Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
GOLFER
#151 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Evo ja vozim isto kao i @ateista... Pa je li trebam ptovato do ilidze haman 30 minuta, kad se moze doci normalne voznje (a normalna je malo vise preko ogranicenja) za nekih 16-17 min.... Moja najgora iskustva su sa neiskusnim vozacima koji svom snagom u GRCU drze onaj volan i u glavno im je da cim vide bilo kakvu promjenu do kraja stiscu kocnicu... Da se razumijemo sljepo sljedjenje ogranicenja stvara GUZVU, proizvodi nervozu, i onda vecina ljudi nervozni prestizu itd... sto naravno povecava rizik od nesrece... Pritiskanje kocnice kad zeleno na semaforu pocne treptat, kretanje sa semafora 2-3 sekunde nakon sto se upali zeleno, sljepo sljedjenje ogranicenja 60 kmh cijelom duzinom dioonice Mdvor ilidja su stvari koje su zaista opasne za saobracaj i pno opasnije normalne brze voznje (70-90kmh) zavisnosti od uslova i situacije na putu...
- Ateista
#152 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Napisao sam da sam i prije kocio ISPOD 60 za svaki slucaj, sto znaci da nisam morao voziti preko 100, nego upravo kao sto GOLFER kaze, 70-90, sasvim normalna brzina grada, bar kad su ove glavne u pitanju.eluna wrote:@ateista
dozvoli molim te,
ako napišeš da kočiš pred petljom i da si to isto radio i kad je radar slikao i na 81, a odmah zatim nagaziš gas, onda se ja presaberem i skontam : "aha, ako radar slika na 81, on prikoči i smanji brzinu na nekih 75, a odmah zatim nagazi gas .... do sljedećeg radara, sigurno pređe stootku .....idiot!"
zašto pišeš na način da ljudi o tebi stiču pogrešno mišljenje??
i zašto svi ljudi na forumima, kad se diskutuje (ako pojedinci uopšte poznaju taj pojam - jer za zdravu i aregumentovanu diskusiju treba malo pameti) o konkretnim primjerima odmah napišu "Generalizuješ" - jel to neko novi moderan izraz, ili je trenutno generalizacija u folu![]()
![]()
ajd da malo ubacimo u fazon "konkretizaciju"
Koristim izraz "generalizacija" jer mislim da toga ima dosta. Vidim na forumu se mnogi brinu sto ce morati voziti 10 na sat sporije, svi su kao fini i postuju ogranicenja. Ja necu da se pravim fin i da moralisem, vozim brzo i to priznajem, znam i jos ljudi koji slicno voze i smeta mi kada nas neko izjednacava sa onim trkacima i budalama koje prave onakve udese jer nije opasna brzina vec vozac koji ne zna kontrolisati brzinu i procijeniti uslove na putu.
- Ateista
#153 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
GOLFER wrote:Evo ja vozim isto kao i @ateista... Pa je li trebam ptovato do ilidze haman 30 minuta, kad se moze doci normalne voznje (a normalna je malo vise preko ogranicenja) za nekih 16-17 min.... Moja najgora iskustva su sa neiskusnim vozacima koji svom snagom u GRCU drze onaj volan i u glavno im je da cim vide bilo kakvu promjenu do kraja stiscu kocnicu... Da se razumijemo sljepo sljedjenje ogranicenja stvara GUZVU, proizvodi nervozu, i onda vecina ljudi nervozni prestizu itd... sto naravno povecava rizik od nesrece... Pritiskanje kocnice kad zeleno na semaforu pocne treptat, kretanje sa semafora 2-3 sekunde nakon sto se upali zeleno, sljepo sljedjenje ogranicenja 60 kmh cijelom duzinom dioonice Mdvor ilidja su stvari koje su zaista opasne za saobracaj i pno opasnije normalne brze voznje (70-90kmh) zavisnosti od uslova i situacije na putu...
Upravo tako, takvi uplaseni vozaci mogu biti isto tako opasni jer su ukoceni i ne znaju odreagovati u odredjenim situacijama.
-
saabsa
#154 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Na autoputu je laserski radar .Radar detektor na vrijeme upozoriAteista wrote:
Mislim da su na autoputu postavili senzore jos prije asfaltiranja pa da se zato ne vide.
