Ideje komunizma vise ne zive nigdje, jer ta ideologija kao sociolosko-ekonomski pokret je davno propala i smatra se utopijom. Medjutim, politicki rezim koji je divergirao (kao neki nus produkt) iz te ideologije je diktatura, ali ona i dan danas nije sahranjena, a prisutna je u mnogim islamskim zemljama u obliku monarhije.Ja sam rođen u ovoj zemlji, moj babo i njegov babo i njegovog babe babo su rođeni u ovoj zemlji i svi smo bili vjere Muhamedanskekako nevjernici vole reći..
Meni je moja vjera draga kao što je tebi drag komunizam čije ideje žive još samo u Sjevernoj Koreji..
Meni je Muhamed a.s. drag kao što tebi Tito nikad nije bio i neće biti..
Komunističke ideje brastva i jedinstva su davno propale jer su bile nazadne..Islam i njegove ideje još uvijek žive i živjeće do sudnjeg dana..
Možeš ti pričati šta god želiš i braniti komunizam koliko hoćeš, ali ideje velikih komunističkih vođa su davno sahranjene zajedno sa njima samima..
Brastvo i jedinstvo u Jugoslaviji nikad nije postojalo, to je šuplja za jedan sloj našeg društva koji je jahao na našim leđima..
Ja cijenim i poštujem svakog čovjeka na ovom svijetu, ali brastvo naroda je budalaštinja na koju su se upecali naivni..
Miješanje IZ u politiku
- statix
#151 Re: Miješanje IZ u politiku
- probuseni $
#152 Re: Miješanje IZ u politiku
Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
IZ se najzi kad joj se spomenu BOSANCI. ON javno kaze da ne priznaje bosansku naciju ? Molim ? To isto sam procitao i ovdje od nekih forumasa koji tvrde da bosanci ne postoje. Ja zato zakljucujem da muslimani mrze bosance i da zele da im sruse drzavu. Tako se moze ponasati samo neprijatelj Bosne.
IZ se najzi kad joj se spomenu BOSANCI. ON javno kaze da ne priznaje bosansku naciju ? Molim ? To isto sam procitao i ovdje od nekih forumasa koji tvrde da bosanci ne postoje. Ja zato zakljucujem da muslimani mrze bosance i da zele da im sruse drzavu. Tako se moze ponasati samo neprijatelj Bosne.
- Student Exchange
#153 Re: Miješanje IZ u politiku
Ovo mi je omiljena humoristicka tema na forumu. Da je nema trebalo bi je izmisit.
-
jarancuga
#154 Re: Miješanje IZ u politiku
probuseni $ wrote:Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
ja sam musliman i ne mrzim bosance nit zelim rusiti sopstvenu drzavu a kamoli da sam neprijatelj iste...al kod tebe je sve po pravilu trpaj sve u istu vrecu, svi su oni isti...
-
GOLFER
#155 Re: Miješanje IZ u politiku
hahahahahaprobuseni $ wrote:Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
pa zar i te bosanske dzamije nisu dosle sa turcima ili se ja varam
a to sto kazes da si procitao od nekog forumasa lazes.... covjek ti je fino napisao da je on BOSANAC ali ti je objasnio da u USTAVU na koji se ti pozivas taj bosanac ne postoji, dakle nikome se ne jezi kad se spomene BOSANAC (osim cetnika i ustasa) nego date pitam da li je ISLAM dio bosanske kulture i tradicije ili je to umetnuti element bliskoistocnih prica i bajki ili kako vec ti kazes (nemogu da te citiram tacno)
- Co0l
#156 Re: Miješanje IZ u politiku
probuseni $ wrote:Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
Daleko ces ti dogurat ako na ovaj nacin stvaras svoje misljenje i donosis zakljucke.Neko na forumu kaze da ne priznaje bosansku naciju a pri tome se izjasni kao musliman(sto je jako sirok pojam,nisu samo Bosnjaci muslimani) i tvoj je zakljucak da 'muslimani mrze bosance'!?-ne znam jel to vise smijesno ili zalosno,znam samo da si tom izjavom i takvim nacinom rezonovanja ostavio utisak nekoga cije postove vise i ne vrijedi komentarisati jer je besmisleno tako da vise i necu a tebi sve najbolje.
