Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gusztav

#151 Re: Horde Zla

Post by Gusztav »

200 dinara ili "dva'es milja" ili dva cenera ili dvije crvenke" - sve isto, uglavnom to je to.
vozač

#152 Re: Horde Zla

Post by vozač »

da malo približimo cifru, mislim da je u to vrijeme karta za bosnu u najjačim tekmama protiv jugoplastike, partizana, bila milja i po, gore na tribini, a 3 milje dole na parketu, obzirom da su to otprilike slične godine, sad zamislite kartu za HSV koja košta 20 , najvjerovatnije, hiljada dinara,
mogao si sigurno 6-7 utakmica bosne pogledati za te pare i to na najskupljjim sjedištima
Alkos

#153 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Old skul :)
Samo nastavite, ljepota je citati ovo... :thumbup:
Mr Hiccup

#154 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

karta je kostala 200 din, evo upravo u ruci drzim :)
vozač

#155 Re: Horde Zla

Post by vozač »

to je to, nula manje ili više, nebitno, cifra
north

#156 Re: Horde Zla

Post by north »

vozač wrote:
mekaba wrote:Sabahudin Baho Topalbecirevic je bio bolesnik SA.Radio je u Varteksu preko puta FIS-a i redovan na gostovanjima.Jednom ja sa jaranom u tramvaju kod higijenskog vrijeme uzas,kisa,hladno vidimo Bahu na stanici za zastavom SA, salom i u bordo djemperu.Baho jarane gdje ces ba´ pitamo ga mi a on odgovara: "pa u Ljubljanu jeboga".Pa skim ides nastavljamo mi sa pitanjima a on na to:"Sam jebiga nece niko"..Halo sam u Ljubljanu :( :( :-) :-) Ma Baho je bio dobra raja a volim ga i danas slusat kad prenosi tekme.Ima starih Hordasa na dobrim mjestima i u politici i u privredi. Bili smo dobri navijaci al ni blizu danasnjoj Argentini :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bio ja baho i u varteksu kod katedralae, poslije je prešao kod fis-a

a što se tiče odlaska na tekme, tad se išlo na ho-ruk, isto ko i u trst, jbg u trst se išlo ako se zatekneš u gradu i još ima jaran sa autom, upravo naumio do trsta da se malo šta god kupi, bukvalno je bilo hoćemol ... hoćemo, još ako se skupe četvorica za gorivo, ma milina, odeš kući, mazneš pasoš ... idem kod jarana u vikendicu, nema me do prekosutra i zapucaš :D

za tekme na gostovanjima smo imali šeme preko ferijale,
kad se organizuješ i ako nas ima najmanje 5 onda je popust na kartu preko 60%, mi fino napravimo spisak od 5 ljudi, uglavnom raje iz škole i slično, nama preko puta gimnazije bila neka kancelarija, nešto SSO, il je neka konferencija, šta li je, lupe ti omladinski pečat i sa papirom u željeznice,
bilo onde kod vječne vatre da se kupe karte, uzmeš 5 karata za cijenu 2, a kad kreneš naveče samo pokupiš nekoga od raje u gradu, uvijek je bilo raspoloženih (šta je željovaca išlo sa nama na tekme da i ne pričam), jbg interesantnije ti se zezati po splitu, zagrebu ili beogradu nego gledat želju protiv trepče, podijelimo karte i troškove i u voz ... pa gdje osvaneš,
kondukter samo prebroji imamo li svi karte, pogleda spisak, jebe mu se kako se ko zove i ko je upisan :lol:

moram biti nostalgičan, to su stvarno bila vremena
Najjača su gostovanja vozom, ja nažalost nisam imao priliku prije rata ići na takvu vrstu gostovanja, samo sam bio redovan na domaćim tekmama, ali sam imao priliku, ne znam je li se ko sjeća, biti na jednom od prvih gostovanja hordi nakon rata u Jablanici, išlo se vozom, protiv čini mi se nekakve Turbine (tako nekako se zvala ekipa, tad nije bilo ekipa iz RS, kao ni hrvata).....
Ko je bio sjetiće se da je do Jablanice voz stao jedno 20 puta, malo malo indijanci povlače onu kočnicu (u slučaju opasnosti), a najjače je bilo na mostu u Jablanici kad smo se skupili, vidim tamo neka gužva, kad Campo se objesio za most, visi sviju mi, ko u filmovima, i govori "Mama skuhaj mi paštašutu" (tad je bio aktuelan onaj film "Kako je počeo rat na mom otoku", pa iz toga to....), koji je to pacijent bio jbt......
mekaba

