FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zateznistub

#151 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

uradi sam wrote:
zateznistub wrote:
uradi sam wrote:Ode ovo o Fiatima u TRKACE....http://www.youtube.com/watch?v=GGHF8i2z6Aw lol:

Aleealee aleale aleee toooooooo, joj jest ga ostavio
hahahah jasta je...JTD-GTI..smjesno...
onaj golf k'o da je na sedativima :lol: :lol: :lol:
530i

#152 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

emko1234 wrote:1.3 mjet koji je po tebi jedan od najboljih dizelasa u toj klasi

novinari?dosta ih sere al ako je covjek vec iznio sve cinjenice u jednom od tiraznijih magazina u hrvatskoj vjerovatno je malo istrazivao prije nego je napisao ovaj text..
Lažeš.... Raspitaj se koji motor je osvojio nagradu za najbolji motor u klasi od 1.0 do 1.4 L zapremine 2005. godine... Ja to nemam nikakvog uticaja na izbor najboljih motora :lol: Pusti se priča im'o moj jaran, jaranica, od brata sestrična itd. Mnogo ljudi nema pojma ispravno voziti, pogotovo ženskog spola, tako da nisu nikakvo mjerilo za automobile. A svakome autu ću ja nabiti 15 litara po gradu...i onom malom Lupo TDI koji inače troši 3 litra.

To što je iznio činjenice u najtiražnijem magazinu u hrvatskoj možda impresionira nekoga u Čajniču ili Imotskom...da ti otkrijem tajnu...jedini hr. časopis koji nečemu valja je EVO, ostalo je žuta štapma i toalet papir u nuždi. Mogao bih ti replicirati još kilometar, ali da ne idem u offtopic, samo ću jedno reći; nemoj više lagati i napamet pričati o nečemu u šta se i ne razumiješ.
vnm

#153 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by vnm »

u firmi gdje sam ja radio 2006. smo imali 2 dobla. jedan je bio 1.9 klasicni dizel i jedan ovaj 1.3 JTD. prema nekim nasim racunicama je ovaj 1.3 trosio oko 2 litra manje, bio je pravo zivahan iako je samo 1.3, a sto je tek tih bio.

mi smo bili odusevljeni motorom, ali sta mi znamo seljaci. gazda vozio octaviu i rav4, oba dizel, i divio se ovom 1.3 motoru.
uradi sam

#154 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

jeli neko ima covjeka koji ugradzuje alarme-centralna brava... ja je vec imam ali nemam alarm pa ima li neko da mi preporuci nekoga da to uradi cestito.
shlauf

#155 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

"Alagići" u Velešićima :thumbup:

Aleee aleeeeeeeeee :dance:
uradi sam

#156 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

shlauf wrote:"Alagići" u Velešićima :thumbup:

thx...g dje dodzu u velesicima Alagici.......ako je to onaj ispred tunela..rekao mi je za veliki servis 750KM :lol:
duboka_misao

#157 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

brrrrrrm :D

Image
AdnanSA

#158 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by AdnanSA »

Šta znaći i predstavlja ova slika? Satovi u Puntu??? Ne kontam
Po meni su mnogo ljepši oni iz Lancie Y 16V Elefantino Rosso.
U crvenoj boji.
duboka_misao

#159 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

AdnanSA wrote:Šta znaći i predstavlja ova slika? Satovi u Puntu??? Ne kontam
Po meni su mnogo ljepši oni iz Lancie Y 16V Elefantino Rosso.
U crvenoj boji.
hajd prvo pogodi da nije Punto pa idemo dalje ....
AdnanSA

#160 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by AdnanSA »

Onda samo moze biti Panda.
chelo

#161 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by chelo »

a divi oborenih svjetala na nuli :D obori to malo, smetas vozacima :D :D :D
uradi sam

#162 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by uradi sam »

heheheh fino je legla... :-D
kurty

#163 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by kurty »

duboka_misao wrote:brrrrrrm :D

Image

sve se nema, a haman pun goriva :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

panda 4x4 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
duboka_misao

#164 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

@kurtijev odgovr se ne pika jer se vozio u doticnom te ima spijunsko predznanje :D
probuseni $

#165 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by probuseni $ »

Ja vozim PANDu... maj, 2010...Super auto za gradsku voznju. Van grada nakon 100km bole ledja, utrne noga, zaboli vrat.Mnogi kazu jedan od najboljih i najpouzdanijim Fiatovih modela ikad uradjenih u normalnoj klasi. Ne mislim na sportske i one druge modele. Kad idem na duze putovanje koristim drugo auto, ali eto, Panda je za grada i trckaranje.
duboka_misao

#166 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

probuseni $ wrote:Ja vozim PANDu... maj, 2010...Super auto za gradsku voznju. Van grada nakon 100km bole ledja, utrne noga, zaboli vrat.Mnogi kazu jedan od najboljih i najpouzdanijim Fiatovih modela ikad uradjenih u normalnoj klasi. Ne mislim na sportske i one druge modele. Kad idem na duze putovanje koristim drugo auto, ali eto, Panda je za grada i trckaranje.
aako si vece gradje istina ovo za put na duge staze,ukocis se ko mrtvac, zato ja pandu vozim loko i na krace relacije vec 5 godina i uz redovan servis najbolje auto za grada i Bjelasnice i okolnih brda zimi, za duze relacije naravno drugo auto.