-
GOLFER
#157 Re: Miješanje IZ u politiku
problem je u tome sto su se vec 2-3 forumasa ovdje javno prestavila kao da nevide nista lose u ovome sto on pise...Co0l wrote:probuseni $ wrote:Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
Daleko ces ti dogurat ako na ovaj nacin stvaras svoje misljenje i donosis zakljucke.Neko na forumu kaze da ne priznaje bosansku naciju a pri tome se izjasni kao musliman(sto je jako sirok pojam,nisu samo Bosnjaci muslimani) i tvoj je zakljucak da 'muslimani mrze bosance'!?-ne znam jel to vise smijesno ili zalosno,znam samo da si tom izjavom i takvim nacinom rezonovanja ostavio utisak nekoga cije postove vise i ne vrijedi komentarisati jer je besmisleno tako da vise i necu a tebi sve najbolje.
I nije mu niko rekao da ne priznaje bosansku naciju, nego mu je covjek(forumas) rekao da se on osjeca bosancem ali da nacija BOSANAC ne postoji u ustavu BiH za koji Probuseni govori da ga ceric krsi... To je bio odgovor njemu na nepoznavanje ustava i optuzivanje cerica u tom kontekstu... Ali ocito je da on MRZI muslimane, u to nema sumnje...
- Tiberije
#158 Re: Miješanje IZ u politiku
Prihvatam tvoju konstataciju da nisu primitivni i mijenjam ovaj izraz u ZAOSTALI DINARIDICo0l wrote:Nisu primitivni oni koji se samoopredjeljuju ovako ili onako(bez obzira koji su njihovi razlozi za to)nego su primitivni oni koji ljude zbog toga dijele,drugacije gledaju,nazivaju pogrdnim imenima i diskriminisu.
- probuseni $
#159 Re: Miješanje IZ u politiku
Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
E vidite gospodo narodnjaci, IZ i Ceric ne priznaju upravo tu politicku naciju i nastoje da je unisti. Ko ne vjeruje neka procita njegova razmisljanja, izjave, i na kraju stav same IZ po tom pitanju. Zato je on i IZ uzjahali na Bosnjake. Prvo su nagovorili starog didu da na Bosnjackom Saboru proglasi Bosnjeke umjesto dotadasnjih muslimana , da bi ih IZ i Ceric mogli uzjahati , a posto su znali da ce doci do podjele zemlje na entitete i kantone, znali su da ce nad tom skupinom imati apsolutni uticaj, sto se potvrdjuje danas upravo nastupima tog istog Cerica koji Bosnu i Bosnjake predstavlja po svijetu bez ikakva mandata, Koji u samoj drzavi bagatelise sve sto cini drzavnu administraciju i dopisuje se javno sa jednim katolickim zlocincem jer mu to sluzi kao reklama.
Znam isto tako kad ste argumentima dotjerani uza zid ( ne od mene vec od malo jacih sugovornika) imate obicaj kazati da je Islam sveobuhvatan i da je normalno da se mjesa u politiku. Zato vas pitam da li je ta religija politicka partija ili organizacija koja pomaze vjernicima pri upraznjavanju njihove vjere. Ako su politicke partije nek se registruju pa na izbore, a ako se brinete samo o vjernicima i njihovim vjerskom zivotu onda se odmaknite od politike i radite u duhu i zakonu drzave onako kako vazi za sve ostale gradjane.