#157 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

Ima kli neko ko je bio u Novom Sadu na tekmi protiv Vojvodine?Isla su dva busa i nesto manje raje doslo vozom.Dobili 2:1 i te godine bili sampioni.Bilo pravo a ekipa kompletna sve generacije zajedno.Ramlja,Djine,Raja sa Anexa kompletna ekipa,Kimun,Sejo piva,Ramo iz Pofalica.......Cak je bio i cuveni danas rahmetli Jeffa obucen kompletno u narodnu nosnju sa fesom i dvije kubure za pasom.Usli smo u Hotel Putnik koji se nalazi u centru onako u grupi od jedno 50 ljudi a tamo vec ludnica.Raja neka starija ne da piju nego locu.Gazda restorana AS iz Hrasnice zove pice cijelom hotelu.Kroz 15-tak minuta 10 policajaca upada u hotel i traze covjeka sa dva pistolja :lol: :lol: :lol: Recepcija vidjela Jeffu sa kuburama za pasom i kontala pravi pistolji pa nazvali policiju. :-) Jeffa se prijafi sam a drotovi popadali od sege.Jeffa je inace bio veliki navijac KK Bosna a na Kosevo je dolazio onako usput.Uvijek u bosanskoj narodnoj nosnji sa velikom zastavom KK Bosna sa grbom kluba.Znali su ga u cijeloj YU.Zasluzio je spomenik na platou Skenderije.Veliki navijac i jos tada patriota bosanski.Ne postoje sportske novine u kojim nije bar jednom izasla njegova slika. Jeffa je zaista jedna velika legenda Sarajeva kad su navijaci u pitanju.Ramljak je bio dobar s njim i vjerovatno mu pozna familiju.Volio bih da neko od starijih postavi njegovu sliku onako u elementu.Svi koji su poznavali Jeffu bi potpisali da se Jeffa izvadi iz zaborava i da mu se digne spomenik na platou.

Na povratku iz Novog Sada busevi se razdvojili i nas bus svrati u neku kafanu kod Sabca gdje se zakuhalo sa gazdom i njegovim ljudima.Jedan zlatar iz SA narucio pjesmu Crven fesic nano a gazda neda pjevacici da otpjeva tu pjesmu i zakuha se.Povadile lole pistolje pa se nije nista moglo odraditi.Neki nisu platili veceru a vozac hoce da vozi.Gazda nam pistoljem probi zadnje dvije gume na busu neki od nas polijegali kad se zapucalo a rahmetli Jeffa 15 minuta poslije izlazi iz kanala pored puta gdje se bio sakrio :lol: :lol: :lol: Sreca da je bio samo jedan bus.Da se ovdje zaustavio i drugi bilo bi mrtvih garant.Ako ima neko ko je bio u ovom busu nek se ukljuci a ako neko ima Jeffinu sliku bilo bi EXTRA. Nasara ja puno a mozda je ovo nekome dosadno al eto malo da se podsjetimo kako je nekad bilo. :lol: :lol:
north

