Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Locked
osa

#151 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

drug bevc wrote:
bihpatriot wrote:Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo? Ide li Republika Srpska putem Republike Srpske Krajine?

Pitanje je sad!!! :mrgreen:

A možda je bolje pitanje, ako RS krene putem Republike Kosovo, da li će i Zapadna hercegovina krenuti putem RS odnosnosno RK.
Kada je pičvajz onda svako hoće nešto da ušićari. Da li bi zapadni ercogovci sada stali na odbranu domovine BiH kao 1992 ili bi postupili kao 1993 ?
hrvati su uvijek za bih, samo ne za bošnjačku bih....
felipe kajetano

#152 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by felipe kajetano »

red01 wrote: Primjerenije je spomenuti ADEMA DEMAĆIJA, koji je bio simbol otpora Kosovara protiv velikosrpske hegemonije.....
A zna se kako je prošao i Morina kad je završio svoju epizodu služenja velikom Slobi....
Albanci sasvim sigurno zaslužuju NEZAVISNOST jer su VOJNO okupirani 1912 god od srbije.....
Kad je to pravo dato Hrvatima i Slovencima i Bosancima , koji su kako je rekao HSS-ovac Radić KAO GUSKE UŠLI U (SRBO)JUGOSLAVIJU....
jasta, manastir Gracanicu izgradise Srbi tek 1913 ili to bijase '14, pojavise se Srbovi iz cista mira, nicim izazvani na Kosovo ljeta gospodnjeg 1912 :-) .

Nisu Hrvati, Slovenci i tadasnji muslimani usli u Srboslaviju kao guske vec kao porazeni u prvom svjetskom ratu, ako nisi znao tako se drzave stvaraju ili postojece prosiruju svoje teritorije.

I dan danas imas teritorija koje su u potcinjenom odnosu prema Parizu, Londonu i ostalim metropolama, simbolima "demokratske" misli..neke se nazivaju departmanima, neke republikama al' im je slicnost sto imaju ograniceno odlucivanje o svojoj sudbini.....razlika je ko potcinjava :wink:
Last edited by felipe kajetano on 23/07/2010 14:47, edited 1 time in total.
and

#153 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by and »

@osa
da ponovim ponovo pitanje, kao i inače kod ovakvih komentara"da li sam pogriješio gdje..."
naravno da si pogriješio,da je do vas to bi se 91 desilo a ne kada su ameri organizovali 95.
drug bevc

#154 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by drug bevc »

pitanje je sad ? :-D :-D :-D

da,da,da za bih su kao i 1993.
zap mostar, žepče, orašje,usora,kiseljak, čitluk, posušje, ljubuški, neum itd pun bih patriota. :-) :-) :-) :-)
izvini a gdje ti živiš, pa ti nije jasno kakva je situacija i bih?
osa

#155 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

and wrote:
@osa
da ponovim ponovo pitanje, kao i inače kod ovakvih komentara"da li sam pogriješio gdje..."
naravno da si pogriješio,da je do vas to bi se 91 desilo a ne kada su ameri organizovali 95.

da li mi rješišmo problem, pusti šbbkbb...
bihpatriot

#156 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

Srbi kao narod u Bosni, nikada nece prihvatiti da budu Bosanci kao nacija, na istom principu kao sto ni Bosnjaci u Sandzaku nikada nece prihvatiti da budu Srbijanci kao nacija (recimo, svaki Bosnjak neka sebi postavi pitanje da li bi prihvatio da bude Srbijanac, i svaki Srbin neka sebi postavi pitanje da li bi prihvatio da bude Bosanac). Tacnije receno, unutar srpskog naroda u BiH, anti-bosanski ideoloski (od ideja) centri ce uvijek biti znatno jaci od pro-bosanskih ideoloskih (od ideja) centara, a rezultat toga, nazalost, je to da se BiH narodi nikada nece moci ideoloski (od ideja) ustrojiti kao jedinstvena nacija (po modelu npr. svicarskom, belgijskom, americkom, i sl.).

Rezultat gornje konstatacije, koja je u najgorem slucaju 90% tacna, je taj da prakticno na terenu anti-bosanski element moze zavrsiti samo ili kao Kosovo ili kao RSK. Pri tome su sanse negdje 10:90 za Kosovo:RSK.

Nazalost, bosnjacki hipernacionalizam (reis & co) se sve vise pokazuje kao ispravan pristup tj. ucinkovit, iako je odvratan samposebi.
enco12

#157 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by enco12 »

osa wrote:
bihpatriot wrote:Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo? Ide li Republika Srpska putem Republike Srpske Krajine?

ne ide, pa niste vi hrvati, da jeste pošla bi 95.
Nemoj previse

Da nije bilo skutora Hrvatska bi bila slobodna zajedno sa Bosnom u par mjeseci.Vase konstantno surovanje sa cetnicima,drumska otimacina i podla politika je samo produzila agoniju hrvata a pogotovo bosnjaka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#158 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Chmoljo »

osa wrote:
precjenjuješ se, a ostale potcjenjuješ... :wink: troši svoje penzionerske dane malo pametnije... mada, ako je PTSP problem, možemo progledati kroz prste... :wink:
and