E vidite gospodo narodnjaci, IZ i Ceric ne priznaju upravo tu politicku naciju i nastoje da je unisti. Ko ne vjeruje neka procita njegova razmisljanja, izjave, i na kraju stav same IZ po tom pitanju. Zato je on i IZ uzjahali na Bosnjake. Prvo su nagovorili starog didu da na Bosnjackom Saboru proglasi Bosnjeke umjesto dotadasnjih muslimana , da bi ih IZ i Ceric mogli uzjahati , a posto su znali da ce doci do podjele zemlje na entitete i kantone, znali su da ce nad tom skupinom imati apsolutni uticaj, sto se potvrdjuje danas upravo nastupima tog istog Cerica koji Bosnu i Bosnjake predstavlja po svijetu bez ikakva mandata, Koji u samoj drzavi bagatelise sve sto cini drzavnu administraciju i dopisuje se javno sa jednim katolickim zlocincem jer mu to sluzi kao reklama.
Znam isto tako kad ste argumentima dotjerani uza zid ( ne od mene vec od malo jacih sugovornika) imate obicaj kazati da je Islam sveobuhvatan i da je normalno da se mjesa u politiku. Zato vas pitam da li je ta religija politicka partija ili organizacija koja pomaze vjernicima pri upraznjavanju njihove vjere. Ako su politicke partije nek se registruju pa na izbore, a ako se brinete samo o vjernicima i njihovim vjerskom zivotu onda se odmaknite od politike i radite u duhu i zakonu drzave onako kako vazi za sve ostale gradjane.
- Tiberije
#160 Re: Miješanje IZ u politiku
make sense 
-
Kenan-sa
#161 Re: Miješanje IZ u politiku
Vjernicima su sve dzamije lijepe,jer su one Allahove kuce! nevjernicima nista ne valja ,i problem je u njima....probuseni $ wrote:Kao da nema nista bliskoistocno kad Ceric izlazi u javnost bagatelisuci drzavne institucije, sudske odluke i poziva indirektno muslimane da uzmu stvar u svoje ruke. To je karakteristika rezima na Bliskom Istoku. Ja sam odrastao izmedju tri dzamije i ZNAM kako izgleda dzamija napravljena u bosanskom stilu. Ljepsih na svijetu nema. A sta mas danas ? Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
-
GOLFER
#162 Re: Miješanje IZ u politiku
probuseni $ wrote: Prvo su nagovorili starog didu da na Bosnjackom Saboru proglasi Bosnjeke umjesto dotadasnjih muslimana , da bi ih IZ i Ceric mogli uzjahati , a posto su znali da ce doci do podjele zemlje na entitete i kantone, znali su da ce nad tom skupinom imati apsolutni uticaj, sto se potvrdjuje danas upravo nastupima tog istog Cerica koji Bosnu i Bosnjake predstavlja po svijetu bez ikakva mandata, Koji u samoj drzavi bagatelise sve sto cini drzavnu administraciju i dopisuje se javno sa jednim katolickim zlocincem jer mu to sluzi kao reklama
Prvo sta je to katolicki zlocinac? hajd molim te pojasni mi to, i usput mi reci da li je mogao postojati jugoslovenski zlocinac ili sada srpski ili hrvatski zlocinac?
da li je to (katolicki zlocinac) VISOKI predstavnik jer je reis njemu uputio pismo, dakle sa njim se dopisuje ili???
I znaci kada reis reaguje na nesto sto neko cini njegovoj IZ to je reklama ili njegov posao?
-
jarancuga
#163 Re: Miješanje IZ u politiku
ako je tacna tvoja tvrdnja da je ceric i njegova "politika" uzjahala muslimane u BiH, kako onda ima muslimana u sda,sda-a,sbih,sdp,boss,lds,sdu,dnz,seferova,szbb, itd...probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Znam isto tako kad ste argumentima dotjerani uza zid ( ne od mene vec od malo jacih sugovornika) imate obicaj kazati da je Islam sveobuhvatan i da je normalno da se mjesa u politiku. Zato vas pitam da li je ta religija politicka partija ili organizacija koja pomaze vjernicima pri upraznjavanju njihove vjere. Ako su politicke partije nek se registruju pa na izbore, a ako se brinete samo o vjernicima i njihovim vjerskom zivotu onda se odmaknite od politik i radite u duhu i zakonu drzave onako kako vazi za sve ostale gradjane.
i samo mi nemoj sad reci da su scv clanovi gore navedenih stranaka extra muslimani i da im je cericeva rijec zakon...
