200 Km po jednom ispituL@BuD wrote:Koliko košta kad se plaćaju svi ispiti za CR za one što su završili četvorogodišnji studij.Jel 800KM ili 400KM malo me zbunjuje ovo što su spojili.
certificirani racunovodja
Moderator: anex
- vesela_sveska
#151 Re: SRRF-certificirani racunovodja
- terra_incognita
#152 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Imam u okviru druge certifikacije položen Finansijski menadžment, literatura i nastavni plan su isti, sad sam gledala.
Zna li neko da li postoji mogućnost da mi priznaju ovaj ispit ?
-
ekseks
#153 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Veoma povoljno prodajem literaturu, odnosno kompletan set skripti za polaganje ispita CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA!
(Upravljačko računovodstvo, Finansijski menadžment, Revizija, Finansijsko izvještavanje)
Brza dostava poštom!
Kontakt: 061/884-232
(Upravljačko računovodstvo, Finansijski menadžment, Revizija, Finansijsko izvještavanje)
Brza dostava poštom!
- Ricken
#154 Re: SRRF-certificirani racunovodja
terra_incognita wrote:Imam u okviru druge certifikacije položen Finansijski menadžment, literatura i nastavni plan su isti, sad sam gledala.
Finansijski menadžment je polagan i na fakultetu pa nije nikome priznat. Naravno dok ne pitaš Savez nećeš znati pravi odgovor, ali mislim da takvu mogučnost nisu predvidjeli. Jedino je moguće priznavanje zvanja ako si završio recimo ACCA ili za revizora u nekoj drugoj zemlji. Ali mislim da to svakako nije tvoje pitanje.
Uglavnom nisam optimista glede tvog slučaja.
-
senada.
#155 Re: SRRF-certificirani racunovodja
jel zna neko kako se odreduje ovaj prag znacajnosti kod zadataka oz revizije 
- terra_incognita
#156 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Daj skriptu sa zadacima
pa da vidimo
- Ricken
#157 Re: SRRF-certificirani racunovodja
senada. wrote:jel zna neko kako se odreduje ovaj prag znacajnosti kod zadataka oz revizije
Nema formule, svaka kuća ima svoje načina računanja. Stohastična veličina koja govori odnos revizora prema riziku. Imaš u Messieru dat primjer izračuna i rasporeda pa se eto drži toga.
-
convict
#158 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Otkad priznaju ACCA? Zadnji put kad sam provjeravao nisu priznavali jer V. Britanija ne priznaje naše licenceRicken wrote:terra_incognita wrote:Imam u okviru druge certifikacije položen Finansijski menadžment, literatura i nastavni plan su isti, sad sam gledala.
Finansijski menadžment je polagan i na fakultetu pa nije nikome priznat. Naravno dok ne pitaš Savez nećeš znati pravi odgovor, ali mislim da takvu mogučnost nisu predvidjeli. Jedino je moguće priznavanje zvanja ako si završio recimo ACCA ili za revizora u nekoj drugoj zemlji. Ali mislim da to svakako nije tvoje pitanje.
- Ricken
#159 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Ne znam odkada, ali znam curu kojoj je dato zvanje ovlaštenog revizora na osnovu ACCA. Doduše u RS-u, ali se zvanje priznaje samim tim i u FBiH.convict wrote:Otkad priznaju ACCA? Zadnji put kad sam provjeravao nisu priznavali jer V. Britanija ne priznaje naše licenceRicken wrote:terra_incognita wrote:Imam u okviru druge certifikacije položen Finansijski menadžment, literatura i nastavni plan su isti, sad sam gledala.
-
ekseks
#160 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Veoma povoljno prodajem literaturu, odnosno kompletan set skripti za polaganje ispita CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA!
Brza dostava poštom!
Brza dostava poštom!
-
L@BuD
#161 Re: SRRF-certificirani racunovodja
kad će se znati spisak kandidata za polaganje
-
elma007
#162 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Mala informacija : spisak rekose da ce biti na stranici do kraja sedmice a revicon ne organizuje obuku jer nema dovoljno zainteresovanih 
- sarajkica
#163 Re: certificirani racunovodja
a zna li slucajno neko ima li kakve razlike kod polaganja za CR ako sam zavrsila Ekonomski fakultet izvan BiH?? jel mogu samo iste predmete polagati ili ima kakva posebna procedura... unaprijed hvala...
-
senada.
#164 Re: SRRF-certificirani racunovodja
to znaci da ce biti mala prolaznost, mislim da ce zakomplikovati ispit kako bi nam dokazali da ipak moramo ici na obuku 
-
leddena
#165 Re: certificirani racunovodja
Zna li neko kako se ovi ispiti boduju? Koliko % treba da bi se ispit polozio?
