkom! Treba da ga vide svi i zamisle se - ko ili sta te ceka iza okuke dok si mangup koji pretice na punoj ... ima li u autu kojem ulijeces u makaze nevezano dijete, pa ce od kocenja poletjeti u sofersajbu ( i taj snimak bi jako ruzno izgledao, vjerujte...) .. i da ne nabrajam.

Ova nesreca je rezulat divljanja na cesti.
Ona ima "opravdanje" - neuracunljiva je ; a sta je sa svima nama koji smo "zdravi i normalni "?

Da prodjemo sad kroz silne nesrece na ovoj temi - gdje su sad, da li opet voze izazivaci silnih nesreca nad kojima smo se zgrazali tokom posljednje godine? Da li je iko od njih "zavrsio na vjesalima, strijeljan, premlacen..."

Nije, ali bi bilo dobro da su barem u zatvrou, daleko od volana.
A nisu.
petunija

#171 Re: Ubistvo u Zenici

Post by petunija »

Nije mi se dalo sve čitati, a klip nisam smjela pogledati.
U glavnom, kazne su preblage, gotovo stimulišuće, a zakon mi je načudniji u svemu tome: kako se pijanstvo za volanom ili nadrogiranost može uzeti kao "olakšavajuća okolnost" :? Po meni to treba biti otežavajuća.
Drugo: kako se smije desiti da narkomani, alkoholičari i šizofreničari prođu ljekarski pregled? Po meni i ti ljekari su jednako odgovorni kao i počinioci ubistva. Kako se usude potpisati takvoj osobi da je "sposobna za upravljanje motornim vozilom" :? :? :shock:
zlatiborka

#172 Re: Ubistvo u Zenici

Post by zlatiborka »

high_volume wrote:
samo malo wrote:...Inace, u normalnim drzavama biciklisti imaju svoje staze (pola trotoara, recimo, predvidjeno za bicikliste, sa spustenim trotoarom ili ulegnucem na silasku na semafor, sa posebnim semaforima za bickliste)

Kod nas nemaju, pa voze po ulici...
Što znači - da nije bicikl vozio po kolovozu, predviđenom za saobraćaj motornim vozilima, ne bi stradao, ili ne na onakav stravičan način.

I biciklisti su učesnici u saobraćaju i moraju poštovati pravila.

Kad je riječ o počinicu, o vjerovatno bolesnoj djevojci, smatram da odgovornost za nesreću treba da podnese i vlasnik vozila koji nije prijavio krađu automobila, ako je ikako i bilo. Pošto je to njen otac, odgovornost mu je još veća, jer je znao da je bolesna, da je narkoman i da je već ranije počinila ili skrivila slične nesreće, i MORAO je ODMAH obavijestiti policiju o njenoj vožnji.

I treće - odakle djevojci kokakin?
i cetvrto - odakle joj novac za kokain kad je to najskuplja droga?

(koliko znam, doza za "jedan smrk" ili "trip" kosta oko 100 KM a dejstvo traje 1,5 do 2 sata)

P.S.
Za mene ona nije samo cisti psihicki bolesnik i narkoman, za mene je ta zenska obijesna drolja, vaspitno zapustena, razmazena i neodgojena od slicnih roditelja!

Toliko od mene, zao mi je covjeka sto pogibe na tako jeziv nacin......
atko

#173 Re: Ubistvo u Zenici

Post by atko »

Asana wrote:Dakle, konkretno za ovu ubojicu, znamo da je bila pod utjecajem narkotika, da nije "sva svoja", da je vozila iako joj je oduzeta vozacka. Sokantno je vidjeti ovakav snimak, trenutak u kojem od trenutka zivota u kojem se mirno vozis na biciklu - postajes bezivotna masa koja leti i pada na zemlju ...
... ali ljudi moji, to je tako svaki put, u svakoj nesreci u kojoj auto udari pjesaka, biciklistu ili motoristu ... nije potrebna ogromna brzina da bi ubila covjeka ... samo mi to ne vidimo uzivo...

Ovaj bi video morao pogledati svaki od onih mudraca na ovoj istoj temi, koji su branili svoju brzu voznju, hrabro preticanje na zabranjenim mjestima, kojekakve ludjake sto su ubijale po cestama, ali je njihov cin ostao u statistickim podacima jer - nije zabiljezen video snimkom! Treba da ga vide svi i zamisle se - ko ili sta te ceka iza okuke dok si mangup koji pretice na punoj ... ima li u autu kojem ulijeces u makaze nevezano dijete, pa ce od kocenja poletjeti u sofersajbu ( i taj snimak bi jako ruzno izgledao, vjerujte...) .. i da ne nabrajam.

Ova nesreca je rezulat divljanja na cesti.
Ona ima "opravdanje" - neuracunljiva je ; a sta je sa svima nama koji smo "zdravi i normalni "?

Da prodjemo sad kroz silne nesrece na ovoj temi - gdje su sad, da li opet voze izazivaci silnih nesreca nad kojima smo se zgrazali tokom posljednje godine? Da li je iko od njih "zavrsio na vjesalima, strijeljan, premlacen..."

Nije, ali bi bilo dobro da su barem u zatvrou, daleko od volana.
A nisu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
vozač

#174 Re: Ubistvo u Zenici

Post by vozač »

da ima pameti, fino bi je sa predmetom i dokazima(i nju i starog) proslijedili u tu zapadnoevropsku zemlju iz koje su se dovukli, (jel švica) tamo će ih za ovo oderati da im više nikad pasti na pamet neće auto, a kamoli vožnja

drolja nafiksana, sve lafo "nije svoja" al zna sjesti za volan, zna se preseravati po fejsbuku, pobjeći sa mjesta nesreće i to uz čačin blagoslov

užas, u sred grada, uletila preko pune linije, kroz makaze projurila, bez ikakve namjere da stane, ubila čovjeka, projurila preko pješačkog, kroz crveno, prava je sreća da nije još koga ubila, kako je prometno bilo ...
callmethebreeeze

#175 Re: Ubistvo u Zenici

Post by callmethebreeeze »

ja ne znam zasto moramo prozivati njene roditelje, kad niko, ocito, ne zna da li su i kako krivi. u clanku u avazu pise da je njen otac uopste nije bio u autu s njom, vec je doslo da zabune kada je sasvim treci lik krenuo bjezati vidjevsi policijsku potjeru.

samo bi jos trebalo da neko krene u neku vrstu osvete prema porodici djevojke.
Locked