Ovo sto mi vidimo su tragovi krpljenja asfalta nakon postavljenih senzora, koji su u stvari ispod asfalta.
- Skyfox
#155 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
gdje ima kupiti i koliko je???saabsa wrote: Radar detektor na vrijeme upozori
- Ateista
#156 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nisam znao da i to ima, moze li se prepoznati to mjesto gdje se mjeri brzina po necemu?saabsa wrote:Na autoputu je laserski radar .Radar detektor na vrijeme upozoriAteista wrote:
Mislim da su na autoputu postavili senzore jos prije asfaltiranja pa da se zato ne vide.
Ovo sto mi vidimo su tragovi krpljenja asfalta nakon postavljenih senzora, koji su u stvari ispod asfalta.
- Ateista
#157 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Hocu i ja, ali neki univerzalni koji moze otkriti i ove obicne radare i drotove.Skyfox wrote:gdje ima kupiti i koliko je???saabsa wrote: Radar detektor na vrijeme upozori
- Skyfox
#158 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
i da ti prikoci da se ti ne mucisAteista wrote:Hocu i ja, ali neki univerzalni koji moze otkriti i ove obicne radare i drotove.Skyfox wrote:gdje ima kupiti i koliko je???saabsa wrote: Radar detektor na vrijeme upozori![]()
- Ateista
#159 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Naravno, nije valjda da sa obicnim moram sam kociti?Skyfox wrote:i da ti prikoci da se ti ne mucisAteista wrote:Hocu i ja, ali neki univerzalni koji moze otkriti i ove obicne radare i drotove.Skyfox wrote: gdje ima kupiti i koliko je???![]()
-
saabsa
#160 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ima na piku i marketu ukucaj samo antiradar, mene je izasao 75 km malo koristen , upozorava na sve laserske radare i benzinske pumpeSkyfox wrote:gdje ima kupiti i koliko je???saabsa wrote: Radar detektor na vrijeme upozori
-
high_volume
#161 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Pomozi uplašenom vozaču da mu nestane straha, budi strpljiv, nemoj svojim divljanjem po cesti ugrožavati i život uplašenog vozača i ostale, pa i svoj. Sjeti se da si nekad i ti bio uplašeni vozač...Ateista wrote:... uplaseni vozaci mogu biti isto tako opasni jer su ukoceni i ne znaju odreagovati u odredjenim situacijama.
Mnogo, mnogo su opasniji neiživljeni i pomahnitali vozači koji svoju muškost iskazuju stiskanjem papučice gasa i koji jurnjavom po cesti dokazuju svoju neizgrađenu ličnost i pomankanje svijesti, koji pokazuju nedostatak osnova pristojnog i urbanog ponašanja.
Jurcanje po cestama, posebno gradskim, je "festival" primitivizma i papanluka svake vrste.
- Ateista
#162 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Sve to stoji, ali ne znam zasto se meni obracas na taj nacin... meni da neko govori o neizgradjenoj licnosti...high_volume wrote:Pomozi uplašenom vozaču da mu nestane straha, budi strpljiv, nemoj svojim divljanjem po cesti ugrožavati i život uplašenog vozača i ostale, pa i svoj. Sjeti se da si nekad i ti bio uplašeni vozač...Ateista wrote:... uplaseni vozaci mogu biti isto tako opasni jer su ukoceni i ne znaju odreagovati u odredjenim situacijama.
Mnogo, mnogo su opasniji neiživljeni i pomahnitali vozači koji svoju muškost iskazuju stiskanjem papučice gasa i koji jurnjavom po cesti dokazuju svoju neizgrađenu ličnost i pomankanje svijesti, koji pokazuju nedostatak osnova pristojnog i urbanog ponašanja.
Jurcanje po cestama, posebno gradskim, je "festival" primitivizma i papanluka svake vrste.
Ja niti divljam niti ugrozavam bilo ciji zivot, ni svoj ni drugih vozaca. Nemam nista protiv uplasenih vozaca, ali dok su korektni i ako vec peglaju neka se povremeno sklone na peosirenje da propuste kolonu koju su naprvili iza sebe. Poznajem osobu koja vozi duze nego sto ja imam godina, ali je i dalje smotan i uplasen za volanom, ali zato radi upravo ovo sto sam naveo, ako vec pegla onda se povremeno skloni i to u potpunosti postujem.