- djulba
#166 Re: certificirani racunovodja
moraš prvo nostrifikovat diplomu. pa se tek onda prijaviti za polaganje za računovođu.sarajkica wrote:a zna li slucajno neko ima li kakve razlike kod polaganja za CR ako sam zavrsila Ekonomski fakultet izvan BiH?? jel mogu samo iste predmete polagati ili ima kakva posebna procedura... unaprijed hvala...
-
forumaš2011
#167 Re: certificirani racunovodja
Moraš prvo nostrifikovat diplomu i onda se prijavit, govorim iz vlastitog iskustva, nema razlike u proceduridjulba wrote:moraš prvo nostrifikovat diplomu. pa se tek onda prijaviti za polaganje za računovođu.sarajkica wrote:a zna li slucajno neko ima li kakve razlike kod polaganja za CR ako sam zavrsila Ekonomski fakultet izvan BiH?? jel mogu samo iste predmete polagati ili ima kakva posebna procedura... unaprijed hvala...
-
forumaš2011
#168 Re: certificirani racunovodja
Što bi rekli u narodu:"pošto kupio poto prodo", moraš imati više od 50% tačnih odgovora za prolaz,a ako polažeš u paru predmete ako si jedan zadovoljio a drugi ne postoji mogućnost da ponavljaš oba.leddena wrote:Zna li neko kako se ovi ispiti boduju? Koliko % treba da bi se ispit polozio?
-
enx
#169 Re: certificirani racunovodja
.
Last edited by enx on 04/04/2012 11:15, edited 1 time in total.
-
Basketas8
#170 Re: SRRF-certificirani racunovodja
Sto nam fino zabiberise Fin izvjestavanje....
-
elma007
#171 Re: certificirani racunovodja
Cao svima, imam malo pitanjce vezano za nacin ocjenjivanja ispita. Moj slucaj je da sam izasla na Fianansijsko izvjestavanje 2 i na Reviziju. Finansijsko nisam uradila zadatak, ali sam dosta dobro uradila Reviziju. Eh sada , jel se mogu nadati prolazu Revizije ili ne obzirom da nisam dobro uradila FI??
Nacuh neke info koje mi bas i ne idu u prilog pa rekoh da priupitam i ovako.
Hvala!
Hvala!
-
senada.
#172 Re: certificirani racunovodja
mozes se nadati prolazu
, ja sat tako polozila Upravljacko a nisam FM
- Ricken
#173 Re: certificirani racunovodja
Ljudski se nadati, vjeruj mielma007 wrote:Cao svima, imam malo pitanjce vezano za nacin ocjenjivanja ispita. Moj slucaj je da sam izasla na Fianansijsko izvjestavanje 2 i na Reviziju. Finansijsko nisam uradila zadatak, ali sam dosta dobro uradila Reviziju. Eh sada , jel se mogu nadati prolazu Revizije ili ne obzirom da nisam dobro uradila FI??
Hvala!
-
ekseks
#174 Re: certificirani racunovodja
Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio u jednom sažetom okviru, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko r, fin. menadžment, fin. izvještavanje i revizija)
061/884-232
061/884-232
- sarajkica
#175 Re: certificirani racunovodja
forumaš2011 wrote:Moraš prvo nostrifikovat diplomu i onda se prijavit, govorim iz vlastitog iskustva, nema razlike u proceduridjulba wrote:moraš prvo nostrifikovat diplomu. pa se tek onda prijaviti za polaganje za računovođu.sarajkica wrote:a zna li slucajno neko ima li kakve razlike kod polaganja za CR ako sam zavrsila Ekonomski fakultet izvan BiH?? jel mogu samo iste predmete polagati ili ima kakva posebna procedura... unaprijed hvala...
ok, hvala puno, a gdje ste vi nostrifikovali diplomu, jer ja sam je nostrifikovala prije mjesec na rektoratu. Otisla sam na ekonomski fakultet dole na drveniji, i kazu oni da kod njih nostrifikujem samo ako mi treba za dalje akademsko usavrsavanje. A ako mi treba obicna nostrifikacija (za zaposlenje) onda da idem na pravni fak - u rektorat. Meni je trebala za zaposlenje s obzirom da ne planiram doktorat raditi bar u sljedecih 10 godina, tako da mi je to super bilo jer je nostrifikacija na ekonomiji oko 700 a ova obicna je 200.
Ako sada budem morala maksuz za CR nostrifikovati i na ekonomiji e jebiga drzavo...