#159 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by and »

smiješne su mi ove izjave iz rs-a,kao pogaženo međunarodno pravo itd.i sl.
pa međunarodno pravo i pravda su pogaženi kada su oni koji su počinili genocid,nagrađeni entitetom.
osa

#160 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

enco12 wrote:
osa wrote:

Nemoj previse

Da nije bilo skutora Hrvatska bi bila slobodna zajedno sa Bosnom u par mjeseci.Vase konstantno surovanje sa cetnicima,drumska otimacina i podla politika je samo produzila agoniju hrvata a pogotovo bosnjaka.
da ne bi njih prođoše tenkovi prema širokom, a jna dolinom mostara do ploča, gdje "vi" onda biste....
felipe kajetano

#161 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by felipe kajetano »

Anes23 wrote: A, ako bi Bosnjaci slucajno samo rekli da se ne slazu s granicom kod usca Usore u Bosnu, i da je pomjere kod Gradskih toplana Doboj, koje je eto predradje.I sto se moze uraditi u potezu 10 minuta,jer se pravcem iz Tuzle redaju i dalje Bosnjacka sela.
Pa pomjeri je :wink:

Znas sta je bilo zadnji put kad se presla Usora :roll:

Nebuloza za medalju :)
detroit-mercy

#162 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by detroit-mercy »

hrasno38 wrote:MAJKIC: RS sada ima sve elemente poci putem Kosova

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ističe da Republika Srpska (RS) "ima teritoriju, stanovništvo i vlast, odnosno sve elemente da, ukoliko odluči, krene sličnim putem kao Kosovo".

Majkićeva je za agenciju "Srna" navela da se nije dogodilo ono što je većina građana RS očekivala - da će Međunarodni sud pravde naći neko rješenje i poslati poruku da neće podržati jednostranu neovisnost Kosova.

"Koliko god ta odluka bila bolna možemo je tumačiti tako da će i RS, ukoliko odluči potražiti put na sličan način, dobiti podršku koja je ovog puta dana Kosovu", rekla je Majkićeva, komentirajući odluku Međunarodnog suda pravde da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije protivna međunarodnom pravu.

Predsjednik Međunarodnog suda pravde Hisashi Owada priopćio je, čitajući savjetodavno mišljenje tog suda o legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova, da deklaracija o jednostranom proglašenju neovisnosti Kosova nije protivna međunarodnom pravu.

Ako je tako nece mi biti zao opet pusku uzeti pa da to rjesimo jednom za sva vremena. Da nam makar djeca zive u drzavi Bosni i Hercegovini. Sad nece biti JNA i Srbije iza ledja pa da vidimo tu silu koja se na kraju uvijek zavrsi traktorijadom i pjesmom "Pici Mile Lajkovackom prugom sa Majkickom nerazdvojnom drugom".
A Majkica bi da se cepa, hajde forumasi da vidim ima li koji spreman da joj udovolji.
Ja mislim da bi tu prvi trebao da uskoci Sejo Kalac, mislim iz istog su blentiteta :mrgreen:
and

#163 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by and »

drug bevc wrote:pitanje je sad ? :-D :-D :-D

zap mostar, žepče, orašje,usora,kiseljak, čitluk, posušje, ljubuški, neum itd pun bih patriota. :-) :-) :-) :-)
sve to kad sabereš je manjje nego jedna sarajevska opština,recimo
osa

#164 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

Chmoljo wrote:
osa wrote:
precjenjuješ se, a ostale potcjenjuješ... :wink: troši svoje penzionerske dane malo pametnije... mada, ako je PTSP problem, možemo progledati kroz prste... :wink:
ja mislim da ti potcjenjuješ snagu činjenica ili ti je nepoznat rasplet dešavanja na balkanu, a ne bi trebao biti, to vjerojatno nije ptsp, neka teža dijagnoza, izgleda....
osa

#165 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

and wrote:
drug bevc wrote:pitanje je sad ? :-D :-D :-D

sve to kad sabereš je manjje nego jedna sarajevska opština,recimo
znaš i sam da kvantiteta ne igra odlučujuću ulogu, brojno stanje je bilo takvo i prije, pa banana....
Pipo akademik

#166 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Pipo akademik »

Mislim da je bolje pitanje ima li RS PRAVO da ide putem Kosova? Ja mislim da ima
enco12

#167 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by enco12 »

ne ide, pa niste vi hrvati, da jeste pošla bi 95.[/quote]
Nemoj previse

Da nije bilo skutora Hrvatska bi bila slobodna zajedno sa Bosnom u par mjeseci.Vase konstantno surovanje sa cetnicima,drumska otimacina i podla politika je samo produzila agoniju hrvata a pogotovo bosnjaka.[/quote]

da ne bi njih prođoše tenkovi prema širokom, a jna dolinom mostara do ploča, gdje "vi" onda biste....[/quote]
E bas su skutori sprjecili tenkove.Cjelo vrjeme pa i sada se dogovarate sa srbima.Pogleda samo Mladicev dnevnik.Sad ce ti Prlic i ostali U Hagu malo objasnjavati taj zlocinacki poduhvat.Ali nemoj da skrecemo temu o tome u nekim drugim temama.
Chmoljo