#158 Re: Horde Zla

Post by north »

mekaba wrote:Ima kli neko ko je bio u Novom Sadu na tekmi protiv Vojvodine?Isla su dva busa i nesto manje raje doslo vozom.Dobili 2:1 i te godine bili sampioni.Bilo pravo a ekipa kompletna sve generacije zajedno.Ramlja,Djine,Raja sa Anexa kompletna ekipa,Kimun,Sejo piva,Ramo iz Pofalica.......Cak je bio i cuveni danas rahmetli Jeffa obucen kompletno u narodnu nosnju sa fesom i dvije kubure za pasom.Usli smo u Hotel Putnik koji se nalazi u centru onako u grupi od jedno 50 ljudi a tamo vec ludnica.Raja neka starija ne da piju nego locu.Gazda restorana AS iz Hrasnice zove pice cijelom hotelu.Kroz 15-tak minuta 10 policajaca upada u hotel i traze covjeka sa dva pistolja :lol: :lol: :lol: Recepcija vidjela Jeffu sa kuburama za pasom i kontala pravi pistolji pa nazvali policiju. :-) Jeffa se prijafi sam a drotovi popadali od sege.Jeffa je inace bio veliki navijac KK Bosna a na Kosevo je dolazio onako usput.Uvijek u bosanskoj narodnoj nosnji sa velikom zastavom KK Bosna sa grbom kluba.Znali su ga u cijeloj YU.Zasluzio je spomenik na platou Skenderije.Veliki navijac i jos tada patriota bosanski.Ne postoje sportske novine u kojim nije bar jednom izasla njegova slika. Jeffa je zaista jedna velika legenda Sarajeva kad su navijaci u pitanju.Ramljak je bio dobar s njim i vjerovatno mu pozna familiju.Volio bih da neko od starijih postavi njegovu sliku onako u elementu.Svi koji su poznavali Jeffu bi potpisali da se Jeffa izvadi iz zaborava i da mu se digne spomenik na platou.

Na povratku iz Novog Sada busevi se razdvojili i nas bus svrati u neku kafanu kod Sabca gdje se zakuhalo sa gazdom i njegovim ljudima.Jedan zlatar iz SA narucio pjesmu Crven fesic nano a gazda neda pjevacici da otpjeva tu pjesmu i zakuha se.Povadile lole pistolje pa se nije nista moglo odraditi.Neki nisu platili veceru a vozac hoce da vozi.Gazda nam pistoljem probi zadnje dvije gume na busu neki od nas polijegali kad se zapucalo a rahmetli Jeffa 15 minuta poslije izlazi iz kanala pored puta gdje se bio sakrio :lol: :lol: :lol: Sreca da je bio samo jedan bus.Da se ovdje zaustavio i drugi bilo bi mrtvih garant.Ako ima neko ko je bio u ovom busu nek se ukljuci a ako neko ima Jeffinu sliku bilo bi EXTRA. Nasara ja puno a mozda je ovo nekome dosadno al eto malo da se podsjetimo kako je nekad bilo. :lol: :lol:
Ma kakvi dosadno legendo, ja sam sobzirom na tvoje postove malo mlađa generacija od tebe, iako se sjećam i ja dosta toga, i svakako da je super čuti neku od navijačkih dogodovština iz tog vremena....
Iskreno se nadam da i ostali forumaši nemaju ništa protiv....
Tema i jeste HZ, i sve što je o njima, ma iz kog perioda, treba da je dobrodošlo, .....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#159 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

E tad je u Jablanici bilo bas spektakularno,nove snage sa starim asovima,barem oni koji su se vratili na tribinu. Bilo nas je jako jako puno,kasnije se zabelajisalo oko nekog granapa i onda je krenula lancana frka po Jablanici sto sa domacim stanovnistvom sto sa policijom,nije se znalo ko pije ko placa. Znam da su i pistoljima pucali na nas,i bilo je i ranjenih (neznam tacno koliko 2-3,mozda vise??),al znam da je neki momak koji je bio udaljen od mene nekih 5-6 metara popio metak u nogu.

Kada se sjetim tih poslijeratnih gostovanja koje su to avanture bile,da ne povjerujes. Kombinacija navijacke furke sa primjesama oruzija ,do pokusaja opsteg linca od domaceg stanovnistva.
Znam da gdje god bi se pojavili frka je bila. Bukvalno se svi klosari,neki mangupi,kvazi zeznuti likovi iz tih mjesta,potpomognuti sa domacom policijom dignu protiv nas.