- Tiberije
#164 Re: Miješanje IZ u politiku
nit su svi Muslimani vjernici, nit su svi vjernici Muslimani;
nit su svi članovi stranaka koje nabroja Muslimani, a još manje vjernici;
Ljudi razdvojite vjeru više i od države i od politike, niste normalni
Tito dragi

nit su svi članovi stranaka koje nabroja Muslimani, a još manje vjernici;
Ljudi razdvojite vjeru više i od države i od politike, niste normalni
- probuseni $
#165 Re: Miješanje IZ u politiku
Kad diskutujes na forumu onda moras imati sposobnost da obuhvatis sve sto je napisano , jer ovako stvari vadis iz konteksta i skreces nas sa teme. Zatim trebas imati sposobnost da se neke stvari opisuju simbolicno, slikovito, . Nije valjda da si bukvalno shvatio da je Ceric odgovorio onom ustasi ? Jeste , ali preko visokog predstavnika. Katolicki, pravolsvni ili muslimanski zlocinac je onaj kome je pop ili hodja svetom vodicom , kandilom, ili zapisom dao dozvolu od boga, alaha da ide u rat i ubija. Sta se cudis tome kad je krstasa svih vrsta bilo otad su nastale religije. Krst im se mogao vidjeti sa Mjeseca.GOLFER wrote:probuseni $ wrote: Prvo su nagovorili starog didu da na Bosnjackom Saboru proglasi Bosnjeke umjesto dotadasnjih muslimana , da bi ih IZ i Ceric mogli uzjahati , a posto su znali da ce doci do podjele zemlje na entitete i kantone, znali su da ce nad tom skupinom imati apsolutni uticaj, sto se potvrdjuje danas upravo nastupima tog istog Cerica koji Bosnu i Bosnjake predstavlja po svijetu bez ikakva mandata, Koji u samoj drzavi bagatelise sve sto cini drzavnu administraciju i dopisuje se javno sa jednim katolickim zlocincem jer mu to sluzi kao reklama
Prvo sta je to katolicki zlocinac? hajd molim te pojasni mi to, i usput mi reci da li je mogao postojati jugoslovenski zlocinac ili sada srpski ili hrvatski zlocinac?
da li je to (katolicki zlocinac) VISOKI predstavnik jer je reis njemu uputio pismo, dakle sa njim se dopisuje ili???
I znaci kada reis reaguje na nesto sto neko cini njegovoj IZ to je reklama ili njegov posao?
Reis ima pravo reagovati ali zna se kako. Za te stvari je zaduzena drzava. A to je upravo ono o cemu tabirimo na ovoj temi, mjasanje IZ u politiku i rad drzave.