#168 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Chmoljo »

osa wrote:
ja mislim da ti potcjenjuješ snagu činjenica ili ti je nepoznat rasplet dešavanja na balkanu, a ne bi trebao biti, to vjerojatno nije ptsp, neka teža dijagnoza, izgleda....
svoje frustracije liječi na poskoku i inim portalima, ako ovdje nastaviš trollovati zna se šta ti sljeduje :) :sax:

hoćeš na hrvatskom to da ti kažem, ako ne razumiješ?
osa

#169 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

Pipo akademik wrote:Mislim da je bolje pitanje ima li RS PRAVO da ide putem Kosova? Ja mislim da ima
ma nema pravo, kako ima, samo danas imati i nemati pravo ne ovisi o zakonima, nego o zakonu jačeg i interesu, ništa drugo....
zeleni xy

#170 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zeleni xy »

Srbi nikako da skontaju, bili su 500 godina pod turskom čizmom a sad će 500 godina biti pod američkom, zato pamet u glavu i onom jadnom srpskom stanovništvu na Kosovu tražiti što bolju poziciju i uslove za život u novoj državi Kosovo.

Lako je tuđom čunom gloginje mlatiti i srbovati a obični narod da ispašta.
osa

#171 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

Chmoljo wrote:
osa wrote:
svoje frustracije liječi na poskoku i inim portalima, ako ovdje nastaviš trollovati zna se šta ti sljeduje :) :sax:

hoćeš na hrvatskom to da ti kažem, ako ne razumiješ?

nema ovaj frustracija, i piše na svim forumima, i to svuda isto, zanimljivo uvijek dođem u verbalni sukob s ekstremima, ili velikim hrvatima ili velikim bošnjacima, na banja luci nisam nešto aktivan, forum je malo presiromašan za moj ukus.....
Chmoljo

#172 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Chmoljo »

osa wrote: nema ovaj frustracija, i piše na svim forumima, i to svuda isto, zanimljivo uvijek dođem u verbalni sukob s ekstremima, ili velikim hrvatima ili velikim bošnjacima, na banja luci nisam nešto aktivan, forum je malo presiromašan za moj ukus.....
ok :)
bihpatriot

#173 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

osa wrote:

'95. RS nije mogla poci po modelu RSK, to bi vec bilo malo previse za to vrijeme.
iasar

#174 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by iasar »

najbolje je rjesenje bosna sa 3 entiteta. niko ne mora da se odvaja jer mu ne moze biti bolje nego u bosni. bosanskim srbima i hrvatima je bolje u bosni nego u srbiji ili hrvatskoj.

nazalost bosnjacki nacionalizam koji negira makar entitetski ustroj srbima i hrvatima ce mozda dovesti do rata. u tom ratu bosnjaci su jaci, ali samo na kratke staze. dugorocno hrvatska i srbija ih okruzju i zatvaraju. odmah na pocetku rata naci ce se u klincu izmedju hrvatske, crne gore i srbije i s vremenom njihova ofanziva ce splasnuti. nestace im oruzja, municije, zaliha svih vrsta. i opet ce biti iznenadjeni kako su se to hrvati okrenuli protiv nas i zasto?! s druge strane madjunarodna javnost oznacice ih kao teroriste jer je stigma prema muslimanima danas puno veca nego 1992, niko ovaj put na njih nece gledati kao na zrtve a srbi koji pocnu bjezati na traktorima u republiku srbiju pri inicijalnoj bosnjackoj ofanzivi samo ce doprinjeti toj slici.
bihpatriot

#175 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

iasar wrote:najbolje je rjesenje bosna sa 3 entiteta. niko ne mora da se odvaja jer mu ne moze biti bolje nego u bosni. bosanskim srbima i hrvatima je bolje u bosni nego u srbiji ili hrvatskoj.

nazalost bosnjacki nacionalizam koji negira makar entitetski ustroj srbima i hrvatima ce mozda dovesti do rata. u tom ratu bosnjaci su jaci, ali samo na kratke staze. dugorocno hrvatska i srbija ih okruzju i zatvaraju. odmah na pocetku rata naci ce se u klincu izmedju hrvatske, crne gore i srbije i s vremenom njihova ofanziva ce splasnuti. nestace im oruzja, municije, zaliha svih vrsta. i opet ce biti iznenadjeni kako su se to hrvati okrenuli protiv nas i zasto?! s druge strane madjunarodna javnost oznacice ih kao teroriste jer je stigma prema muslimanima danas puno veca nego 1992, niko ovaj put na njih nece gledati kao na zrtve a srbi koji pocnu bjezati na traktorima u republiku srbiju pri inicijalnoj bosnjackoj ofanzivi samo ce doprinjeti toj slici.
Bosna i Hercegovina je 1995. ustrojena sa dva entiteta: bosnjacki i srpski.

Hrvati u BiH su dobili entitet u Hrvatskoj (nekadasnju RSK) + putovnice.

To su povijesne cinjenice.
Locked