Panda Rules :D
probuseni $

#167 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by probuseni $ »

duboka_misao wrote:
probuseni $ wrote:Ja vozim PANDu... maj, 2010...Super auto za gradsku voznju. Van grada nakon 100km bole ledja, utrne noga, zaboli vrat.Mnogi kazu jedan od najboljih i najpouzdanijim Fiatovih modela ikad uradjenih u normalnoj klasi. Ne mislim na sportske i one druge modele. Kad idem na duze putovanje koristim drugo auto, ali eto, Panda je za grada i trckaranje.
aako si vece gradje istina ovo za put na duge staze,ukocis se ko mrtvac, zato ja pandu vozim loko i na krace relacije vec 5 godina i uz redovan servis najbolje auto za grada i Bjelasnice i okolnih brda zimi, za duze relacije naravno drugo auto.

Jel ti mozda imas onaj 4WD model, onaj poviseni sa pojacanom sasijom ? To je super model. Ja konto uzeti takav, ali nisam ga mogao naci novog , vec 3-4 g. starog pa mi se nije islo u financiranje.
johntra

#168 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

pa zar se nije moglo kod nas naručiti novi model Pande 4X4?
duboka_misao

#169 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

probuseni $ wrote:
duboka_misao wrote:

Jel ti mozda imas onaj 4WD model, onaj poviseni sa pojacanom sasijom ? To je super model. Ja konto uzeti takav, ali nisam ga mogao naci novog , vec 3-4 g. starog pa mi se nije islo u financiranje.
yap to je taj 4x4 Climbing verzija
duboka_misao

#170 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

johntra wrote:pa zar se nije moglo kod nas naručiti novi model Pande 4X4?
ima jarane ali jos drzi cijenu ko da je Vitara ili Rav4 a ne Panda kupljen 2006 za 25500 i sada drzi istu cijenu mada je jedno vrijeme bio dignut na 28 sto se stvarno ne isplati jer nije ukljucena kila dodatne opreme koju npr dobijes uz Suzuki sx4
Minjo

#171 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Minjo »

Fiat grupa ima katastrofalan položaj na tržištu novih automobila u BiH.

Uzmimo Fiat i Reno.

Grande Punto - Clio, barem 10X više Clia
Bravo - Megane (ja sam u SA vidio samo 3 Brava na našim tablama).

Isto je i sa predstavljanjem novih modela. Gdje su Punto Evo, novi Doblo, Giulietta, Delta?

Ni traga ni glasa od njih!

Samo mi nije jasan stav menadžemta Fiata za ovaj region, obzirom da je slična situacija i u HR, SR, CG.
shlauf

#172 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by shlauf »

uradi sam wrote:
shlauf wrote:"Alagići" u Velešićima :thumbup:

thx...g dje dodzu u velesicima Alagici.......ako je to onaj ispred tunela..rekao mi je za veliki servis 750KM :lol:
"Alagići" su u ul. Isaka Samokovlije br. 137, pored Saobraćajne škole do kraja pa onda lijevo. Ima nadstrešnica ispred radione. :idea:

Marlon Brando

#173 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Marlon Brando »

Predrasude vuku korijen iz neznanja, a i obratno-neznanje vodi ka predrasudama. U nasem drustvu vlada prava poplava razlicitih predrasuda, koje su nista drugo do obicne iluzije. Talijanska auta su smece. Koliko sam puta samo cuo tu recenicu, otvoreno se pitajuci, da nacija koja umije napraviti Ferrari, Maserati, Bugatti....daje muda pod bubrege prodavajuci Lancie, Alfe i Fiate. A onda sam 2006. postao vlasnik Fiat Brava 1.2 16 V i samo cu dati jedan kratki osvrt. Znaci to auto sam dobio kao balavac od 18 godina, 20 dana poslije polaganja vozackog. Haubu nisam umio dici, a kamoli da su mi pojmovi poput zamjene ulja i filtera, a pogotovu nesto ozbiljnije, bili poznati. Sjedi i vozi i ponekad sipaj kad mati da cvaju. Da ne govorim o svojim vozackim sposobnostima kao frisko polozen, i zelje za dokazivanjem pred rajom. Auto sam kupio sa 160 000 km, cirka. Znaci sve predispozicije da "talijansko smece" crkne su bila uspunjene. Avaj! Ulje sam promijenio nakon 30 000 predjenih kilometara, a nadolijevao sam Shell iako je za talijane Selenia bog i batina. Antifriza redovno nije bilo ni kapi, dok mi lik na benzinskoj nije ukazao da to nije bas zdravo :lol: :lol: Da ne tusim dalje, slicnih marifetluka sam napravio koliko ti bog hoce. Rezultat? Auto me nije izdalo nikad!! Do sada sam mu samo promijenio kablove od svijecica (boljka tog motora), auspuh (jer sam stari auspuh posteno silovao vozeci po nekim neasvaltiranim vrletima, sa 5 ljudi u autu i punim gepekom) i kvacilo. Nista vise od toga. Sada ga moja mati vozi, a poznato je tek kakve su zene kada je briga o autima u pitanju, na satu stoji 220 000 km, a motor se ne cuje u leru. Dakle prezivio je moje ucenje o vaznosti redovnog servisirana i opcenito ucenje voznje bez ijednog kvara. I meni kad neko kaze da talijanska auta ne valjaju, ja se nasmijem. Sada vozim Lanciu Lybru 1.8 benzin, auto slusa ko singerica, a ko god sjedne sa mnom ne moze da se nacudi udobnosti, eleganciji, brzini i ljepoti automobila. Zato ljudi manite se price koje ste culi u kafani, koje ste procitali na forumima i sl. Talijanska auta nisu savrsena, ne daj boze. Imaju dosta karakteristicnih boljki, ali to se moze reci za sva auta, svih proizvodjaca. Da su auta savrsena, propali bi servisi i prodavnice rezervnih dijelova :lol: Budite pozdravljeni
duboka_misao

#174 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by duboka_misao »

moram :D
Image
johntra

#175 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Post Reply