- baustelac
#163 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ako za tebe nije divljanje preticanje na punoj liniji (tvoja tema), konstantno i svjesno krsenje ogranicenja, de nam onda objasni sta je po tebi onda divljanje.Ateista wrote:
Sve to stoji, ali ne znam zasto se meni obracas na taj nacin... meni da neko govori o neizgradjenoj licnosti...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja niti divljam niti ugrozavam bilo ciji zivot, ni svoj ni drugih vozaca. Nemam nista protiv uplasenih vozaca, ali dok su korektni i ako vec peglaju neka se povremeno sklone na peosirenje da propuste kolonu koju su naprvili iza sebe. Poznajem osobu koja vozi duze nego sto ja imam godina, ali je i dalje smotan i uplasen za volanom, ali zato radi upravo ovo sto sam naveo, ako vec pegla onda se povremeno skloni i to u potpunosti postujem.
Htio ti (i ostali koji se ponasaju kao ti) to razumjeti ili ne, ne svi ali, sigurno vise od 90% saobracajnih znakova i ogranicenja je postavljeno zato i u okvirima da obezbijede normalno i sigurno odvijanje saobracaja a ne da bi napunilo budzet. To vecina bh vozaca nece i po prirodi ne zeli da prihvati jer takvi smo.
Kad god se desi neka pizdarija, nece biti on kriv jer je vozio malo brze (jer Boze moj ima se dobro auto i dobar se vozac), nego je kriv kreten sto mu izletio ili ne daj Boze vozio sporo pa ga morao Sumaher u krivini uzimati
I ovo slika na 61, moze ona komotno slikati i na 51 ako je ogranicenje 50 i s punim pravom mogu poslati kaznu (ne znam kako je samo u zakonu regulisana tolerancija radara). Da se razumijemo, ne postujem ni ja uvijek i 100% ali uglavnom da. Koju god kaznu da sam dobio i platio bio sam kriv, nije mi bila kriva policija, nije kriv znak, samo ja. Kada bi svi mi vozili onako kako se nama cejfne, gdje bi nam kraj bio? Zna se
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#164 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ne može, zbog greške brzinomjera u automobilima. Jedino GPS može dati 100% tačnu brzinu.baustelac wrote:I ovo slika na 61, moze ona komotno slikati i na 51 ako je ogranicenje 50 i s punim pravom mogu poslati kaznu (ne znam kako je samo u zakonu regulisana tolerancija radara).
- Ateista
#165 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ako si vec citao tu temu, procitaj malo detaljnije da ne ponavljam svaki put, preticanje je bilo potpuno bezbjedno, puna ne znaci uvijek krivinu, kao sto ni isprekidana ne znaci uvijek da je bezbjedno za preticanje.baustelac wrote:Ako za tebe nije divljanje preticanje na punoj liniji (tvoja tema), konstantno i svjesno krsenje ogranicenja, de nam onda objasni sta je po tebi onda divljanje.Ateista wrote:
Sve to stoji, ali ne znam zasto se meni obracas na taj nacin... meni da neko govori o neizgradjenoj licnosti...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Htio ti (i ostali koji se ponasaju kao ti) to razumjeti ili ne, ne svi ali, sigurno vise od 90% saobracajnih znakova i ogranicenja je postavljeno zato i u okvirima da obezbijede normalno i sigurno odvijanje saobracaja a ne da bi napunilo budzet. To vecina bh vozaca nece i po prirodi ne zeli da prihvati jer takvi smo.