Bilo je scena gdje napad pocne cim nasi autobusi pocnu ulaziti u grad,red kamenovanja,red zaletanja...pa red pendreka,mi smo vracali koliko smo mogli :D ,ma ludilo cisto.
Sjecam se jednog od prvih gostovanja u Zenici (nije mozda prvo ali medju prvim) poslije rata,idemo autobusima i ulazimo u grad ,osjeti se u zraku svi jako nahajcani protiv nas,mi nismo bili toliko ni svjesni da je to bas takav odnos po BiH prema nama,i scena koju necu nikada zaboraviti iz busa pogledam prema zgradi kraj koje upravo prolazimo,neka starija zena,nekih svojih 50-60 god. uzima saksiju i gadja nas bus :shock: :D,totalna atmosfera skoro pa spremna za linc.

Da se ne lazemo,nismo bili cvjecke,radili smo svasta,barem neki od nas ali onda smo svi u belaju kada to krene niko te ne pita a ko je od vas ukrao litru konjaka iz granapa :D ,il' ko je opalio sakom policajca na raskrsnici :D svi budemo ko jedan,hebi ga.

Ono sto se isto tako jako dobro sjecam gostovanja u Srebreniku. Jedan momenat koji ce mi ostati uvijek u sjecanju. Doslo nas 30-40 ,neki prestar bus ,par auta,putovali do gore milijardu sati,truckali se poslijeratnim putevima,za sta su ovi sadasnji piste za formulu 1 :lol:. Stigli na tekmu koja je vec pocela,ulazimo na tribinu,stojimo onako malo pratimo tekmu dok se ne kompletiramo i organizujemo. Na tribinama pola Srebrenika,da ne kazem cijeli,to spektakl.

Ispred nas sa druge strane ograde par policajaca,uhvatim da pricaju o nama nesto. Ovaj jedan koji je kao "upuceniji" kaze jaranima:
"...to su ti Horde Zla,oni su ti prije rata pravili najvise belaja,tukli se sa delijama po Beogradu,sa grobarima,jako su zeznuti ( :D )..neznam sta im je sada ,sto su ovako mirni..." :lol: :lol: :lol:

Valjda ljudi ocekivali eto Hz sada ce zapaliti grad,silovati i uzimati taoce :lol: ...sta li,bog zna sta su oni mislili sta su te Hz,nije ni cudo da gdje god smo se pojavljivali da su nas cekali opsti napadi..a jos nam onako melodicno pacifisticki zvucno ime Horde Zla,valjda su mislili moramo braniti grad od tih varvara .

Ma bilo je interesantno,mada jako zeznuto jer je bilo oruzija k'o salate,i svako malo su potezali pistolje na nas po tim manjim gradovima i selima,valjda se dokazivale te domace lole,sta li :mrgreen:

Ali dobro,sa danasnje tacke gledista i kada sve to uporedis sa danasnjim sjeverom,organizacijom,spektaklom koji se pravi,pjesmama kpoje se pjevaju bez prekida...mogu samo reci da je ovo evolucija navijackog pokreta u pozitivnom smislu i to svjetlosnu godinu unaprijed. :thumbup:
mekaba

#160 Re: Horde Zla

Post by mekaba »

Na putu prema N Sadu prva pauza nam je bila u nekom motelu koji se zvao "102".Covjek dobio na sportskoj gutu para i otvorio strasan motel.Dva busa puna raje upada unutra a osoblje se razletilo da usluzi goste.Vani ispred na raznju dva janjeta pecena a nema nikoga da cuva.Ja popio pivu i sa burazerom prvi napustam motel i ulazim u bus kad tamo 4 klinca jedu meso onako bez hljeba.U stvari bila je to samo kozica od janjeta.Jedan od njih me pita: "Hos malo jarane" :lol: Okrenem glavu tamo prema raznju kad imam sta vidjeti.Jedno janje potpuno oguljeno :thumbup: :lol: u tom izlazi konobarica da obidje razanj.Samo sto nije posla plakat.Za dvije minute komplet osoblje ukljucujuci i gazdu se naslo na mjestu zlocina.Hahaaaaaaaaaa.Kaze konobarica dabogda svi izginuli :-) .Hoce gazda da se plati a mi padamo od sege.Jedan iz busa dobacuje :Jarane pripremi dva za sutra kad se budemo vracali :lol: :lol: .Kaze gazda Motela kad smo krenuli:Hajde dabogda 100:0 izgubili. : :lol:
Evo placem od sege kad se sjetim momenata.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#161 Re: Horde Zla