-
GOLFER
#166 Re: Miješanje IZ u politiku
a sta se zna kako? kako to reis moze i smije reagovati?probuseni $ wrote:Kad diskutujes na forumu onda moras imati sposobnost da obuhvatis sve sto je napisano , jer ovako stvari vadis iz konteksta i skreces nas sa teme. Zatim trebas imati sposobnost da se neke stvari opisuju simbolicno, slikovito, . Nije valjda da si bukvalno shvatio da je Ceric odgovorio onom ustasi ? Jeste , ali preko visokog predstavnika. Katolicki, pravolsvni ili muslimanski zlocinac je onaj kome je pop ili hodja svetom vodicom , kandilom, ili zapisom dao dozvolu od boga, alaha da ide u rat i ubija. Sta se cudis tome kad je krstasa svih vrsta bilo otad su nastale religije. Krst im se mogao vidjeti sa Mjeseca.GOLFER wrote:probuseni $ wrote: Prvo su nagovorili starog didu da na Bosnjackom Saboru proglasi Bosnjeke umjesto dotadasnjih muslimana , da bi ih IZ i Ceric mogli uzjahati , a posto su znali da ce doci do podjele zemlje na entitete i kantone, znali su da ce nad tom skupinom imati apsolutni uticaj, sto se potvrdjuje danas upravo nastupima tog istog Cerica koji Bosnu i Bosnjake predstavlja po svijetu bez ikakva mandata, Koji u samoj drzavi bagatelise sve sto cini drzavnu administraciju i dopisuje se javno sa jednim katolickim zlocincem jer mu to sluzi kao reklama
Reis ima pravo reagovati ali zna se kako. Za te stvari je zaduzena drzava. A to je upravo ono o cemu tabirimo na ovoj temi, mjasanje IZ u politiku i rad drzave.
- probuseni $
#167 Re: Miješanje IZ u politiku
Ja sam lijepo opisao KOLEKTIVNO JAHANJE. Ne jase Ceric za politicke potrebe samo muslimane vec i sve ostale koji zive u kantonima sa muslimanskom, ili bosnjackom vecinom. Zato su nas na Saboru i proglasili Bosnjacima, da budemo pandan separatistickim srbima i hrvatima. Na tom saboru je unistena bosanska nacija, moderni politicki narod Bosne, da bi religije mogle uzjahati svaka svoju etnicku grupu. Zato su se i ogradili u entitete i kantone.jarancuga wrote:ako je tacna tvoja tvrdnja da je ceric i njegova "politika" uzjahala muslimane u BiH, kako onda ima muslimana u sda,sda-a,sbih,sdp,boss,lds,sdu,dnz,seferova,szbb, itd...probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Znam isto tako kad ste argumentima dotjerani uza zid ( ne od mene vec od malo jacih sugovornika) imate obicaj kazati da je Islam sveobuhvatan i da je normalno da se mjesa u politiku. Zato vas pitam da li je ta religija politicka partija ili organizacija koja pomaze vjernicima pri upraznjavanju njihove vjere. Ako su politicke partije nek se registruju pa na izbore, a ako se brinete samo o vjernicima i njihovim vjerskom zivotu onda se odmaknite od politik i radite u duhu i zakonu drzave onako kako vazi za sve ostale gradjane.
i samo mi nemoj sad reci da su scv clanovi gore navedenih stranaka extra muslimani i da im je cericeva rijec zakon...
Toga kod Tite nije bilo, jer je on zagovarao bratstvo i jedinstvo koje vas vise bode u dusu nego bilo sta drugo. ...Zato vas i pitam a gdje je to VASE bratstvo i jedinstvo...nema ga,
-
jarancuga
#168 Re: Miješanje IZ u politiku
probuseni $ wrote:Ja sam lijepo opisao KOLEKTIVNO JAHANJE. Ne jase Ceric za politicke potrebe samo muslimane vec i sve ostale koji zive u kantonima sa muslimanskom, ili bosnjackom vecinom. Zato su nas na Saboru i proglasili Bosnjacima, da budemo pandan separatistickim srbima i hrvatima. Na tom saboru je unistena bosanska nacija, moderni politicki narod Bosne, da bi religije mogle uzjahati svaka svoju etnicku grupu. Zato su se i ogradili u entitete i kantone.jarancuga wrote:ako je tacna tvoja tvrdnja da je ceric i njegova "politika" uzjahala muslimane u BiH, kako onda ima muslimana u sda,sda-a,sbih,sdp,boss,lds,sdu,dnz,seferova,szbb, itd...probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Znam isto tako kad ste argumentima dotjerani uza zid ( ne od mene vec od malo jacih sugovornika) imate obicaj kazati da je Islam sveobuhvatan i da je normalno da se mjesa u politiku. Zato vas pitam da li je ta religija politicka partija ili organizacija koja pomaze vjernicima pri upraznjavanju njihove vjere. Ako su politicke partije nek se registruju pa na izbore, a ako se brinete samo o vjernicima i njihovim vjerskom zivotu onda se odmaknite odk i radite u duhu i zakonu drzave onako kako vazi za sve ostale gradjane.