Kad god se desi neka pizdarija, nece biti on kriv jer je vozio malo brze (jer Boze moj ima se dobro auto i dobar se vozac), nego je kriv kreten sto mu izletio ili ne daj Boze vozio sporo pa ga morao Sumaher u krivini uzimati![]()
I ovo slika na 61, moze ona komotno slikati i na 51 ako je ogranicenje 50 i s punim pravom mogu poslati kaznu (ne znam kako je samo u zakonu regulisana tolerancija radara). Da se razumijemo, ne postujem ni ja uvijek i 100% ali uglavnom da. Koju god kaznu da sam dobio i platio bio sam kriv, nije mi bila kriva policija, nije kriv znak, samo ja. Kada bi svi mi vozili onako kako se nama cejfne, gdje bi nam kraj bio? Zna se
Ne mogu da vjerujem da neko stvarno misli da su ogranicenja postavljena zbog sigurnosti, da je tako ne bismo imali toliko udesa. Ogranicenja su mozda ispravna za same pocetnike i za ispodprosjecne vozace, ali za bar prosjecne su smijesna, htio ti to priznati ili ne.
I koliko god ti pricao kako sam ja opasan zato sto vozim brze od ogranicenja i sto sam par puta pretekao (mozda tacije zaobisao) neki kamion ili traktor na punoj, i dalje stoji cinjenica da nikad nikog nisam ugrozio, a presao sam jako puno jilometara i svakodnevno ih prelazim.
Ali dzaba nekima objasnjavati, najlakse je okriviti one koji malo brze voze i ne drze se slijepo ogranicenja, a najgori su oni koji se bilo cega slijepo drze, vjerovao ti to ili ne.
- baustelac
#166 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ja sam vec rekao da ti i slicni tebe nece da priznaju da su ogranicenja i znakovi zbog sigurnosti. A to sto ti mislis da si iznad prosjecan vozac imas li neku potvrdu, dokaz?Ateista wrote:Ako si vec citao tu temu, procitaj malo detaljnije da ne ponavljam svaki put, preticanje je bilo potpuno bezbjedno, puna ne znaci uvijek krivinu, kao sto ni isprekidana ne znaci uvijek da je bezbjedno za preticanje.baustelac wrote:Ako za tebe nije divljanje preticanje na punoj liniji (tvoja tema), konstantno i svjesno krsenje ogranicenja, de nam onda objasni sta je po tebi onda divljanje.Ateista wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad god se desi neka pizdarija, nece biti on kriv jer je vozio malo brze (jer Boze moj ima se dobro auto i dobar se vozac), nego je kriv kreten sto mu izletio ili ne daj Boze vozio sporo pa ga morao Sumaher u krivini uzimati![]()
Ne mogu da vjerujem da neko stvarno misli da su ogranicenja postavljena zbog sigurnosti, da je tako ne bismo imali toliko udesa. Ogranicenja su mozda ispravna za same pocetnike i za ispodprosjecne vozace, ali za bar prosjecne su smijesna, htio ti to priznati ili ne.
I koliko god ti pricao kako sam ja opasan zato sto vozim brze od ogranicenja i sto sam par puta pretekao (mozda tacije zaobisao) neki kamion ili traktor na punoj, i dalje stoji cinjenica da nikad nikog nisam ugrozio, a presao sam jako puno jilometara i svakodnevno ih prelazim.
Ali dzaba nekima objasnjavati, najlakse je okriviti one koji malo brze voze i ne drze se slijepo ogranicenja, a najgori su oni koji se bilo cega slijepo drze, vjerovao ti to ili ne.
I jeste, zakoni su vjerovatno pisani spram onih vozaca ispodprosjecnih vozackih sposobnosti jer i oni imaju pravo da ucestvuju u saobracaju isto kao sto pravo ima i traktor i radna masina i, i, i.... Sto se neko osjeca sposobnijim i ima bolju makinu ne znaci da mu je dozvoljeno voziti kako hoce.
Po mom misljenju, u BiH je veoma malo dionica gdje se moze sigruno voziti brze od 60 kmh, a brze od 80 kmh samo na ono malo autoputa.
- Ateista
#167 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ne mogu tvrditi jesam li iznadprosjecan, ali znam sligurno da nisam ispodprosjecan i da imam odlicne reflekse, dobro vidim i za razliku od mnogih, kada vozim brzo maximalno se koncentrisem i pratim sve sto se desava ispred, iza, oko mene i slicno. Uostalom, dosadasnje iskustvo mi je sve ovo potvrdilo.baustelac wrote:Ateista wrote:Ja sam vec rekao da ti i slicni tebe nece da priznaju da su ogranicenja i znakovi zbog sigurnosti. A to sto ti mislis da si iznad prosjecan vozac imas li neku potvrdu, dokaz?baustelac wrote:
Ako si vec citao tu temu, procitaj malo detaljnije da ne ponavljam svaki put, preticanje je bilo potpuno bezbjedno, puna ne znaci uvijek krivinu, kao sto ni isprekidana ne znaci uvijek da je bezbjedno za preticanje.