Post by bordo gandalf »

Uzivam citajuci vase price :thumbup:
cunga lunga

#162 Re: Horde Zla

Post by cunga lunga »

don_emir wrote:Uzivam citajuci vase price :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mr Hiccup

#163 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

north wrote:a najjače je bilo na mostu u Jablanici kad smo se skupili, vidim tamo neka gužva, kad Campo se objesio za most, visi sviju mi, ko u filmovima, i govori "Mama skuhaj mi paštašutu" (tad je bio aktuelan onaj film "Kako je počeo rat na mom otoku", pa iz toga to....), koji je to pacijent bio jbt......
campo: "ubicu se, skocicu s mosta!"
dado mis: "nemoj campo, zajedno smo se drogirali!"
north

#164 Re: Horde Zla

Post by north »

Mr Hiccup wrote:
north wrote:a najjače je bilo na mostu u Jablanici kad smo se skupili, vidim tamo neka gužva, kad Campo se objesio za most, visi sviju mi, ko u filmovima, i govori "Mama skuhaj mi paštašutu" (tad je bio aktuelan onaj film "Kako je počeo rat na mom otoku", pa iz toga to....), koji je to pacijent bio jbt......
campo: "ubicu se, skocicu s mosta!"
dado mis: "nemoj campo, zajedno smo se drogirali!"
:lol: jest,jest, ma ne može se čovjek svega sjetiti.... :lol:
fosil

#165 Re: Horde Zla

Post by fosil »

hz__semir wrote:
Gusztav wrote:
fosil wrote:Ima li neko golove, reportazu ili citave tekme protiv HSV-a?
Eeeee, da nam je to, pogotovo onu prvu u Hamburgu, kad oni sa 11 igrača pokušavaju postići četvrti gol protiv naših 8 jer su naša tojica isključena i dali su ga - Hartwig u 95' čini mi se iako tada nije bilo sudijske nadoknade.
U 83' :D

Snimke s te dvije utakmice nažalost nema niko, ja sam pretražio sve, kumio, molio, ali niko nema. A što se tiče nekog detaljnijeg izvještaja, uskoro će biti jedno fino iznenađenje na jednoj finoj stranici :D :D

Ma bjezi Sema ima vise godina kako mi tu pricu pricas...bice, bice, bice... :D
fosil

#166 Re: Horde Zla

Post by fosil »

Gusztav wrote:200 dinara ili "dva'es milja" ili dva cenera ili dvije crvenke" - sve isto, uglavnom to je to.
Auuuuuu a te sam volio dobiti Bajramluka vise nego sto DM-ova. :D
Svakodobro!

#167 Re: Horde Zla

Post by Svakodobro! »

Aaaaa lažeš, oplakah hahahaha!
Fkt extra old skul priče, msm mozda ce ovako izgledati i moja neka recimo iz Posusja ili iz Mostara al tek za 15-20 godina aBd...
al ovo je fkt preludo....svaka cast pisite i javite raji s Istoka za ovu temu pa nek se regaju masovno na forum pihihihih :D :D :thumbup:
Bordolini