Toga kod Tite nije bilo, jer je on zagovarao bratstvo i jedinstvo koje vas vise bode u dusu nego bilo sta drugo. ...Zato vas i pitam a gdje je to VASE bratstvo i jedinstvo...nema ga,pojela maca...
musliman je muslimanu brat i nema jaceg bratstva...
a oni tvoji koji su sirili lazno bratstvo i jedinstvo otisli su na smece historije kao najveci zlocinci...
- probuseni $
#169 Re: Miješanje IZ u politiku
a sta se zna kako? kako to reis moze i smije reagovati?[/quote]GOLFER wrote:Kad diskutujes na forumu onda moras imati sposobnost da obuhvatis sve sto je napisano , jer ovako stvari vadis iz konteksta i skreces nas sa teme. Zatim trebas imati sposobnost da se neke stvari opisuju simbolicno, slikovito, . Nije valjda da si bukvalno shvatio da je Ceric odgovorio onom ustasi ? Jeste , ali preko visokog predstavnika. Katolicki, pravolsvni ili muslimanski zlocinac je onaj kome je pop ili hodja svetom vodicom , kandilom, ili zapisom dao dozvolu od boga, alaha da ide u rat i ubija. Sta se cudis tome kad je krstasa svih vrsta bilo otad su nastale religije. Krst im se mogao vidjeti sa Mjeseca.probuseni $ wrote:
Pa valjda u IZ postoji kancelarija i obrazovani ljudi koji znaju postupak zalbi i kome se treba obratiti.
-
GOLFER
#170 Re: Miješanje IZ u politiku
to brastvo i jedinstvo koje se ispostavilo da je paravan za naivne je pojelo zivote hiljada ljudi... rezultat naivnosti jednih i zloupotreba drugih te fraze brastvo i jedinstvo je ovaj masovni pokolj koji se desio, a to sve upucuje da brastva i jedinstva nije ni bilo, bili su naivni i bili su oni koji se spremaju na pokolj...probuseni $ wrote:Ja sam lijepo opisao KOLEKTIVNO JAHANJE. Ne jase Ceric za politicke potrebe samo muslimane vec i sve ostale koji zive u kantonima sa muslimanskom, ili bosnjackom vecinom. Zato su nas na Saboru i proglasili Bosnjacima, da budemo pandan separatistickim srbima i hrvatima. Na tom saboru je unistena bosanska nacija, moderni politicki narod Bosne, da bi religije mogle uzjahati svaka svoju etnicku grupu. Zato su se i ogradili u entitete i kantone.jarancuga wrote:ako je tacna tvoja tvrdnja da je ceric i njegova "politika" uzjahala muslimane u BiH, kako onda ima muslimana u sda,sda-a,sbih,sdp,boss,lds,sdu,dnz,seferova,szbb, itd...probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Toga kod Tite nije bilo, jer je on zagovarao bratstvo i jedinstvo koje vas vise bode u dusu nego bilo sta drugo. ...Zato vas i pitam a gdje je to VASE bratstvo i jedinstvo...nema ga,pojela maca...
-
Kenan-sa
#171 Re: Miješanje IZ u politiku
ja bi tebe za Reisaprobuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Last edited by Kenan-sa on 26/08/2010 16:04, edited 1 time in total.