I jeste, zakoni su vjerovatno pisani spram onih vozaca ispodprosjecnih vozackih sposobnosti jer i oni imaju pravo da ucestvuju u saobracaju isto kao sto pravo ima i traktor i radna masina i, i, i.... Sto se neko osjeca sposobnijim i ima bolju makinu ne znaci da mu je dozvoljeno voziti kako hoce.
Po mom misljenju, u BiH je veoma malo dionica gdje se moze sigruno voziti brze od 60 kmh, a brze od 80 kmh samo na ono malo autoputa.
Nemam sad bas neku makinu, ali i kad sam vozio golfa2 i tad sam vozio brze od prosjeka, ali i sigurnije.
U BiH jesu veciom losi putevi, sto se tice samog asfalta koji unistava auta, ali ima dosta magistralnih puteva na kojima se bez problema moze voziiti preko 120, na odredjenim dionicama i odredjenim vremenskim uslovima naravno, i da nema nikakve opasnosti. Opet cu ponoviti, neko bi mozda i bio opasan pri tim brzinama, ali onaj ko tu brzinu shvati ozbiljno i skoncentrise se ne mora biti.
- holowey
#168 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
pa naravno, ako je crveno nije zid, samo pocetnici i ispodprosjecni vozaci staju na crveno... i slicnoAteista wrote:Ako si vec citao tu temu, procitaj malo detaljnije da ne ponavljam svaki put, preticanje je bilo potpuno bezbjedno, puna ne znaci uvijek krivinu, kao sto ni isprekidana ne znaci uvijek da je bezbjedno za preticanje.baustelac wrote:Ako za tebe nije divljanje preticanje na punoj liniji (tvoja tema), konstantno i svjesno krsenje ogranicenja, de nam onda objasni sta je po tebi onda divljanje.Ateista wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ateista
#169 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nisam govorio o semaforima.holowey wrote:
pa naravno, ako je crveno nije zid, samo pocetnici i ispodprosjecni vozaci staju na crveno... i slicno
-
IcedFlame
#170 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Dzaba sva suplja, kad jednostavno neki ne mogu shvatiti da ima ljudi kojima auto nije samo nuzno zlo ili prevozno sredstvo od tacke A do tacke B. Njima nije jasno kako neko moze biti normalan a ipak voziti preko 70 u gradu.
Po meni su glavni uzrok nesreca - losi vozaci. U tu skupinu ulaze i oni koji jednostavno lose voze, isprepadani su, istraumirani, paranoicni, nepazljivi, ali i oni koji nemaju osnovne kulture u saobracaju, koji misle da su nasljednici sumahera... Da i ne spominjem one koji voze pod utjecajem opojnih sredstava.
Los vozac je po meni i onaj ko vozi po ogranicenjima, a jednostavno nije skoncentrisan na voznju, nikad ne znas kako ce reagovati (auto vozi njega - a ne on auto) isto koliko i onaj koji ne misli glavom i ne postuje propise. S tim da su ovi drugi opasniji po zivot.
I sam vozim malo brze i preko ogranicenja, volim 'ostriju voznju', volim da znam kako mi se auto ponasa i reaguje u razlicitim uslovima - ali opet se nikom ne lijepim na karambolku, drzim rastojanje, palim zmigavce kad se prestrojavam, ne ubacujem se u makazice, pazim i propustam pjesake, vazda se vezem, pustam prvenstvo, ali bome i na semaforima uvijek gledam na obje strane, cak i kad je meni debelo zeleno, u slucaju da naleti neki od gore navedenih vozaca.