#168 Re: Horde Zla

Post by Bordolini »

mekaba wrote:Na putu prema N Sadu prva pauza nam je bila u nekom motelu koji se zvao "102".Covjek dobio na sportskoj gutu para i otvorio strasan motel.Dva busa puna raje upada unutra a osoblje se razletilo da usluzi goste.Vani ispred na raznju dva janjeta pecena a nema nikoga da cuva.Ja popio pivu i sa burazerom prvi napustam motel i ulazim u bus kad tamo 4 klinca jedu meso onako bez hljeba.U stvari bila je to samo kozica od janjeta.Jedan od njih me pita: "Hos malo jarane" :lol: Okrenem glavu tamo prema raznju kad imam sta vidjeti.Jedno janje potpuno oguljeno :thumbup: :lol: u tom izlazi konobarica da obidje razanj.Samo sto nije posla plakat.Za dvije minute komplet osoblje ukljucujuci i gazdu se naslo na mjestu zlocina.Hahaaaaaaaaaa.Kaze konobarica dabogda svi izginuli :-) .Hoce gazda da se plati a mi padamo od sege.Jedan iz busa dobacuje :Jarane pripremi dva za sutra kad se budemo vracali :lol: :lol: .Kaze gazda Motela kad smo krenuli:Hajde dabogda 100:0 izgubili. : :lol:

Dobra memorija, aferim:)
Kad se vec dobro sjecas svih tih gostovanja, znas li sta se desilo sa nasim jednim (ili cak i 2 busa) koja su krenula u Zagreb na tekmu s CIbonom? Nas je do Zagreba dobacilo oko 150 otprilike ali znam da je dobar broj izvisio, ne mogu se sjetiti zasto?!? Ili su cak i krenuli pa se neko sranje desilo u putu? Mislim da je bila 1991 a vrlo moguce i 1990 godina.
Islo se te godine i na Dinamo i na Cibonu, ja sam bio samo na kosarci. Bilo je malo koskanja sa bbb poslije tekme, murija je privela par nasih.To su moja prva iskustva na gostovanjima sa HZ, kakva je to ludnica bila, frizure, odijevanje, muzika koja se slusala, cijeli jedan imidz je jako brzo izgradjen i postao glavna furka u gradu.
Nazalost od tih prijeratnih gostovanja mogu jos samo invaziju na Mostar izdvojiti, ostalo je sve sjever Koseva, mlad sam bio jbg :-D (1975 god.)
Uglavnom, nastavite, zadovoljstvo je citati vas i prisjecati se. :thumbup:
fosil

#169 Re: Horde Zla

Post by fosil »

Bordolini wrote:
mekaba wrote:Na putu prema N Sadu prva pauza nam je bila u nekom motelu koji se zvao "102".Covjek dobio na sportskoj gutu para i otvorio strasan motel.Dva busa puna raje upada unutra a osoblje se razletilo da usluzi goste.Vani ispred na raznju dva janjeta pecena a nema nikoga da cuva.Ja popio pivu i sa burazerom prvi napustam motel i ulazim u bus kad tamo 4 klinca jedu meso onako bez hljeba.U stvari bila je to samo kozica od janjeta.Jedan od njih me pita: "Hos malo jarane" :lol: Okrenem glavu tamo prema raznju kad imam sta vidjeti.Jedno janje potpuno oguljeno :thumbup: :lol: u tom izlazi konobarica da obidje razanj.Samo sto nije posla plakat.Za dvije minute komplet osoblje ukljucujuci i gazdu se naslo na mjestu zlocina.Hahaaaaaaaaaa.Kaze konobarica dabogda svi izginuli :-) .Hoce gazda da se plati a mi padamo od sege.Jedan iz busa dobacuje :Jarane pripremi dva za sutra kad se budemo vracali :lol: :lol: .Kaze gazda Motela kad smo krenuli:Hajde dabogda 100:0 izgubili. : :lol:

Dobra memorija, aferim:)
Kad se vec dobro sjecas svih tih gostovanja, znas li sta se desilo sa nasim jednim (ili cak i 2 busa) koja su krenula u Zagreb na tekmu s CIbonom? Nas je do Zagreba dobacilo oko 150 otprilike ali znam da je dobar broj izvisio, ne mogu se sjetiti zasto?!? Ili su cak i krenuli pa se neko sranje desilo u putu? Mislim da je bila 1991 a vrlo moguce i 1990 godina.
Islo se te godine i na Dinamo i na Cibonu, ja sam bio samo na kosarci. Bilo je malo koskanja sa bbb poslije tekme, murija je privela par nasih.To su moja prva iskustva na gostovanjima sa HZ, kakva je to ludnica bila, frizure, odijevanje, muzika koja se slusala, cijeli jedan imidz je jako brzo izgradjen i postao glavna furka u gradu.
Nazalost od tih prijeratnih gostovanja mogu jos samo invaziju na Mostar izdvojiti, ostalo je sve sjever Koseva, mlad sam bio jbg :-D (1975 god.)
Uglavnom, nastavite, zadovoljstvo je citati vas i prisjecati se. :thumbup:
Neretvom se, Neretvom se otegao lanac... :lol: Mostar je bio moje prvo gostovanje sa Hz i jesu nas naprasili na terenu, ali je van terena bilo svega. Jedino mi je zao sto tih godina ne odoh u Tuzlu na ono 0-4 cini mi se, ne sjecam se dobro, tu smo negdje s godinama... :D
mladoliki

#170 Re: Horde Zla

Post by mladoliki »

Prošlo je skoro 20 godina, preko glave mi je prešlo suviše toga da bih se mogao sjetiti svih događaja iz tog "zlatnog" vremena kada su nastajale Horde, ali nečega se ipak kroz maglu mogu prisjetiti. Ekipa sa Grbavice 1 ( nekih 20-ak ljudi otprilike 1968-1975 godišta), raja koja su išla u OŠ "Boriša Kovačević" (sada Grbavica 1) i "Bane Šurbat" (sada Kovačići), bili su dio te ekipe HZ koja je išla na gostovanja (na domaćim tekmama bilo nas je puno više sa Grbavice 1). Ekipa je išla jer se išlo vani, pokazati svima u ex YU da Sarajevo ima momke koji su spremni na sve. Gdjegod smo bili naš dolazak nije prošao nezapažen, u Mostaru je vazda bio najveći izlet, zaglavljivanje u muriji, tuče sa njima... u Tuzli smo dobili Slobodu da ostanemo u ligi i tu smo bili prilično brojni da su se domaći navijači sjebali kada su nas vidjeli. S lešinarima smo bili u izuzetno prijateljskim odnosima i važili smo za bratske skupine, dok su željini navijači imali velike frke sa njima. U Beogradu je bilo zajebano, s grobarima je baš bilo momenata, da sad ne pričam šta i kako, a i ovdje su grobari pred stadionom Koševo pokazali da imaju muda (mada su neki poslije toga ostali bez istih). U Novom Sadu je bio dobar belaj, ali je sve to ostalo u sjeni događaja sa tekme Dinama i Zvezde koja se "odigrala" isti dan. Provale i zajebancija u vozu, prolazak kroz grad, dolazak pred stadion, sve regularno, a onda se sjećam upadanje u neki restoran pored stadiona, prvo se jelo, a onda zaboravilo platiti, pa onda frka, razvaljivanje... Pa onda neće da nas puste drotovi na stadion, pa dolazi Vuja da nam sredi ulaz, pa onda uđemo. Red firm skandira čitavo vrijeme protiv muslimana i balija, a mi furamo yugoslavensku priču, jer smo mi bili sarajevska raja i antinacionalisti , što je sve na stadionu još više živciralo. Murija nam psuje balijsku majku, navijači i obični gledaoci nam jebu majku, a mi im aplaudiramo, pa onda otpjevamo onu Oj suzana jebem Slobodana, a oni da popizde. Pa su neki naši ostali ispred i onda naravno mi izlazimo s tribine da vidimo ko će nam to jebati majku, murija nam neda, mi se probijemo kroz nih pregazivši ih, pa krenemo prema tribini sa slaninarima, ko je bio blizu nastradao je, sijeva kamenje, stižu specijalci, frka... prašina po onoj ravnici, leti sve, flaše, kamenje, letve, pendreci, leže drotovi povaljani, leže naši, odvodi murija, degeneka sa svih strana... Znam da je Đine dobio baš dobre batine. Neko je od raje pričao da je Campo govorio da Ramljak u muriji "ište" krvi da se namaže da ispadne da su i njega polomili, pa smo se tome baš valjali. Pa se opet vratimo na tribinu, tj. oni koji nisu završili u SUP-u i bolnici, pa opet isto... Ma bilo je tu provala, ali ko će se sjetiti svega!!!!
Mr Hiccup