-
GOLFER
#172 Re: Miješanje IZ u politiku
Pa valjda u IZ postoji kancelarija i obrazovani ljudi koji znaju postupak zalbi i kome se treba obratiti.[/quote]probuseni $ wrote:
Pa valjda u IZ postoji kancelarija i obrazovani ljudi koji znaju postupak zalbi i kome se treba obratiti.
pa bas zato sto postoje, obratili su se jedinoj instituciji u ovoj drzavi koja i moze pomoci protiv demonstracije sile koja se cesto po Hercegovini provodi nad muslimanima evo vec godinama...
Last edited by GOLFER on 26/08/2010 16:06, edited 2 times in total.
- avicena
#173 Re: Miješanje IZ u politiku
probuseni ja tebe nesto pitah još na početku naše prepiske i ne dobih još odgovor? Jesi li ti svjestan šta si napisao u ovom komentaru?probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
Ko ovdje nedostaje na ovom prvom grbu SFRJ? Kada je dodata šesta baklja i šta je simbolizirala za razliku od onih prvih pet?

probuseni $ wrote:Da kojim slucajem ne prepoznajem okolinu mislio bih da sam u Iranu. Dzamije, hem strse, hem su ruzne. To ti je direktni napad na bosansku kulturu i tradiciju.
Jes' ti čit'o o kineskoj kulturnoj revoluciji? Nešto me tvoja priča podsjeća na taj pokušaj.
http://devetkomentara.net/sesti
I kako ti to zamišljaš bosansku kulturu očišćenu od bilo čega što ima veze sa vjerom? Možeš li mi ikako pokušati to opisati?
-
udrch
#174 Re: Miješanje IZ u politiku
Koga ba ti zajebaješ ovdje..sad ispadne da mi ne čitamo, a ja sve ove tvoje postove pročitah da vidim dokaz da je u YU ustavu postojala bosanska nacija..ti to jesi komentarisao i tvrdio, ali nešto ti ne vjerujem na riječ, pa ako možeš molim te dokaz: postaj nam taj dio Ustava bivše nam države ili nam daj link, pa ćemo mi sami pročitati..probuseni $ wrote:Bosanska nacija je itekako postojala. U periodu dok smo bili republika u sastavu Yu, nacija bosanac je bila ugradjena u jugoslovensku naciju. To sam vec jednom komentarisao ali vi ne citate. Drzava nemoze postojati ako ne postoji drzavotvorni narod , odnosno nacija. Nacija nije etnicki vec politicki izraz i u slucaju Bosne , njena nacija se sastojala iz tri konstitutivna naroda ...Mozda vam je ovo komplikovano da shvatite , ali pitajte nekog ko poznaje ovu materiju pa cete cuti.
"Nacija nije etnicki vec politicki izraz" - ovo ti je najjača rečenica..poslije ovoga je smiješno sa tobom raspravljati, čisto mi je iz poniženja raspravljati sa tobom..
Kolko ti imaš godina???
- Student Exchange
#175 Re: Miješanje IZ u politiku
A znas li ti sta podrazumjeva rijec nacija na vecini jezika (ovdje ne mislim na "nacionalnost" u duhu bosanskoga)? Ti mislis da nacija nije politicka kategorija? Koliko onda ti godina imas?udrch wrote:Koga ba ti zajebaješ ovdje..sad ispadne da mi ne čitamo, a ja sve ove tvoje postove pročitah da vidim dokaz da je u YU ustavu postojala bosanska nacija..ti to jesi komentarisao i tvrdio, ali nešto ti ne vjerujem na riječ, pa ako možeš molim te dokaz: postaj nam taj dio Ustava bivše nam države ili nam daj link, pa ćemo mi sami pročitati..
"Nacija nije etnicki vec politicki izraz" - ovo ti je najjača rečenica..poslije ovoga je smiješno sa tobom raspravljati, čisto mi je iz poniženja raspravljati sa tobom..
Kolko ti imaš godina???