Po meni su glavni uzrok nesreca - losi vozaci. U tu skupinu ulaze i oni koji jednostavno lose voze, isprepadani su, istraumirani, paranoicni, nepazljivi, ali i oni koji nemaju osnovne kulture u saobracaju, koji misle da su nasljednici sumahera... Da i ne spominjem one koji voze pod utjecajem opojnih sredstava.
Los vozac je po meni i onaj ko vozi po ogranicenjima, a jednostavno nije skoncentrisan na voznju, nikad ne znas kako ce reagovati (auto vozi njega - a ne on auto) isto koliko i onaj koji ne misli glavom i ne postuje propise. S tim da su ovi drugi opasniji po zivot.
I sam vozim malo brze i preko ogranicenja, volim 'ostriju voznju', volim da znam kako mi se auto ponasa i reaguje u razlicitim uslovima - ali opet se nikom ne lijepim na karambolku, drzim rastojanje, palim zmigavce kad se prestrojavam, ne ubacujem se u makazice, pazim i propustam pjesake, vazda se vezem, pustam prvenstvo, ali bome i na semaforima uvijek gledam na obje strane, cak i kad je meni debelo zeleno, u slucaju da naleti neki od gore navedenih vozaca.
- Topla voda
#171 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
nemam vise ni ja pojma ,al lik mi objasni da moze slikati na 1+ preko ogranicenja,tj da mu ne daju toleranciju,a ne kao prije ono kad te uhvati policija pa do 30 je mandatna ,a preko zajebancija i vozacka.Haris.ba wrote:Zar pored table za naziv Binježevo nema ograničenje 60? Onda bi kamera trebala da slika na 71?Topla voda wrote:onaj u binjezevu na 61
uglavnom,skonto sam da su na otoci dali toleranciju +10,na marsalci i binjezevu je nisu dali i sad ce to izluditi raju,jer mogu doci ,tom logikom,sutra na otoku i spustiti na 60.
sve u svemu,deranje,pa ko izdrzi..uglavnom preporucujem voznju ispod 60 na lokacijama gdje se nalaze,e sad samo treba imati info,kad prebace kameru,jer ova je kolko znam na otoci neki dan prebacena,sa one ceste od aerodroma prema rsu..
- Ateista
#172 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
IcedFlame wrote:Dzaba sva suplja, kad jednostavno neki ne mogu shvatiti da ima ljudi kojima auto nije samo nuzno zlo ili prevozno sredstvo od tacke A do tacke B. Njima nije jasno kako neko moze biti normalan a ipak voziti preko 70 u gradu.
Svaka ti je na mjestu.
-
The 51st State
#173 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
deru li deru, sinoc 200-300 metara pred cevljanovicima (naseljeno mjesto
) , 69 kmh - 30 mambi, ono jeste zakon i sve uredu ali fakat ciganski radare postavljaju...
-
gurabija78
#174 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
30? jel to neka akcija?The 51st State wrote:deru li deru, sinoc 200-300 metara pred cevljanovicima (naseljeno mjesto) , 69 kmh - 30 mambi, ono jeste zakon i sve uredu ali fakat ciganski radare postavljaju...
-
pipicaga
#175 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Vjerovatno je i onaj sa Malte ovako razmisljao dok je vozio 200.Ateista wrote:
Ne mogu tvrditi jesam li iznadprosjecan, ali znam sligurno da nisam ispodprosjecan i da imam odlicne reflekse, dobro vidim i za razliku od mnogih, kada vozim brzo maximalno se koncentrisem i pratim sve sto se desava ispred, iza, oko mene i slicno. Uostalom, dosadasnje iskustvo mi je sve ovo potvrdilo.![]()
Nemam sad bas neku makinu, ali i kad sam vozio golfa2 i tad sam vozio brze od prosjeka, ali i sigurnije.
U BiH jesu veciom losi putevi, sto se tice samog asfalta koji unistava auta, ali ima dosta magistralnih puteva na kojima se bez problema moze voziiti preko 120, na odredjenim dionicama i odredjenim vremenskim uslovima naravno, i da nema nikakve opasnosti. Opet cu ponoviti, neko bi mozda i bio opasan pri tim brzinama, ali onaj ko tu brzinu shvati ozbiljno i skoncentrise se ne mora biti.
Eh jos da imas neku makinu, pa da se skoncentrises ...