#171 Re: Horde Zla

Post by Mr Hiccup »

mladoliki wrote:Neko je od raje pričao da je Campo govorio da Ramljak u muriji "ište" krvi da se namaže da ispadne da su i njega polomili, pa smo se tome baš valjali. Pa se opet vratimo na tribinu, tj. oni koji nisu završili u SUP-u i bolnici, pa opet isto... Ma bilo je tu provala, ali ko će se sjetiti svega!!!!
...a i prica je da je tu zavalio raju, rekavsi im da kleknu na koljena pred muriju i pjevaju neku yu pjesmu a la "druze tito mi ti se kunemo"(ili tako nesto, nisam ziher), a kad je murija krenula da bije, on se ispalio

sa tom praksom je nastavio i poslije rat. on i jeste glavno zlo i trovac zbog kojeg je nastao raskol 2005 koji je trajao sve do povratka na isti 2008. on i njegov trovacke price.
north

#172 Re: Horde Zla

Post by north »

Mislim da bi bilo ekstra kad bi stara garda (izuzev onih koji su okenuli leđa današnjem sjeveru, zaista njih ne podržavam), mogla se kako organizovati i navratiti ponekad na sjever na neku jaču tekmu i napraviti još luđu atmosferu o kojoj bi se danima-mjesecima pričalo. Svakako to ne bi bilo klasični povratk na sjever, s obzirom da smo ipak malo prerasli da baš svaku tekmu idemo na sjever (poslovne, porodične i dr...obaveze), ali kažem, par jačih tekmi u toku jedne sezone, mislim da to ne bi bilo loše....

Zaista sam ja sa nekoliko starih hordaša pričao o tome, ima volje, ai nikako da se to desi...

Šta vi mislite o tome?
Alkos

#173 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

Sve su to Hz :)
Nastavite pisati, nek malo i mi mladji "osjetimo" atmosferu i furku kakva je vladala u Hz prije rata, u periodu poslije nastajanja, pa do pocetka rata. Gdje su danas, sta rade, cim se bave, ko je od poznatijih hordasha poginuo za vrijeme agresije na BiH i Sarajevo!?

Pisite ovo postaje najjaci topik ubjedljivo... :thumbup:

@Nekako s proljeca? :)
Alkos

#174 Re: Horde Zla

Post by Alkos »

north wrote:Mislim da bi bilo ekstra kad bi stara garda (izuzev onih koji su okenuli leđa današnjem sjeveru, zaista njih ne podržavam), mogla se kako organizovati i navratiti ponekad na sjever na neku jaču tekmu i napraviti još luđu atmosferu o kojoj bi se danima-mjesecima pričalo. Svakako to ne bi bilo klasični povratk na sjever, s obzirom da smo ipak malo prerasli da baš svaku tekmu idemo na sjever (poslovne, porodične i dr...obaveze), ali kažem, par jačih tekmi u toku jedne sezone, mislim da to ne bi bilo loše....

Zaista sam ja sa nekoliko starih hordaša pričao o tome, ima volje, ai nikako da se to desi...

Šta vi mislite o tome?
Ovo 100% podrzavam i prizeljkujem... Volio bih nekad vidjeti "stare" face na sjeveru. :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#175 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Horde Zla frizure :D :D ,da,da dobro je to neko spomenuo.

Sjecam se da sam pred rat ,tada bas ono klinac,banuo staroj sa takvom frizurom stara zamalo nije pala u nesvjest. U skoli isao kod razrednice na razgovor u "4 oka",ja i jos nas par iz razreda zbog hz frizura. :lol:

Malo se to spominje sa frizurama ali je bas bilo uhvatilo maha :mrgreen: ,bilo bi interesantno vidjeti da nije bilo rata koji je sve prekinuo,vrlo vjerovatno bi vise od pola sjevera bilo isto osisano :dance: :mrgreen:
Post Reply